Raffaello Cakerol

3 mei 2022Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time: 35 minuten

Serves:

Ben jij net als ik ook zo dol op Raffaello’s en kokos? Dan is deze Raffaello rolcake zeker iets voor jou! Een super luchtige sponscake gevuld met een zachte kokos crème én stukjes Raffaello’s, om je vingers bij op te eten!

Print recept

Raffaello Rolcake

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Kooktijd 35 minuten
  • Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediënten:

Sponscake:

  • 3 eieren
  • 8 gram vanillesuiker
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 1/4 theel. zout

Raffaello crème:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 2 eetl. kokospasta
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eetl. poedersuiker
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 6 Raffaello bonbons , gehakt

Bereiding:

Sponscake bakken:

  • 1)

    Scheid de eidooiers van het eiwit en voeg het eiwit toe in een beslagkom. Zet de eidooiers apart.

  • 2)

    Mix het eiwit op hoge snelheid in circa 2 minuten goed stijf. Zet het eiwit apart.

  • 3)

    Mix de eidooier met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout in 5-5 minuten tot een wit romig mengsel.

  • 4)

    Pak het eiwit erbij en vouw de helft van het eiwit door de gemixte eidooiers.

  • 5)

    Voeg het overige eiwit erbij en vouw het er weer met een spatel door, tot je een luchtig beslag hebt.

  • 6)

    Vouw de bloem en het zout er met een spatel bij en tot je een mooi glad beslag hebt.

  • 7)

    Bekleed een bakplaat (37.5×46.5 cm) met bakpapier, verdeel het beslag erin en strijk het mooi glad.

  • 8)

    Bak de cake in een voorverwarmde oven op 170 graden in circa 20-25 minuten lichtbruin en gaar.

  • 9)

    Leg de cake op een schone theedoek en verwijder het bakpapier.

  • 10)

    Rol de cake met de theedoek stevig op tot een lange strook. Zet opzij voor minimaal 30 min.

Rolcake vullen:

  • 1)

    Mix in een kom de mascarpone met de kokospasta, poedersuiker en vanillesuiker in 2-3 min. glad. Zet opzij.

  • 2)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix de crème in 4-5 minuten stevig.

  • 3)

    Hak de Raffaello’s in stukken en roer ze met de poedersuiker door de crème.

  • 4)

    Open de theedoek en rol de cake volledig uit. 

  • 5)

    Schep de crème op de cake en strijk het glad. laat ongeveer 2 volle eetlepels crème over.

  • 6)

    Rol de cake zo strak mogelijk op en plaats de rolcake met de naad naar beneden op een bord.

  • 7)

    Gebruik de overige crème om de rolcake volledig af te smeren. 

  • 8)

    Strooi bovenop de cake geraspte kokos en garneer met slagroom en vers fruit. Enjoy!

     

     

3 Comments

  • Latife

    3 mei 2022 at 09:07

    Hoi Fatima,
    Het ziet er weer heerlijk uit!
    Moet de cake zonder afkoelen direct opgerold worden?

  • Linda

    5 december 2022 at 01:59

    Selem je peux avoir la recette de la buche raffaelo mais en français

  • Youss

    1 juli 2023 at 20:44

    Hii,

    Kan ik ook monchou gebruiken in plaats van mascarpone?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept