Romige Tagliatelle met Biefstuk

25 maart 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Op zoek naar een gerecht dat vanavond snel op tafel staat? Dit recept met tagliatelle met biefstuk , champignons en spinazie in roomsaus zet je in een handomdraai op tafel, simpel en heel erg lekker! Je kunt dit recept ook maken met kip, vis of natuurlijk vega houden.

Print recept

Romige Tagliatelle met Biefstuk

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram tagliatelle
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui , fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram kogelbiefstuk, in reepjes
  • 150 ml kokend water
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 300 gram kastanje champignons, in plakjes
  • 250 gram crème fraîche
  • 1 eetl. Ketjap Manis
  • 300 gram spinazie

Kruiden:

  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Kook de tagliatelle met een snuf zou beetgaar. Giet af en bewaar circa 80 ml van het pasta water.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

  • 3)

    Voeg de biefstuk met de kruiden toe en bak het vlees in circa 5-6 minuten bruin van kleur.

  • 4)

    Voeg het kokend water toe, roer het door en kook het vlees in 8-10 minuten met de deksel schuin op de pan.

  • 5)

    Wanneer het water is verdampt en het vlees zacht is voeg je de paprika en de champignons erbij.

  • 6)

    Roer de crème fraîche en de ketjap erdoor en laat voor 4-5 minuten pruttelen op een laag vuur.

  • 7)

    Roer de spinazie door de roomsaus en laat het slinken. 

  • 8)

    Roer de tagliatelle door de saus, giet het pasta water erbij en en breng op smaak met zout en peper.

  • 9)

    Laat de pasta voor 2-3 minuten pruttelen op een laag vuur. Eet smakelijk!

18 Comments

  • Tugce

    25 maart 2021 at 13:42

    Hi Fatima,
    Door wat kan je de creme fraiche vervangen? Ziet er heerlijk uit! 💋

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:01

      Hi Tugce,

      Door slagroom of door roomkaas. Xx

  • Suzanne

    26 maart 2021 at 12:44

    Hi Fatima!!

    Mag ik vragen welke biefstuk je gebruikt?

    Groetjes Suzanne

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:33

      Hi Suzanne,

      Ik gebruikte kogelbiefstuk.

  • Amrita

    27 maart 2021 at 16:47

    Hoi Fatima!

    Zou ik de crème fraiche kunnen vervangen voor kookroom?

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:35

      Hi Amrita,

      Ja, hoor dat kan prima.

  • Sarah

    5 april 2021 at 17:44

    Ziet er heerlijk uit alleen wordt de biefstuk wel lekker mals? Zoja wat voor biefstuk gebruik je hiervoor?

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 13:23

      Hi Sarah,

      Ik gebruikte kogelbiefstuk en het vlees was zeker mals. Xx

  • Malika

    11 april 2021 at 09:46

    Hi Fatima!
    Ik heb een klein vraagje..
    hoeveel kilo biefstuk had je gebruikt voor dit recept ?

    Groetjes,
    Malika

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 13:43

      Hi Malika,

      Ik gebruik 500 gram kogelbiefstuk. Xx

  • Brenda

    24 april 2021 at 17:21

    Ik heb zojuist dit recept gekookt en het was echt heerlijk!! Zeker iets wat ik vaker ga maken, top!

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:12

      Hi Brenda,

      Ah wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt!

  • Joelle

    28 april 2021 at 13:02

    Hi Fatima,

    Met welke groente kan ik de spinazie vervangen?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:56

      Hi Joelle,

      Je kunt echt alle groenten toevoegen die je zelf lekker vindt. Bijvoorbeeld champignons, paprika etc.

  • Gulbahar Sapayer

    1 mei 2021 at 03:02

    Hoi Fatima,

    Ik ben niet zo’n fan van ketjap manis. Met wat kan ik deze vervangen? Of kan ik deze ook weglaten?

    Groetjes Gülbahar

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:51

      Ja hoor je kunt die ook weglaten of eventueel vervangen door sojasaus.

  • Gislaine

    7 mei 2021 at 18:56

    Salaamoe aleykoem Fatima,

    Ik heb jouw gerechtje net geprobeerd en het is super lekker !! Dank je voor jouw heerlijke gerechten telkens.

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 13:06

      Alaikoem salaam Gislaine,

      Heel graag gedaan lieverd! En jij bedankt voor je lieve compliment. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept