Pruimencake

Prep time: 10 minuten
Cook time: 50 minuten
Serves: 8 personen

Pruimencake
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 50 minuten
- Totale tijd 60 minuten
- Aantal personen: 8 personen
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 180 gramkristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 180 gram Franse kwark
- 160 ml zonnebloemolie
- 200 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- 1/4 theel. zout
- 4 pruimen , in schijfjes gesneden
- 100 gram amandelen, gehakt
- 1 eetl. kristalsuiker
- 1 theel. kaneel
Ook nodig:
- springvorm 24 cm
- 2 eetl. jam, smaak naar keuze
Bereidingswijze:
Het beslag:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de springvorm met bakpapier.
- 2)
Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten tot een romig mengsel.
- 3)
Voeg de kwark en de zonnebloemolie toe en klop dit door tot je een klontvrij mengsel hebt.
- 4)
Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix dit in 1-2 minuten tot een glad beslag.
- 5)
Giet het cakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
- 6)
Halveer en ontpit de pruimen en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
- 7)
Leg de pruimen bovenop het beslag en bestrooi met de amandelen, kaneel en suiker.
- 8)
Bak de cake voor 40-50 minuten in het midden van de oven gaar.
- 9)
Wanneer de cake gaar is verwarm je de jam en smeer je hiermee lichtjes de bovenkant van de cake in.
- 10)
Laat de cake ietsjes afkoelen en snijd de cake vervolgens aan, eet smakelijk!