Risotto met Kastanjechampignons

9 november 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Op zoek naar een top herfstgerecht? Met deze heerlijke risotto zit je vanavond helemaal goed! Een lekker romige gerecht waar je je vingers bij aflikt én het staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Ik zeg maken!

Print recept

Risotto met Kastanjechampignons

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 sjalot , gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. chilivlokken
  • 300 gram risotto
  • 700 ml warme groentebouillon
  • 400 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml kookroom

Bereidingswijze:

  • 1)

    Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn.

  • 2)

    Verhit de olijfolie in de pan en bak de sjalot, knoflook en de chilivlokken voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Voeg de risotto toe en bak het mee tot de risotto glazig kleurt.

  • 4)

    Voeg een soeplepel van de groentebouillon toe en roer de risotto goed door.

  • 5)

    Zodra je ziet dat de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.

  • 6)

    Je blijft dit herhalen tot je nog twee soeplepels bouillon over hebt.

  • 7)

    Voeg de kastanjechampignons samen met de cherrytomaten toe aan de risotto.

  • 8)

    Schenk de overige bouillon erbij en kook tot de champignons en de risotto gaar zijn.

  • 9)

    Voeg de kookroom en de Parmezaanse kaas erbij en kook de risotto voor 2-3 minuten op laag vuur.

  • 10)

    Breng de risotto eventueel extra op smaak met peper en zout en serveer warm.

1 Comments

  • Hella

    4 oktober 2023 at 09:37

    Hi Fatima! Hoe maak jij de groenteboullion? Welke verhoudingen heb ik nodig? Bvd!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept