Red Velvet Cupcakes met een zachte roomkaas topping moet je eens geproefd hebben. Voor het aanstaande offerfeest ben ik druk in de weer geweest met het bedenken wat ik nou eens zou bakken en aangezien de red velvet cupcakes al een tijd op mijn bak lijstje stonden, was de keus eigenlijk al snel gemaakt. Ik bakte de cupcakes afgelopen zondag alvast om ze uit te proberen en samen met de buren hebben we er lekker van gesmuld!(ja vele baksels worden verdeeld onder onze buren haha) Deze cupcakes zijn zo lekker smeuïg en de zachte roomkaas topping maakt de cupcakes helemaal compleet. Dus weet je nog niet niet wat je voor het offerfeest wilt bakken en wil je het liefst niet al te lang in de keuken staan, maar wel iets lekkers en leuks op tafel zetten? Dan zeg ik bak deze Red Velvet Cupcakes! Erg simpel om te maken en natuurlijk belachelijk lekker.
Ingrediënten: (15 stuks)
Voor het beslag:
- 4 eieren
- 200 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 180 ml zonnebloemolie
- 250 gr. bloem
- 2 tl. bakpoeder
- 1 tl. cacaopoeder
- 2 etl. karnemelk
- rode kleurstof
Roomkaas crème:
- 200 gr. zachte roomkaas
- 50 gr. zachte ongezouten roomboter
- 1 tl. vanille extract
- 100 gr. poedersuiker
Bereidingswijze:
- Breek de eieren in de beslagkom en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker erbij. Mix op hoge snelheid samen tot een romig beslag. Giet de zonnebloemolie erbij en mix nog even samen.
- Voeg de bloem samen met de bakpoeder, cacaopoeder en de karnemelk toe en mix samen op lage snelheid.
- Voeg een paar druppels toe van de rode kleurstof en meng met de spatel het beslag goed samen totdat je ziet dat het beslag geheel rood is gekleurd.
- Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje het beslag tot net boven de helft.
- Pak de bakvorm op en tik deze voorzichtig bovenop je werkblad, zodat eventuele luchtbellen uit het beslag verdwijnen.
- Bak de red velvet cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30-35 minuten gaar. Wanneer de cupcakes gaar zijn laat je deze volledig afkoelen op een rooster.
Roomkaas crème:
- Voeg in een kom de zachte roomkaas, de roomboter en de helft van de poedersuiker toe en giet ook de vanille extract erbij. Mix het geheel samen voor 2 minuten tot een mooie zachte crème.
- Wanneer de poedersuiker geheel is opgenomen voeg je de andere helft toe en mix je de roomkaas crème weer samen op hoge snelheid.
- Ga met de spatel nog even door de roomkaas crème heen en dek vervolgens de kom af met aluminiumfolie en zet de crème voor zeker 60 minuten in de koelkast, zodat deze kan opstijven.
- Schep de roomkaas crème vervolgens in de spuitzak en draai de spuitzak strak dicht. Pak de afgekoelde cupcakes er weer bij en spuit op elke cupcake een toef van de roomkaas crème.
- Als laatste decoreer je de cupcakes nog naar wens.
- Plaats de cupcakes in de koelkast zodat de topping mooi stevig blijft en haal de cupcakes 30 minuten voor serveren uit de koeling.
- De Red Velvet Cupcakes zijn zo lekker luchtig en smeuïg van smaak, precies hoe een cupcake dus hoort te zijn. De roomkaas crème is lekker luchtig en zeker niet te machtig van smaak, dus je kunt er makkelijk twee of zelfs drie op!
Extra tips&tricks:
- Als je wat beslag over hebt kun je een extra cupcake bakken, zodat je die je straks kunt verkruimelen en hiermee de cupcakes kunt garneren.
- Heb je geen vanille extract in huis? Dan kun je uiteraard meer poedersuiker gebruiken voor een zoetere smaak.
- Wil je een iets steviger topping gebruiken? Dan raad ik de mascarpone topping aan.
Liefs,
Fatima
124 Comments
Elina
30 augustus 2017 at 10:09
Wanneer ik je video’s bekijk ziet echt alles er makkelijk uit haha. Ik ga deze cupcakes proberen!
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 11:15
Hallo Eline,
Haha dat is een lieve compliment! Het is ook echt makkelijk om te maken, succes!
Liefs,
Fatima
Cyn
20 februari 2021 at 15:11
Op welke stand zet je de oven? Heteluchtstand of boven en onderkant?
Fatima El Irari
1 maart 2021 at 10:18
Hi Cyn,
Ik gebruik de boven-onder warmte.
Madhavi
20 februari 2021 at 22:12
Hoi Fatima,
Wat voor soort bloem gebruik je voor de redvelvet cupcakes?
Groetjes!
Fatima El Irari
1 maart 2021 at 10:18
Hi Madhavi,
Ik gebruik bijna altijd patentbloem.
Siham
30 augustus 2017 at 10:10
Ik zag je snaps zondag al en mijn zusje en ik willen deze maken voor Eid. We hebben gisteren al kleurstof gekocht haha. Dankjewel Faatje!
Hind taouss
30 augustus 2017 at 10:22
Hoi Siham mag ik haar snap naam ik had haar maar nu niet meer aub❤️
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 11:14
Hallo Hind,
Die mag jij zeker. Mijn snapchat naam is Kookhoekjevxf
Liefs,
Fatima
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 11:15
Hallo Siham,
Haha wat leuk! Dankjewel lieve schat en veel bak plezier toegewenst!
Liefs,
Fatima
Ferdaous
9 april 2023 at 15:23
Hoe heet de bovenkant van de cupcake
Fatima El Irari
9 april 2023 at 15:48
Hi Ferdaous,
Wat bedoel je precies? Bedoel je misschien de frosting/crème?
Rabia
13 juni 2020 at 23:10
Hoi fatima,
Kan ik ook gewoon mon chou gebruiken of philadelphia als roomkaas?
Fatima El Irari
14 juni 2020 at 11:48
Hi Rabia,
Ja, hoor je kunt beide gebruiken. Xx
Naima
30 augustus 2017 at 10:11
Ziet er lekker uit! Kan ik de kleurstof alleen online bestellen?
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 11:18
Hallo Naima,
Dankjewel lieverd! Nee hoor, je kunt de kleurstof vast en zeker ook vinden bij een bak winkel. Ik weet dat de Jamin (snoepwinkel) ook de kleurstoffen van Wilton verkoopt. Succes!
Liefs,
Fatima
Hatice
21 juli 2020 at 13:40
Hoi
Uw roomkaas is wat anders? Van waar is de roomkaas?
Fatima El Irari
21 juli 2020 at 21:28
Hi Hatice,
Dit is monchou uit een wikkel van 100 gram.
Nawal
30 augustus 2017 at 10:19
Mag ik deze cupcakes donderdagavond maken? En gewoon in de koelkast laten tot vrijdag?
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 11:14
Hallo Nawal,
Ja hoor dat kan zeker. En dan even 30 minuten voordat je ze op tafel zet even uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Succes!
Liefs,
Fatima
Hind taouss
30 augustus 2017 at 11:18
Dank je wel Fatima
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 11:20
Graag gedaan!
Siham
30 augustus 2017 at 11:26
salam ou3likoem fatima leuk dat je je recepten met ons deelt. ik had een vraagje kan ik vanille exact ook vervangen met iets anders bij de topping en vanwaar heb je kleurstof vandaan choekran?
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 13:06
Alaikoem salaam Siham,
Je kunt de vanille extract vervangen door extra poedersuiker. Je kunt er voor een extra smaakje ook bijvoorbeeld wat citroen of sinaasappelrasp aan toevoegen. Succes meid!
Liefs,
Fatima
Rachida
30 augustus 2017 at 11:36
Beste Fatima, bedankt voor dit recept. Het ziet er heel lekker uit. Ik gebruik liever geen kleurstof. Kun je ook rode bietensap gebruiken?
