Romige Tortellini

Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 2 personen

Romige Tortellini
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 prei , in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml kruidenbouillon
- 300 gram Tortellini, (gevuld met spinazie-ricotta)
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 100 gram baby spinazie
- 150 ml slagroom
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
- 2)
Voeg de prei en de knoflook toe en bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn.
- 3)
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1-2 minuten mee, zodat de rauwe smaak verdwijnt.
- 4)
Strooi de kruiden en de bloem erbij en roer alles goed door. Laat het 1 minuut bakken om de bloem te garen.
- 5)
Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes koken.
- 6)
- 7)
- 8)
Breng op smaak met peper en zout, en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus mooi dik is.
- 9)
3 Comments
Asma
11 januari 2025 at 13:05
Hoi, bedankt voor je recept.
Welke kruidenbouilon heb jij gebruikt?
Fatima El Irari
6 februari 2025 at 08:54
Hi Asma,
Ik gebruikte hier de Maggi Bouillon tuinkruiden uit een potje.
Esma
28 maart 2025 at 18:14
Dag Fatima, assalam alaikoum,
Klopt het dat je de pasta van te voren moet koken of kook je deze op t moment dat je alles in de pan doet?
Is het percentage van 200ml voor de bouillon voldoende, het is in mijn pan erg weinig. Of doe ik iets verkeerd haha,
Thanks voor je antwoord,
Groet,
Esma