Pulled Chicken Tacos
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 8 stuks
Pulled Chicken Tacos
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 400 gram kipfilet
- 1 rode paprika , in reepjes
- 1 groene paprika , in reepjes
- 1 rode ui , in reepjes
- 2 eetl. peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 eetl. Burrito Nacho kruiden (Euroma)
- 2 eetl. knoflookolie
- 100 gram fijne tomatensaus
- 2 eetl. pittige chilisaus
Ook nodig:
- geraspte kaas
- 8 wraps
Bereidingswijze:
- 1)
Maak de kip grondig schoon en snijd in grove stukken.
- 2)
Snijd de paprika’s en de rode ui in dunne ringen en voeg toe aan de kip in een kom.
- 3)
Voeg de peterselie, knoflook, de Burrito Nacho kruiden en de olie erbij en hussel het door.
- 4)
Verhit een scheutje olie in de pan en en bak eerst de kip gaar in circa 5-6 minuten per kant.
- 5)
Haal de kip uit de pan en bak de paprika en de ui in circa 4-5 minuten.
- 6)
Voeg de fijne tomatensaus en de chilisaus toe en laat de saus pruttelen voor 4-5 minuten.
- 7)
Trek in de tussentijd met twee vorken de kip uit elkaar tot reepjes.
- 8)
Roer de reepjes kip door de tomatensaus in de pan en laat mee pruttelen voor 2-3 minuten.
- 9)
Verwarm ondertussen de wraps in de pan en vul ze met de kipvulling en strooi er geraspte kaas op.
- 10)
Vouw de wraps dubbel en bak ze in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Euroma.
3 Comments
Mada
6 februari 2024 at 10:56
Hallo,
Ik wil graag dit recept maken maar welke ingrediënt is de paarse? Moet hij gekruid worden? Als ja met welke kruiden en hoeveel grams?
Alvast bedankt!
Groetjes,Mada
Rita
29 maart 2024 at 05:58
Mmmm…ziet er lekker uit! Deze
pulled chicken taco’s ga ik zondag maken. Ik heb een klein vraagje, op de foto zie ik als toevoeging ook iets paars, wat is dat? Dit wordt niet in het recept benoemd.
Groetjes Rita
Rita
20 juli 2024 at 08:47
Hoi Fatima, ik snap het niet goed bij dit gerecht. Bij punt 2 staat: Snijd de paprika’s en de rode ui in dunne ringen en voeg toe aan de kip in een kom.
En vervolgens bij de volgende punten;
4)
Verhit een scheutje olie in de pan en en bak eerst de kip gaar in circa 5-6 minuten per kant.
5)
Haal de kip uit de pan en bak de paprika en de ui in circa 4-5 minuten.
Moet ik de kip dan weer tussen de paprika en de uien halen? Eerst bij elkaar en dan weer scheiden?
Kun je mij hier duidelijkheid over geven? Alvast bedankt! M.v.g. Rita