RODE BIETENSALADE

23 maart 2014Fatima El Irari

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 500 gr. rode bieten, voorgekookt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1/2 blikje mais
  • 1/2 groene paprika
  • 50 gr. zwarte olijven
  • 2 etl. citroensap
  • 1 etl. azijn
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper 
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

  1. Snijd voorgekookte rode bieten in blokjes en schep deze in een ruime kom.
  2. Snipper ui, snijd de paprika in kleine blokjes en voeg deze samen toe in de kom.
  3. Snijd de olijven in schijfjes en voeg deze samen met de mais ook toe in de kom.
  4. Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de gehele salade.
  5. Pers een halve citroen erbij en giet de azijn en de zonnebloemolie er ook bij.
  6. Breng de salade geheel op smaak met wat peper en zout.
  7. Meng de salade goed samen en dien de salade lekker koud op.

Een super simpele salade die ik zelf vaak klaarmaak om mee te nemen naar het werk voor de lunchpauze. 

Serveertip: met deze rode bieten salade kun je oneindig veel variëren. Wat ik erg lekker vind is om bij de salade nog wat fetakaas te verkruimelen.

Liefs,
Fatima

 

Print recept

20 Comments

  • assakeena

    23 maart 2014 at 21:38

    Ohhh deze lijkt me echt heerlijk.. Ga ik een keer uitproberen met mijn nichtje inshaa’Allaah!

    1. xfaatjee

      23 maart 2014 at 21:41

      Shukran lieverd waren ook echt lekker! Moet je zeker doen inschAllah xx

  • Samsam

    23 maart 2014 at 23:50

    Wat ben je leuk!!
    Ik ga jou zeker volgen Xx

    1. xfaatjee

      23 maart 2014 at 23:56

      Wat een leuke reactie! En je bent van harte welkom ❤

  • Samira

    26 maart 2014 at 21:22

    Hoi sgat ik ben heel erg blij met uw ik ga je zeker volgen inchaallah

    1. xfaatjee

      26 maart 2014 at 21:49

      Super lief van je! Veel kookplezier en als je vragen hebt hoor ik het graag ❤

  • Saar

    22 juni 2015 at 12:09

    Leuke recepten en duidelijke uitleg, Top! Ga zo door meid. I follow u xx

    1. xfaatje

      22 juni 2015 at 14:02

      Hallo Saar, super lief van je! Dankjewel. <3

  • Leeey

    4 juli 2015 at 18:06

    Heey! Welke m&m’s heb je gebruikt als ik vragen mag

    1. xfaatje

      5 juli 2015 at 16:35

      Hallo Leeey, ik heb de m&m’s gebruikt in de gele verpakking. Dus gewoon van het merk m&m.

      1. Leeey

        5 juli 2015 at 17:23

        ow super! Thanks x

  • angelita

    4 oktober 2015 at 11:57

    Heej! Hoeveel koekjes komen hier ongeveer uit?

    1. angelita

      4 oktober 2015 at 11:57

      Oeps kzie nu pas dat er 10 uitkomen ?

      1. xfaatje

        4 oktober 2015 at 15:19

        Hallo Angelita, geen probleem hoor haha.

  • Aicha

    4 maart 2016 at 10:24

    Kan ik basterdsuiker vervangwn door gewone suiker… Dan hoef ik de deur niet uit ?❄️??

    1. xfaatje

      4 maart 2016 at 12:27

      Hallo Aicha,

      Jazeker, dat kan! Dus je kunt lekker binnen blijven haha. Succes!

  • Batul

    5 maart 2016 at 10:27

    hee! ziet er echt super lekker uit, ik ga ze vandaag uitproberen 🙂 ik heb nog een vraagje; kan ik inplaats van de gele M&M zakje ook de bruine of blauwe pakken (zonder noten) ?

    1. xfaatje

      7 maart 2016 at 07:58

      Hallo Batul,

      Dankjewel lieve meid. Ja, hoor je kunt alle M&M’s gebruiken die je zelf wilt.

  • Saloua

    6 juli 2017 at 17:02

    Lieverd zier er heerlijk uit kan je deze ook dag later eten.

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2017 at 15:42

      Hallo Saloua,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, ik maak de salade altijd een dag van te voren om de volgende dag mee te nemen naar het werk.

      Liefs,
      Fatima

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept