Romige Tortellini

8 januari 2025Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 2 personen

Ben je op zoek naar een snel en smaakvol comfortfood gerecht? Deze tortellini met spinazie, champignons en prei in een romige saus is precies wat je nodig hebt! Perfect voor een doordeweekse avond of om indruk te maken op je gasten zonder uren in de keuken te staan. Staat dit gerecht vanavond bij jou op tafel?

Print recept

Romige Tortellini

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 prei , in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml kruidenbouillon
  • 300 gram Tortellini, (gevuld met spinazie-ricotta)
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 100 gram baby spinazie
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.

  • 2)

    Voeg de prei en de knoflook toe en bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn.

  • 3)

    Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1-2 minuten mee, zodat de rauwe smaak verdwijnt.

  • 4)

    Strooi de kruiden en de  bloem erbij en roer alles goed door. Laat het 1 minuut bakken om de bloem te garen.

  • 5)

    Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes koken.

  • 6)

    Voeg tortellini, champignons en spinazie toe en dek de pan af tot de spinazie slinkt.

  • 7)

    Open de pan, voeg de slagroom toe en roer alles goed door elkaar.

  • 8)

    Breng op smaak met peper en zout, en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus mooi dik is.

  • 9)

    Serveer direct met Parmezaanse kaas en versgemalen peper. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept