Er staat weer een lekker stukje taart voor jullie klaar! Ik krijg zo nu en dan een aantal verzoeken om een bepaald recept met jullie te delen en een hiervan is het de welbekende Raffaello taart! Nou stond deze taart al een lange tijd op mijn ’to bake’ lijstje en gisteren heb ik dan eindelijk deze geweldig, lekkere taart eens kunnen bakken. En ik kan je alleen maar zeggen dat deze taart zeker de moeite waard is om eens zelf te maken en natuurlijk te proeven, want deze taart is zo lekker!
Ingrediënten: (8 personen)
Voor de taart:
- 1 pak biscuitmix
- 4 eieren
- 50 ml melk
Raffaello crème:
- 500 gr. mascarpone
- 250 ml slagroom
- 80 gr. poedersuiker
- 1 bakje Raffaello’s
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte kokos
Garnering:
- amandelschaafsel
- aardbeien
- extra Raffaello’s
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier en zet deze even apart.
- Voeg de biscuitmix in de kom en voeg hier ook de eieren en de melk bij. Mix geheel samen op hoge snelheid voor ongeveer 5 minuten tot een luchtig mengsel.
- Schep het beslag in de bekleedde springvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
- Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi lichtbruin en gaar.
- Nadat de biscuit gaar is laat je deze voor 10 minuten afkoelen in de springvorm. Haal dan de biscuit uit de springvorm en laat deze volledig afkoelen.
Raffaello crème en taart vullen:
- Schep de mascarpone, de poedersuiker en de helft van de slagroom (125 ml) in de kom en mix het geheel samen op hoge snelheid tot een mooie stevige crème.
- Schep ongeveer 3 volle eetlepels van de crème in een aparte kom en zet deze even opzij.
- Snijd de Raffaello in stukjes en voeg deze toe bij de crème in de kom. Meng de Raffaello met je spatel door de crème.
- Mix de slagroom die je hebt overgehouden (125 ml) samen met de vanillesuiker goed stijf. Schep de slagroom in de spuitzak en zet de spuitzak in de tussentijd afgedekt in de koelkast, zodat deze kan opstijven.
- Pak de afgekoelde biscuit erbij en snijd de biscuit een keer doormidden.
- Plaats de rand van de springvorm om de biscuit en sluit de rand.
- Verdeel de Raffaello crème bovenop de biscuit en verdeel de crème met behulp van de spatel over de biscuit.
- Pak de tweede biscuit laag erbij en plaats deze bovenop de crème en druk de biscuit voorzichtig aan en verwijder de rand van de springvorm.
- Schep de crème die je apart hebt gehouden bovenop de taart en smeer hiermee de gehele taart af.
- Strooi de geraspte kokos bovenop de taart en verdeel de kokos ook tegen de zijkanten van de taart.
- Spuit wat toefjes slagroom bovenop de taart en garneer de taart met wat stukjes aardbeien en natuurlijk met wat extra Raffaello bonbons.
- Verdeel eventueel ook nog wat geroosterde amandelschaafsel in het midden van de taart.
Maak deze overheerlijke taart voor een speciale gelegenheid of verwen jezelf en je familie/vrienden eens met deze taart en gegarandeerd dat de complimenten je zullen toevliegen!
Liefs,
Fatima
250 Comments
Lamyae
25 april 2016 at 07:36
Salaam Super lekker allemaal, welk pak bescuitmix gebruik jij?
Fadoua
1 januari 2017 at 01:10
Ze gebruikt van de d.Oekter
Celeste
9 mei 2020 at 13:26
Hoi Fatima, gister de raffaello taart gemaakt! Het was heerlijk na een dag vasten! Vandaag gaan we de oven pasta uitproberen, ben benieuwd 😊. Groetjes Celeste
Fatima El Irari
10 mei 2020 at 11:10
Hi Celeste,
Wat leuk! Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt. Eet smakelijk alvast! Xx
Sally
23 mei 2020 at 15:46
Hallo Fatima, kan helaas nergens Raffaelo vinden kan ik bounty en wat cocos koekjes doen daar in plaats van? Groetjes
Sally
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 09:29
Hi Sally,
Ja, hoor je kunt ook bounty ipv raffaello gebruiken.
Loubna
23 juni 2021 at 10:52
Kan je een linkje zetten waar je de taart mes hebt gehaald en die taart zaag
Siham
25 april 2016 at 07:43
hoiii ziet er weer super uit!! een vraagje hoeveel ml van de slagroom meng je met mascarpone en hoeveel met zakje vanille suiker voor de toefjes?
Cyrina
16 april 2020 at 19:00
Hoe groot moet de springvorm zijn?
Fatima El Irari
17 april 2020 at 14:32
Hi Cyrina,
Ik heb een bakvorm van 24 cm gebruikt.
Farida
25 april 2016 at 07:43
Wow prachtig dit!!
xfaatje
25 april 2016 at 09:01
Hihi dank je wel Farida! Xx
Pam
29 juni 2020 at 19:01
Hello, that looks scrumptious
Could you please mention how many grams one Raffaello has? I’m not from Europe
Thx
Fatima El Irari
30 juni 2020 at 20:48
Hi Pam,
Your welcome! Sorry, but I really don’t know how much a piece weighs. I looked it up on google but i can’t find it anywhere.
Salma
25 april 2016 at 07:44
Zoo! Jij komt ook elke keer met lekkere recepten tbarkallah!! dit ga ik zeker maken, thnx Faat!
xfaatje
25 april 2016 at 09:02
Hallo Salma,
Haha super lief van je! Dank je wel lieverd Xx
Hanane
30 mei 2019 at 15:22
Ziet er heel lekker uit, ben dit van plan te maken voor el3ied, en heb een vraagje welke slagroom gebruik je? De gewone slagroom uit een spuitbus?
Fatima El Irari
31 mei 2019 at 10:28
Hi Hanane,
Nee, lieverd ik gebruik de verse slagroom die je zelf nog moet opkloppen. Verse slagroom uit de koeling. Xx
Sarah
25 april 2016 at 07:45
I love this ? Binnenkort maar even uitproberen! Je kookblog is echt top ik kan hier super veel recepten vinden en ze komen altijd goed uit! ?
Liefs, Sarah
fadoua
25 april 2016 at 08:01
Salaam, het ziet er heerlijk uit! Hoe groot is jouw springvorm?
xfaatje
25 april 2016 at 09:02
Alaikoem salaam Fadoua,
Dank je wel lieverd! Ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm
Awa
2 januari 2018 at 14:33
Kan ik ook
Een bakvorm van 26 cm gebruiken?
Fatima El Irari
2 januari 2018 at 16:00
Dat zou kunnen, maar houd er dan wel rekening mee dat de taart lager kan uitkomen. Ik gebruik namelijk een bakvorm van 22 a 24 cm.
Liefs,
Fatima
Fadoua
25 april 2016 at 08:09
Welke springvorm gebruik je?
Ben fan van je recepten hoor!
Super gestructureerd uitgelegd en het mislukt (bijna) nooit!!
xfaatje
25 april 2016 at 09:03
Hallo Fadoua,
Ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm. Dank je wel lieve meid en inschAllah lukken alle recepten je binnenkort! Xx
Rania
13 december 2017 at 16:31
Van welke winkel heb je de springvorm
Fatima El Irari
17 december 2017 at 08:40
Van de Hema.
Awa
3 januari 2018 at 12:51
Ik heb ene gehaald van 24 cm en dat mes da je gebruikt voor zijkanten. In het weekend maak ik ze inshallah. Zal een foto sturen ???
Fatima El Irari
3 januari 2018 at 14:39
Hallo Awa,
Wat goed! Nou succes ermee en ik hoor graag van je wat je ervan vindt! Xx
Sisi
23 mei 2020 at 09:11
Ziet er super mooi uit!
Ik wil het een dag van tevoren maken, moet ik het dan gewoon in de koelkast bewaren?
Fatima El Irari
23 mei 2020 at 12:08
Hi Sisi,
Ja, gewoon afgedekt in de koelkast bewaren. Xx
Cigdem
25 april 2016 at 08:09
Hoe groot is de springvorm?
xfaatje
25 april 2016 at 09:03
Hallo Cigdem,
Ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm.
Cigdem
24 november 2018 at 09:15
Bedankt voor je reactie mop?
Punt
25 april 2016 at 08:43
Ziet er heerlijk uit. En nakkelijker dan t oogt
Wist je dat in de bakblik van blokker de taart hoger wordt en je hem dan in drieèn kunt snijden.
Even een bericht ter kennisgeving 🙂
xfaatje
25 april 2016 at 09:04
Hallo Jihane,
Bedankt lieve meid! Ah, ja dat kan best wel kloppen hoor. Als je een kleinere springvorm gebruikt, dan zal je biscuit ook hoger uitkomen. Thanks meis! Xx
halima
22 mei 2020 at 23:33
Salam oe alaykoem, ik kan maar geen biscuitmix bemachtigen, altijd uit voorraad. hoeveel bloem en bakpoeder kan ik doen om toch een taart te bakken? groetjes
Fatima El Irari
23 mei 2020 at 12:07
Alaikoem salaam Halima,
Is niet erg hoor, want je kunt biscuit ook zelf maken. Je kunt hiervoor dit recept gebruiken; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/aardbeien-slagroomtaart/
Samira
25 april 2016 at 09:12
Ziet er heerlijk uit tbarkellah 3liek. Alleen heb ik een vraag wat betreft de slagroom. Hoeveel doe je bij de mascarpone mengsel en hoeveel hou je over voor de toefjes. Dat begreep ik niet helemaal. Of is dat die twee volle lepels mascarpone/ slagroom die je apart hebt gehouden voor de toefjes?
Punt
25 april 2016 at 09:34
Ik bedoel gewoon zelfde vorm van 24 cm van de blokker dus niet kleiner?
xfaatje
25 april 2016 at 10:12
Hallo Jihane,
Oh, maar hoe krijg je dan een hoger biscuit als de springvorm dezelfde diameter heeft haha? :p
Gaula
25 april 2016 at 09:45
Heey fatima
Ik bereid normaal nooit recepten. Na dit gezien te hebben, ? Ga ik zeker proberen maken. Ziett er heerlijk uitt,
Groetjessw ?
xfaatje
25 april 2016 at 10:14
Hallo Gaula,
Ah, leuk dit! Leuk om te zien dat ik mensen zo enthousiast krijg! Xx
Jihane__
25 april 2016 at 10:12
Leuk dat je video nu ook in het Engels is, dan kan mijn familie uit het buitenland het ook volgen hihi.. Top Fatima!
xfaatje
25 april 2016 at 13:08
Hallo Jihane,
Ja, is toch wel handiger hé hihi. Dank je wel meis! Xx
Rachida
25 april 2016 at 12:25
Hoi faatje, deze ga ik zkr uitproberen, maar ik heb nog wel een vraagje. Hoeveel slagroom meng je met de mascarpone en hoeveel voor de toefjes? Je schrijft nl over de overgehouden slagroom?
xfaatje
25 april 2016 at 13:03
Hallo Rachida,
Oh, ja natuurlijk dat ben ik vergeten erbij te zetten. Je gebruikt 80 ml slagroom voor de mascarpone te mixen en de slagroom die je overhoudt, dus 170 ml die klop je stijf voor de toefjes bovenop de taart. Succes meid! Xx
Sadia
26 april 2016 at 14:06
Hoi faatje, ik wil dit zo graag maken voor collega’s verjaardag. Ik wou vragen of ik cupcake mix kan gebruiken die ik van hema heb gekocht want ik woon namelijks in engeland. Ik kan biscuit mix niet vinden. Hoeveel gram is jou biscuit mix? Xx
xfaatje
26 april 2016 at 14:20
Hallo Sadia,
Je kun teen cupcakemix gebruiken, maar dit is niet hetzelfde als een biscuitmix. Een biscuit is namelijk luchtig, maar je kunt ook zelf een recept gebruiken om een biscuit te maken hoor. Je hebt hier namelijk niet perse een biscuitmix voor nodig. Zie hieronder een recept voor een luchtige biscuit.
http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/bakken/taartbodems/basisbiscuit
Sadia
27 april 2016 at 20:58
Heel erg bedankt! Xxx
xfaatje
28 april 2016 at 07:10
Graag gedaan Sadia! Xx
Busra
30 mei 2020 at 13:02
Hoi! Kan ik ipv mascarpone ook lactosevrije creme Fraiche gebruiken? Of heb je een ander alternatief? ☺️
Wat zou jij ipv mascarpone doen? Of kan het ook gewoon zonder?
Groetjes!
Fatima El Irari
30 mei 2020 at 14:57
Hi Busra,
Ja, hoor je kunt zeker ook lactosevrij crème fraiche gebruiken. Xx
Leila
27 april 2016 at 12:50
Kun je de mascarpone ook vervangen door slagroom? Wat zou t verschil zijn? Want ik zie ook veel recepten vd rafaellotaart met slagroom
xfaatje
28 april 2016 at 07:09
Hallo Leila,
Ja, hoor je kunt ook enkel slagroom gebruiken. Ik vind de mascarpone lekkerder qua frosting, maar je hoeft dit niet perse te gebruiken. Als ik enkel slagroom gebruik, ja dan is het eigenlijk gewoon een simpele slagroomtaart, maar ook lekker hoor
Oumniya
28 april 2016 at 21:06
Super! Weer een taart!
Na de red velvet, ga ik deze ook zeker maken!
Keep up The good work!
Xx
Ps.: Ramadan komt er aan, kunnen we nog ch’hiwat verwachten? ?
xfaatje
29 april 2016 at 08:51
Hallo Oumniya,
Haha dank je wel lieverd! Jazeker, met de Ramadan kom ik ook weer met wat lekkere recepten inschAllah! Xx
Farida
30 april 2016 at 19:00
Salaam alaykoum Fatima,
Alweer Soukran voor je recept. Ik heb net gemaakt voor mijn schoonfamilie morgen. Heb nog extra over dus ga ik straks een tweede maken inshaAllah. Jammer dat ik geen foto kan uploaden. Wil je graag laten zien.
Xxx Farida
Faatje
4 mei 2016 at 22:03
Dat zou geen verschil moeten uitmaken voorzover ik heb ervaren. De volgende dag vind ik m juist nog lekkerder want dan zijn alle smaken in elkaar getrokken.
Ik maak taarten altijd een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast zodat ik m de volgende dag van kam genieten 🙂
xfaatje
9 mei 2016 at 13:03
Helemaal met je eens Faatje! 🙂
Diez
24 mei 2020 at 22:36
Kan je de taart op de dag maken of het liefst 1 dag ervoor?
Fatima El Irari
26 mei 2020 at 10:26
Hi Diez,
Ja, hoor kan prima.
xfaatje
9 mei 2016 at 12:50
Hallo Farida,
Ah, super! Je kunt mij altijd een foto sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl
Fiertje
1 mei 2016 at 19:02
Hey schat de taart ziet er dodelijk uit maschallah.
ik heb een vraagje binnenkort ga ik er 2 van maken voor een babyfeestje
ik ga het volgens jou recept doen alleen zit ik met het volgende mee!
de taart komen op sweetable te staan ik vraag me af of dat dan niet smelt wat denk je zelf? En ik wil geen slagroom toefjes maken omdat ik weet dat slagroom slap gaat worden heb je enige idee wat ik dan in plaats van slagroom kan gebruiken?
xfaatje
9 mei 2016 at 12:57
Hallo Fiertje,
Allereerst bedankt voor je super lieve compliment, Allah ibarkfiek! Je kunt de taart zeker voor een sweet table maken en geloof mij niks zal gaan smelten haha. Als je ervoor zorgt dat de slagroom stevig genoeg is voor de toefjes bijvoorbeeld, dan kan er eigenlijk niks misgaan. Je kunt voor de zekerheid de taart net zo lang in de koelkast laten staan en bijvoorbeeld 10 minuten voordat iedereen komt pas op de tafel zetten. En vanaf dan kan de taart gewoon blijven staan. Als je toch een iets stevige crème wilt voor e toefjes, dan raad ik je aan om de frosting te gebruiken waarmee je ook de taart afsmeert. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn uitleg en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag hé! x
fiertje
9 mei 2016 at 21:31
Lievee fatima super bedankt voor je reactie ik zeg ga zo door met je lekkere kookunst we leren van je en inshallah word je hiervoor beloont Xx
Owja laatste vraag sorry haha kan ik slagroom en mascrapone apart kloppen en dan door mekaar mengen?
fiertje
9 mei 2016 at 21:40
Ben bang dat het gaat schiften ofzo?
xfaatje
10 mei 2016 at 06:56
Hallo Fiertje,
Allahoema ameen lieverd dank je wel! Je kunt het apart kloppen net zoals je doet bij een monchoutaart, alleen dan gebruik je dus monchou, maar je kunt ook gewoon mascarpone gebruiken. Gewoon de mascarpone samen mengen met de poedersuiker en de slagroom klop je dan apart stijf. En dan spatel je met een spatel de slagroom door de mascarpone crème geen. Mag ik vragen waarom je het apart wilt kloppen schat? Xx
fiertje
10 mei 2016 at 08:18
omdat ik bang ben dat het gaat schiften ofzo?
xfaatje
11 mei 2016 at 06:32
Hallo Fiertje,
Oh nee hoor dat zal niet gebeuren. Ik doe het al jaren op deze manier en elke keer gaat het nog goed, maar aan jou de keus hoor. Succes! x
Firdaous
2 mei 2016 at 19:14
Hoi fatima ik heb gisteren een vraag gesteld ik zie dat die verwijdert is dus ik probeer het nog een keer.
Ik ga over 2 weken 2 rafaello taart maken voor een babyfeest ik vroeg me af of die dan niet smelt omdat die op sweetable komen te staan de vulling is gewoon mascrapone wat denk je zelf en de toefjes wil ik niet met slagroom doen omdat ik weet dat ze dan slap gaan worden heb je miss enige idee wat ik in plaats van slagroom kan doen?
Ik hoor het graag Xx
xfaatje
9 mei 2016 at 12:57
Hallo Firdaous,
Oh, nee je vraag is niet verwijderd hoor, alleen ik moest nog reageren excuses voor mijn late reatie! Xx
S
3 mei 2016 at 12:03
Hey faatje, kan ik de taart vandaag maken voor morgen?
xfaatje
9 mei 2016 at 12:58
Hallo Sofia,
Jazeker, dat kan! Succes Xx
Ouarda
3 mei 2016 at 19:00
Salaam Fatima,
Ik heb een springvorm van 28 cm, moet het de ingrediënten dan verdubbelen? Of hetzelfde aanhouden, alleen wordt het minder hoog?
Groetjes,
Ouarda
xfaatje
9 mei 2016 at 13:00
Hallo Ouarda,
Ik raad je dan echt aan om alle ingrediënten te verdubbelen. Als je deze hoeveelheden aanhoudt, dan wordt de taart echt laag. Succes! Xx
Mia
4 mei 2016 at 07:34
Salaam
Ik vroeg mij af of het kwaad kan als ik de taart een dag op voorhand maak? Hij zal toch niet droog worden als hij een dag in de koelkast (of gewoon ik een kamer) blijft staan?
Bedankt!
Faatje
4 mei 2016 at 22:04
Dat zou geen verschil moeten uitmaken voorzover ik heb ervaren. De volgende dag vind ik m juist nog lekkerder want dan zijn alle smaken in elkaar getrokken.
Ik maak taarten altijd een dag van tevoren en bewaar ze in de koelkast zodat ik m de volgende dag van kam genieten 🙂
xfaatje
9 mei 2016 at 13:02
Alaikoem salaam Mia,
Ja, hoor je kunt makkelijk deze taart een dag van te voren maken. Laat de taart gewoon in de koelkast staan en 1 uur voor serveren, haal je deze eruit! Succes Xx
Soraya
4 mei 2016 at 07:45
Salaam,
Bij het stukje van de mascarpone, slagroom en poedersuiker ging het fout. Ipv een dikke massa kreeg ik een vloeibare mengsel. Ik heb echter 60 sec gemixt. Waar ging t fout?
xfaatje
9 mei 2016 at 13:07
Alaikoem salaam Soraya,
Als je mengsel te vloeibaar is, dan moet je nog even doormixen en je zult dan zien dat het mengsel dikker wordt.
Tahmina
4 mei 2016 at 10:56
Salam lieve Fatima,
Ik heb het vandaag gemaakt en is super goed gelukt :), dank je voor je lekkere recepten en jammer dat ik geen foto kan laten zien. Keep up the good work
Grtjes uit Duitsland
nisrne
4 mei 2016 at 12:23
Heb een vraagje , kan je de marscapone vervangen door iets anders?
xfaatje
9 mei 2016 at 13:07
Hallo Nisrne,
Ja, hoor je kunt monchou gebruiken of gewone smeerkaas.
Salima
4 mei 2016 at 15:17
Waar kan je die cake zaag kopen?
xfaatje
9 mei 2016 at 13:09
Hallo Salima,
Bij de Xenos.
Faatje
4 mei 2016 at 22:00
Hey Fatima,
Zou je een recept willen plaatsen voor eem fluffy zelfgemaakte biscuittaart?
Dus zonder pakjes gwn alles zelf doen.
Liefs Faatje
xfaatje
9 mei 2016 at 13:09
Hallo Faatje,
Bij het volgende taartrecept ga ik hier een recept van plaatsen.
Malika
6 mei 2016 at 20:12
Salam lieve Fátima
Ik heb een bakvorm van 26cm is dat ook goed?
Grtj Malika
Esma
20 mei 2016 at 15:22
Hoi fatima,
Ik vroeg me af hoeveel rafaelo je gebruikt in de vulling, een heel doosje?
Gr. Esma
xfaatje
26 mei 2016 at 11:03
Hallo Esma,
Ja, ik gebruik zeker een heel doosje, maar je kunt altijd minder nemen hoor.
Meryem
22 mei 2016 at 10:14
Heey,
Ik heb een vraag.
Ik zoek al heel lang naar een biscuitmix , maar ik vind er gwn geen hier in Belgie.
In de ah hebben ze het ook niet meer. Kan ik de biscuitmix niet zelf maken?
Alvast bedankt
xfaatje
26 mei 2016 at 08:09
Hallo Meryem,
Ja, hoor je kunt de biscuit ook zelf maken. Zie hieronder een receptje;
http://www.taartenmaken.nl/recepten/zelf-biscuitdeeg-maken-recept-taartbodem/
Sanae
2 februari 2019 at 11:40
Hoi
Dit recept van je link ja zonder bakpoeder. Volgens mij is dat niet juist. Met bakpoeder toch?
Gr Sanae
Fatima El Irari
11 februari 2019 at 11:11
Hi Sanae,
Je gebruikt geen bakpoeder, omdat je een biscuitmix gebruikt. Om een biscuit te maken gebruik je sowieso geen bakpoeder.
Groetjes,
Fatima
Seleyna
25 mei 2016 at 20:25
Hoi hoi, ik heb dit vandaag gemaakt en hij is zooooooo lekker. Ben zo blij. Morgen ga ik je slagroomtaart maken. Super super super. Blijf recepten delen aub. Je bent een toppertje..
xfaatje
26 mei 2016 at 08:07
Hallo Seleyna,
Aah, wat een super lief berichtje! Echt geweldig dat je zo enthousiast bent over mijn recepten! Xx
Seleyna
26 mei 2016 at 08:11
Ik heb je gisteren via instagram de foto gestuurd van het resultaat. ?? straks maak ik de slagroomtaart, heb er nu al zin in..
Leila
2 juni 2016 at 10:36
Mag ik miss weten welke biscuit pak je gebruiktt?? Xx
xfaatje
6 juni 2016 at 06:47
Hallo Leila,
In de video zie je de verpakking. Het is de biscuitmix van Dr. Oetker.
Nisa
3 juni 2016 at 07:37
Haai faat,
Waarom plaats je geen recepten meer. Ik zie af en toe wel wat voorbij gaan via Instagram alleen heb ik geen insta helaas
Umm Amatullah
3 juni 2016 at 20:51
Assalaamoe Aleikoem,
Deze taart is zo mooi, Allaahoema Baarik! Ik ga deze taart In Sha Allah maken voor Ied al Fitr! Baraak Allaahoe feeki voor je moeite lieverd! Je kan heel goed uitleggen Masha Allah❤️❤️❤️
xfaatje
6 juni 2016 at 06:53
Alaikoem salaam Umm Amatullah,
Aah, dat is zo lief van je! Allahoema Bareek lieve schat! Dank je wel! Xx
Nabila
12 juni 2016 at 12:06
Hallo Faatje,
Kan het ook met een springvorm van 26 cm? Of moet ik nog ingredienten toevoegen?
ben trouwens een fan van jou eten.. Altijd lekker Maa shaa Allah.. ?
Keep up the good work!
xxx Nabila
xfaatje
13 juni 2016 at 08:28
Hallo Nabila,
Bedankt voor je lieve bericht lieverd! Ja, je kunt een vorm van 26 cm gebruiken, maar dan raad ik je wel echt aan om sowieso de biscuitmix te verdubbelen, want anders krijg je zo’n lage taart. Succes meis! Xx
Sima
30 oktober 2018 at 20:59
Moet je dan ook de eiren en melk verdubbelen?
Fatima El Irari
30 oktober 2018 at 21:08
Hi Sima,
Als je het hele recept wilt verdubbelen bedoel je?
Sima
31 oktober 2018 at 14:44
Sorry voor me onduidelijke vraag schat, ik heb een bakvorm van 26cm, moet ik dan het hele recept verdubbelen? Inclusief de biscuitmix? Xx
Umm Abdurrahmaan
16 juni 2016 at 14:07
Salaam alaykoem,
Allereerst bedankt voor al u receptjes en al de moeite die je doet. Ze zijn echt heel duidelijk Enzo voor beginners en omdat ze allemaal lukken krijg je nog meer zin om te bakken/koken! Ik heb een vraagje, ik zie net dat ik maar 50gram poedersuiker heb? Kan ik iets anders in de plaats doen of maakt dat niet uit?
Baaraka Allaahoe fieki en Ramadaan moebaarak!
xfaatje
17 juni 2016 at 08:37
Alaikoem salaam meid,
Bedankt voor je super lieve bericht! Allahoema ameen inschAllah! Je kunt ook kristalsuiker gebruiken als je niet genoeg poedersuiker hebt. Succes! Xx
Nicole
17 juli 2016 at 14:29
Misschien een beetje laat maar wie weet voor een volgende keer, een tip voor iedereen, ik koop nooit meer poedersuiker uit de winkel. Want je kan het gewoon thuis zelf ‘maken’! Je maalt de poedersuiker gewoon fijn in de keukenmachine (ik heb zelf een magic bullet) met een klein thee lepeltje maizena!
xfaatje
19 juli 2016 at 07:09
Hallo Nicole,
Dat kan natuurlijk ook haha, maar ik koop voor het gemak gewoon een bus poedersuiker haha. Maar toch een goed idee hoor!
Emiliana
18 juni 2016 at 17:08
Hoi Faatje,
Ik heb je taart net gemaakt maar ik heb de garnering nog even gelaten voor morgen want ik wil de taart morgen pas meenemen.
Ik heb de taart in de koelkast gedaan in een plastic meeneem bak. Denk je dat dat kwaad kan voor 1 dag? Wat kan ik anders doen om m een dag te bewaren?
xfaatje
20 juni 2016 at 10:37
Hallo Emiliana,
Nee, hoor dit kan zeker geen kwaad!
Rabia bakkal
27 juni 2016 at 11:57
Ik heb een bakmixvorm van 27 diameter. Zal ik dan 2 biscuitpakken gebruiken? Of is eentje ook genoeg?
xfaatje
27 juni 2016 at 12:59
Hallo Rabia,
Ik zou zeker 2 pakken gebruiken, anders krijg je een erg lage taart. Succes hoor!
laila
29 juni 2016 at 09:07
Hey Faatje!
Hoe kom je aan die taartsnijder? Super handig! Ik maak ook vaak (raffaelo)taarten, alleen deze snijd ik zelf met de hand. Ik wist niet eens dat zo een handig ding bestond! Waar heb jij deze gekocht?
xfaatje
29 juni 2016 at 09:10
Hallo Laila,
Deze taartzaag komt van de Xenos. Echt super handig hoor! Ik vind dit nog vele male fijner dan een mes, want met een taartzaag kun je gewoon niet schuin snijden haha! Xx
Hodan
30 juni 2016 at 14:52
Salaam.. masha Allah ziet er weer verukkelijk uit!!!
Ik heb hier waar ik woon geen biscuitmix..heb online gezien dat je dit zelf kan maken(koopmans recept) maar daar word geen melk gebruikt..ik zie jou in je video wel melk gebruiken..maakt dit de cake dan zachter? Of is het niet nodig wanneer ik de mix zelf from scratch maak?
Asma
30 juni 2016 at 19:39
Salam walaikoum Faatje, ik had vraagje,
ik wil dit graag maken voor el3ied alleen moet ik dag van te voren maken of eerder of die dag zelf ?
xfaatje
3 juli 2016 at 10:32
Alaikoem salaam Esma,
Je kunt de taart makkelijk een dag van te voren maken hoor en in de koelkast bewaren!
Blablabla
1 juli 2016 at 14:44
Asalaam alaykoem, hoeveel raffaellos doe je precies in de vulling?
xfaatje
3 juli 2016 at 10:30
Alaikoem salaam,
Ongeveer 5 stuks.
Amira
2 juli 2016 at 10:52
Hoi Faatje,
kan ik de taart ook een dag van tevoren maken. ?
xfaatje
3 juli 2016 at 10:13
Hallo Amira,
Jazeker, dat kan ook!
