Pompoencake

13 december 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Yes, het weekend staat weer voor de deur dus kunnen we weer gezellig aan de bak! Dit weekend kun je aan de slag met deze pompoencake met monchou crème, vet lekker! Een heerlijke smeuige cake die  je echt eens geproefd moet hebben!


Ingrediënten:

Voor de cake:
.
  • 250 gr. pompoen
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 100 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 120 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. speculaaskruiden 
  • snuf zout
Voor de topping:
  • 100 gr. monchou
  • 4 etl. slagroom (of melk)
  • 2 etl. poedersuiker
Bereiding:
Stap 1.

Rooster de pompoenblokjes in de oven op 200 graden voor 10-12 minuten gaar. Pureer de pompoen met de staafmixer en laat het afkoelen. Mix in een kom de zonnebloemolie, basterdsuiker, kristalsuiker en de pompoenpuree romig. Voeg de eieren en de melk erbij en mix het door. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en het zout en mix de helft bij de natte ingrediënten. Voeg de overige helft erbij en mix het door. Vet de bakvorm in, giet het beslag erin en bak de cake op 180 graden in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen op rooster.

Stap 2.

Mix de monchou met de poedersuiker glad, giet de slagroom erbij en mix het nog eens door. Je kunt nu de creme proeven en er eventueel extra poedersuiker aan toevoegen als je het iets zoeter wilt. Verdeel de topping bovenop de pompoencake en strooi er de gehakte pecannoten op. Serveer de cake met een bakje koffie of thee en genieten maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

31 Comments

  • Naoual

    13 december 2019 at 09:06

    Ziet er heerlijk uit!! Ik zag ook op je snap harchakoekjes voorbij komen.. wanneer komt dat recept online.. Die zag er zo lekker uit.

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:39

      Hi Naoual,

      Dankjewel lieverd! Die komen volgende week online inschallah.🥰❤️

      1. Nadira

        15 december 2019 at 21:31

        Lieve Fatima,
        Kan ik de speculaaskruiden ook weglaten en eventueel vervangen door iets anders?

      2. Fatima El Irari

        16 december 2019 at 08:30

        Hi Nadira,

        Ja, hoor die kun je weglaten en enkel de kaneel gebruiken. Xx

  • Rita

    13 december 2019 at 09:21

    Ohhh, wat ziet dat er heerlijk uit en gezond. Ga t zeker proberen…..dank je wel voor t recept !!

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:37

      Hi Rita,

      Aah lief dankjewel hoor!

  • Fatima

    13 december 2019 at 12:39

    Lieverd met wat kunnen we monchou vervangen?

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:34

      Hi Fatima,

      Je kunt monchou vervangen door mascarpone, roomkaas of door geklopte slagroom.❤️

  • Soukaina

    13 december 2019 at 16:45

    Lieve Fatima,

    Allereerst onwijs bedankt voor al het lekkers en moois wat je elke keer met ons deelt!
    Ghemsa ou Ghmisa alik!

    Mijn vraag aan jou over deze cake….
    Zodra de cake uit de oven komt. Laat je die dan afkoelen in de tulbandvorm of keer je die gelijk om op een afkoelrooster?

    Alvast bedankt voor t antwoorden. Fijn weekend 💋
    Veel liefs Soukaina

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:30

      Hi lieve Soukaina,

      Wat lief zeg! Allahibarkfiek lieve schat! Als de cake uit de oven komt laat ik deze in de vorm op een rooster voor ongeveer 30 minuten afkoelen. Eigenlijk tot de bakvorm aan de buitenkant niet meer zo warm is. Dan draai ik de vorm op een rooster om zodat de cake eruit kan glijden.❤️

      1. Sara

        17 februari 2020 at 19:42

        Ik heb de pompoencake gemaakt en het was zoooooo lekker, en goed gelukt! Ik heb de cake niet zo lang in de oven laten staan zoals je beschreef, het was sneller gaar dan verwacht (elke oven is ook anders daarom) en ik gebruikte 300 gr pompoen ipv 250 gr voor meer pompoensmaak 🙂

      2. Fatima El Irari

        18 februari 2020 at 14:36

        Hi Shri,

        Vreemd zeg! Op hoeveel graden staat je koelkast?

  • Loubna

    13 december 2019 at 17:51

    Salaam,

    Kan je de monchou vervangen door mascarpone?

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:28

      Alaikoem salaam Loubna,

      Ja, je mag ook mascarpone gebruiken.🥰

  • Mia

    14 december 2019 at 10:58

    Dag Fatima,

    Mag ik vragen van waar je de bakvorm hebt?

    Choukran!

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:27

      Hi Mia,

      Ja, natuurlijk! De bakvorm komt van fonq.nl ❤️

  • Mira

    14 december 2019 at 16:05

    Heerlijk recept Fatima! Hoe kan ik de cake het beste bewaren? In de koelkast vanwege de topping of er buiten?

    1. Fatima El Irari

      15 december 2019 at 10:27

      Hi Mira,

      Dankjewel! Je kunt de cake gewoon buiten de koelkast bewaren, omdat het nu iets kouder is. In de zomermaanden kun je de cake het beste afgedekt in de koelkast bewaren.❤️

  • Maria

    14 december 2019 at 18:23

    Kan het ook in een cake blik of een ronde bakvorm?

    1. Fatima El Irari

      15 december 2019 at 10:24

      Hi Maria,

      Jazeker, je hoeft echt niet perse dezelfde vorm te gebruiken.🥰

  • Najoua

    15 december 2019 at 06:21

    Jammer dat je geen recepten plaatst met foto’s stap voor stap hoe je het maakt vindt ik veel handiger dan zo’n lange tekst

    1. Fatima El Irari

      15 december 2019 at 10:22

      Hi Najoua,

      Mocht iets niet duidelijk zijn, dan kun je het mij altijd vragen.

      Liefs,
      Fatima

    2. Jean

      17 december 2019 at 15:03

      Een erg ondankbare reactie van jou naar Fatima toe! Niet netjes. Als je (gratis ook nog!) gebruik van haar kookkunsten wilt maken kun je ook de moeite nemen om haar recepten te lezen, welke overigens heel duidelijk zijn. Voor niets gaat de zon op. Een beetje meer respect is op z’n plaats. Fatima doet dit met heel veel liefde en ze doet enorm haar best! Beetje meer dankbaarheid is op z’n plek!

      1. Fatima El Irari

        18 december 2019 at 15:26

        Hi Jean,

        Ik denk dat ze het niet gemeen bedoelt, maar eerder dat ze het handiger vindt met stappenfoto’s haha. Alsnog bedankt voor je lieve bericht!

  • Meriam

    15 december 2019 at 11:34

    Hoi Fatima, in de omschrijving van de stappen zeg je 2x zonnebloemolie toe te voegen?🙈

    1. Fatima El Irari

      15 december 2019 at 12:30

      Hi Meriam,

      Sorry, typfoutje!🙈 Ik heb het gelijk aangepast, bedankt.❤️

  • Nisa

    16 december 2019 at 18:21

    Hey Fatima, wanneer komen er nog eens video’s online op YouTube? Ik vind stap per stap ook veel handiger.. 😘

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 18:41

      Hi Nisa,

      Snap ik wel hoor! Ik durf niet exact te zeggen wanneer ik weer een video ga uploaden, maar ik ga er binnenkort serieus weer mee aan de slag inschAllah. Xx

  • Fatima

    8 januari 2020 at 17:52

    Hey schat,
    Even een vraagje hoef je bij deze recept de eieren en suiker eerst schuimig te kloppen? En dan pas de rest

  • Fatima

    8 januari 2020 at 18:05

    Hey schat even een vraagje mix je bij dit recept de eieren en de suiker niet van te voren hoef dat niet?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:48

      Hi Fatima,

      Hoeft niet perse, maar mag je wel doen. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept