Raffaello Kersen Toetjes
Prep time: 30 minuten
Cook time:
Serves: 4 stuks
Raffaello Kersen Toetje
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 4 stuks
Ingrediënten:
Voor de roomkaas:
- 200 gram roomkaas
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 5 stuks Raffaello
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de slagroom:
- 250 ml slagroom, koud
- 2 eetlepels kristalsuiker
Extra:
- 1 blik kersen vlaaifruit
- Raffaello
- aardbeien
Bereidingswijze:
Raffaello crème:
- 1)
Schep de roomkaas in een kom en voeg de kristalsuiker erbij.
- 2)
- 3)
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het merg eruit.
- 4)
- 5)
Giet de slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker erbij.
- 6)
- 7)
Vouw de geklopte slagroom met een spatel bij de roomkaas tot een egale crème.
- 8)
Glazen vullen:
- 1)
Schep de kersen vlaai fruit in een kom en pureer de kersen met een staafmixer ietsjes fijn.
- 2)
Verdeel op de bodem van het glas 2 volle eetlepels kersensaus.
- 3)
- 4)
Spuit bovenop de kersen een mooi laagje van de Raffaello crème.
- 5)
- 6)
Zet de toetjes in de koelkast voor minstens 30 minuten, zodat ze lekker koud kunnen worden.
- 7)
38 Comments
Mariam
1 mei 2020 at 19:26
I’d like this to be in English please as I’m from london and want to learn your cooking please.
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:57
Hi Mariam,
On the right side of the website you can find a translation function. So you can set all the recipes in English. Xx
Wahoba
2 mei 2020 at 18:06
Hey fatima
Bedankt weer voor d elekker recept.
Alleen ik vraag mij af op de recept staat 1 keer suiker en beneden bij de stappe foto’s komt het 2 keer voor ‘voeg suiker toe’ ook de 2 lepel slagroom wanneer moet ik die voegen bij toetje?
Hoop gauw van je te horen xx
Fatima El Irari
3 mei 2020 at 10:57
Hi Wahoba,
Klopt, je hebt namelijk suiker nodig voor de roomkaas en voor de slagroom. Xx
SC
1 mei 2020 at 21:28
Hoi Fatima,
Het ziet er heerlijk uit. Ik had alleen een vraagje heb je een foto van de roomkaas die jij hebt gebruikt. Kan ik ook in plaatst van de vanillestokjes ook gewoon wat anders gebruiken heb je een alternatief voor dat 😊
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:48
Hi SC,
Bedankt! Ik gebruik de roomkaas van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken. Je kunt het vanille
https://www.google.com/search?q=roomkaas+lidl&rlz=1C5CHFA_enNL889NL889&sxsrf=ALeKk013Yh7CS_nNgMUR1JmFwXjU4C-RPg:1588412882829&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=SiQX2jhXSxAvuM%253A%252Ca4MCiTxMNoZiwM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQU0trHASTud1q6HOY-ryhPB5M2fg&sa=X&ved=2ahUKEwj0xYyN85TpAhWPiqQKHbJyDPoQ9QEwAHoECAoQHA#imgrc=T2OaCAmUE8vONMstokje vervangen door een zakje vanillesuiker.
Romy
3 mei 2020 at 14:12
Hi Fatima,
Kan je het vanillestokje weg laten of vervangen door bijv vanillesuiker?
Fatima El Irari
4 mei 2020 at 11:10
Hi Romy,
Ja, hoor kan beide. Xx
Sanne
1 mei 2020 at 21:58
Kan je het vanillestokje ergens mee vervangen?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:49
Hi Sanne,
Ja, hoor hoor 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
S
2 mei 2020 at 00:53
Hallo Fatima,
Welke roomkaas heb jij gebruikt heb je er een foto van en waar vind ik die vanillestokje heb je er ook een foto van. Kan ik ook in plaats van die stokjes iets anders gebruiken?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:52
Hi S,
Ja, hoor je kunt ook 1 zakje vanillesuiker gebruiken of 1 theelepel vanille extract. Ik gebruik de roomkaas van de Lidl (grijze verpakking).
Arzu
2 mei 2020 at 09:08
Hmm ziet er lekker uit! Je bedoeld denk ik voeg de vanille bij de roomkaas? Er staat namelijk bij de “slagroom”. En kan je ook een zakje vanille suiker gebruiken als je geen vanille stokje hebt
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:54
Hi Arzu,
Bedankt lieverd, ik heb het gelijk aangepast. Ja, hoor je kunt ook een zakje vanillesuiker gebruiken of 1 theelepel vanille extract. Xx
Mel
6 december 2021 at 11:36
Hi Fatima,
Kan je kersenvlaai vervangen door eventueel lange vingers? Of andere koekjes
Fatima El Irari
5 december 2022 at 21:55
Hi Mel,
Ja hoor dat kan zeker.
Sev
3 mei 2020 at 17:04
Hoi,
Ik snap even niet hoeveel suiker er nu bij de slagroom toegevoegd moet worden? Het is een beetje onduidelijk.
Gr,
Fatima El Irari
4 mei 2020 at 12:35
Hi Sev,
Je hebt twee eetlepels suiker nodig om de slagroom te kloppen.
Nina
6 mei 2020 at 17:48
Hey Fatima!
Ik hou van jouw recepten alleen ik mis toch wel de videos die je erbij maakte😊
Fatima El Irari
8 mei 2020 at 10:19
Hi Nina,
Snap ik hoor! Ik vind video’s maken ook leuk, maar hier zit zoveel tijd in en daar heb ik jammer genoeg (nog) niet de tijd voor.
Sari
2 mei 2020 at 09:50
Slm, je toetjes zien er super lekker uit. Alleen ik kan heel veel niet maken, omdat het niet lactose vrij is. Heb je misschien ook recepten maar dan lactose vrij?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:54
Hi Sari,
Bedankt lieverd! Je kunt voor zulke recepten ook prima lactosevrij slagroom en roomkaas gebruiken. Heb je dit toevallig al een geprobeerd?
Suzan
5 mei 2020 at 13:49
Salaam lieverd,
Allereerste Ramadan Mubarak, moge Allah je vasten accepteren inshaAllah. Ik vroeg me af voeg jij roomkaas en slagroom samen en vervolgens mix je die?
Ik hoor het graag :))
Liefss
Fatima El Irari
5 mei 2020 at 23:08
Alaikoem salaam Suzan,
Bedankt lieverd! Ik giet de slagroom er geleidelijk bij en ondertussen mix ik de roomkaas goed door. Xx
Beray
15 mei 2020 at 18:08
Hey Fatima,
Bedankt voor het delen van het recept.
Ik vraag me af hoeveel toetjes je hiermee in totaal kan maken?
Ik hoor het graag
Liefs
Fatima El Irari
17 mei 2020 at 10:39
Hi Berray,
Graag gedaan! Ik had er vier toetjes mee gemaakt, maar als je kleinere glazen gebruikt dan kun je er veel meer maken. De glazen die ik gebruikte zijn best groot.
Zeynep
16 mei 2020 at 10:10
Hi Fatima,
İk wil deze recept maken voor 10 personen. Moet ik alle ingredienten verdubbelen?
İk hoor het graag,
Groetjes
Zeynep
Fatima El Irari
17 mei 2020 at 10:41
Hi Zeynep,
Ja, je kunt dan het beste de ingrediënten verdubbelen. Hoe kleinere glazen je gebruikt hoe meer toetjes je kunt maken. Xx
Romy
22 mei 2020 at 21:27
Kan je zeg maar die monchou taart ook met raffaello maken? En moet je dan minder suiker erin doen?
Fatima El Irari
23 mei 2020 at 12:02
Hi Romy,
Ja, kan zeker. Je kunt dan inderdaad iets minder suiker nemen, omdat Raffaello zelf al zoet is.
Nina
23 mei 2020 at 20:17
Hoihoi kan je ook in plaats van roomkaas mascarpone gebruiken heb de verkeerde in de winkel gehaald🙈
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 10:22
Hi Nina,
Ja, hoor kan prima.
Halima
18 oktober 2020 at 16:21
Heyy Fatima,
Kan ik dit ook 1 dag ervoor maken? Of worden de stukjes raffaelo dan droog?
Fatima El Irari
19 oktober 2020 at 18:32
Hi Halima,
Ja hoor dat kan zeker. Ik zou dan wel de raffaello’s er pas de dag zelf opdoen.
Valerie Broeder
14 februari 2021 at 13:56
Ik heb ze nog niet gemaakt, maar ze zien er heerlijk uit!
Mijn enigste vraag is; hoe blijf jij zo slank met al die heerlijke dingen die je maak? 🙈
Zo heerlijk allemaal😍😍
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 21:08
Hi Valerie,
Ah leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Nou, gewoon niet haha. Ik ben zeker weten niet slank helaas haha.
Wassima
6 mei 2021 at 18:02
salaam zuster
even een vraag kan ik ook in plaats van kersen blik ook aardbei en verkopen ze dat ook
want vind kersen niet lekker
groetjes
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:07
Alaikoem salaam Wassima,
Jazeker, dat kan ook.