Poffertjes Bakken

30 maart 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 3 personen

Wie is nou geen fan van lekkere warme poffertjes? Met dit recept maak je ze heel simpel zelf en eet je er met gemak een paar achter elkaar op!
Lekker voor de kinderen en natuurlijk ook voor jezelf!

Print recept

Poffertjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 3 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel roomboter, gesmolten
  • roomboter

Bereidingswijze:

  • 1)

    Meng in een diepe kom de bloem, bakpoeder, zout, vanillesuiker en de kristalsuiker samen.

  • 2)

    Breek het ei bij de melk, giet de roomboter erbij en mix het samen tot een glad mengsel.

  • 3)

    Giet het mengsel al roerend in de kom en klop het beslag met een garde flink door. 

  • 4)

    Dek de kom af en en zet het voor 10 minuten opzij.

  • 5)

    Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur en vet de pan in met boter of bakspray.

  • 6)

    Vul elk vormpje tot de rand en bak de poffertjes aan beide kanten voor 1-2 minuten mooi lichtbruin en gaar.

  • 7)

    Serveer de poffertjes met stroop, poedersuiker en vers fruit en smullen maar!

4 Comments

  • Safiyya

    30 maart 2020 at 23:03

    Denk dat je bedoelde serveer het met stroop inplaats van siroop xxx

    1. Fatima El Irari

      31 maart 2020 at 08:10

      Hi Safiyya,

      Inderdaad haha! Xx

  • Leila

    2 april 2020 at 16:02

    Mijn poffertjes waren niet zo zacht als die van de winkel? Waar zou dit aan kunnen liggen?
    Ik heb wel ipv roomboter gewone boter gebruikt. En heb het recept verdubbeld omdat ons gezin wat groter is.. Dus dan ook alles verdubbeld van ingrediënten. Ik heb het met een mixer gemixt. Of moest dit echt met een garde?groetjes Leila

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 11:55

      Hi Leila,

      Voor poffertjes gebruik ik wel altijd roomboter om ze extra zacht te krijgen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept