Risotto met Kastanjechampignons
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Risotto met Kastanjechampignons
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 sjalot , gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theel. chilivlokken
- 300 gram risotto
- 700 ml warme groentebouillon
- 400 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 100 ml kookroom
Bereidingswijze:
- 1)
Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn.
- 2)
Verhit de olijfolie in de pan en bak de sjalot, knoflook en de chilivlokken voor 1-2 minuten.
- 3)
Voeg de risotto toe en bak het mee tot de risotto glazig kleurt.
- 4)
Voeg een soeplepel van de groentebouillon toe en roer de risotto goed door.
- 5)
Zodra je ziet dat de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.
- 6)
Je blijft dit herhalen tot je nog twee soeplepels bouillon over hebt.
- 7)
Voeg de kastanjechampignons samen met de cherrytomaten toe aan de risotto.
- 8)
Schenk de overige bouillon erbij en kook tot de champignons en de risotto gaar zijn.
- 9)
Voeg de kookroom en de Parmezaanse kaas erbij en kook de risotto voor 2-3 minuten op laag vuur.
- 10)
Breng de risotto eventueel extra op smaak met peper en zout en serveer warm.
1 Comments
Hella
4 oktober 2023 at 09:37
Hi Fatima! Hoe maak jij de groenteboullion? Welke verhoudingen heb ik nodig? Bvd!