Karima
3 juli 2016 at 12:52
Tbark Allah, ziet er super lekker uit! Ben echt een fan van jou lekkere recepten. Deze raffaelo taart ga ik zeker ook maken met el Eid in sha Allah.
xfaatje
4 juli 2016 at 11:30
Allah ibarkfiek Karima! Super lief! Inschallah meis Xx
Hayet
3 juli 2016 at 15:59
Salam, de mix is bij mij heel waterig en korrelig geworden. Ook na het doormixen blijft de mix water afscheiden. Wat heb ik verkeerd gedaan?
xfaatje
4 juli 2016 at 11:33
Hallo Hayet,
Oei dat is geen goed teken. Je bedoelt de biscuitmix toch?
Lamia
4 juli 2016 at 13:47
Denk dat jij die marscarpone met slagroom bedoelt? Waarschijnlijk heb je gemixt op een te hoge stand, de slagroom wordt daardoor verpest en dan krijg je klonten met een waterige substantie ?
Lamia
4 juli 2016 at 13:45
Heb deze taart nu al een paar keer gemaakt en kan er geen genoeg van krijgen. Heb alleen maar positieve reacties gehad. Bedankt voor het delen 🙂
xfaatje
5 juli 2016 at 06:48
Hallo Lamia,
Kijk eens aan zo leuk! Heel graag gedaan hoor Xx
Yasmina
5 juli 2016 at 21:29
Wassalaam aleikoum Fatima, vol goede moed begon ik aan deze prachtige taart, tot mijn vulling helemaal mislukte en hoe kan zoiets simpel nou mislukken 🙁 Hij was helemaal niet stijf, helemaal waterig … Ik kon er helemaal niets meer mee doen. Als ik een foto zou plaatsen van hoe mijn taart eruit ziet nu op moment gaat ie viraal, zo erg is het. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik wil zo graag een mooie taart maken en meenemen om bezoek in shaa Allaah. Ik hoor graag van je en oh ja, je bent een topper!
Soumaya
7 juli 2016 at 10:18
Salam alaikom faat,
Kan je ook het hele bakje slagroom gebruiken dat het wat romiger wordt?
Xx soumaya
xfaatje
7 juli 2016 at 11:25
Alaikoem salaam Soumaya,
Dat kan, maar het kan weer te vloeibaar worden hé! Dus ik raad je het echt niet aan.
sila
24 juli 2016 at 20:36
Heerlijk stuk taart, faatje. Mijn complimenten. Inmiddels de tweede keer gemaakt en weer gelukt 🙂
taart decoratie liefhebbertje
29 juli 2016 at 14:58
oh super lekker recept, ik begin al een beetje te watertanden 🙂 Ik heb altijd moeite met het gelijk krijgen van de rosetten (gelijkmatig maken). Gaan we proberen, bedankt voor de inspiratie.
xfaatje
1 augustus 2016 at 12:34
Hoi Hoi,
Haha dankjewel hoor! Gewoon blijven oefenen hoor en dan komt het helemaal goed! Xx
Fadoua
11 september 2016 at 12:07
Salaam aleikoum! Kan ik de taart ook maken zonder zo een taart zaag? En hoe zou ik dan de cake in tweeën kunnen snijden? Xxxx
xfaatje
15 september 2016 at 13:56
Alaikoem salaam Fadoua,
Ja hoor natuurlijk. Je kunt de biscuit het beste met een grote broodmes snijden.
Naouel
24 oktober 2016 at 09:19
Salamo Alaykom Fatima,
Allereerst Allahoema barik lik… Het ziet er verrukkelijk uit.
Kun je mij vertellen waar je bakblik van 24 dm koopt? Heb mij rot gezocht.
Fatima
24 oktober 2016 at 10:57
Alaikoem salaam Naouel,
Dankjewel lieve meid. Je kunt een bakblik van 24 cm vinden bij de Albert Heijn en bij de Hema. Xx
Sihampie
7 november 2016 at 19:35
Heb het gemaakt vandaag en my god.. het was echtttttttt lekker man! Heb er van gesmuld.. dankjewel voor de duidelijke uitleg!!!
Fatima
8 november 2016 at 07:07
Hallo Siham,
Haha super meid! Heel graag gedaan. Xx
Sou
9 november 2016 at 09:38
Hoi Faatje,
Even een vraagje ik heb een heteluchtoven, moet de oven dan ook op 180 graden?
Fatima
9 november 2016 at 12:21
Hallo Sou,
Ja, dan zet je de stand op 180 graden. Je hoeft de hete lucht functie niet aan te zetten hoor, maar gewoon op de bovenste/onderste stand. Succes!
Chereen
12 november 2016 at 20:38
Super mooi, mn zusje is donderdag as jarig. Alle taarten ( ja ook van de Hema) hebben rundergelatine als ingredient 🙁 .. Mn zusje lust geen mascarpone, kan ik dit ook vervangen met wat anders? Heb je tips? Dacht zelf aan Slagroom klopfix en gecondenceerde melk .. Is dat wat denk je ?
Mary
18 november 2016 at 20:28
Waarmee kan ik poedersuiker vervangen ????
Vanille suiker ? Aub snel antwoord. Ben er nu mee bezig.
Fatima
21 november 2016 at 11:05
Hallo Mary,
Is het nog gelukt? Je kunt poedersuiker vervangen door vanillesuiker geen probleem.
S.
30 november 2016 at 13:50
Hoi,
Ik heb een vraagje, doe je het hele doosje raffaello’s in de vulling? want op het filmpje zie ik namelijk 2 doosjes 🙂
Fatima
30 november 2016 at 15:48
Hallo Sunita,
Ik gebruik 1 doos raffaello’s voor de vulling en de rest voor de garnering.
Maartje
7 december 2016 at 21:58
Wauw!.. Ik zou graag een klein taartje willen maken met een springvorm met een diameter van 18 cm, welke benodigdheden qua ingrediënten heb ik dan nodig?
Fatima
8 december 2016 at 15:54
Hallo Maartje,
De hoeveelheden zijn gebasseerd op 24 cm. Ik zou aanraden om dan van alles de helft te nemen. Je kunt ook het recept aanhouden en 2 taartjes maken van 18 cm? Xx
Maartje
9 december 2016 at 22:11
Thnx! Binnenkort eens proberen!
Per
19 december 2016 at 20:17
Help!!! mijn man is de 28ste jarig en hij wilt al ee tijdje zo’n taart kan iemand het voor mijn maken uiteraard tegen betaling. Ik wil hem heel graag verassen.
Groetjes p
Fatima
20 december 2016 at 07:53
Hallo Per,
Kijk even op Facebook of instagram voor taartenbaksters. Of je maakt natuurlijk de taart zelf, want zo moeilijk is het echt niet.
Songul
24 december 2016 at 07:41
Ziet er overheerlijk uit. De 27ste is mijn man jarig. Ik ga het dan maken. Het ziet er naar uit dat we onze vingers er ook nog bij gaan eten. Smulllllleeeeee;)
Fatima El Irari
27 december 2016 at 09:14
Hallo Songul,
Haha deze taart is echt heerlijk, dus een dikke aanrader!
Amal
1 januari 2017 at 12:51
Slm, eerst en voor twarkallah 3liek, ziet er echt wel verrukkelijk uit zeker voor de coco’s liefhebbers. Vandaar mijn volgende vraag. ? kan ik de Rafaelo’s vervangen met Ferrero’s? Ben zelf niet zot van Rafaelo’s …
Fatima El Irari
3 januari 2017 at 07:42
Alaikoem salaam Amal,
Allah ibarkfiek lieverd! Jazeker, dat kan hoor. Xx
Amal
3 januari 2017 at 13:04
Wat moet ik in de plaatst van coco doen? Walnoten gemalen???
Fatima El Irari
9 januari 2017 at 14:54
Hallo Amal,
Ja hoor dat kan. Liefs Fatima.
Rita
15 februari 2017 at 22:49
Hallo Fatima,
Ik heb maat 26 is dat ook mogelijk of is dat te groot?
Gr Rita
Onur
19 februari 2017 at 15:22
Hallo Fatima heb je de springvorm ingevet met bakspray????
Shami
25 maart 2017 at 10:54
Als het klaar is moet dit dan inde koelkast of mag het buiten de koelkast blijven
Fatima El Irari
27 maart 2017 at 11:13
Hallo Shami,
Wanneer het iets warmer is, raad ik altijd aan om de taart in de koeling te zetten.
Liefs,
Fatima
Souhila
30 april 2017 at 12:42
Ik heb de taart gisteren gemaakt. Echt heerlijk…ik heb een alleen maar complimenten gekregen 🙂 Zelfs mijn kinderen die eigenlijk geen taart lusten konden er geen genoegen van krijgen. Dus heel erg bedankt voor al je recepten. Door je duidelijke uitleg, foto’s en filmpjes kan er niks mis gaan! Je bent geweldig!!!
Wassima
22 juni 2017 at 10:02
Hmmm Heerlijk, tbarkellah hliek! Ik ben letterlijk iemand met 2 linkerhanden! Jij kan je niet voorstellen hoe vaak je me gered hebt met jouw recepten en duidelijke video’s. Ik ben zo’n ramp in de keuken dat ik een gewoon geschreven recept mij nooit lukt!
Nu even een vraagje, vanwaar heb je jouw bakvorm? xx
Fatima El Irari
23 juni 2017 at 11:23
Hallo Wassima,
Aah dankjewel lieve schat! Ik ben blij dat je zo enthousiast bent over mijn recepten! De bakvorm komt van de Hema lieverd.
Liefs,
Fatima
Yousra
24 juni 2017 at 18:52
Hey Fatima!
Ik heb net de taart gemaakt alleen is het beslag wat eromheen gaat niet zo stevig, nou ben ik zo dom geweest om het toch op de taart te doen maar het is niet glad te strijken, enig idee hoe ik dit nog kan redden haha, alvast bedankt!!
Fatima El Irari
27 juni 2017 at 13:55
Hallo Yousra,
Dan is het beslag niet stijf genoeg. Liep het aan de zijkanten naar beneden of?
Liefs,
Fatima
Yousra
27 juni 2017 at 22:08
Hey Fatima!
Het is uiteindelijk toch goed gekomen. Ik heb het in de koelkast gedaan en toen werd het stijf gelukkig!
Hij was overigens heerlijk!! Iedereen heeft ervan gesmuld tijdens Eid haha dank je wel voor het delen!❤️
Fatima El Irari
28 juni 2017 at 08:43
Hallo Yousra,
Aah kijk eens aan! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!
Liefs,
Fatima
naziha
27 oktober 2017 at 12:19
Welke eieren gebruik je? Small, medium of large? thx
Fatima El Irari
29 oktober 2017 at 09:16
Hallo Naziha,
De eieren die ik gebruik zijn medium. Xx
Sarah
23 november 2017 at 12:52
Aah oke, dan weet ik het nu zeker! Dankjewel voor jouw snelle respons schat. Allahie hafdek. ❤️
Fatima El Irari
23 november 2017 at 13:27
Graag gedaan lieverd. Allahoema Ameen! Xx
Rania
13 december 2017 at 09:10
Salaam hoeveel bakjes raffaelo gebruik je
Fatima El Irari
13 december 2017 at 15:35
Alaikoem salaam Rania,
Ik gebruik 1 bakje. Xx
Rania
13 december 2017 at 16:32
Van waar heb je je bakvorm ben nu in de winkel en weet niet van waar
Fatima El Irari
17 december 2017 at 08:56
Hallo Rania,
Bakvorm komt van de Hema.
Rania
13 december 2017 at 17:35
Welke eieren gebruik je M of S
Fatima El Irari
17 december 2017 at 08:40
Ik gebruik bijna altijd eieren met de maat M.
Lela
25 januari 2018 at 19:35
Salam wa alikoem Fatima. Je bent vergeten het zakje vanillesuiker bij de benodigdheden te zetten 😉
Fatima El Irari
26 januari 2018 at 08:57
Alaikoem salaam Lela,
Waar zie jij vanillesuiker doen? Want ik gebruik poedersuiker. Alvast bedankt. Xx
Lela
25 januari 2018 at 19:54
Salam alikoem! Is het mogelijk om deze taart een dag van te voren te maken? Worden de raffaello’s dan niet taai of zacht? Thanks voor het delen van het recept. xxx
Fatima El Irari
26 januari 2018 at 08:54
Hallo Lela,
Ja hoor je kunt de taart een dag van tevoren maken, maar ik raad je wel aan om pas op de dag zelf de slagroom toefjes boven de taart aan te brengen en de raffaello en de aardbeien op te doen. Succes! Xx
Nadia
8 maart 2018 at 21:14
Salam fatima,
In eerste instatntie mijn complimenten voor he masha allah. Jou man mag blij zijn hihi met zo een vrouw allahumma baarik.
Ik wil de taart morgen voor het eerst maken.
Je bent zeker niet de moeilijkste in de uitleg van je recepten. Heh vaker dingen grmaakt en alles is gewoonweg zo duidelijk.
Alleen bij deze heb ik even een vraag. Alles was me duidelijk tot ik de reacties las met jou antwoord erbij.
In de beschrijving staat dat je dr slagroom moet delen in 2e. Dus de eerste 125 ml bij de marscopone en de poedersuiker.
En de overige 125 ml die je misxe met de vanillesuiker voor de toefjes?
In de reactie lees ik jou antwoorr op een vraag van een aantal en daarin staat 80 bij de mascorpone en 170 bij de vanilesuiker voor de toefjes.
Snap je dat ik dan even door de war ben.
Insha allah hoor ik van je, want wil hem insha allah morgen maken.
En nog laatste vraag. Hoeveel rafellos doe je bij die ene apparte kom waar je die 3 eetlepels van weg neemt..in dr reacties zie ik bij de 1 staan een hele pak, bij de ander geef je 5 stuks aan…
Help me out hbiba.
Fatima El Irari
10 maart 2018 at 09:53
Alaikoem salaam Nadia,
Dankjewel lieve schat! Ik begrijp het lieverd, maar ik zal het je even uitleggen. Je gebruikt echt 125 ml voor bij de mascarpone en de overige 125 ml gebruik je voor bovenop de taart. Ik gebruikte 1 pakje raffaellos voor de gehele taart. Ik heb daar denk ik 4 of 5 raffaellos van apart gelegd voor de garnering. Ik ga even mijn reactie in de opmerkingen aanpassen en als het nog niet duidelijk is, dan hoor ik het graag. Xx
Oummi
26 maart 2018 at 08:16
Salaam alaikoum lieve faatje,
Welke spuitzak en spuitmondjes gebruik jij? (Van waar heb je deze)
Groetjes
Fatima El Irari
26 maart 2018 at 09:41
Alaikoem salaam lieve schat,
Mijn spuitzak en spuitmondjes komen van Deleukstetaartenshop. Zie hieronder de links;
Wegwerp spuitzakken: https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/spuitzakken/funcakes-wegwerp-spuitzakken-41-cm-10-stuks
Katoenen spuitzak: https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/spuitzakken/wilton-featherweight-decorating-bag-35cm
Spuitmondjes: https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-set-extra-large-1m-2d-2a
Chaimae
5 april 2018 at 08:18
Hey Fatima,
Kan ik hier ook een bakvorm van 20 cm voor gebruiken?
Fatima El Irari
5 april 2018 at 08:19
Hi Chaimae,
Ja, hoor dat kan ook! Alleen let er wel op dat je de bakvorm tot ongeveer 2 cm onder de rand vult, zodat het beslag in de oven niet overloopt. Succes! Xx
Chaimae
5 april 2018 at 10:15
Oke, thanks voor je snelle antwoord, dankje! X
Fatima El Irari
5 april 2018 at 11:27
Graag gedaan! Xx
samira
14 april 2018 at 07:50
Salam akaikoem fatima
ik heb een vraag je in de maatbeker zit er in melk of slagroom dat volg ik.heb even niet
Fatima El Irari
15 april 2018 at 09:39
Alaikoem salaam Samira,
Voor de topping gebruik ik slagroom, dus dat is ook wat je in de maatbeker ziet. De melk zit in dat flesje. Xx
Dusan
28 april 2018 at 20:50
Salamo alekm habibty
Het ziet echt heerlijk uit. Bedankt ervoor schat.
Ik heb een vraagje welke slagroom gebruik je. Er is een kant en klaar in een beker en er is ook een soort die ik zelf moet kloppen. Dus welke moet ik gebruik?
Nogmaals bedankt schat
Gr,
Susan
Fatima El Irari
29 april 2018 at 09:06
Alaikoem salaam Dusan,
Dankjewel lieverd! Je gebruikt de ongeklopte slagroom, dus die je nog moet kloppen. Succes!
Liefs,
Fatima
Marcie
19 juli 2018 at 07:04
Hi Fatima,
Wou allereerst even kwijt dat ik al je recepten geweldig vind, ze vallen altijd in de smaak. Nu had ik even een vraag. Ik wil deze taart als basis gebruiken voor een verjaardagstaart en dan de kokos garnering vervangen door chocolade ganache op de bovenkant (soort drip cake) van de taart maar ik weet niet of dat kan op de mascarponecreme. Denk jij dat dat goed zal uitpakken? Dank je voor je reactie alvast.
Lieve groetjes Marcie
Fatima El Irari
22 juli 2018 at 13:44
Hi Marcie,
Wat lief! Dankjewel lieve schat! Jazeker, je kunt dit recept gebruiken als basisrecept voor een taart en de taart dan gewoon garneren naar wens. Succes ermee en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag! Xx
Talja
21 september 2018 at 13:08
Dag Faatje, van waar heb jij je taart houder? Groet Talja
Fatima El Irari
21 september 2018 at 14:53
Hi Talja,
Deze komt van de Blokker. Xx
Maike
12 oktober 2018 at 12:20
Hi een vraagje
Bij mij op de doos van de taard staat 5 eiren gebruiken en 50 ml water
WT moet ik doen die van jou met 4 eieren
En melk gebruiken
Wat kan ik doen
Fatima El Irari
12 oktober 2018 at 14:00
Hi Maike,
Het recept is in de tussentijd aangepast door Dr. Oetker. Je kunt het beste gewoon de ingredienten op de verpakking aanhouden.
Liefs,
Fatima
Sima
2 november 2018 at 20:41
Wat zou het verschil zijn als ik je recept ga volgen schat ?
Sima
31 oktober 2018 at 14:58
Salam elikom schat,
Ik heb een bakvorm van 26 cm, moet ik dan het hele recept verdubbelen? Xx sima
Fatima El Irari
31 oktober 2018 at 17:02
Alaikoem salaam Sima,
Hoeft niet hoor, maar je krijgt dan wel een iets lagere taart. Maar verdubbelen mag altijd.
Sima
1 november 2018 at 09:47
Dus hoef geen 2x biscuitmix te gebruiken?, is me aller eerste keer namelijk en wil natuurlijk dat het meteen goed lukt haha xxx
Fatima El Irari
1 november 2018 at 14:50
Als je een springvorm van 26 cm gebruikt, dan hoef je het recept niet te verdubbelen maar dan krijg je wel een iets lagere taart. Mocht je echt een hoge taart willen, dan raad ik je aan het beslag te verdubbelen en dan tot 2 cm onder de rand van de vorm te vullen. Gaat je wel lukken hoor, succes! Xx
Sima
1 november 2018 at 23:05
Haaai faatje heb je de springvorm ingevet met bakspray???? Xx
Fatima El Irari
2 november 2018 at 05:56
Hi Sima,
Ik heb de bodem bekleed met bakpapier en de zijkanten van de vorm ingevet met olie en bestuift met een laagje bloem.❤️
Sima
2 november 2018 at 20:44
Hey sgat ben ik weer,
Wat zou het verschil zijn als ik jou recept volg van de biscuit, inplaats van 5eiren en 50 ml water? Xxx
Fatima El Irari
4 november 2018 at 09:04
Volg gewoon het recept wat ik erbij heb gezet en dan gaat het lukken.
Larey Aziz
23 november 2018 at 01:13
Hoi Fatima,
Ik wil deze taart gaan maken alleen de biscuitmix van Dr Oetker is vernieuwd… op de nieuwe verpakking staat 5 eieren ipv 4 en water ipv Melk… moet ik dit aan houden? Of smaakt de taart beter als ik toch melk gebruik ipv water… dat staat namelijk op de oude verpakking én in jouw recept….
Liefs Larey xx
Fatima El Irari
23 november 2018 at 09:13
Hi Larey,
Je kunt het nieuwe recept van de verpakking aanhouden. Succes!
A
2 januari 2019 at 08:58
Nadat je de taart heb gemaakt kan je het gelijk eten? Of moet het een bepaalde tijd in de koelkast staan?
Fatima El Irari
3 januari 2019 at 12:07
Kan gelijk geserveerd worden.❤️??
Daisy
12 januari 2019 at 14:27
Beste Fatima,
Bedankt voor het delen van het recept van deze práchtige taart. ♡
De beschrijving is erg duidelijk en de video vind ik ook handig om erbij te houden. Ik zag ook dat de verpakking van de biscuitmix van Dr Oetker is aangepast en dat er nu 5 eieren in moeten en water ipv melk. Zelf heb ik jouw recept aangehouden. 😉 De cake ziet er mooi uit, lijkt echter wat droog. Zou dat ene eitje toch uitmaken denk je? De taart staat nu in de koelkast en vlak voor het serveren garneer ik de taart. Ik ben erg benieuwd naar de smaak! 🙂
Groetjes Daisy
Fatima El Irari
12 januari 2019 at 19:07
Hi Daisy,
Dat is lief, dankjewel! Klopt, ik heb beide manieren uitgeprobeerd en oo beide manier lukt de biscuit goed en smaakt ook lekker. was de biscuit droog aan de buitenkant of binnenkant? En hoe lang heb je de biscuit ongeveer gebakken. Geniet van de taart!❤️
Daisy
13 januari 2019 at 22:16
Hoi Fatima,
Bedankt voor je reactie. ♡ Ik heb de biscuit 35 minuten gebakken. De combinatie van cake laagjes met de mascarpone vulling, maakte dat de cake niet droog smaakte. Iedereen vond ‘m heérlijk en ikzelf ook! Toch goed gekomen, dankjewel nogmaals. Je recepten zien er allemaal zo smaakvol uit. Ik ga snel weer wat na proberen te maken. 😉
Shokran!
Groetjes Daisy
Fatima El Irari
14 januari 2019 at 10:23
Hi Daisy,
Aah gelukkig! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en heel graag gedaan!
Liefs,
Fatima
Malaz
16 april 2019 at 15:32
Moet de taart op kamertemperatuur afkoelen? Of meteen koelkast in?
Fatima El Irari
16 april 2019 at 16:09
Hi Malaz,
Bedoel je wanneer je de biscuit hebt gebakken of wanneer je de taart hebt gevuld en hebt afgewerkt? De biscuit dient op kamertemperatuur af te koelen en wanneer je de taart hebt gevuld kun je die eventueel afgedekt in de koelkast zetten.
Naomi
13 juni 2019 at 19:43
Hi Fatima.
Ik heb de nieuwe biscuit mix van dr oekter. Kan ik gewoon dit recept van jou aanhouden? Of moet ik het recept gebruiken die persé op het vernieuwde pak van dr oetker staat?
Fatima El Irari
13 juni 2019 at 22:47
Hi Naomi,
Je kunt gewoon het recept aanhouden van de verpakking.??
maike
26 juni 2019 at 22:35
Hi
Kan je taard ook 2 dagen van de voren maken
En kan het ook met verse cocos ?
Gr maike
Fatima El Irari
28 juni 2019 at 06:30
Hi Maike,
Jazeker, als je de taart maar afgedekt in de koelkast bewaard. Verse kokos kun je ook gebruiken.
Fatma
5 juli 2019 at 11:27
Hallo Fatima,
Ik wilde je taart maken maar ik zie nu dat er aantal E-nummers zijn in de dr oetker biscuit mix. Weet jij of dit van dierlijke oorsprong is? Of mag ik erop vertrouwen dat dit plantaardig is. Alvast bedankt!
Fatima El Irari
5 juli 2019 at 12:48
Hi Fatma,
Ik durf het echt niet met zekerheid te zeggen, maar je kunt de biscuit ook zelf maken. Hier het recept van de biscuit; https://uitdekeukenvanfatima.nl/aardbeien-slagroomtaart/
Youssra
8 oktober 2019 at 08:26
Hallo fatima,
Ik wil deze taart graag maken a.s. vrijdag. In de Albert heijn kwam ik de cakemixs tegen alleen weet niet of deze t zelfde is, de verpakking is iets anders van kleur en er staat 5 eieren en 50ml melk erbij. Klopt dit?
Gr,
Youssra
Fatima El Irari
10 oktober 2019 at 12:06
Hi Youssra,
Klopt het recept op de verpakking is aangepast, dus je kunt gewoon de aangepaste ingrediëntenlijst en bereidingswijze aanhouden. Xx
Youssra
8 oktober 2019 at 12:43
Hoi Fatimax
ik zag dat de biscuitmix van dr.oetker is aangepast met 5 eieren en 50ml melk. Moet ik dan de 5 eieren aanhouden of 4 eieren? Hoor graag van je.
gr,
youssra
Fatima El Irari
10 oktober 2019 at 12:04
Hi Youssra,
Klopt, het recept van de mix is aangepast. Je kunt gewoon de aangepaste versie aanhouden. Xx
Youssra
8 oktober 2019 at 12:46
Ik bedoel er staat 5 eieren en 50ml water toevoegen. Maar kan ik gewoon 5 eieren gebruiken en 50 ml melk ipv van het water? Of zeg je dat het beter is om de cake aan te houden zoals de verpakking dus met het water en 5 eieren?
Youssra
9 oktober 2019 at 12:10
Hi fatima,
Ik wil deze taart graag maken. Mijn vraag is als de taart uit de oven komt en deze door midden gesneden is, wordt dan de onderkant van de cake uiteindelijk de bovenkant?
Fatima El Irari
10 oktober 2019 at 11:54
Hi Youssra,
Ja, je kunt altijd het beste de onderkant van de cake uiteindelijk als bovenkant gebruiken, omdat de onderkant altijd mooi plat is. Succes! Xx
Youssra
11 oktober 2019 at 12:42
Hi fatima, bedankt. Ik heb de taart gemaakt en deze besmeerd met de cocos ook. Nu heb ik het in de koelkast gezet, kan ik nu al de toefjes slagroom erop doen en de amandelschaafsel? Ik wil t graag morgen meenemen op bezoek, alleen is mijn vraag blijft de slagroom dan gewoon nog goed op de taart enzo?
Xx
Fatima El Irari
13 oktober 2019 at 21:17
Hi Youssra,
Lekker! Ja, hoor je kunt altijd een dag van tevoren de slagroom al op de taart spuiten. Als je de slagroom maar goed stijf klopt. Heeft het gesmaakt? Xx
Damla
29 november 2019 at 10:44
Hoi Fatima,
Dit ziet er erg lekker uit! Ik krijg er watertanden bij haha. Ik wil je graag vragen welke spuitzak jij gebruikt of eventueel mij kan aanraden. Ik wil een goede katoenen met metalen mondstukjes, maar geen idee waar ik die kan vinden.
Fatima El Irari
29 november 2019 at 11:37
Hi Damla,
Dankjewel!😍 Zie hieronder de spuitzak en spuitmondje die ik je kan aanraden;
https://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-spuitmondje-1m-open-star-418-2110
https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/spuitzakken/wilton-featherweight-spuitzak-45cm-404-5184
Damla
29 november 2019 at 12:15
Dankjewel voor je reactie Fatima. Ik ga het maar eens bestellen dan kan ik ook heerlijke taartjes bakken met jouw recepten. Fijne weekend x
Fatima El Irari
29 november 2019 at 12:47
Graag gedaan Damla! Jij ook een mooi weekend. Xx
Hanane
22 december 2019 at 04:47
Salaal
Op ’t verpakking van d’r oetker staat ’t beslag anders geschreven om ’t te maken
Kan ’t kwaad dat ik springvorm van 20cm gebruik
Groetjed
Hananz
Fatima El Irari
22 december 2019 at 12:07
Alaikoem salaam Hanane,
Klopt, het recept is ondertussen vernieuwd. Je kunt het nieuwe recept aanhouden. Je kunt een springvorm van 20 cm gebruiken, alleen let er wel op dat je de vorm voor ongeveer 2 cm onder de rand vult.
Soraya
27 oktober 2020 at 17:10
Hoi Fatima ik had een vraagje heb je mischien ook een recept om biscuit te maken maar niet eentje waarbij je de ei moet opkloppen want ik had het een keer gemaakt en vond dat het teveel naar ei smaakte
Alvast bedankt
Fatima El Irari
2 november 2020 at 10:40
Hi Soraya,
Bedoel je dan meer een cake variant?
Yaja
19 september 2021 at 14:25
Hallo Fatima,
bedankt voor dit recept! Ik ga hem binnenkort maken voor een vriendin die dol op raffaello’s is!
Ik wil alleen de biscuit ook zelf maken. Kan ik het recept van de aarbeien-slagroomtaart gebruiken? https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/aardbeien-slagroomtaart/ Alleen dan wel de hoeveelheden aangepast. Maar het gaat me om dat die ook met citroen-suikersiroop wordt besprenkeld. Zou die smaak wel passen bij de raffaello? Of zou ik dan suikersiroop zonder citroen moeten maken of helemaal geen suikerwater?
Ik ben benieuwd naar je antwoord!
Fijne dag!
T. T
12 januari 2023 at 01:04
Heb hem van de week gemaakt hij was echt super lekker alleen de bescuit heb ik zelf gemaakt als soort taart cake en een vorm van 20 cm in drie lagen. De rest aan het recept gehouden hij was precies goed qua verhouding en natuurlijk was de taart overheerlijk. Bedankt voor het recept!
Younes
9 april 2024 at 17:33
Bedankt helemaal mislukt