Romige Tagliatelle met Biefstuk
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Romige Tagliatelle met Biefstuk
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram tagliatelle
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui , fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 gram kogelbiefstuk, in reepjes
- 150 ml kokend water
- 1 rode paprika, in reepjes
- 300 gram kastanje champignons, in plakjes
- 250 gram crème fraîche
- 1 eetl. Ketjap Manis
- 300 gram spinazie
Kruiden:
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
Bereidingswijze:
- 1)
Kook de tagliatelle met een snuf zou beetgaar. Giet af en bewaar circa 80 ml van het pasta water.
- 2)
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
- 3)
Voeg de biefstuk met de kruiden toe en bak het vlees in circa 5-6 minuten bruin van kleur.
- 4)
Voeg het kokend water toe, roer het door en kook het vlees in 8-10 minuten met de deksel schuin op de pan.
- 5)
Wanneer het water is verdampt en het vlees zacht is voeg je de paprika en de champignons erbij.
- 6)
Roer de crème fraîche en de ketjap erdoor en laat voor 4-5 minuten pruttelen op een laag vuur.
- 7)
Roer de spinazie door de roomsaus en laat het slinken.
- 8)
Roer de tagliatelle door de saus, giet het pasta water erbij en en breng op smaak met zout en peper.
- 9)
Laat de pasta voor 2-3 minuten pruttelen op een laag vuur. Eet smakelijk!
25 Comments
Tugce
25 maart 2021 at 13:42
Hi Fatima,
Door wat kan je de creme fraiche vervangen? Ziet er heerlijk uit! 💋
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:01
Hi Tugce,
Door slagroom of door roomkaas. Xx
Suzanne
26 maart 2021 at 12:44
Hi Fatima!!
Mag ik vragen welke biefstuk je gebruikt?
Groetjes Suzanne
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:33
Hi Suzanne,
Ik gebruikte kogelbiefstuk.
Natasja Koppen
3 januari 2022 at 12:28
Voor dit soort recepten gebruik ik biefstuk uit de vriezer. Rond de 3 euro voor 2 stukjes biefstuk. Omdat je het in een gerecht verwerkt hoeft het m.i.z. echt geen dure biefstuk te zijn. Recept klinkt lekker. Ga het vanavond denk ik eten
Amrita
27 maart 2021 at 16:47
Hoi Fatima!
Zou ik de crème fraiche kunnen vervangen voor kookroom?
Groetjes!
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:35
Hi Amrita,
Ja, hoor dat kan prima.
Sarah
5 april 2021 at 17:44
Ziet er heerlijk uit alleen wordt de biefstuk wel lekker mals? Zoja wat voor biefstuk gebruik je hiervoor?
Alvast bedankt voor je antwoord.
Fatima El Irari
11 april 2021 at 13:23
Hi Sarah,
Ik gebruikte kogelbiefstuk en het vlees was zeker mals. Xx
Malika
11 april 2021 at 09:46
Hi Fatima!
Ik heb een klein vraagje..
hoeveel kilo biefstuk had je gebruikt voor dit recept ?
Groetjes,
Malika
Fatima El Irari
11 april 2021 at 13:43
Hi Malika,
Ik gebruik 500 gram kogelbiefstuk. Xx
Brenda
24 april 2021 at 17:21
Ik heb zojuist dit recept gekookt en het was echt heerlijk!! Zeker iets wat ik vaker ga maken, top!
Fatima El Irari
4 mei 2021 at 11:12
Hi Brenda,
Ah wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt!
Joelle
28 april 2021 at 13:02
Hi Fatima,
Met welke groente kan ik de spinazie vervangen?
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:56
Hi Joelle,
Je kunt echt alle groenten toevoegen die je zelf lekker vindt. Bijvoorbeeld champignons, paprika etc.
Gulbahar Sapayer
1 mei 2021 at 03:02
Hoi Fatima,
Ik ben niet zo’n fan van ketjap manis. Met wat kan ik deze vervangen? Of kan ik deze ook weglaten?
Groetjes Gülbahar
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 12:51
Ja hoor je kunt die ook weglaten of eventueel vervangen door sojasaus.
Gislaine
7 mei 2021 at 18:56
Salaamoe aleykoem Fatima,
Ik heb jouw gerechtje net geprobeerd en het is super lekker !! Dank je voor jouw heerlijke gerechten telkens.
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:06
Alaikoem salaam Gislaine,
Heel graag gedaan lieverd! En jij bedankt voor je lieve compliment. Xx
Anja Alblas
23 juni 2021 at 15:23
Waarom kook je na het bruin braden van de biefstuk het vlees nog 8 a 10 minuten?
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:51
Hi Anja,
Omdat wij echt van door gebakken vlees houden. Mocht je hier niet van houden, dan pas je de kooktijd iets aan.
Susan
30 oktober 2021 at 17:29
Goede ingrediënten, goed recept. Zeker een keer proberen en je bent verkocht!
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:50
Hi Susan,
Nou wat lief! Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt.
sarah
8 december 2021 at 15:36
Dag fatima,
In het recept staat er nadat je de tagliatelle hebt toegevoegd voeg de pasta water erbij. Maar tussen ingredienten heb je alleen het kokend water geschreven. Hoeveel van het pasta water moet erbij?
Fatima El Irari
9 december 2021 at 15:50
Hi Sarah,
Nadat je de pasta hebt gekookt bewaar je 80 ml ervan om het vervolgens in de saus te gebruiken.