Raffaello Cakerol
Prep time: 40 minuten
Cook time: 35 minuten
Serves:
Raffaello Rolcake
- Voorbereidingstijd 40 minuten
- Kooktijd 35 minuten
- Totale tijd 1 uur 15 minuten
Ingrediënten:
Sponscake:
- 3 eieren
- 8 gram vanillesuiker
- 180 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram bloem, gezeefd
- 1/4 theel. zout
Raffaello crème:
- 250 gram mascarpone, koud
- 2 eetl. kokospasta
- 8 gram vanillesuiker
- 4 eetl. poedersuiker
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 2 eetl. geraspte kokos
- 6 Raffaello bonbons , gehakt
Bereiding:
Sponscake bakken:
- 1)
Scheid de eidooiers van het eiwit en voeg het eiwit toe in een beslagkom. Zet de eidooiers apart.
- 2)
Mix het eiwit op hoge snelheid in circa 2 minuten goed stijf. Zet het eiwit apart.
- 3)
Mix de eidooier met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout in 5-5 minuten tot een wit romig mengsel.
- 4)
Pak het eiwit erbij en vouw de helft van het eiwit door de gemixte eidooiers.
- 5)
Voeg het overige eiwit erbij en vouw het er weer met een spatel door, tot je een luchtig beslag hebt.
- 6)
Vouw de bloem en het zout er met een spatel bij en tot je een mooi glad beslag hebt.
- 7)
Bekleed een bakplaat (37.5×46.5 cm) met bakpapier, verdeel het beslag erin en strijk het mooi glad.
- 8)
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 170 graden in circa 20-25 minuten lichtbruin en gaar.
- 9)
Leg de cake op een schone theedoek en verwijder het bakpapier.
- 10)
Rol de cake met de theedoek stevig op tot een lange strook. Zet opzij voor minimaal 30 min.
Rolcake vullen:
- 1)
Mix in een kom de mascarpone met de kokospasta, poedersuiker en vanillesuiker in 2-3 min. glad. Zet opzij.
- 2)
Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix de crème in 4-5 minuten stevig.
- 3)
Hak de Raffaello’s in stukken en roer ze met de poedersuiker door de crème.
- 4)
Open de theedoek en rol de cake volledig uit.
- 5)
Schep de crème op de cake en strijk het glad. laat ongeveer 2 volle eetlepels crème over.
- 6)
Rol de cake zo strak mogelijk op en plaats de rolcake met de naad naar beneden op een bord.
- 7)
Gebruik de overige crème om de rolcake volledig af te smeren.
- 8)
3 Comments
Latife
3 mei 2022 at 09:07
Hoi Fatima,
Het ziet er weer heerlijk uit!
Moet de cake zonder afkoelen direct opgerold worden?
Linda
5 december 2022 at 01:59
Selem je peux avoir la recette de la buche raffaelo mais en français
Youss
1 juli 2023 at 20:44
Hii,
Kan ik ook monchou gebruiken in plaats van mascarpone?