REGENBOOG CUPCAKES MET MASCARPONE

13 april 2019Fatima El Irari

Ben je opzoek naar een leuke traktatie of voor een leuke bezigheid samen met de kids? Dan zijn deze regenboog cupcakes met mascarpone super leuk om samen te bakken! Ze zien er door al die leuke kleurtjes niet alleen super leuk uit, maar ze smaken in combinatie met de lekkere romige topping ook nog eens erg lekker! 

Ingrediënten: (10 stuks)
.
Voor het beslag:
.
  • 4 eieren
  • 180 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 ml melk
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 4 kleuren kleurstof
  • sprinkels
Mascarpone topping:
.
  • 250 gr. koude mascarpone
  • 100 ml koude slagroom
  • 80 gr. poedersuiker
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix in een beslagkom de eieren met de kristalsuiker en vanillesuiker mooi luchtig voor 60 seconden. Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix weer samen. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erbij en mix op lage snelheid tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.

Stap 2.
.

Verdeel het beslag gelijkmatig over vier aparte kommetjes en voeg in elk kommetje twee druppels kleurstof toe. Roer de kleurstof bij het beslag en schep in elk cupcake papiertje een volle eetlepel van elk gekleurd beslag. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven (boven-onder) warmte op 180 graden in 15 a 20 minuten gaar. Plaats de cupcakes nadat ze gaar zijn op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Stap 3.
.

Mix de mascarpone glad voor ongeveer 60 seconden. Voeg de poedersuiker erbij en mix nogmaals tot de poedersuiker is opgenomen. Giet de slagroom er in stappen bij en mix de mascarpone tot een stevige crème. Dek de kom af en zet de crème voor 30 minuten in de koelkast. Schep de mascarpone crème in een spuitzak en spuit bovenop de afgekoelde cupcakes mooie toefjes. Strooi er nog wat leuke sprinkels bovenop en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Voor de perfecte kleur resultaat raad ik altijd kleurstof aan van het merk Wilton.
  • Het spuitmondje dat ik gebruik is de Wilton 1M.
  • Met dit recept kun je ook een grote regenboog cake bakken.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

Print recept

16 Comments

  • Naima

    13 april 2019 at 13:58

    Wat leuk!? Deze gaan we proberen!

    1. Fatima El Irari

      13 april 2019 at 19:06

      Hi Naima,

      Leuk hé!?

      1. Mechtild

        11 april 2021 at 06:51

        Hoi Fatima,
        Welke maat eieren gebruik je in dit recept? Ik heb het idee dat mijn beslag te vloeibaar is, het lijkt meer op pannenkoekbeslag dan cakebeslag, hoort dat zo?

      2. Fatima El Irari

        11 april 2021 at 13:38

        Hi Mechtild,

        Het is geen dik beslag, maar het hoort ook weer niet heel vloeibaar te zijn. Ik gebruik maat M.

  • Nina

    14 april 2019 at 13:35

    Ik ga ze volgende week maken voor het verjaardagfeestje van zoontjelief!

    1. Fatima El Irari

      14 april 2019 at 13:40

      Super leuk! Alvast van harte gefeliciteerd met je zoontje! Xx

  • Siham

    14 april 2019 at 13:36

    Lekker! Kan ik ook kleurstof gebruiken van de toko?

    1. Fatima El Irari

      14 april 2019 at 13:40

      Hi Siham,

      Je kunt kleurstof van de Toko gebruiken, maar zelf vind ik de kleurresultaat niet mooi. De kleuren blijven niet mooi en worden vaak erg donker. Ik raad je eerder kleurstof van het merk Wilton.

  • Sharifa

    14 april 2019 at 13:38

    Gisteren gemaakt zo lekker!

    1. Fatima El Irari

      14 april 2019 at 13:38

      Wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Btissame

    16 april 2019 at 13:52

    Bedankt voor deze lekkere recept, ik heb ze gemaakt om uit te delen op school. Kreeg veel complimenten. Vandaag jou kookboek binnen. Kan niet wachten om alle recepten uit te proberen, zo mooie kookboek en overzichtelijk.?

    1. Fatima El Irari

      16 april 2019 at 15:29

      Hi Btissame,

      Wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Heel veel kook en bak plezier met mijn kookboek!

      Liefs,
      Fatima

  • Nauwal

    23 januari 2020 at 20:26

    Salam ma3likom een gek vraagje maar ben er wel benieuwd naar mischien dat iemand hier een antwoord op weet maar zou je ook de mascarpone topping ook tussen een taart of cake gebruiken 😳

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2020 at 15:23

      Alaikoem salaam Narwal,

      Jazeker, ook heel erg lekker! xx

  • Seda

    7 oktober 2020 at 22:20

    Hoihoi,

    Kan je de mascarponecreme ook mengen met kleurstof? Zo ja; is het dan het beste met kleurstof op oliebasis (voor chocola etc) of is op waterbasis ook voldoende?

    Groetjes Seda

    1. Fatima El Irari

      9 oktober 2020 at 20:59

      Hi Seda,

      Ja hoor dat kan. Ik zou kleurstof op gel basis gebruiken, die geeft toch altijd wel het beste resultaat. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept