CakeSicles

7 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 60 minuten

Cook time:

Serves: 12 stuks

Ken jij cakesicles al? Deze cake ijsjes zijn tegenwoordig ontzettend populair en het leuke is dat je ze heel eenvoudig zelf kunt maken. Je kunt hiervoor een zelf gebakken cake bakken (het lekkerst als je het mij vraagt), maar mocht je het jezelf gemakkelijk willen maken dan kun je ook prima een kant en klare cake uit de supermarkt gebruiken.

Print recept

CakeSicles

  • Voorbereidingstijd 60 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

  • 1 zelfgebakken cake
  • 200 gram monchou
  • 12 ijs stokjes
  • 250 gram Candy melts
  • sprinkels

Bereidingswijze:

  • 1)

    Bak de cake volgens dit recept of gebruik een kant en klare cake.

  • 2)

    Verkruimel de cake zo fijn mogelijk met je handen.

  • 3)

    Voeg de monchou toe en meng het goed door elkaar tot de cake plakkerig is.

  • 4)

    Vul de ijsvormen met het cake mengsel en druk goed aan. 

  • 5)

    Snijd overtollig cake aan de bovenkant eraf.

  • 6)

    Schuif het ijsstokjes door de opening aan de onderkant in de cakejes.

  • 7)

    Laat de cakesicles voor 20-30 minuten opstijven in de diepvries.

  • 8)

    Smelt de candy melts au bain marie en blijf het doorroeren.

  • 9)

    Haal de cakesicles voorzichtig uit de mold en doop ze in de gesmolten candy melts.

  • 10)

    Haal de onderkant van de cakesicles meteen langs de rand van de kom om overtollig candy melt te verwijderen.

  • 11)

    Leg de cakesicles  op een vel bakpapier en gebruik de overige candymelts om zigzagende strepen te maken.

  • 12)

    Versier de cakesicles direct met sprinkles en laat ze voor 10 minuten opstijven in de koelkast .

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept