Pompoen-Aardappelsoep

18 december 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Niets is hartverwarmender dan een zalig kruidig pompoensoepje! Deze soep van pompoen en aardappel is lekker romig en zit bomvol lekkere smaken én staat ook weer eens in minder dan 30 minuten op tafel!

Print recept

Romige Pompoen-Aardappelsoep

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de soep:

  • 1 flespompoen
  • 2 aardappelen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui , in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 1 liter kokend water
  • 100 ml kookroom

Bereidingswijze:

  • 1)

    Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Hol de pompoen uit en snijd de pompoen in stukjes.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in de soeppan en voeg de ui, knoflook pompoen en de aardappelen toe.

  • 3)

    Stoof de groenten voor circa 5 minuten op middelhoog vuur.

  • 4)

    Voeg nu de tijm, laurierblad, blokje groentebouillon, zout, zwarte peper en het water toe in de pan.

  • 5)

    Breng de soep aan de kook voor 20 minuten.

  • 6)

    Haal de tijm en de laurierblad uit de soep en mix de soep met een staafmixer fijn.

  • 7)

    Roer de room door de soep en laat voor nog eens 2-3 minuten pruttelen.

  • 8)

    Serveer de soep in kommetje met wat zure room en krokant brood, eet smakelijk!

4 Comments

  • Suzanne

    19 december 2020 at 11:05

    Hoi Fatima!
    Mag ik aan jou vragen hoe jij de flespompoen altijd schilt.
    Dit gaat bij mij altijd heel lastig.
    Groetjes Suzanne

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:32

      Hi Suzanne,

      Ik snijd de flespompoen doormidden en dan schil ik het met een dunschiller. Xx

  • Sara

    23 december 2020 at 13:23

    Hoi fatima,

    De soep was heerlijk! Alleen de sour cream bovenop zonk er meteen in en verharde hahah, zou dat kunnen omdat de soep dan niet dik genoeg was? Had overigens de ingredienten verdubbeld xx

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:40

      Hi Sara,

      Als de creme gelijk in de soep zakt, dan komt dit inderdaad door de dikte van de soep. Je zou de soep de volgende keer iets dikker kunnen maken met een extra aardappel. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept