Raffaello Toetje

1 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 4 stuks

Dit weekend hebben wij allemaal dit lekker toetje verdiend! Dit Raffaello dessert met kersen is niet alleen super lekker, maar ook nog eens super simpel om te maken. Je maakt deze toetjes in minder dan 30 minuten en echt je likt je vingers er bij af, heerlijk!

Print recept

Raffaello Kersen Toetje

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediënten:

Voor de roomkaas:

  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 stuks Raffaello
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Voor de slagroom:

  • 250 ml slagroom, koud
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Extra:

  • 1 blik kersen vlaaifruit
  • Raffaello
  • aardbeien

Bereidingswijze:

Raffaello crème:

  • 1)

    Schep de roomkaas in een kom en voeg de kristalsuiker erbij.

  • 2)

    Roer de roomkaas en de suiker met een spatel goed glad en romig.

  • 3)

    Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit.

  • 4)

    Voeg de vanille toe bij de roomkaas en roer het goed door. Zet de kom opzij.

  • 5)

    Giet de slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker erbij.

  • 6)

    Mix de slagroom met de elektrische handmixer goed stijf.

  • 7)

    Vouw de geklopte slagroom met een spatel bij de roomkaas tot een egale crème.

  • 8)

    Snijd de Raffaello bonbons in grove stukjes en roer ze samen met de geraspte kokos door de crème.

Glazen vullen:

  • 1)

    Schep de kersen vlaai fruit in een kom en pureer de kersen met een staafmixer ietsjes fijn.

  • 2)

    Verdeel op de bodem van het glas 2 volle eetlepels kersensaus.

  • 3)

    Schep de Raffaello crème in een spuitzak.

  • 4)

    Spuit bovenop de kersen een mooi laagje van de Raffaello crème.

  • 5)

    Herhaal dezelfde stappen en eindig met de Raffaello crème.

  • 6)

    Zet de toetjes in de koelkast voor minstens 30 minuten, zodat ze lekker koud kunnen worden.

  • 7)

    Garneer de toetjes met wat geraspte kokos, Raffaello, aardbei en smullen maar!

30 Comments

  • Mariam

    1 mei 2020 at 19:26

    I’d like this to be in English please as I’m from london and want to learn your cooking please.

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:57

      Hi Mariam,

      On the right side of the website you can find a translation function. So you can set all the recipes in English. Xx

    2. Wahoba

      2 mei 2020 at 18:06

      Hey fatima

      Bedankt weer voor d elekker recept.
      Alleen ik vraag mij af op de recept staat 1 keer suiker en beneden bij de stappe foto’s komt het 2 keer voor ‘voeg suiker toe’ ook de 2 lepel slagroom wanneer moet ik die voegen bij toetje?

      Hoop gauw van je te horen xx

      1. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 10:57

        Hi Wahoba,

        Klopt, je hebt namelijk suiker nodig voor de roomkaas en voor de slagroom. Xx

  • SC

    1 mei 2020 at 21:28

    Hoi Fatima,

    Het ziet er heerlijk uit. Ik had alleen een vraagje heb je een foto van de roomkaas die jij hebt gebruikt. Kan ik ook in plaatst van de vanillestokjes ook gewoon wat anders gebruiken heb je een alternatief voor dat 😊

    1. Romy

      3 mei 2020 at 14:12

      Hi Fatima,

      Kan je het vanillestokje weg laten of vervangen door bijv vanillesuiker?

      1. Fatima El Irari

        4 mei 2020 at 11:10

        Hi Romy,

        Ja, hoor kan beide. Xx

  • Sanne

    1 mei 2020 at 21:58

    Kan je het vanillestokje ergens mee vervangen?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:49

      Hi Sanne,

      Ja, hoor hoor 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract

  • S

    2 mei 2020 at 00:53

    Hallo Fatima,

    Welke roomkaas heb jij gebruikt heb je er een foto van en waar vind ik die vanillestokje heb je er ook een foto van. Kan ik ook in plaats van die stokjes iets anders gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:52

      Hi S,

      Ja, hoor je kunt ook 1 zakje vanillesuiker gebruiken of 1 theelepel vanille extract. Ik gebruik de roomkaas van de Lidl (grijze verpakking).

  • Arzu

    2 mei 2020 at 09:08

    Hmm ziet er lekker uit! Je bedoeld denk ik voeg de vanille bij de roomkaas? Er staat namelijk bij de “slagroom”. En kan je ook een zakje vanille suiker gebruiken als je geen vanille stokje hebt

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:54

      Hi Arzu,

      Bedankt lieverd, ik heb het gelijk aangepast. Ja, hoor je kunt ook een zakje vanillesuiker gebruiken of 1 theelepel vanille extract. Xx

    2. Sev

      3 mei 2020 at 17:04

      Hoi,

      Ik snap even niet hoeveel suiker er nu bij de slagroom toegevoegd moet worden? Het is een beetje onduidelijk.

      Gr,

      1. Fatima El Irari

        4 mei 2020 at 12:35

        Hi Sev,

        Je hebt twee eetlepels suiker nodig om de slagroom te kloppen.

      2. Nina

        6 mei 2020 at 17:48

        Hey Fatima!

        Ik hou van jouw recepten alleen ik mis toch wel de videos die je erbij maakte😊

      3. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 10:19

        Hi Nina,

        Snap ik hoor! Ik vind video’s maken ook leuk, maar hier zit zoveel tijd in en daar heb ik jammer genoeg (nog) niet de tijd voor.

  • Sari

    2 mei 2020 at 09:50

    Slm, je toetjes zien er super lekker uit. Alleen ik kan heel veel niet maken, omdat het niet lactose vrij is. Heb je misschien ook recepten maar dan lactose vrij?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:54

      Hi Sari,

      Bedankt lieverd! Je kunt voor zulke recepten ook prima lactosevrij slagroom en roomkaas gebruiken. Heb je dit toevallig al een geprobeerd?

      1. Suzan

        5 mei 2020 at 13:49

        Salaam lieverd,
        Allereerste Ramadan Mubarak, moge Allah je vasten accepteren inshaAllah. Ik vroeg me af voeg jij roomkaas en slagroom samen en vervolgens mix je die?

        Ik hoor het graag :))
        Liefss

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:08

        Alaikoem salaam Suzan,

        Bedankt lieverd! Ik giet de slagroom er geleidelijk bij en ondertussen mix ik de roomkaas goed door. Xx

  • Beray

    15 mei 2020 at 18:08

    Hey Fatima,

    Bedankt voor het delen van het recept.
    Ik vraag me af hoeveel toetjes je hiermee in totaal kan maken?

    Ik hoor het graag

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:39

      Hi Berray,

      Graag gedaan! Ik had er vier toetjes mee gemaakt, maar als je kleinere glazen gebruikt dan kun je er veel meer maken. De glazen die ik gebruikte zijn best groot.

  • Zeynep

    16 mei 2020 at 10:10

    Hi Fatima,

    İk wil deze recept maken voor 10 personen. Moet ik alle ingredienten verdubbelen?

    İk hoor het graag,

    Groetjes
    Zeynep

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2020 at 10:41

      Hi Zeynep,

      Ja, je kunt dan het beste de ingrediënten verdubbelen. Hoe kleinere glazen je gebruikt hoe meer toetjes je kunt maken. Xx

  • Romy

    22 mei 2020 at 21:27

    Kan je zeg maar die monchou taart ook met raffaello maken? En moet je dan minder suiker erin doen?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 12:02

      Hi Romy,

      Ja, kan zeker. Je kunt dan inderdaad iets minder suiker nemen, omdat Raffaello zelf al zoet is.

  • Nina

    23 mei 2020 at 20:17

    Hoihoi kan je ook in plaats van roomkaas mascarpone gebruiken heb de verkeerde in de winkel gehaald🙈

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2020 at 10:22

      Hi Nina,

      Ja, hoor kan prima.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept