Pumpkin Spice Muffins
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 6 stuks
Pumpkin Spice Muffins
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Bereidingswijze:
- 200 gram pompoenblokjes
- 2 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 100 ml melk
- 200 gram bloem
- 1 theel. bakpoeder
- 1 theel. baking soda
- 1 theel. kaneel
- 1 theel. pumpkin spice kruiden
- 1/4 theel. zout
Crumble topping:
- 50 gram bloem
- 50 gram havermout
- 40 gram kristalsuiker
- snuf zout
- 40 ml gesmolten roomboter
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
- 2)
Kook de pompoen gaar en puree met een staafmixer. Laat de pompoenpuree volledig afkoelen.
- 3)
Doe de eieren, basterdsuiker, kristalsuiker, pompoenpuree melk en de zonnebloemolie in een kom.
- 4)
Klop dit met een garde in 1-2 minuten luchtig. Zet opzij.
- 5)
Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, baking soda, kaneel, pumpkin spice en het zout.
- 6)
Voeg dit toe bij de natte ingrediënten in de kom en roer het met de garde geheel tot een beslag.
- 7)
Schep de muffin vormpjes voor 3/4 vol met het beslag.
- 8)
Meng de ingrediënten voor de crumble samen en strooi op elk vormpje wat van het mengsel.
- 9)
Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- 10)
Laat de muffins ietsjes afkoelen en smullen maar. Enjoy!