Groenten, ik ben er dol op! Dit ratatouille gerecht is een heerlijke, vegetarische en voedzaam maaltijd die je kunt toevoegen aan je weekmenu. Ook wij proberen thuis een keer per week (soms vaker) vlees over te slaan en dan is dit eenvoudige gerecht van gestoofde groenten een geweldige keuze. Serveer er wat couscous of rijst bij en je maaltijd is compleet!
Ingrediënten: (4 personen)
.
- 1 aubergine
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- zonnebloemolie
- 100 ml kokend water
- 150 gr. Tomato Frito
- 1 tl. harissa kruiden
- 1 tl. zout
- 1 tl. Provençaalse ruiden
- 1/2 tl. basilicum kruiden
- 1/2 tl. zwarte peper
- 400 gr. couscous
Bereiding:
.
Stap 1:
.
Snijd de aubergine, courgette, paprika, uien en tomaten in blokjes en zet apart. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergine met wat zout zacht en lichtbruin van kleur. Schep de courgette op een bord en zet apart. Verhit weer een scheutje olie in dezelfde koekenpan en bak de courgette met wat zout zacht en lichtbruin van kleur. Schep de courgette apart. Verhit nogmaals een scheutje olie in dezelfde pan en bak de paprika, uien, tomaten en de knoflook glazig en zacht.
Stap 2.
.
Schep alle gebakken groenten in een ruime pan met deksel en voeg er het kokend water en de tomatensaus bij. Roer het door en breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan en laat het sudderen voor 8-10 minuten. Voeg de Harissa kruiden, zout, Provençaalse kruiden, basilicum en de zwarte peper toe. Schep het door en laat het nog eens pruttelen op laag vuur voor 3-5 minuten. Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op elk bord een portie couscous op en verdeel er bovenop of ernaast de gestoofde groenten en saus.
Extra tips&trics:
.
- Je kunt de groenten ook tegelijkertijd in de oven roosteren.
- Proef aan het eind altijd of er eventueel wat extra zout bij moet.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
11 Comments
Nawal
6 september 2019 at 08:16
Welke couscous heb je hiervoor gebruikt
Fatima El Irari
6 september 2019 at 12:14
Ik gebruikte dit keer couscous van Jumbo merk.
Nawal
6 september 2019 at 10:12
Kan ik het ook met rijst maken
Fatima El Irari
6 september 2019 at 12:13
Hi Nawal,
Ja, hoor kan ook met rijst.
Anita
4 mei 2022 at 07:04
Dat was weer een heerlijk en gezond recept! Dankjewel. 🤗
Halima
6 september 2019 at 12:46
Ziet er Masha’Allah weer heerlijk uit Fatima! Ik probeer het deze week te maken!
Fatima El Irari
6 september 2019 at 15:36
Allahibarkfiek lieve Halıma! Xx
Cous
8 september 2019 at 18:13
Salam, als ik couscous van het merk Dari gebruik voor dit rec, hoe maak ik deze dan klaar?
Gr
Fatima El Irari
10 september 2019 at 19:57
Alaikoem salaam Cous,
Ook met couscous van het merk Dari hanteer ik dezelfde bereidingswijze. Als ik bijvoorbeeld couscous op de Marokkaanse manier ga maken, dan stoom ik de coupscous wel meerdere keren, omdat je dan ook een grote hoeveelheid couscous hebt. Maar voor dit recept kun je het gewoon klaarmaken met kokend water. Succes! Xx
Mieke van Meer
9 september 2019 at 12:32
Salem Fatima,
Veel van je gerechten al geprobeerd,mits ze passen in mijn dieet
Van suikervrij en koolhydraat arm en ze smaakte allemaal heel goed.
Maar nu heb ik een vraagje, in je recepten heb je het vaak over harissakruiden
Kan ik daar ook de hete rode peperpoeder uit Tunesië voor gebruiken?
Groetjes
Mieke van Meer.
Fatima El Irari
10 september 2019 at 19:56
Alaikoem salaam Mieke,
Ah wat goed om te horen! Jazeker, je kunt ook rode peperpoeder gebruiken of cayennepeper. Xx