Romige Tortellini
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 2 personen
Romige Tortellini
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 prei , in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml kruidenbouillon
- 300 gram Tortellini, (gevuld met spinazie-ricotta)
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 100 gram baby spinazie
- 150 ml slagroom
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
- 2)
Voeg de prei en de knoflook toe en bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn.
- 3)
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1-2 minuten mee, zodat de rauwe smaak verdwijnt.
- 4)
Strooi de kruiden en de bloem erbij en roer alles goed door. Laat het 1 minuut bakken om de bloem te garen.
- 5)
Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes koken.
- 6)
- 7)
- 8)
Breng op smaak met peper en zout, en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus mooi dik is.
- 9)