PIZZAROLLETJES MET TONIJN

7 mei 2019Fatima El Irari

Pizza liefhebbers opgelet! Deze Pizzarolletjes met Tonijn moet je echt eens proberen! Ik maakte ze gisteren voor de gezamenlijke iftar bij mijn schoonouders en iedereen was er weg van! Lekker zacht, vol van smaak en je kunt volop variëren met de vulling! Ga jij ze vanavond maken voor jouw iftar? Gegarandeerd dat ze dit lekkers ook bij jou thuis gaan waarderen!

Ingrediënten: (15 stuks)
.
Pizzadeeg:
.
  • 600 gr. bloem
  • 1 etl. melkpoeder
  • 1 etl. Italiaanse kruiden
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 350 ml lauwwarme melk
Vulling:
.
  • handvol geraspte kaas
  • 1 rode paprika, in stukjes 
  • 1 prei, in stukjes
  • handvol zwarte olijven, in schijfjes
  • 1 blikje tonijn
  • 4 etl. pittige Samurai saus
  • 3 etl. knoflooksaus
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng in een ruime kom de bloem, melkpoeder, Italiaanse kruiden, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout samen. Giet de zonnebloemolie bij de melk en roer het samen. Giet vervolgens het mengsel in stappen bij de droge ingrediënten in de kom en kneed het deeg voor zeker 5 á 8 minuten door tot een mooi soepel deeg. Stort het deeg op je werkblad, kneed het door met ongeveer een theelepel zonnebloemolie tot een bal en plaats het deeg terug in de kom. Dek de kom af met huishoudfolie en een theedoek en laat het deeg vervolgens rijzen voor 60 minuten of tot het deeg in volume is verdubbeld.

Stap 2.
.

Bestrooi het werkblad met wat bloem, druk de lucht uit het deeg en rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dikte. Roer de Samurai, knoflook en de rode ui samen en verdeel het mengsel bovenop het deeg. Strooi de geraspte kaas, paprika, prei, olijven en de tonijn bovenop het deeg en laat de randen vrij. Rol het deeg vanaf de onderzijde stevig op naar boven tot een lange rol en snijd met een scherp mes voorzichtig plakjes uit de rol van ongeveer 2 cm breed. Paats de pizzarolletjes op een bekleed bakplaat en dek het deeg af voor 30 minuten.

Stap 3.
.

Verwijder de folie en smeer de pizzarolletjes in met het ei/melk mengsel. Bak de pizzarolletjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 à 30 minuten mooi goudbruin en gaar. Serveer de pizzarolletjes lekker warm met een kom soep en je maaltijd is compleet!

Extra tips&trics:
.
  • Giet de natte ingrediënten nooit in een keer toe bij de droge ingrediënten, maar doe dit altijd in stappen.
  • Mocht het deeg te nat zijn kun je altijd in stappen extra bloem toevoegen.
  • De melkpoeder kun je vervangen door extra bloem.
  • Je kunt het deeg ook besmeren met tomatensaus.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

141 Comments

  • Cindy

    7 mei 2019 at 09:31

    Kan je de samuraisaus ook vervangen door een minder pikante saus?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 09:32

      Hi Cindy,

      Jazeker, je kunt bijvoorbeeld ook zoete chilisaus gebruiken.

  • Omayma

    7 mei 2019 at 09:38

    Hey fatima, welke knooflooksaus gebruik jij

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 09:56

      Je kunt elk soort gebruiken, maar ik gebruikte die van de Jumbo (eigen merk).

  • Yasmin

    7 mei 2019 at 09:43

    Kan je ook de topping veranderen door gewoon het te besmeren met tomatensaus? Of veranderd de smaak hier dan van.

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 09:54

      Hi Yasmin,

      Ja, hoor je kunt ook tomatensaus gebruiken.

  • Merve Özturk

    7 mei 2019 at 09:49

    Oehhh ga het inshaAllah vanavond proberen?

    Maar kan je ook de melkpoeder vervangen door iets anders?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 09:53

      Hi Merve,

      Jazeker, je kunt de melkpoeder vervangen door bloem. Geniet ervan! Xx

  • Ilhem

    7 mei 2019 at 09:50

    Hoii

    Kan je voor het deeg de melk poeder weglaten of vervangen met iets anders ?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 09:52

      Hi Ilhem,

      Je kunt de melkpoeder weglaten en vervangen door bloem.

  • Saliha

    7 mei 2019 at 09:50

    Hoi!
    Welke italiaanse kruiden?

  • Fadoua

    7 mei 2019 at 10:13

    Hoi!

    Zien er heel lekker uit, dit ga ik zeker proberen maar mis nog een vraag Hahah Hoe krijg je ze in die vorm, snijd je die in stukken en rol je die dan op?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 13:32

      Dankjewel Fadoua! Ik rol het deeg op en snijd er vervolgens plakjes uit. Hier een voorbeeld van hoe ik dat doe; https://uitdekeukenvanfatima.nl/cinnamon-rolls/

  • Nabila

    7 mei 2019 at 10:18

    Hoi Fatima,

    Welke melkpoeder gebruik je ?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 13:31

      Hi Nabila,

      Ik gebruik melkpoeder van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken.

  • Sherine

    7 mei 2019 at 10:33

    Hey, welke gedroogde gist gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:55

      Hi Sherine,

      Ik gebruik gedroogde gist van het merk Dr. Oetker.

  • Ghiz

    7 mei 2019 at 10:53

    Hallo Ilhem,

    Welke melkpoeder gebruik jij?

    1. Ghiz

      7 mei 2019 at 11:01

      Ik bedoelde fatima haha

    2. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 13:28

      Hi Ghiz,

      Ik gebruik melkpoeder van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken.

      1. Hiba

        8 mei 2019 at 13:06

        Hallo fatma kan je ff de links hieronder zetten voor de melkpoeder die jy gebruik en moet je het groente en ect allemaal afbakken of gwn alles op de deeg strooien

      2. Fatima El Irari

        8 mei 2019 at 20:44

        Hi Hiba,

        Ik gebruik de melkpoeder van de Lidl. Ze hebben maar een soort, dus is niet te missen. Ik bak de groenten zelf niet voor, maar kun je eventueel wel doen. De groenten zijn fijngesneden en worden in de oven al goed gaar.??

  • Ghiz

    7 mei 2019 at 11:01

    Hallo Fatima

    Welke melkpoeder gebruik jij?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:51

      Hi Ghiz,

      Ik gebruik melkpoeder van de Lidl, maar je kunt elk soort gebruiken hoor.

  • Marr

    7 mei 2019 at 11:11

    Heyy,
    Ik vind het zo jammer dat er geen foto’s meer zijn bij iedere stap. Waarom is dat veranderd? Het was erg handig voor mensen die bijv. dyslectisch zijn.

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:50

      Hi Marr,

      Er is niet altijd genoeg tijd om stappenfoto’s te schieten, maar op insta stories kun je de stappen volgen. En mocht iets niet duidelijk zijn, dan help ik graag. Je kunt deze stappenfoto’s als voorbeeld nemen; https://uitdekeukenvanfatima.nl/cinnamon-rolls/

  • Seyma

    7 mei 2019 at 11:57

    Hoi Fatima! Het ziet er heerlijk uit!
    Kan je het zakje gedroogd gist vervangen door verse gist (hoeveel gram dan)?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:49

      Hi Seyma,

      Dankjewel lieverd. Jazeker, je gebruikt dan de helft van het blokje. Xx

  • Amal

    7 mei 2019 at 12:01

    Kan je de tonijn ook vervangen door kip?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:48

      Hi Amal,

      Jazeker, dat kan. Dan moet je de kip wel even voorbakken.

      1. Sam

        7 mei 2019 at 14:32

        Salam Fatima,

        Het ziet er heerlijk uit. Kan ik tonijn vervangen door gehakt? En het gehakt moet eerst gebakken worden?

      2. Fatima El Irari

        7 mei 2019 at 14:42

        Hi Sam,

        Jazeker, je kunt ook gehakt gebruiken als vulling. Je moet dan wel eerst het gehakt aanbakken in een koekenpan. Xx

  • W

    7 mei 2019 at 12:02

    Hoiii,

    Ik lust normaal geen tonijn maar deze en jouw tonijnbriwats (die in jouw boek) zijn zoooo lekker. De tonijn briwats in jouw boek, welke filodeeg gebruik je daarvoor. Her vouwen ging bij mij niet zo goed maar ik denk dat ik de verkeerde filodeeg had.
    Xxxx

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:48

      Hi,

      Dankjewel lieverd! Ik gebruik altijd deze filodeeg en die is echt goed. Scheurt ook nooit bij mij! https://www.google.com/search?q=filodeeg+turk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwid6YSLuoniAhVMCewKHcD5BGgQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=GZHsIHZmm1cZgM:

  • Selma

    7 mei 2019 at 12:06

    Slm habiba
    Kan je dit ook maken met kant en klaar pizzadeeg ?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:47

      Alaikoem salaam Selma,

      Jazeker, kant en klaar deeg kun je ook gebruiken.

  • Sabah

    7 mei 2019 at 12:24

    Hoi
    Is dat dan de zelfde deeg als msemen of niet

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:47

      Hi Sabah,

      Nee, dit is niet hetzelfde deeg als msemmen.