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 13:08
Alaikoem salaam Rachida,
Ja hoor dat zou kunnen, alleen weet ik dat je van bietensap niet de echt de ‘rode’kleur krijgt, maar meer een donkerbruine kleur. Maar je zou het wel kunnen gebruiken hoor.
Liefs,
Fatima
Souad
5 september 2017 at 04:23
Hi Rachida,
Een klein vraagje, heb jij de cupcakes geprobeerd met rode bietensap/poeder? Ik vraag me af hoe dat de smaak van de cupcakes beïnvloedt en of de kleur mooi rood/ roodbruin wordt. Heb je veel bietensap moeten gebruiken en waar koop je die?
X Souad
Wrida
30 augustus 2017 at 11:44
Salaam lieverd,
Als eerst mashaAllah 3liek voor al je lekkere creaties een ware keuken inspiratie allahouma barek. Ik had een vraagje wat voor roomkaas gebruik jij? En hoeveel gram is het per pak? Ik krijg meestal de topping niet stijf… en de cupcakes met meerdere pogingen altijd mislukt of ingezakt… inshaAllah ga ik de jou proberen b naja7!
Groetjee een fan die altijd meekijkt en volgt!
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 13:15
Alaikoem salaam Wrida,
Wat ontzettend lief zeg! Dankjewel lieve schat. Ik gebruik bijna altijd monchou en dan de kleine verpakking van 100 gram. Veel bak plezier en inschAllah lukken ze je perfect!
Liefs,
Fatima
Dalila
30 augustus 2017 at 11:44
Hey MEID,
Ik vind je recepten geweldig alleen vind ik de manier waarop je terug reageert met het woord meid wat minder! Ik weet niet hoe het bij andere overkomt maar bij mij komt het nog al bot over. Verder vind ik echt alles leuk aan jou en je recepten! Keeep going power woman!!! Xx
Laila
30 augustus 2017 at 11:47
Dag Dalila,
Klopt dat Fatima het woord meid veel gebruikt maar dat moet jou toch niks doen ? Haha iedereen heeft volgens mij wel een stopwoord. Fatima is zo Zoet als haar recepten dat weet ik wel zeker ! HIHI groetjes, Laila
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 13:16
Hallo Laila,
Haha is echt mijn stopwoordje inderdaad! Dankjewel lieverd.
Liefs,
Fatima
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 13:13
Hallo Delila,
Oh echt? Ik bedoel dit totaal niet bot hoor haha. Vaak als ik een berichtje krijg waarin iemand mij bijvoorbeeld schat/lieverd noemt, dan typ ik het eigenlijk ook terug. Zo niet dan gebruik ik eigenlijk standaard het woordje ‘meid’ Maar ik ga erop letten haha. Bedankt voor je lieve complimenten LIEVERD!:p
Liefs,
Fatima
mounia
30 augustus 2017 at 14:01
Salem Fatima,
Kun je in plaats van cupcakes gewoon een cake vorm gebruiken.?
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 14:08
Alaikoem salaam Mounia,
Ja hoor dat kan ook, dan maak je een Red Velvet Cake haha. Ik raad je wel aan om een bakvorm van 24, 22 of 20 cm doorsnede te gebruiken. Succes!
Liefs,
Fatima
Mounia
30 augustus 2017 at 20:02
Salem Fatima,
Dank vooor je reactie en de tip voor de bakvormen. Wel gewoon dezelfde inhoud en dus niet verdubbelen. Ik ga deze binnenkort proberen Inchallah.
Fatima El Irari
30 augustus 2017 at 20:46
Hallo Mounia,
Graag gedaan hoor. Ja, gewoon precies dezelfde hoeveelheden aanhouden. Succes!
Liefs,
Fatima
Regina
30 augustus 2017 at 21:50
Hoi fatima,
Wat ziet dat er toch lekker uit. Ik vroeg me af welke merk zachte roomkaas jij gebruikt? En waar kan ik de rode vloeistof kopen?
Dan kan ik deze prachtige cupcakes is proberen..
Fatima El Irari
31 augustus 2017 at 06:45
Hallo Regina,
Dankjewel lieve schat. Ik gebruik bijna altijd de ongezouten roomboter van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken als deze maar ongezout is. De kleurstof is te koop bij deleukstetaartenshop. Als je even naar beneden scrolt in het recept, dan tref je daar een directe link aan. Succes ermee! Xx
ummm
31 augustus 2017 at 09:01
subhannalah, ik heb al een tijdje bedacht dat ik redvelvet cupcakes wilde maken maken voor Eid, en dan kom jij met het recept. ik wist gelijk dat jouw recept m zal worden.
Fatima El Irari
31 augustus 2017 at 09:11
Hallo Ummm,
Haha wat toevallig zeg! Nou dan kun je vandaag dus lekker aan de slag. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Oumniya
31 augustus 2017 at 09:43
‘Ziet er heerlijk uit! Maar ik durf niks met eieren klaar te maken! Iemand nog ideeën voor een ei-vrij recept?
Keep up the good work Faatje!
Xoxo ❣️
Fatima El Irari
31 augustus 2017 at 09:46
Hallo Oumniya,
Dankjewel lieve schat! Oh bedoel je door het eieren schandaal? :p
Oumniya
4 september 2017 at 09:56
Juist! Haha.. Of mogen we weer eitjes eten? ?
Fatima El Irari
4 september 2017 at 12:37
Hallo Oumniya,
Ik ben eigenlijk nooit gestopt haha, maar ik hoor er niks meer over.
Liefs,
Fatima
Sarah
31 augustus 2017 at 10:43
salaam schat,
Ik wil deze heerlijke cupcakes vanavond al maken, ben dus te laat met het bestellen van kleurstof. Is de kleurstof van dr oetker ook goed? Die is gewoon te halen in de supermarkt. Verder mijn complimenten masha Allah je maakt in de keuken staan zo veel leuker!
Fatima El Irari
31 augustus 2017 at 11:16
Alaikoem salaam Sarah,
Dankjewel lieve schat! Oh ik wist niet dat je kleurstof in de supermarkt kunt kopen. Bedoel je niet de gel van Dr. oetker? Je zou ook naar de Jamin kunnen (snoepwinkel) die verkoop ook bakproducten. Succes!
Liefs,
Fatima
Razia
31 augustus 2017 at 13:46
Hey Fatima,
Ik wil ze vandaag ook maken alleen welke roomkaas heb je gebruikt?
Ik zelf koop meestal gewoon mascarpone. Maar zou het graag een x met iets anders willen proberen. Alvast bedankt Razia
Fatima El Irari
31 augustus 2017 at 14:02
Hallo Razia,
Ik heb monchou gebruikt. Succes ermee! Xx
Liefs,
Fatima
Maria Correia
20 juli 2020 at 08:45
Hoi Fatima,
Kan ik met deze hoeveelheid ook 1 cake maken en die door het midden snijden om de roomkaas crème erop te smeren?
Fatima El Irari
20 juli 2020 at 12:28
Hi Maria,
Ja, hoor dat kan prima. Xx
Amina
31 augustus 2017 at 14:14
Hey fatimá
Mag ik ook in plaats van bakpoeder bakingsoda gebruiken? En zo ja hoeveel ervan?
Xxjes amina
Fatima El Irari
31 augustus 2017 at 14:39
Hallo Amina,
Ja hoor. Je zou dan precies dezelfde hoeveelheid kunnen gebruiken. Succes! Xx
Souad
1 september 2017 at 01:13
Haai Fatima,
Ik heb ze uitgeprobeerd voor el eid. Ik kreeg niet zo een felrode kleur maar meer dat chocoladerood wat ze in Engeland verkopen. Komt waarschijnlijk omdat ik teveel cacao (een hele volle theelepel) heb gebruikt. Verder fantastisch recept, ze zijn zo mooi, zacht en bol uit de oven gekomen. Thanks hbiba Jazak Allah khair voor alle vrouwen (en mannen) die jij helpt dmv jouw recepten. Een tip voor alle anti-zoetekauwen zoals ik, gebruik GEEN 100 gram poedersuiker voor de crème. De crème was onwijs lekker maar toch net iets te zoet voor mij. Volgende keer maar even een beetje voor beetje bijvoegen en proeven. Ennnn als laatste opmerking, ik heb 21 grote en 3 mini cupcakes uit het recept gehaald!
