Pulled Chicken Tacos
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 8 stuks
Pulled Chicken Tacos
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 400 gram kipfilet
- 1 rode paprika , in reepjes
- 1 groene paprika , in reepjes
- 1 rode ui , in reepjes
- 2 eetl. peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 eetl. Burrito Nacho kruiden (Euroma)
- 2 eetl. knoflookolie
- 100 gram fijne tomatensaus
- 2 eetl. pittige chilisaus
Ook nodig:
- geraspte kaas
- 8 wraps
Bereidingswijze:
- 1)
Maak de kip grondig schoon en snijd in grove stukken.
- 2)
Snijd de paprika’s en de rode ui in dunne ringen en voeg toe aan de kip in een kom.
- 3)
Voeg de peterselie, knoflook, de Burrito Nacho kruiden en de olie erbij en hussel het door.
- 4)
Verhit een scheutje olie in de pan en en bak eerst de kip gaar in circa 5-6 minuten per kant.
- 5)
Haal de kip uit de pan en bak de paprika en de ui in circa 4-5 minuten.
- 6)
Voeg de fijne tomatensaus en de chilisaus toe en laat de saus pruttelen voor 4-5 minuten.
- 7)
Trek in de tussentijd met twee vorken de kip uit elkaar tot reepjes.
- 8)
Roer de reepjes kip door de tomatensaus in de pan en laat mee pruttelen voor 2-3 minuten.
- 9)
Verwarm ondertussen de wraps in de pan en vul ze met de kipvulling en strooi er geraspte kaas op.
- 10)
Vouw de wraps dubbel en bak ze in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Euroma.