  • Farah

    7 mei 2019 at 12:48

    Salaam! Welke melkpoeder gebruik je ? Kan het ook gwn melkpoeder die we in koffie gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 12:53

      Alaikoem salaam Farah,

      Klopt, dit is gewoon melkpoeder die je in koffie gebruikt. Ik gebruik die van de Lidl.

  • Hanane

    7 mei 2019 at 13:34

    Salaam.
    Kan dit ook zonder de knoflooksaus? Wat kan je in de plaats gebruiken

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 14:44

      Alaikoem salaam Hanane,

      Je kunt enkel Samurai saus gebruiken of je vervangt het door tomatensaus of chilisaus.

  • Hanane

    7 mei 2019 at 14:17

    Salaam Fatima
    Kan je de knoflooksaus ook weglaten? Of iets anders gebruiken in de plaats

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 14:42

      Alaikoem salaam Hanane,

      Ja, hoor je kunt de knoflooksaus prima weglaten. je kunt eventueel zoete chilisaus gebruiken of tomatensaus.

  • Larissa

    7 mei 2019 at 15:03

    Mijn deeg is nu al 1,5 aan het “rijzen”, alleen hij komt niet omhoog helaas :(. Ik heb alle stappen precies gevolgd..

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 15:07

      Hi Larissa,

      Welke gist gebruik je en waar laat je het deeg rijzen?

      1. Larissa

        7 mei 2019 at 15:23

        Ik gebruik gist van de Lidl een zakje met 7gram, ik laat het in het washok staan (warmte van de droger)

      2. Fatima El Irari

        7 mei 2019 at 15:56

        Oké, daar kan het niet aan liggen want die gebruik ik ook weleens. Heb je opgelet dat het zout niet direct in aanmerking is gekomen met de gist? Zout zorgt ervoor dat de gist zijn werking niet doet.

      3. C.

        8 mei 2019 at 14:06

        Wat kan je doen om dat op te lossen? Bij mij is het zelfde gebeurd. Ik wacht nu anderhalf uur. Gewoon zo laten en doorgaan met de volgende stap?

      4. Fatima El Irari

        8 mei 2019 at 20:38

        Je kunt gewoon verder gaan. Er zijn vele redenen waarom deeg niet rijst. Melk is te koud of juist weer te warm waardoor de gistcellen niet geactiveerd worden. Zout komt direct in aanmerking met de gist of de plek waar je het deeg laat rijzen is te koud.

  • Sara

    7 mei 2019 at 15:55

    Kan je de gedroogde gist ook vervangen met de gist van brugman die blokjes? En hoeveel zou daarvan erin moeten voor 15 stuks?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2019 at 01:53

      Hi Sara,

      Jazeker, je gebruikt dan de helft van het blokje.

  • Denise

    7 mei 2019 at 17:56

    Hey hey, kan je de deegrolletjes ook langer laten staan met vulling erin i.p.v. 30 minuten bijvoorbeeld anderhalf uur…? Ivm iftar

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 22:23

      Hi Denise,

      Ik zou de rolls moet langer dan 30 minuten laten staan. Je kunt ze ver van tevoren al afbakken hoor en voor etenstijd even voor 5 minuten verarmen op 100 graden.

  • Salmaa

    7 mei 2019 at 18:34

    Heb de deeg vervangen door bladderdeeg en werkt ook erg goed ! Nu nog even wachten om ze te mogen proeven mmmm

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 18:59

      Ah super! Geniet ervan.❤️

  • KookGek

    8 mei 2019 at 08:14

    Salam 3aleikom Ramadan Mubarak moge Allah s.w.t. jullie zegenen in deze heilige maand, onze zondes vergeven en onze vaste accepteren inchaAllah. Ik heb de pizzarolletjes uitgeprobeerd en zijn superlekker en ook heb il gisteren chebakia van je schoonmoeder geprobeerd was superblij was goed gelukt durfde namelijk nooit chebakia te maken nadat paar jaar geleden was mislukt. MachaAllah al jou recepten lukken in een keer. Hopelijk krijgen we nog meer recepten?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:18

      Alaikoem salaam,

      Aah wat goed zeg en wat ben je goed bezig! Ik ben blij dat het allemaal is gelukt en dat je zo enthousiast bent! Heel graag gedaan en er komen nog een heleboel recepten aan, dus dat komt helemaal goed!

      Liefs,
      Fatima

  • KookGek

    8 mei 2019 at 08:17

    Zag trouwens dat je kookboek wordt verkocht op bol.com zal zeker jouw boek bestellen nog gefeliciteerd!

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:17

      Aah dankjewel! Super lief!

  • Latifa

    8 mei 2019 at 09:27

    Salam Fatima,
    Kun je ze ook in de vriezer doen? Ongebakken dan.

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:15

      Alaikoem salaam Latifa,

      Nee, ik zou de broodjes wel eerst afbakken voordat je ze invriest.

  • Najlah

    8 mei 2019 at 10:26

    Gist van hoeveel gr aub

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:13

      7 gram. Xx

  • Marya

    8 mei 2019 at 10:43

    Hoi Fatima!

    Bak je de vulling voordat je het op het deeg legt?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:09

      Hi Marya,

      Nee, de vulling wordt in de oven goed gaar, omdat de groenten goed fijngesneden zijn.

  • Ouiam

    8 mei 2019 at 10:59

    Hey lieve Fatima,

    Ik wil deze maken maar wil wel een aantal invriezen moet ik ze dan wel eerst allemaal bakken of kunnen ze ook ongebakken de vriezer in?

    Liefs ouiam

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:05

      Hi lieve Ouiam,

      Je reactie is niet verdwenen, maar ik moest die nog ‘goedkeuren’ Je kunt de broodjes gebakken invriezen. Dus als ze uit de oven komen kun je ze even voor 10 minuten laten staan en dan direct invriezen. Xx

  • Rebab

    8 mei 2019 at 11:04

    Moet ik de knoflook en samurai mengen en dan op de pizza deeg smeren?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:03

      Hi Rebab,

      Ja, klopt inderdaad.

  • LS

    8 mei 2019 at 11:53

    Hallo Fatima,

    Kun je ook t melkpoeder weg laten?

    Xx,

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:01

      Jazeker, dat kan.

  • Ouiam

    8 mei 2019 at 12:00

    Heeey Fatima,

    Wat gek mijn reactie is weg !

    Ik vroeg me af of je ze ook kunt invriezen en zoja moet ik ze dan eerst afbakken en dan invriezen of hoeft dat niet ?

    Zou je ook samurai met chili saus kunnen mengen voor de topping ?

    Liefs ouiam

  • Saloha

    8 mei 2019 at 12:01

    Salam fatima.

    Mijn zoon heeft koemelkallergie. Kan ik het melk vervangen door water?

    Liefs saliha

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:00

      Hi Saloha,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Saliha

    8 mei 2019 at 12:02

    Salam Fatima.

    Mijn zoon heeft koemelk allergie. Kan ik het melk vervangen met water?

    Waslaam
    Saliha

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 07:59

      Alaikoem salaam Saliha,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Nahla

    9 mei 2019 at 06:07

    Kan je salami gebruiken in plaats van tonijn en hoeveel gr gist aub

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 07:56

      Jazeker, salami kan ook en 1 zakje bevat 7 gram gist.

  • salky

    9 mei 2019 at 13:09

    gebruik je koude melk? of lauw melk?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 15:05

      Ik gebruik lauwwarme melk. Xx

  • Zahra

    9 mei 2019 at 16:17

    Ik heb die grote pak instant gist hoe kan ik het wegen hoeveel ik nodig heb heb die kleine zakjes niet in huis en wil het vandaag maken?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 16:35

      Hi Zahra,

      1 zakje is ongeveer 1 eetlepel gist. Xx

  • Saadia

    9 mei 2019 at 22:10

    Salam Fatima. Vraagje, als ik kipfilet erop wil doen moet ik die eerst marineren?
    Gr saadia

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2019 at 08:26

      Alaikoem salaam Saadia,

      Ja, ik zou de kipfilet wel eerst marineren en bakken in de koekenpan.

      1. Saadia

        10 mei 2019 at 10:28

        Oké doe ik, dankjewel XxX

  • Souad Mou

    10 mei 2019 at 14:19

    Hee fatima,

    Kan je ipv tonijn ook fetakaas gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2019 at 14:45

      Hi Souad,

      Ja, hoor kun je ook gebruiken.

      1. Fatima

        10 mei 2019 at 20:36

        Salaam Fatima, wat een top recept alweer!

        Heb nog opgerold deeg over. Kan ik dit invriezen??
        Grt Fatima

      2. Fatima El Irari

        10 mei 2019 at 21:22

        Hi Fatima,

        Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.❤️ Jazeker, als je deeg overhebt kun je die heel makkelijk invriezen.

  • Hanane

    10 mei 2019 at 18:05

    Bij mij was het super goed uitgekomen. Alleen 350ml melk was bij mij beetje dan te plakkerig beetje meel bij gedaan en kwam super goed uit. Chokran. Alleen ingrediënten voor de vulling heb ik het op mijn manier gedaan. Had gepelde tomaten met tomatenpuree beetje gebakken met zout en olijfolie voor ongeveer 3min. Paprika en uien samen gebakken met zout en olie tot het zacht is. En verder tonijn. Groene olijven en geraspte kaast . Deed eerst tomatensaus, daarna tonijn, vervolgens paprika en uien gebakken en daarna olijven en als laatste kaas ook. Met rollen snijden smeerde eitje op vervolgens extra kaas erop 🙂 heerlijk het deeg zo zacht