Fatima El Irari
4 september 2017 at 09:06
Hallo Souad,
Ah, ja dat kan inderdaad ook aan de cacaopoeder liggen en ook aan het merk kleurstof. Welke heb jij gebruikt als ik vragen mag? En wat je zelf aangeeft over de poedersuiker klopt. Ik raad ook altijd aan om de poedersuiker in delen toe te voegen en ondertussen te proeven of het zoet genoeg is voor jezelf. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Eid mubarak nog! Xx
Souad
5 september 2017 at 04:09
Hi Fatima,
Ik heb die van Jo-La gebruikt, ik kom er net achter hoe de karmijn uit de kleurstof wordt gewonnen ?. Voortaan gebruik ik jouw recept van vanille cupcakes of maak ik simpele chocoladecupcakes in combinatie met jouw heerlijke crème recept. Allah ybarek fiek. Xx
Fatima El Irari
5 september 2017 at 06:14
Hallo Souad,
Oh hoe doen ze dat dan? InschAllah lieverd! Xx
Sana
3 september 2017 at 20:15
Salaamou alaikoum, mag ik vragen waar jouw spuitmondjes vandaan komen?
Fatima El Irari
4 september 2017 at 09:13
Alaikoem salaam Sana,
Natuurlijk, de spuitmondjes bestel ik altijd bij http://www.deleukstetaartenshop.nl
Liefs,
Fatima
Sana
9 september 2017 at 10:11
Ik zag op je snap ook een keer dat je ze van Ali had besteld. Kan dat kloppen?
Fatima El Irari
9 september 2017 at 10:31
Hallo Sana,
Bedoel je de spuitmondjes? Dat waren andere spuitmondjes en die heb ik nog steeds niet binnen gekregen haha.
Karima
6 september 2017 at 19:56
Salam Fatima,
Ik had nog nooit van mijn leven cupcakes gemaakt. Toen ik jouw recept uitprobeerde was het mij gelukt van de eerste keer! Ik was supertrots op mezelf ? Iedereen vond de cupcakes heeeerlijk… Sommige dachten zelfs dat ze van de bakker kwamen. U recept is heel duidelijk uitgelegd. Heel hartelijk bedankt voor het plaatsen van dit en u andere recepten. Doe zo voort. ❤️
Fatima El Irari
7 september 2017 at 06:09
Alaikoem salaam Karima,
Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het je is gelukt en het heeft gesmaakt! Je mag ook zeker weten trots op jezelf zijn hoor. Heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor je lieve woorden! Xx
Liefs,
Fatima
Aisha
7 september 2017 at 10:44
Hoi hoi,
Ook ik heb ze uitgeprobeerd. Toen de cupcakes net uit de oven kwamen waren ze heerlijk. Na een paar uur zijn ze veel harder geworden. Ik heb besloten om voor de volgende keer toch de inhoud van dr oekter te gebruiken en voor de topping wel dit recept te hanteren.
Fatima El Irari
7 september 2017 at 11:37
Hallo Aisha,
Waar heb je de cupcakes precies bewaard? Deze cupcakes zijn juist lekker zacht en smeuïg. Ik hoor het graag van je.
