Rijst met Pittig Gehakt

11 oktober 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Dit recept voor pittig gehakt is ideaal op dagen dat je wat minder tijd hebt om te koken, maar toch wat lekkers op tafel wilt zetten. Heerlijk met rijst of pasta en een frisse salade!


Ingrediënten: (4 personen)
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijn
  • 1 etl. milde olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 prei, in schijfjes
Saus:
  • 100 ml kokend water
  • 1/2 blokje vleesbouillon
  • 150 gr. tomato Frito
  • 1/2 tl. cayennepeper
Bereiding:
Stap 1.

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg het gehakt in een ruime kom, snipper de ui erbij, pers de knoflook fijn, verwijder de peper van de zaadjes, snijd het fijn en voeg het toe bij het gehakt. Voeg de peterselie, paprikapoeder, zout, gemberpoeder, kurkuma, komijn en de olijfolie erbij. Hussel het goed door elkaar en laat de marinade intrekken voor minstens 30 minuten.

Stap 2.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en rul hierin het gehakt. Voeg de paprika en de prei toe en bak het even mee tot de ui zacht is. Los het blokje bouillon op in het kokend water en giet de bouillon bij het gehakt. Laat het voor 13-15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Roer de tomatensaus erdoor, voeg de cayennepeper toe en laat het nog even bakken. Verdeel rijst over de borden en schep het gehaktmengsel bovenop. Garneer eventueel met extra peterselie of lentebui en genieten maar!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

24 Comments

  • Aysel

    11 oktober 2019 at 16:51

    Hai Fatima,
    Ten eerste wil ik zeggen dat ik je met liefde volg. Heb al wat recepten van je gemaakt.
    Heerlijk. Mijn vraag is welke rijst je hiervoor hebt gebruikt. Mooie lange korrels.
    Gr Aysel

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2019 at 21:24

      Hi Aysel,

      Wat lief, dankjewel! Ik gebruik rijst uit India die ik bij de Marokkaanse slager koop of bij de Tanger supermarkt. Op de verpakking staat ‘Rice from India’. Xx

  • Noortje

    11 oktober 2019 at 17:12

    Omg jou dus of again!
    Bedankt voor het prachtig en simpel receptje…. weet weer wat klaar te maken voor de weekend 😘

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2019 at 21:25

      Hi Noortje,

      Aah geniet ervan lieve meid! Xx

  • Noortje

    11 oktober 2019 at 17:14

    Omg you did it again!
    Bedankt voor het prachtig en simpel receptje…. weet weer wat klaar te maken voor de weekend 😘
    Sorry voor vorige bericht…auto-correctie stond aan 🤭

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2019 at 21:25

      Hihi is niet erg! Xx

  • Aïsha

    15 oktober 2019 at 09:50

    Hi Fatima, ik woon in Egypte en prei zie je hier niet echt. Door wat kan ik dit vervangen aangezien het toch een specifieke smaak heeft.

    Aïsha 🙂

    1. Fatima El Irari

      15 oktober 2019 at 18:43

      Hi Aïsha,

      Je zou ook bosui/lente ui kunnen gebruiken of anders gewoon een ui. Xx

  • Siham

    18 oktober 2019 at 07:19

    Sallaam Fatima, vraagje: hoeveel water moet ik aan het bouillon toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      18 oktober 2019 at 07:30

      Alaikoem salaam Siham,

      100 ml kokend water. Xx

  • Jos Schiks

    18 oktober 2019 at 11:10

    Hallo Fatima,
    ik kijk regelmatig of je weer iets lekker hebt maar de laatste tijd irriteer ik me mateloos aan die flutreclame van Levi’s die gewoon helemaal over jouw tekst heen staat. Ik kan maar de helft lezen van jouw receptuur.
    Ik snap dat dit een leuke inkomstenbron is maar het gaat echt ten koste van jouw site.
    De reclame zit sterk op de voorgrond en jouw recepten, waar het eigenlijk om draait, zijn bijna niet meer te zien.

    Doe hier a.u.b iets aan anders moet ik je gaan verlaten. Jammer want je hebt lekkere dingen.

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2019 at 07:16

      Hi Jos,

      Oh ik heb hier zelf geen last van en ik heb het zelf ook nog niet van iemand te horen gekregen. Ik ga hier naar late kijken. Bedankt voor je bericht!

  • Do

    12 februari 2020 at 12:56

    Hoi Fatima,
    Kun je het vleesboullon blokje weglaten? Of vervangen door iets anders?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2020 at 14:17

      Hi Do,

      Ja, hoor je mag het blokje bouillon helemaal weglaten of vervangen door een blokje kippenbouillon.

  • Nadia

    21 maart 2020 at 15:07

    Hai Fatima
    Ik zie dat je heel vaak de tomato frito gebruikt nou hebben ze dat hier in dit land niet waar kan ik het mee vervangen?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2020 at 19:00

      Hi Nadia,

      Je kunt ook gewoon fijne tomatensaus gebruiken of zelfs pastasaus. Xx

  • Moussa

    25 juni 2020 at 17:28

    Salam Fatima,

    Hoeveel rijst is beetje normaal bij dit recept?

    Moussa

    1. Fatima El Irari

      29 juni 2020 at 11:00

      Alaikoem salaam Moussa,

      Ik gebruik tussen de 300/350 gram rijst.

  • danielle

    2 april 2021 at 05:32

    Hii, ik heb nu al een paar heerlijke recepten van je gemaakt en ohh wat zijn ze lekker!
    Klein vraagje. Zou ik de gemberpoeder kunnen weg laten?
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:54

      Hi Danielle,

      Aah super lief, dankjewel! Jazeker, je kunt de gemberpoeder ook weglaten.

  • Tamara

    17 augustus 2022 at 15:09

    Dit recept is zo makkelijk, maar o zo lekker.

    1. Fatima El Irari

      15 september 2022 at 10:39

      Hi Tamara,

      Fijn om te lezen dat het gerecht zo goed in de smaak valt! Bedankt voor je bericht. Xx

  • margot

    18 januari 2023 at 16:22

    Hi Fatima,

    Dit was wel zo ontzettend lekker !!!!!

    Word een van mijn favorieten en super om voor te bereiden als ik bezoek krijg,

    Groeten uit Kreta

  • Maike

    20 november 2023 at 12:00

    Hi Fatima,

    Super fijn recept weer! Jij zorgt ervoor dat iedereen kan koken 🙂

    Misschien een beetje een domme vraag, maar in hoeveel liter water los je het boullion blokje op?

    Dank alvast voor je reactie!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept