Pulled Chicken Tacos

24 november 2023Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 8 stuks

Snelle pulled chicken taco’s, die binnen 20 minuten op tafel staan, we zijn er dol op! Wij eten minstens één keer per week taco’s, omdat ze zo gemakkelijk te maken zijn en je kunt er altijd volop mee variëren.
Voor het kruiden van de kip en de groenten gebruikte ik de kruidenmelanges van Euroma, de Burrito Nacho kruiden. Met de kruidenmelanges maak je met gemak in een handomdraai 100% pure alledaagse gerechten. Je hebt geen gedoe meer met allerlei kruiden, want met de Daily Diner kruiden heb je een complete kruidenmelange in één potje. Brengt je gerecht op een natuurlijke manier, zonder zout op smaak. De ideale toevoeging aan je alledaagse recepten!
Print recept

Pulled Chicken Tacos

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Voor de vulling:

  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode paprika , in reepjes
  • 1 groene paprika , in reepjes
  • 1 rode ui , in reepjes
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 eetl. Burrito Nacho kruiden (Euroma)
  • 2 eetl. knoflookolie
  • 100 gram fijne tomatensaus
  • 2 eetl. pittige chilisaus

Ook nodig:

  • geraspte kaas
  • 8 wraps

Bereidingswijze:

  • 1)

    Maak de kip grondig schoon en snijd in grove stukken.

  • 2)

    Snijd de paprika’s en de rode ui in dunne ringen en voeg toe aan de kip in een kom.

  • 3)

    Voeg de peterselie, knoflook, de Burrito Nacho kruiden en de olie erbij en hussel het door.

  • 4)

    Verhit een scheutje olie in de pan en en bak eerst de kip gaar in circa 5-6 minuten per kant.

  • 5)

    Haal de kip uit de pan en bak de paprika en de ui in circa 4-5 minuten.

  • 6)

    Voeg de fijne tomatensaus en de chilisaus toe en laat de saus pruttelen voor 4-5 minuten.

  • 7)

    Trek in de tussentijd met twee vorken de kip uit elkaar tot reepjes.

  • 8)

    Roer de reepjes kip door de tomatensaus in de pan en laat mee pruttelen voor 2-3 minuten.

  • 9)

    Verwarm ondertussen de wraps in de pan en vul ze met de kipvulling en strooi er geraspte kaas op.

  • 10)

    Vouw de wraps dubbel en bak ze in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Euroma.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept