Spaghetti met Zalm

21 oktober 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Na een drukke dag heb je altijd wel trek en dan is een zalig bord romige spaghetti met gebakken stukjes zalm top! Dit gerecht zet je in 30 minuten al tafel, perfecte keus voor vanavond dus!

 

Print recept

Romige Spaghetti met Zalm

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de pasta:

  • 400 gram zalm
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 takje rozemarijn, of Dille
  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui , fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 100 ml vissenbouillon
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 250 ml slagroom, of kookroom
  • 2 eetlepels pastawater
  • 150 gram doperwten
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Overig:

  • Parmezaanse kaas
  • citroen

Bereidingswijze:

Zalm bakken:

  • 1)

    Verwijder de huid van de zalm en snijd de zalm in blokjes.

  • 2)

    Breng de zalm op smaak met zwarte peper uit de molen en wat zout.

  • 3)

    Verhit de olijfolie en bak de zalm met de rozemarijn lichtbruin en krokant.

  • 4)

    Haal de zalm uit de pan en zet die even opzij.

Romige saus:

  • 1)

    Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze en zet opzij. Reserveer 2 eetlepels pastawater.

  • 2)

    Bak in dezelfde koekenpan de ui en de knoflook met het takje rozemarijn glazig.

  • 3)

    Giet de vissenbouillon erbij en breng het aan de kook voor 2-3 minuten.

  • 4)

    Roer de creme fraiche en het pastawater erbij tot deze is opgenomen in de saus.

  • 5)

    Giet de slagroom er al roerend bij en kook de saus voor 2-3 minuten.

  • 6)

    Leg de spaghetti in de koekenpan en voeg de doperwten en de Parmezaanse kaas er ook bij.

  • 7)

    Roer het voorzichtig door tot alle ingrediënten zijn gemengd.

  • 8)

    Breng de pasta geheel op smaak met zwarte peper en eventueel wat extra zout.

  • 9)

    Serveer de spaghetti warm met extra Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Extra tips&tricks:

  • De saus wordt dikker als de pasta koud is. Verwarm de pasta op laag vuur met 2 eetlepels warm water en de saus is weer vloeibaar.
  • Vervang doperwten door champignons.

12 Comments

  • Rilana

    21 oktober 2020 at 14:39

    Heee fatima ziet er lekker uit. Ik heb nog kippenbouillonblokjes in de kast liggen maar die liggen daar echt al heel lang al misschien bijna 3 jaar kan ik die nog gebruiken 😅 zo niet zou de vissenboullion van de supermarkt ook halaal zijn? Denk t wel aangezien het vis is dankjewel alvast ik ga m zeker maken deze week

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:48

      Hi Rilana,

      Hmm ik zou die persoonlijk niet gebruiken. Je kunt ook de visbouillon uit de supermarkt gebruiken, maar lees voor de zekerheid wel even de ingrediëntenlijst. Xx

  • Rabia

    22 oktober 2020 at 08:07

    Hoi Fatima,
    Weer een heerlijke recept! Bedankt!
    Mag slagroom/room vervangen door kokosroom?

    Dankjewel

    Groetjes rabia

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:47

      Hi Rabia,

      Lief, dankjewel! Ja hoor je kutn kokosroom gebruiken, alleen houd er wel rekening mee dat je de volle variant gebruikt. Zodat je een dikke saus krijgt. Xx

  • soraya

    22 oktober 2020 at 16:42

    Salam,

    Ik heb deze recept net geprobeerd en echt een knaller, heerlijk was het! Danku voor het recept! ;p
    Wel heb ik dan nog een pot (zelfgemaakte) gezeefd tomaat bij gedaan voor ik room erbij heb gedaan want had geen erwten of champignon en dacht er moet iets groenten in en had enkel nog tomaat haha dus erbij gedaan :p
    Deed me denken aan de pasta van mijn lievelings restaurant dus echt deze zal ik nog eens maken 😉

    Groetjes,

    Soraya xxx

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 10:41

      Hi Soraya,

      Ah wat leuk! Ik ben blij om te lezen dat het heeft gesmaakt. Heel graag gedaan! Xx

  • firdaouss

    27 oktober 2020 at 10:43

    Salam dat ziet er lekker uit. Maar kan ik kipfilet gebruiken in plaats van zalm? Want mijn kinderen zijn dat niet zo gek op

    1. Fatima El Irari

      2 november 2020 at 10:39

      Alaikoem salaam Firdaouss,

      Jazeker, je kunt ook prima kipfilet gebruiken.

  • S

    23 januari 2021 at 23:32

    Salaam aleikoum. Kan ik crème fraîche vervangen of weglaten? Blijft de saus dan wel dik genoeg?
    In België vind je dit enkel in AH en heb geen in de buurt.

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2021 at 13:15

      Alaikoem salaam S,

      Je kunt de creme fraiche weglaten, maar dan wordt de saus niet zo dik. Je zou eventueel ook naturel roomkaas kunnen gebruiken.

  • Kaya

    19 februari 2021 at 15:22

    Hi Fatima

    Ik lees dat je 2el pasta water moet reserveren, maar lees het daarna niet meer terug in het recept. Waarschijnlijk is het niet iets belangrijks maar ik zou het toch wel willen weten voor wat je het zou gebruiken. Ook vroeg ik me af of je de spaghetti wel of niet onder koud water moet spoelen. En moet de pasta afgekoeld terug in de pan of niet.
    Bij mij mislukt de pasta altijd misschien kan ik een gouden tip van je krijgen.

    Bedankt voor al je geweldige recepten 😍

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 10:22

      Hi Kaya,

      Oh ja klopt, ik heb het er gelijk bijgezet. Het pastawater voeg je tegelijk met de crème fraiche toe. Ik spoel de pasta nooit onder koud water, omdat je deze toch door de saus roert. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept