ROMIGE SPAGHETTI MET GARNALEN EN SPINAZIE

5 juli 2019Fatima El Irari

Ik ben dol op pasta en vooral pasta’s met een lekker romig sausje gaan er altijd goed in! Deze romige spaghetti met garnalen en spinazie is een van mijn favoriete en je maakt het ook nog een binnen 30 minuten klaar. Ben je dol op pasta en wil je vanavond een snelle en vooral lekkere maaltijd op tafel zetten, dan moet je dit lekkers echt eens proberen!


Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. garnalen
  • 1 tl. harissa kruiden
  • 1 tl. zout
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 etl. groentebouillon
  • 250 ml kokend water
  • 150 ml slagroom 
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • 200 gr. spinazie
  • 250 gr. spaghetti
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de harissa en het zout aan beide kanten lichtbruin van kleur. Schep de garnalen op een bord en zet opzij. Verhit in dezelfde pan de olie en bak de ui en knoflook lichtbruin. Roer de groentebouillon door het water en giet de bouillon in de pan. Breng het aan de kook voor 2-3 minuten en giet vervolgens de slagroom erbij. Roer het door en kook voor 1-2 minuten.

Stap 2.
.

Voeg de spinazie toe en plaats de deksel op de pan voor ongeveer 60 seconden. Wanneer de spinazie is geslonken roer je het door en voeg je de garnalen er weer bij. Roer het door en voeg ook de Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Kook voor 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de saus mooi is ingedikt. Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet het water af en roer de spaghetti door de saus. Dien de pasta warm op met een frisse salade en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

36 Comments

  • Mohammed

    5 juli 2019 at 11:14

    Een lekkere snelle hap. Ik ga het maken met kipfilet. Op naar het volgende recept fatima! By the way al je No bake recepten zijn top?

    1. Fatima El Irari

      5 juli 2019 at 12:48

      Hi Mohammed,

      Dankjewel, heel lief! En met kipfilet is dit ook erg lekker!

      1. Rabella

        5 juli 2019 at 17:13

        Hi! Welke slagroom en welk merk gebruik je? Ziet er heerlijk uit wil het morgen maken!

      2. Fatima El Irari

        5 juli 2019 at 22:51

        Hi Rabella,

        Ik gebruik de slagroom van de Jumbo eigen merk.??♥️

  • Samira

    5 juli 2019 at 13:34

    Salaam Alaikoem Fatima,

    Welke harissa kruiden gebruik je? Ik zie dit vaker terug komen in je recepten!

    Ps. Ga zo door! Superliefff dat je dit met ons deelt. Je recepten zijn heerlijk! Allahuma barek ?

    1. Fatima El Irari

      5 juli 2019 at 13:57

      Alaikoem salaam samira,

      Dankjewel lieve schat! Ik gebruik de harissa kruiden van de Marokkaanse slager, maar bij de jumbo kun je het ook kopen. Je kunt natuurlijk ook cayennepeper gebruiken of gewoon zwarte peper.❤️?

  • Banaan

    5 juli 2019 at 20:58

    Owh fatima ziet er lekker uit

    Groetjes hanane???

    1. Fatima El Irari

      5 juli 2019 at 22:49

      Dankjewel lieve Hanane!♥️

  • Loubna.

    7 juli 2019 at 09:06

    Hoi Fatima,
    1eetlepel bouillon komt dat overeen met een blok of blokje?
    Woon in het buitenland en hier hebben ze geen poedervariant

    1. Fatima El Irari

      7 juli 2019 at 14:08

      Hi Loubna,

      Ja, je kunt ook 1 blokje bouillon gebruiken en die dan verkruimelen.❤️

  • Loubna

    7 juli 2019 at 09:08

    Kan ik de spinazie met wat anders vervangen?

    1. Fatima El Irari

      7 juli 2019 at 14:07

      Hi Loubna,

      Jazeker, je kunt de spinazie helemaal weglaten en eventueel cherry tomaatjes toevoegen of rode paprika.

  • Soukaïna

    9 juli 2019 at 09:41

    Ziet er heerlijk uit. Deze ga ik vanavond klaarmaken, bedankt voor het recept.
    Ik ben nieuw op je blog en hoop vegetarische (geen vlees, wel vis) gerechten te vinden hier. 🙂

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2019 at 11:09

      Hi Soukaina,

      Wat leuk, welkom! Ja, ik ga ook meer vegetarische recepten delen.❤️?

      1. Soukaïna

        12 juli 2019 at 17:56

        Ik heb dit gerecht klaargemaakt, het was heerlijk en in een mum van tijd was het klaar!
        Ik had geen harissa kruiden, maar ik heb gewoon zwarte peper gebruikt zoals je al bij iemand suggereerde. Yummy! Shokran.

      2. Fatima El Irari

        13 juli 2019 at 08:29

        Hi Soukaina,

        Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.?♥️

  • Fatima

    13 juli 2019 at 18:04

    Beste Fatima,

    Ik ben gewend dat jij altijd foto’s plaatste met stap voor stap. Ik mis die, kan dat kloppen.

    1. Fatima El Irari

      13 juli 2019 at 18:24

      Hi Fatima,

      Klopt, alleen heb ik daar nu helemaal niet altijd tijd voor. Ik plaats op Instagram wel korte instructievideo’s van een recept. Je kunt daar even een kijkje nemen.❤️

  • Naima

    18 juli 2019 at 13:00

    Salam oualikom,

    Kan je ook water weghalen of moet het erbij

    1. Fatima El Irari

      18 juli 2019 at 13:21

      Alaikoem salaam Naima,

      Door het water (bouillon) krijg je juist een romige saus en wordt de spinazie ook gaar. Ik zou het water niet weglaten.

  • recept bloggers

    23 juli 2019 at 12:38

    Dit ziet er goed uit, ik ga er eentje voor mijn familie klaarmaken tijdens de vakantie.

    1. Fatima El Irari

      23 juli 2019 at 19:04

      Lekker, geniet ervan!

  • Anita

    2 augustus 2019 at 08:59

    Hi Fatima, gebruik je vers geraspte parmenzaanse kaas? Dit is vrij duur dus heb je een alternatief?
    Groetjes Anita

    1. Fatima El Irari

      2 augustus 2019 at 19:30

      Hi Anita,

      Ik gebruik geraspte parmezaanse kaas van de jumbo, maar je mag ook gewoon geraspte kaas gebruiken hoor.?♥️

  • Chaima

    16 september 2019 at 14:48

    Hoihoi, ik ben echt fan van je kookkunsten! Nu wil ik dit klaarmaken insha’allah maar in de plek van garnalen (kipfilet) en geen slagroom maar crème fraich. En kookroom Kan dit? Of smaakt het dan niet romig

    1. Fatima El Irari

      18 september 2019 at 14:02

      Hi Chaima,

      Aah dankjewel! Jazeker, je kunt dat okk gebruiken hoor.♥️

  • Mel

    17 november 2019 at 17:15

    Hoi Fatima, ik heb je recept uitgeprobeerd maar bij mij ging het mis. De spinazie zat om de garnalen heen geplakt en mij saus werd niet echt dik. Weet jij misschien wat ik fout heb gedaan? Groetjes van Mel

    1. Fatima El Irari

      17 november 2019 at 17:33

      Hi Mel,

      Bij mij zit de spinazie soms ook op de garnalen geplakt, maar niet heel erg. Je kunt de volgende keer misschien de garnalen uit de saus halen, saus doorroeren en dan de garnalen er weer terug in. Welke slagroom heb je gebruikt?

      1. Mel

        17 november 2019 at 19:55

        Hi Fatima, bedankt voor je snelle reactie en de tip. Ik zal dat de volgende x proberen. De smaak was wel goed gelukkig. Ik had huismerk ah slagroom gebruikt. Groetjes Mel

      2. Fatima El Irari

        18 november 2019 at 09:50

        Hi Mel,

        Ah gelukkig maar! Graag gedaan hoor.

        Groetjes,
        Fatima

  • Yousra

    19 december 2019 at 09:05

    Hello Fatima,
    Ik gebruik diepvries spinazie. Moet ik ze eerst laten afdruipen en smelten of mag ik ze direct toevoegen in klontjes?
    Dank je wel
    Yousra

    1. Fatima El Irari

      19 december 2019 at 09:17

      Hi Youssra,

      Ik zou die inderdaad eerst laten ontdooien en het water eruit knijpen, anders krijg je een te waterige saus. Succes! Xx

  • Linda Seddiki-van Rijn

    20 december 2019 at 16:02

    Ga het vandaag voor het eerst maken, alleen doe ik de garnalen vervangen door champignons. Super jouw recepten!

    1. Fatima El Irari

      20 december 2019 at 17:49

      Hi Linda,

      Klinkt ook lekker!

  • Leyla

    8 februari 2020 at 16:47

    Wat kan je in plaats van groente boilon gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2020 at 10:19

      Hi Leyla,

      Enkel water of een kippenbouillon.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept