Pruimencake

22 september 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 50 minuten

Serves: 8 personen

Ik heb inmiddels al heel wat favoriete cakes op mijn lijstje staan én deze pruimencake komt er ook zeker op te staan! Een heerlijke zachte cake met zoete en sappige pruimen, hier wil je gewoon je tanden in zetten. Elke hap is puur genieten én deze cake staat in 10 minuten al in de oven!

Print recept

Pruimencake

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 50 minuten
  • Totale tijd 60 minuten
  • Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 180 gramkristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 180 gram Franse kwark
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 4 pruimen , in schijfjes gesneden
  • 100 gram amandelen, gehakt
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 1 theel. kaneel

Ook nodig:

  • springvorm 24 cm
  • 2 eetl. jam, smaak naar keuze

Bereidingswijze:

Het beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de springvorm met bakpapier.

  • 2)

    Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten tot een romig mengsel.

  • 3)

    Voeg de kwark en de zonnebloemolie toe en klop dit door tot je een klontvrij mengsel hebt.

  • 4)

    Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix dit in 1-2 minuten tot een glad beslag.

  • 5)

    Giet het cakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

  • 6)

    Halveer en ontpit de pruimen en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.

  • 7)

    Leg de pruimen bovenop het beslag en bestrooi met de amandelen, kaneel en suiker.

  • 8)

    Bak de cake voor 40-50 minuten in het midden van de oven gaar.

  • 9)

    Wanneer de cake gaar is verwarm je de jam en smeer je hiermee lichtjes de bovenkant van de cake in.

  • 10)

    Laat de cake ietsjes afkoelen en snijd de cake vervolgens aan, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept