Red Velvet CakeSicles

12 mei 2021Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time:

Serves: 16 stuks

Speciaal voor het Suikerfeest morgen, ben ik vandaag weer aan de slag gegaan met de cakesicles al! Dit keer maakte ik red velvet cakesicles en we kunnen niet wachten om ze straks te proeven! Deze cake ijsjes zijn tegenwoordig ontzettend populair en het leuke is dat je ze heel eenvoudig zelf kunt maken. Je kunt hiervoor een zelf gebakken cake bakken (het lekkerst als je het mij vraagt), maar mocht je het jezelf gemakkelijk willen maken dan kun je ook prima een kant en klare cake uit de supermarkt gebruiken.

 

Print recept

Red Velvet CakeSicles

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 16 stuks

Ingrediënten:

Beslag:

  • 300 gram bloem, gezeefd
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 theel. baking soda
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1/3 theel. zout
  • 1 eetl. cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 1 eetl. azijn
  • 2 theel. rode kleurstof

Ook nodig:

  • 100 gram monchou
  • 10 ijsstokjes
  • witte drip
  • roze drip
  • sprinkels

Bereidingswijze:

Cake beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Meng de bloem, kristalsuiker, baking soda, bakpoeder, zout en de cacaopoeder samen.

  • 3)

    Meng in een maatbeker de eieren, karnemelk, zonnebloemolie, azijn en de rode kleurstof samen. 

  • 4)

    Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten in de kom en mix het beslag door.

  • 5)

    Ga met een spatel door het beslag en roer het even flink door.

  • 6)

    Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

  • 7)

    Bak de cake in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar.

  • 8)

    Laat de cake nadat die gaar is volledig afkoelen op een rooster.

Cake sicles maken:

  • 1)

    Leg de cake in een ruime kom en verkruimel de cake zo fijn mogelijk.

  • 2)

    Voeg de monchou toe en meng het goed door elkaar tot de cake goed plakkerig is.

  • 3)

    Verwarm de drip in de magnetron en verdeel in elke vorm ongeveer 2 eetlepels.

  • 4)

    Zorg ervoor dat je de drip ook aan de zijkanten aanbrengt.

  • 5)

    Steek het ijsstokje in de vorm en zet de vorm voor minstens 10 minuten in de vriezer.

  • 6)

    Herhaal bovenste stap nog eens en zet weer in de vriezer.

  • 7)

    Vul de ijsvormen vervolgens met het cake mengsel en druk het stevig aan. Snijd overtollig cake aan de bovenkant eraf.

  • 8)

    Breng aan de bovenkant weer wat drip aan en smeer het uit.

  • 9)

    Laat de cakesicles voor 20-30 minuten opstijven in de vriezer.

  • 10)

    Haal de cakesicles voorzichtig uit de mold en versier ze naar wens.

  • 11)

    Zet ze voor nog eens 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade goed hard kan worden. Eet smakelijk!

    Bekijk hier de instructievideo.

6 Comments

  • Saloua

    12 mei 2021 at 19:51

    Kan ik de monchou ook vervangen door creme fraiche?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2021 at 19:51

      Ja hoor dat kan ook.

  • Brenda

    13 mei 2021 at 20:27

    Hmmmm, ik ben dol op red velvet, maar vind de structuur van verkruimelde cake met roomkaas echt niet lekker. Ik vind het zonde dat de luchtige structuur van de cake dan helemaal verdwijnt en het mengsel een redelijk vaste substantie wordt.
    Zou dit ook kunnen met stukjes (red velvet) cake die je in de mold (bekleed met chocolade) legt met wat creme ertussen?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2021 at 11:23

      Hi Brenda,

      Ja hoor dat kan ook. Druk het cake mengsel alleen wel stevig aan.

  • Soukaina

    15 mei 2021 at 15:03

    Ik zie nergens de instructievideo, klopt dat?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2021 at 11:25

      Hi Soukaina,

      Die staat er nu bij; https://www.instagram.com/reel/COyEmL-ncBB/

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept