Red Velvet Cake met Slagroom

24 december 2019Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 8 personen

Met deze red velvet cake steel je bij het volgend familiefeestje gegarandeerd de show! Deze taart ziet er niet alleen heel mooi uit, maar hij smaakt ook nog eens heerlijk! De smeuïge red velvet cake is in combinatie met de romige slagroom en vers fruit het ideale toetje voor je volgend feestje!

Print recept

Red Velvet Cake met Slagroom

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 druppels rode kleurstof

Extra:

  • 100 ml melk

Slagroom:

  • 500 ml slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • vers fruit, naar keuze

Bereidingswijze:

  • 1)

    Mix de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker met de elektrische handmixer romig. Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix het  nog eens door. Zeef de bloem, cacaopoeder, zout, baking soda en de bakpoeder erbij en mix het door tot de droge ingrediënten zijn opgenomen en het beslag glad is.

  • 2)

    Roer de kleurstof en de azijn samen en mix de kleurstof door het beslag. Schraap met de spatel de zijkanten van de kom en roer het beslag goed door. Vet een bakvorm van 28 cm in, bestuif die licht met bloem en giet het beslag erin. Bak de cake in de voorverwarmde oven op 180 graden in 25-30 minuten gaar.

  • 3)

    Laat de cake nadat die gaar is voor 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake uit de vorm, prik met een vork een paar gaatjes erin en giet de extra melk bovenop de cake. Zet de cake voor 5 minuten apart, zodat de melk kan intrekken. 

  • 4)

    Mix de slagroom met de vanillesuiker, kristalsuiker en de klopfix op hoge snelheid stijf. Verdeel de helft van de slagroom bovenop de taart en schep de overige slagroom in de spuitzak. Spuit bovenop bolletjes slagroom en garneer de red velvet taart met vers fruit naar keuze en smullen maar! Klik hier voor een korte instructievideo.

     

     

53 Comments

  • Amira

    24 december 2019 at 10:28

    Salaam Fatima,

    Hij ziet er heerlijk uit en ik ga hem zeker uitproberen inshallah. Had een klein vraagje hoeveel cm moet je bakvorm zijn? En ik heb van de kleurstof gel vorm hoeveel zou ik daarvan moeten gebruiken?

    Hoor graag van je terug
    Liefs, amira

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 10:32

      Alaikoem salaam Amira,

      Dankjewel lieverd! De vorm dik gebruik heeft een diameter van 28 cm. Je kunt een mespunt gel gebruiken en als je ziet dat de kleur niet rood genoeg is, dan doe je er nog een beetje bij. Xx

      1. Amira

        24 december 2019 at 22:26

        Fijne voor je snelle antwoord ik ga hem gauw uitproberen

      2. Fatima El Irari

        26 december 2019 at 10:28

        Geniet ervan! Xx

  • Aycha

    24 december 2019 at 10:31

    Hallo Fatima, kan je even delen welke bakvorm dit juist is aub? Van welk merk? Dank je!!

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 10:46

      Hi Aycha,

      Ik kan zo geen foto vinden van de vorm, maar als je even op mijn Instagram kijkt, dan zie je in de instructievideo de vorm. Je zou ook prima een springvorm of vlaaivorm kunnen gebruiken hoor.
      https://www.instagram.com/p/B6c3LsBHVx2/

  • Jihane

    24 december 2019 at 10:47

    Salaam Alaykoum, wat ziet dit er overheerlijk uit! Want is precies het nut van die glaasje melk? Wordt de cake er dan niet soppig van en lekt het van onder niet door? Hoelang dien je de cake dan te laten staan voor het intrekken van die melk.

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 15:36

      Alaikoem salaam Jihane,

      Door de melk krijg je een nog zachtere cake, maar de cake wordt niet soppig. Je laat de cake dan voor 10 minuten staan.

  • Shaima

    24 december 2019 at 11:00

    Echt super dit. Ga hem zeker proberen deze week.