Liefs,
Fatima
Fatiha
25 september 2017 at 07:36
Salaam oelaikoem lieve Xfaatje, ik hen deze heerlijke cupcakes gemaakt en ze waren heerlijk en mijn bezoelaikoem vondt ze super schatig. Mijn vraag is ze waren alleen iets te droog. Hoe kan ik ze wat smeuïger krijgen ? Mischien boter toevoegen bij recept? Hoor het heel graag van je en alvast super dank. Liefs Fatiha
Fatima El Irari
25 september 2017 at 12:18
Alaikoem salaam Fatiha,
Ah super schat. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Mag ik vragen hoe je de cupcakes hebt bewaard nadat deze uit de oven kwamen?
Liefs,
Fatima
Salima
26 april 2018 at 17:02
Hoe kun je ze het best bewaren nadat ze uit de oven komen?
Fatima El Irari
29 april 2018 at 09:09
Hi Salima,
Ik laat de cupcakes dan eerst even afkoelen op een rooster en daarna pak ik de cupcakes in met een plastic zak. Dus de rooster of bord met de cupcakes stop je dan in de plastic zak. En daarop plaats je weer een theedoek. Op deze manier blijven de cupcakes echt lekker zacht en smeuïg. Succes!
Liefs,
Fatima
Samia
29 september 2017 at 08:09
Hallo Fatima,
Een vraagje kan je de karnemelk ook weglaten die is nl op en wil ze nu maken Hihi
Mvg Samia
Fatima El Irari
2 oktober 2017 at 09:03
Hallo Samia,
Ja dat kan. Je zou de karnemelk eventueel kunnen vervangen door melk. Xx
Samia
6 oktober 2017 at 13:42
Kan je deze ook een dag van te voren maken.
Fatima El Irari
9 oktober 2017 at 07:21
Hallo Samia,
Ja hoor dat kan. Ook de topping zou je een dag van te voren kunnen maken en eventueel de volgende dag er pas op de cupcakes kunnen spuiten.
Liefs,
Fatima
Samia
9 oktober 2017 at 08:21
Super dank je wel Fatima ze waren heerlijk
Fatima El Irari
9 oktober 2017 at 08:53
Hallo Samia,
Ah super! Heel graag gedaan lieverd. Xx
Ilham
17 oktober 2017 at 23:13
Schat mag ik vragen waar jou spuitzak vandaan komt? Ik wil deze cupcakes maken namelijk en ze zo mooi gaan krijgen net als die van jou
Fatima El Irari
18 oktober 2017 at 06:10
Hallo Ilham,
Ik raad je de wegwerp spuitzakken aan. Werken erg handig! xx
https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/spuitzakken/funcakes-wegwerp-spuitzakken-46-cm-10-stuks
Samia
19 oktober 2017 at 16:17
Heey Heey,
Welke spuitmondje gebruik je heb je een linkje voor mij?
Fatima El Irari
20 oktober 2017 at 07:04
Hallo Samia,
Zie hieronder de link:
https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-1m-open-star-carded?gclid=CjwKCAjwmefOBRBJEiwAf7DstMbi-_dyPJcXAn1hVouVRIUixDbJplDBkeaZZnNyCIPOuHVdrNfirxoCjj4QAvD_BwE
kubra
22 oktober 2017 at 10:28
hey kan ik wat anders toevoegen ipv karnemelk?
Fatima El Irari
23 oktober 2017 at 06:27
Hallo Kubra,
Ja, hoor je zou ook melk kunnen gebruiken ipv karnemelk. Xx
Betul
28 november 2017 at 08:37
Heyy,
Waar kan ik mascarpone recept vinden van je? Ik wil namelijk taart maken.
Groetjes
Fatima El Irari
28 november 2017 at 10:28
Hallo Betul,
In de recept kun je teruglezen hoe je mascarpone crème kunt maken.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/mascarpone-aardbeientaartjes/
Hafsa
29 januari 2018 at 16:11
Hey schat,
Kan ik ook in plaats van karnemerk gewone melk gebruiken?
Xx Hafsa
Mia
1 maart 2018 at 07:59
Salaam aleikoum,
Klein vraagje, awar heb je die ‘eid mubarak’ kaartje gekocht?
Choukran
Fatima El Irari
1 maart 2018 at 08:20
Aleikoem salaam Mia,
Deze kun je hier bestellen; https://www.caketoppersenzo.nl/
Mia
1 maart 2018 at 16:38
Heel erg bedankt!
Nihad El Moussa
28 maart 2018 at 18:59
Salam3alikom!,
Ik ga morgen met een goeie vriendin van mij deze lekkere
red velvet cakes maken maar voor de roomkaas crème, moet je perse vanille extract gebruiken? want er zit namelijk alcohol in :p
groetjes van mij!
Fatima El Irari
29 maart 2018 at 07:39
Alaikoem salaam Nihad,
Je hoeft de vanille extract niet perse te gebruiken hoor, dus die mag je ook weglaten. Succes lieverd! Xx
Amoula
8 april 2018 at 21:25
Waar koop je dat leuke 3ied dingetje?
Fatima El Irari
9 april 2018 at 06:06
Hi Amoula,
Die heb ik gekregen van Caketoppersenzo. Op hun website kun je meerdere toppers bestellen.
Liefs,
Fatima
Ina
3 juni 2018 at 12:43
Hey there! Dit is inspiratie voor aankomende eid! Waar kan ik die leuke eid mubarak prikkers kopen? Misschien is het al eerder in de reacties gevraagd, maar het waren er even te veel om allemaal te lezen haha. Hoor graag van je! Liefs xx
Fatima El Irari
3 juni 2018 at 13:10
Hi Ina,
Deze zijn te bestellen bij caketoppersenzo.nl ❤️
Ina
3 juni 2018 at 14:48
Super bedankt voor je snelle reactie!!
Karima
4 juni 2018 at 18:03
Hey faat bedankt voor het delen van je recept, ik vroeg me af wat jij op de topping doet dat rode
Fatima El Irari
5 juni 2018 at 06:21
Graag gedaan lieverd! Dat zijn gewoon cupcake kruimels van een cupcake. Xx
Amber
7 juni 2018 at 15:58
Hey, dit ziet er heel lekker uit! Weet je misschien of je de karnemelk ook kan vervangen door amandel- of sojamelk?
Fatima El Irari
8 juni 2018 at 06:36
Hi Amber,
Ja, hoor dat kan zeker!❤️
Meryem
28 augustus 2018 at 21:23
Welke roomkaas gebruik he
Fatima El Irari
3 september 2018 at 07:23
Hi Meryem,
Ik gebruik vaak de roomkaas van de Lidl.
Yasmin
28 december 2018 at 13:04
Hai fatima
Kan ik de karnemelk vervangen voor yoghurt?
Fatima El Irari
28 december 2018 at 13:39
Hi Yasmin,
Je kunt de karnemelk vervangen door melk of door lichte yoghurt.❤️
Souad
30 december 2018 at 11:47
Salaam alaikoem Fatima
Ik heb helaas geen poedersuiker in huis. man ik ook kristalsuiker eerst fijnmalen tot poeder en dat gebruiken?
Fatima El Irari
31 december 2018 at 12:29
Alaikoem salaam Souad,
Jazeker, dat kan of je gebruikt witte basterdsuiker kan ook.
Maryam
26 mei 2019 at 08:45
Samen 3alaikoem.fatima
Ik had een vraag over de topping
Is deze topping ook nog stevig als het buiten de koelkast is, voor paar uurtjes?
Groetjes
Fatima El Irari
26 mei 2019 at 09:26
Alaikoem salaam Maryam,
De topping van deze cupcakes is iets minder stevig. Als je een echte stevig topping wilt, dan raad ik je deze aan; https://uitdekeukenvanfatima.nl/regenboog-cupcakes-met-mascarpone/
Maryam
30 mei 2019 at 13:04
Dank je wel schat❣
SeymA
26 juli 2019 at 16:06
Hoi Fatima,
Kan ik ipv cupcakes ook een taart maken met het zelfde recept?
Fatima El Irari
26 juli 2019 at 20:25
Hi Seyma,
Ja, kan prima. Xx
Lya
22 augustus 2019 at 14:30
hoi Fatima,
het ziet er op jouw foto’s allemaal heel erg lekker uit. Het recept goed gevolgd, de smaak is goed, maar rood? Echt niet…. en er zit bijna een half flesje kleurstof in???
maar goed, het gaat om de smaak zullen we maar denken. 😉
Fatima El Irari
22 augustus 2019 at 14:47
Hi Lya,
Bedankt voor je compliment! Welke kleurstof gebruik je? Niet alle kleurstof is even krachtig. Ik raad altijd de kleurstof van Wilton aan. Daar heb je echt meer een druppel van nodig voor de perfecte kleur.
Ashley
22 september 2019 at 16:38
Perfect recept!
Na vandaag 3x verschrikkelijke cupcakes uit de oven gehaald te hebben een ander recept opgezocht (dit dus!).
Zag er direct al beter uit in de beslagkom en direct perfect gelukt de eerste keer!!
Super bedankt voor je recept de cupcakes waren lekker 😍
Fatima El Irari
22 september 2019 at 20:28
Hi Ashley,
Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan en bedankt voor je lief berichtje!
Liefs,
Fatima
Melissa
27 november 2019 at 16:44
Hallo Fatima,
Zijn de kleurstoffen (Dr Oetker) van de AH ook geschikt voor deze recept?
Fatima El Irari
27 november 2019 at 19:40
Hi Melissa,
Ik ben daar niet zo’n fan van, omdat je van die kleurstof nooit echt een mooi kleur krijgt. Ik raad je eerder de kleurstoffen van Wilton aan. Xx
Leona
1 april 2020 at 11:31
Er is nergens bloem te verkrijgen , is het mogelijk het zonder bloem te maken of is er een goede vervanger voor bloem?
Nassira
8 mei 2020 at 23:20
Hallo Fatima
Mag ik vragen welke kleurstof je hebt gebruikt en of je er een linkje van hebt😳
Fatima El Irari
10 mei 2020 at 10:59
Hi Nassira,
Dit is de kleurstof van Wilton; https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-color-right-voedingskleurstof-rood-19ml-04-0-0053?gclid=Cj0KCQjwzN71BRCOARIsAF8pjfiKHcA-r0DFNjwstxARXWCpMUAlT9L-EAaVeyl4IobzunX0r4uuj_UaAtiDEALw_wcB
Lieke
7 december 2020 at 16:32
Hoi Fatima,
Ik heb helaas geen zonnebloemolie in huis dus ik vroeg mij af of het mogelijk is om dit te vervangen met boter of een andere soort olie? En zo ja, hoeveel gram boter zou ik dan nodig hebben?
Het recept ziet er simpel en lekker uit, zou het graag willen uitproberen!
Groetjes Lieke
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:41
Hi Lieke,
Je kunt boter smelten en dan dezelfde hoeveelheid gebruiken. Xx
Kelly van Buuren
29 januari 2021 at 23:34
Hi Fatima,
Wat zien je RedVelet cakejes er super mooi uit, lovt it! Voor mijn dochters verjaardag wil in de cakjes bakken, maar er is helaas geen kleurstof te krijgen. Nu heb ik rodebietensap gehaald, is dit een optie of beter de cakjes bakken zodra ik de kleurstof kan kopen?
Groetjes,
Kelly
Fatima El Irari
5 februari 2021 at 00:00
Hi Kelly,
Lief, dankjewel! Je zou ook bietensap kunnen gebruiken hoor. Nou heb ik dit zelf nog nooit geprobeerd, maar ik heb het wel vaker voorbij zien komen. Kijk even hier; https://foodini.nl/recept/red-velvet-cake-met-rode-biet-en-kwark/
Soraya
5 mei 2021 at 21:57
Hoi Fatima
Ik had een vraagje kan ik dit recept ook maken in bakringen van 4 cm zodat ik van die kleine
Taartjes kan maken
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:11
Hi Soraya,
Ja, hoor dat kan ook.