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 15:35

      Hi Shaima,

      Geniet ervan lieverd! Xx

  • Maryam

    24 december 2019 at 11:58

    Hi Fatima,

    Ik ga deze vanavond gelijk maken. Zou ik er ook cupcakes van kunnen maken?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 15:34

      Hi Maryam,

      Ja, hoor je kunt met dit recept ook prima cupcakes bakken. Succes en geniet ervan! Xx

  • Ulka

    24 december 2019 at 12:58

    Welke kleurstof gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 15:33

      Hi Ulka,

      Ik gebruik altijd kleurstof van het merk Wilton.

  • Faatje

    24 december 2019 at 14:47

    Mmm ziet er heerlijk uit masha’Allah. Je hebt gouden handjes Fatima. Tbark’Allah 3liek. Xxx

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 15:32

      Hi Faatje,

      Allahibarkfiek lieverd shukran! Xx

  • Sevilay

    24 december 2019 at 15:47

    Hi Fatima, ik heb net alles in huis gehaald om het vanavond te kunnen maken. Even een vraagje. Hoe kom je aan de kruimels red velvet cake voor de versiering? Bedankt voor het recept!! Liefs, Sevilay

  • Sevilay

    24 december 2019 at 15:51

    Hi Fatima, net alles in huis gehaald om aan de slag te kunnen gaan. Even een vraagje. Hoe kom je aan de kruimels voor de versiering? Stiekem stukje achterhouden?😉 alvast bedankt voor je reactie en recept natuurlijk. Liefs, Sevilay

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 16:35

      Hi Sevilla,

      Haha, goed geraden! Ik heb een klein stukje van de rand gesneden en die verkruimeld. Je kunt ook een klein stukje uit het midden snijden, want die zie je toch niet onder de slagroom.😋

      1. Sevilay

        25 december 2019 at 15:46

        Fatima, heerlijk!! Alleen is mijn taart niet zo rood, maar meer bruin/rood. Terwijl ik zelfs drie druppels Wilton kleurgel gebruikt heb. Te veel cacao gebruikt misschien? Maar nogmaals smaakt heerlijk, dank je wel!

      2. Fatima El Irari

        26 december 2019 at 10:45

        Hi Sevilay,

        Ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Door de cacaopoeder wordt de cake inderdaad bruin, maar als je er kleurstof bijdoet kleurt die gewoon rood. Je zou de volgende keer minder cacaopoeder kunnen gebruiken. Xx

  • Ilham

    24 december 2019 at 20:56

    Hi Fatima, een klein vraagje. Moet de melk die je er later bijgiet opgewarmd worden?

    1. Fatima El Irari

      26 december 2019 at 10:28

      Hi Ilham,

      Nee, hoeft niet. Xx

  • Chay

    25 december 2019 at 01:14

    Hoihoi Fatima,

    Je taart ziet er prachtig uit 😍.
    Ik heb laatst ook redvelvet gemaakt met kleurstof van funcakes maar het eindresultaat was totaal niet rood eerder bruin. Ligt het aan de kleurstof of…?
    En is er een verschil tussen Wilson en Funcakes (kleurstof)?

    Zoveel vragen hihi

    XoxoX beginnende keukenprinses

    1. Fatima El Irari

      26 december 2019 at 10:29

      Hi Chay,

      Ik heb zelf nooit kleurstof van Funcakes gebruikt, maar van sommige kleurstoffen heb je gewoon iets meer nodig. Was het beslag wel rood toen je het mixte?

      1. Chay

        27 december 2019 at 01:38

        Hiii, het beslag was rood met een bruine tint or something? Ik ga het nog een keer proberen met meer kleurstof. Had voor mijn gevoel best veel kleurstof gebruikt. En anders probeer ik die jij gebruikt zodat ik kan vergelijken. Thanks voor je reactie.

      2. Fatima El Irari

        27 december 2019 at 14:03

        Hi Chay,

        Oké, ik hoor het graag haha. Xx

  • Yous

    25 december 2019 at 10:03

    Hi fatima,

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Waar komt je vorm vandaan?

    Liefs,

    1. Fatima El Irari

      26 december 2019 at 10:29

      Hi You,

      Dankjewel! Ik heb de vorm echt heel lang geleden gekocht en ik weet niet meer waar. Maar je kunt kijken bij de Wibra, want ik zag laatst nog dezelfde vorm.

  • Özge

    26 december 2019 at 10:06

    Hi Fatima,

    Waar heb je je bakvorm vandaan?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      26 december 2019 at 10:47

      Hi Özge,

      Je kunt even kijken bij de Wibra, die hebben dezelfde vorm.

  • Nassy

    27 december 2019 at 07:31

    Hey gaatje,

    Ik lees in het recept 2x 100ml melk. Is het een type foutje en is het de bedoeling dat deze 1x wordt toegevoegd?

    1. Fatima El Irari

      27 december 2019 at 14:03

      Hi Nassy,

      Nee, is geen typfout haha. Je gebruikt een keer melk voor in het beslag en een keer melk die je bovenop de cake giet als die gaar is. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Yous

    27 december 2019 at 17:55

    Hoi fatima,

    Ik heb bij de wibra gekeken en ze hadden deze vorm niet. Heb je enig idee waar ik dit kan vinden?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      27 december 2019 at 20:10

      Hi Yous,

      Ah wat jammer. Misschien dat je bij andere filialen kunt kijken?

    2. Leila

      29 december 2019 at 18:10

      Salaam fatima,
      Ik wilde je vragen ik heb de kleurstof gebruikt van dr.oetker meer dan 2 druppels zelfs maar is totaal niet rood geworden.. enige idee hoe dit kan?

  • Elif

    28 december 2019 at 11:01

    Hi Fatima

    Als je geen azijn toevoegt wat voor effect heeft het dan op de cake?

    1. Fatima El Irari

      28 december 2019 at 11:08

      Hi Elif,

      Door de azijn krijg je een nog luchtige cake, maar ik heb de red velvet taart ook eens zonder gemaakt en ook dan is die lekker luchtig.

  • Elif

    28 december 2019 at 11:03

    ik had nog een vraagje kan je ook een andere ingrediënt gebruiken in plaats van baking soda?

    1. Fatima El Irari

      28 december 2019 at 11:07

      Hi Elif,

      Je kunt baking soda ook vervangend door bakpoeder. Xx

  • Lela leila

    29 december 2019 at 18:12

    Salaam fatima,
    Ik wilde je vragen ik heb de kleurstof gebruikt van dr.oetker meer dan 2 druppels zelfs maar is totaal niet rood geworden.. enige idee hoe dit kan?
    De bakvorm heb ik gisteren nog bij de jumbo gehaald

    1. Fatima El Irari

      29 december 2019 at 21:19

      Alaikoem salaam Leila,

      Ik gebruik altijd kleurstof van het merk Wilton. Die van Dr. Oetker raad ik echt niet aan. Oh wat leuk! Precies dezelfde vorm?

      1. Lela leila

        1 januari 2020 at 19:16

        Ja precies zelfde vorm fatima, waar is die kleurstof te verkrijgen van wilton

      2. Fatima El Irari

        2 januari 2020 at 11:41

        Hi Leila,

        Ik bestel deze altijd online bij deleukstetaartenshop.nl

  • Lamjae

    31 december 2019 at 08:44

    Hallo. Welk mondstukje gebruik je voor de slagroom.

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2020 at 11:36

      Hi Lamjae,

      Die van Wilton de 1M. Xx

  • Mayaa

    1 januari 2020 at 17:08

    Ziet er verukkelijk uit! Bsaha ou raha

    Mag ik vragen welke azijn je gebruikt?

    Liefss

    1. Fatima El Irari

      2 januari 2020 at 11:41

      Hi Mayaa,

      Dankjewel! Ik gebruik witte azijn. Xx

  • Lela leila

    1 januari 2020 at 19:17

    Ja precies zelfde vorm fatima, waar is die kleurstof te verkrijgen van wilton

  • kaoutar

    28 april 2020 at 11:10

    Kan het ook zonder bakpoeder. Ik heb alleen bakingsoda in hluis

    1. Fatima El Irari

      28 april 2020 at 14:34

      Hi Kaoutar,

      Je hebt wel echt bakpoeder nodig om het beslag te laten rijzen. Je zou het ook enkel met baking soda kunnen proberen.

  • Hayat

    13 augustus 2020 at 12:33

    Hallo Fatima,

    ik heb een bakvorm van 30cm, kan dit ook of is deze te groot?

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2020 at 17:43

      Alaikoem salaam Hayat,

      Een vorm van 30 cm is wel te groot, dan zul je een lage taart krijgen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept