Pizza liefhebbers opgelet! Deze pizzarolletjes met Tonijn moet je echt eens proberen! Ik maakte ze gisteren voor de gezamenlijke iftar bij mijn schoonouders en iedereen was er weg van! Lekker zacht, vol van smaak en je kunt volop variëren met de vulling! Ga jij ze vanavond maken voor jouw iftar? Gegarandeerd dat ze dit lekkers ook bij jou thuis gaan waarderen!
Ingrediënten: (15 stuks)
Pizzadeeg:
- 600 gr. bloem
- 1 etl. melkpoeder
- 1 etl. Italiaanse kruiden
- 1 zakje gedroogde gist
- 2 etl. kristalsuiker
- 1 tl. zout
- 100 ml zonnebloemolie
- 350 ml lauwwarme melk
Vulling:
- handvol geraspte kaas
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 prei, in stukjes
- handvol zwarte olijven, in schijfjes
- 1 blikje tonijn
- 4 etl. pittige Samurai saus
- 3 etl. knoflooksaus
- 1/2 rode ui, fijngesneden
Extra:
- 1 eidooier
- 1 tl. melk
Bereiding:
Stap 1.
Meng in een ruime kom de bloem, melkpoeder, Italiaanse kruiden, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout samen. Giet de zonnebloemolie bij de melk en roer het samen. Giet vervolgens het mengsel in stappen bij de droge ingrediënten in de kom en kneed het deeg voor zeker 5 á 8 minuten door tot een mooi soepel deeg. Stort het deeg op je werkblad, kneed het door met ongeveer een theelepel zonnebloemolie tot een bal en plaats het deeg terug in de kom. Dek de kom af met huishoudfolie en een theedoek en laat het deeg vervolgens rijzen voor 60 minuten of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Stap 2.
Bestrooi het werkblad met wat bloem, druk de lucht uit het deeg en rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dikte. Roer de Samurai, knoflook en de rode ui samen en verdeel het mengsel bovenop het deeg. Strooi de geraspte kaas, paprika, prei, olijven en de tonijn bovenop het deeg en laat de randen vrij. Rol het deeg vanaf de onderzijde stevig op naar boven tot een lange rol en snijd met een scherp mes voorzichtig plakjes uit de rol van ongeveer 2 cm breed. Plaats de pizzarolletjes op een bekleed bakplaat en dek het deeg af voor 30 minuten.
Stap 3.
Verwijder de folie en smeer de pizza rolletjes in met het ei/melk mengsel. Bak de pizza rolletjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 à 30 minuten mooi goudbruin en gaar. Serveer de pizza rolletjes lekker warm met een kom soep en je maaltijd is compleet!
Extra tips&tricks:
- Giet de natte ingrediënten nooit in een keer toe bij de droge ingrediënten, maar doe dit altijd in stappen.
- Mocht het deeg te nat zijn kun je altijd in stappen extra bloem toevoegen.
- De melkpoeder kun je vervangen door extra bloem.
- Je kunt het deeg ook besmeren met tomatensaus.
147 Comments
Cindy
7 mei 2019 at 09:31
Kan je de samuraisaus ook vervangen door een minder pikante saus?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 09:32
Hi Cindy,
Jazeker, je kunt bijvoorbeeld ook zoete chilisaus gebruiken.
Najet
29 april 2020 at 12:35
Hallo fatima.
Ik wil deze broodje vroeg op de dag al maken. En net voor iftar opwarmen kan dat? Blijven de broodjes dan lekker zacht?
Fatima El Irari
29 april 2020 at 14:04
Hi Najet,
Ja, hoor dat kan zeker. Je kunt ze alvast afbakken en even laten afkoelen als ze uit de oven komen. Dan verpak je ze lauwwarm met een plastic zak en daarop leg je een theedoek. Voor etenstijd verwarm je ze op 150 graden voor ongeveer 10 minuten in de oven. Xx
Omayma
7 mei 2019 at 09:38
Hey fatima, welke knooflooksaus gebruik jij
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 09:56
Je kunt elk soort gebruiken, maar ik gebruikte die van de Jumbo (eigen merk).
Yasmin
7 mei 2019 at 09:43
Kan je ook de topping veranderen door gewoon het te besmeren met tomatensaus? Of veranderd de smaak hier dan van.
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 09:54
Hi Yasmin,
Ja, hoor je kunt ook tomatensaus gebruiken.
Merve Özturk
7 mei 2019 at 09:49
Oehhh ga het inshaAllah vanavond proberen?
Maar kan je ook de melkpoeder vervangen door iets anders?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 09:53
Hi Merve,
Jazeker, je kunt de melkpoeder vervangen door bloem. Geniet ervan! Xx
Ilhem
7 mei 2019 at 09:50
Hoii
Kan je voor het deeg de melk poeder weglaten of vervangen met iets anders ?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 09:52
Hi Ilhem,
Je kunt de melkpoeder weglaten en vervangen door bloem.
Saliha
7 mei 2019 at 09:50
Hoi!
Welke italiaanse kruiden?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 09:53
Hi Saliha,
Ik gebruik deze; https://www.google.com/search?q=italiaanse+kruiden+jumbo&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwz73ykoniAhXFZFAKHZP_DwQQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=UaAZETqcAqxxgM:
Fadoua
7 mei 2019 at 10:13
Hoi!
Zien er heel lekker uit, dit ga ik zeker proberen maar mis nog een vraag Hahah Hoe krijg je ze in die vorm, snijd je die in stukken en rol je die dan op?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 13:32
Dankjewel Fadoua! Ik rol het deeg op en snijd er vervolgens plakjes uit. Hier een voorbeeld van hoe ik dat doe; https://uitdekeukenvanfatima.nl/cinnamon-rolls/
Nabila
7 mei 2019 at 10:18
Hoi Fatima,
Welke melkpoeder gebruik je ?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 13:31
Hi Nabila,
Ik gebruik melkpoeder van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken.
Sherine
7 mei 2019 at 10:33
Hey, welke gedroogde gist gebruik je?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:55
Hi Sherine,
Ik gebruik gedroogde gist van het merk Dr. Oetker.
Ghiz
7 mei 2019 at 10:53
Hallo Ilhem,
Welke melkpoeder gebruik jij?
Ghiz
7 mei 2019 at 11:01
Ik bedoelde fatima haha
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 13:28
Hi Ghiz,
Ik gebruik melkpoeder van de Lidl, maar je kunt echt elk soort gebruiken.
Hiba
8 mei 2019 at 13:06
Hallo fatma kan je ff de links hieronder zetten voor de melkpoeder die jy gebruik en moet je het groente en ect allemaal afbakken of gwn alles op de deeg strooien
Fatima El Irari
8 mei 2019 at 20:44
Hi Hiba,
Ik gebruik de melkpoeder van de Lidl. Ze hebben maar een soort, dus is niet te missen. Ik bak de groenten zelf niet voor, maar kun je eventueel wel doen. De groenten zijn fijngesneden en worden in de oven al goed gaar.??
Arkia
23 april 2020 at 11:19
Doe je de vullîng erin vooraleer je het rolt
Fatima El Irari
24 april 2020 at 00:35
Hi Arkia,
Ja, als ik het deeg uitrol en de saus erop smeer dan verdeel ik de tonijn vulling bovenop.
Ghiz
7 mei 2019 at 11:01
Hallo Fatima
Welke melkpoeder gebruik jij?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:51
Hi Ghiz,
Ik gebruik melkpoeder van de Lidl, maar je kunt elk soort gebruiken hoor.
Marr
7 mei 2019 at 11:11
Heyy,
Ik vind het zo jammer dat er geen foto’s meer zijn bij iedere stap. Waarom is dat veranderd? Het was erg handig voor mensen die bijv. dyslectisch zijn.
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:50
Hi Marr,
Er is niet altijd genoeg tijd om stappenfoto’s te schieten, maar op insta stories kun je de stappen volgen. En mocht iets niet duidelijk zijn, dan help ik graag. Je kunt deze stappenfoto’s als voorbeeld nemen; https://uitdekeukenvanfatima.nl/cinnamon-rolls/
Seyma
7 mei 2019 at 11:57
Hoi Fatima! Het ziet er heerlijk uit!
Kan je het zakje gedroogd gist vervangen door verse gist (hoeveel gram dan)?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:49
Hi Seyma,
Dankjewel lieverd. Jazeker, je gebruikt dan de helft van het blokje. Xx
Amal
7 mei 2019 at 12:01
Kan je de tonijn ook vervangen door kip?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:48
Hi Amal,
Jazeker, dat kan. Dan moet je de kip wel even voorbakken.
Sam
7 mei 2019 at 14:32
Salam Fatima,
Het ziet er heerlijk uit. Kan ik tonijn vervangen door gehakt? En het gehakt moet eerst gebakken worden?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 14:42
Hi Sam,
Jazeker, je kunt ook gehakt gebruiken als vulling. Je moet dan wel eerst het gehakt aanbakken in een koekenpan. Xx
W
7 mei 2019 at 12:02
Hoiii,
Ik lust normaal geen tonijn maar deze en jouw tonijnbriwats (die in jouw boek) zijn zoooo lekker. De tonijn briwats in jouw boek, welke filodeeg gebruik je daarvoor. Her vouwen ging bij mij niet zo goed maar ik denk dat ik de verkeerde filodeeg had.
Xxxx
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:48
Hi,
Dankjewel lieverd! Ik gebruik altijd deze filodeeg en die is echt goed. Scheurt ook nooit bij mij! https://www.google.com/search?q=filodeeg+turk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwid6YSLuoniAhVMCewKHcD5BGgQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=GZHsIHZmm1cZgM:
Selma
7 mei 2019 at 12:06
Slm habiba
Kan je dit ook maken met kant en klaar pizzadeeg ?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:47
Alaikoem salaam Selma,
Jazeker, kant en klaar deeg kun je ook gebruiken.
Sabah
7 mei 2019 at 12:24
Hoi
Is dat dan de zelfde deeg als msemen of niet
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:47
Hi Sabah,
Nee, dit is niet hetzelfde deeg als msemmen.
Farah
7 mei 2019 at 12:48
Salaam! Welke melkpoeder gebruik je ? Kan het ook gwn melkpoeder die we in koffie gebruiken?
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 12:53
Alaikoem salaam Farah,
Klopt, dit is gewoon melkpoeder die je in koffie gebruikt. Ik gebruik die van de Lidl.
Hanane
7 mei 2019 at 13:34
Salaam.
Kan dit ook zonder de knoflooksaus? Wat kan je in de plaats gebruiken
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 14:44
Alaikoem salaam Hanane,
Je kunt enkel Samurai saus gebruiken of je vervangt het door tomatensaus of chilisaus.
Hanane
7 mei 2019 at 14:17
Salaam Fatima
Kan je de knoflooksaus ook weglaten? Of iets anders gebruiken in de plaats
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 14:42
Alaikoem salaam Hanane,
Ja, hoor je kunt de knoflooksaus prima weglaten. je kunt eventueel zoete chilisaus gebruiken of tomatensaus.
Larissa
7 mei 2019 at 15:03
Mijn deeg is nu al 1,5 aan het “rijzen”, alleen hij komt niet omhoog helaas :(. Ik heb alle stappen precies gevolgd..
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 15:07
Hi Larissa,
Welke gist gebruik je en waar laat je het deeg rijzen?
Larissa
7 mei 2019 at 15:23
Ik gebruik gist van de Lidl een zakje met 7gram, ik laat het in het washok staan (warmte van de droger)
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 15:56
Oké, daar kan het niet aan liggen want die gebruik ik ook weleens. Heb je opgelet dat het zout niet direct in aanmerking is gekomen met de gist? Zout zorgt ervoor dat de gist zijn werking niet doet.
C.
8 mei 2019 at 14:06
Wat kan je doen om dat op te lossen? Bij mij is het zelfde gebeurd. Ik wacht nu anderhalf uur. Gewoon zo laten en doorgaan met de volgende stap?
Fatima El Irari
8 mei 2019 at 20:38
Je kunt gewoon verder gaan. Er zijn vele redenen waarom deeg niet rijst. Melk is te koud of juist weer te warm waardoor de gistcellen niet geactiveerd worden. Zout komt direct in aanmerking met de gist of de plek waar je het deeg laat rijzen is te koud.
Sara
7 mei 2019 at 15:55
Kan je de gedroogde gist ook vervangen met de gist van brugman die blokjes? En hoeveel zou daarvan erin moeten voor 15 stuks?
Fatima El Irari
8 mei 2019 at 01:53
Hi Sara,
Jazeker, je gebruikt dan de helft van het blokje.
Denise
7 mei 2019 at 17:56
Hey hey, kan je de deegrolletjes ook langer laten staan met vulling erin i.p.v. 30 minuten bijvoorbeeld anderhalf uur…? Ivm iftar
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 22:23
Hi Denise,
Ik zou de rolls moet langer dan 30 minuten laten staan. Je kunt ze ver van tevoren al afbakken hoor en voor etenstijd even voor 5 minuten verarmen op 100 graden.
Salmaa
7 mei 2019 at 18:34
Heb de deeg vervangen door bladderdeeg en werkt ook erg goed ! Nu nog even wachten om ze te mogen proeven mmmm
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 18:59
Ah super! Geniet ervan.❤️
KookGek
8 mei 2019 at 08:14
Salam 3aleikom Ramadan Mubarak moge Allah s.w.t. jullie zegenen in deze heilige maand, onze zondes vergeven en onze vaste accepteren inchaAllah. Ik heb de pizzarolletjes uitgeprobeerd en zijn superlekker en ook heb il gisteren chebakia van je schoonmoeder geprobeerd was superblij was goed gelukt durfde namelijk nooit chebakia te maken nadat paar jaar geleden was mislukt. MachaAllah al jou recepten lukken in een keer. Hopelijk krijgen we nog meer recepten?
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:18
Alaikoem salaam,
Aah wat goed zeg en wat ben je goed bezig! Ik ben blij dat het allemaal is gelukt en dat je zo enthousiast bent! Heel graag gedaan en er komen nog een heleboel recepten aan, dus dat komt helemaal goed!
Liefs,
Fatima
KookGek
8 mei 2019 at 08:17
Zag trouwens dat je kookboek wordt verkocht op bol.com zal zeker jouw boek bestellen nog gefeliciteerd!
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:17
Aah dankjewel! Super lief!
Latifa
8 mei 2019 at 09:27
Salam Fatima,
Kun je ze ook in de vriezer doen? Ongebakken dan.
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:15
Alaikoem salaam Latifa,
Nee, ik zou de broodjes wel eerst afbakken voordat je ze invriest.
Najlah
8 mei 2019 at 10:26
Gist van hoeveel gr aub
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:13
7 gram. Xx
Marya
8 mei 2019 at 10:43
Hoi Fatima!
Bak je de vulling voordat je het op het deeg legt?
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:09
Hi Marya,
Nee, de vulling wordt in de oven goed gaar, omdat de groenten goed fijngesneden zijn.
Ouiam
8 mei 2019 at 10:59
Hey lieve Fatima,
Ik wil deze maken maar wil wel een aantal invriezen moet ik ze dan wel eerst allemaal bakken of kunnen ze ook ongebakken de vriezer in?
Liefs ouiam
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:05
Hi lieve Ouiam,
Je reactie is niet verdwenen, maar ik moest die nog ‘goedkeuren’ Je kunt de broodjes gebakken invriezen. Dus als ze uit de oven komen kun je ze even voor 10 minuten laten staan en dan direct invriezen. Xx
Rebab
8 mei 2019 at 11:04
Moet ik de knoflook en samurai mengen en dan op de pizza deeg smeren?
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:03
Hi Rebab,
Ja, klopt inderdaad.
LS
8 mei 2019 at 11:53
Hallo Fatima,
Kun je ook t melkpoeder weg laten?
Xx,
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:01
Jazeker, dat kan.
Ouiam
8 mei 2019 at 12:00
Heeey Fatima,
Wat gek mijn reactie is weg !
Ik vroeg me af of je ze ook kunt invriezen en zoja moet ik ze dan eerst afbakken en dan invriezen of hoeft dat niet ?
Zou je ook samurai met chili saus kunnen mengen voor de topping ?
Liefs ouiam
Saloha
8 mei 2019 at 12:01
Salam fatima.
Mijn zoon heeft koemelkallergie. Kan ik het melk vervangen door water?
Liefs saliha
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 08:00
Hi Saloha,
Jazeker, dat kan ook!
Saliha
8 mei 2019 at 12:02
Salam Fatima.
Mijn zoon heeft koemelk allergie. Kan ik het melk vervangen met water?
Waslaam
Saliha
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 07:59
Alaikoem salaam Saliha,
Jazeker, dat kan ook!
Nahla
9 mei 2019 at 06:07
Kan je salami gebruiken in plaats van tonijn en hoeveel gr gist aub
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 07:56
Jazeker, salami kan ook en 1 zakje bevat 7 gram gist.
salky
9 mei 2019 at 13:09
gebruik je koude melk? of lauw melk?
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 15:05
Ik gebruik lauwwarme melk. Xx
Zahra
9 mei 2019 at 16:17
Ik heb die grote pak instant gist hoe kan ik het wegen hoeveel ik nodig heb heb die kleine zakjes niet in huis en wil het vandaag maken?
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 16:35
Hi Zahra,
1 zakje is ongeveer 1 eetlepel gist. Xx
Saadia
9 mei 2019 at 22:10
Salam Fatima. Vraagje, als ik kipfilet erop wil doen moet ik die eerst marineren?
Gr saadia
Fatima El Irari
10 mei 2019 at 08:26
Alaikoem salaam Saadia,
Ja, ik zou de kipfilet wel eerst marineren en bakken in de koekenpan.
Saadia
10 mei 2019 at 10:28
Oké doe ik, dankjewel XxX
Souad Mou
10 mei 2019 at 14:19
Hee fatima,
Kan je ipv tonijn ook fetakaas gebruiken?
Fatima El Irari
10 mei 2019 at 14:45
Hi Souad,
Ja, hoor kun je ook gebruiken.
Fatima
10 mei 2019 at 20:36
Salaam Fatima, wat een top recept alweer!
Heb nog opgerold deeg over. Kan ik dit invriezen??
Grt Fatima
Fatima El Irari
10 mei 2019 at 21:22
Hi Fatima,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.❤️ Jazeker, als je deeg overhebt kun je die heel makkelijk invriezen.
Hanane
10 mei 2019 at 18:05
Bij mij was het super goed uitgekomen. Alleen 350ml melk was bij mij beetje dan te plakkerig beetje meel bij gedaan en kwam super goed uit. Chokran. Alleen ingrediënten voor de vulling heb ik het op mijn manier gedaan. Had gepelde tomaten met tomatenpuree beetje gebakken met zout en olijfolie voor ongeveer 3min. Paprika en uien samen gebakken met zout en olie tot het zacht is. En verder tonijn. Groene olijven en geraspte kaast . Deed eerst tomatensaus, daarna tonijn, vervolgens paprika en uien gebakken en daarna olijven en als laatste kaas ook. Met rollen snijden smeerde eitje op vervolgens extra kaas erop 🙂 heerlijk het deeg zo zacht
Fatima El Irari
10 mei 2019 at 21:24
Hi Hanane,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en jouw manier klikt ook erg lekker!❤️
Fatima
10 mei 2019 at 20:32
Salaam Fatima,
Wat een top recept alweer!!
Vraagje..
Heb nog opgerolde deeg over.
Kan ik dit in de vriezer bewaren en de volgende keer gebruiken??
Grtjes Fatima
Siham
20 mei 2019 at 17:49
Vraag ik me ook af.
Siham
20 mei 2019 at 17:50
Oh k zie t antwoord al benedrn
Rachida
11 mei 2019 at 13:44
Salam Fatima, dit recept staat vandaag op menu. Ziet er heerlijk uit ! Ik heb wel paprika en prei eventjes voorgebakken.
Bedankt Fatima!
Fatima El Irari
11 mei 2019 at 18:11
Heerlijk lieverd geniet ervan!❤️
Selma
11 mei 2019 at 13:50
Salaam Fatima vraagje kan je samoerai saus vervangen met andaluce saus?
Fatima El Irari
11 mei 2019 at 18:11
Jazeker, dat kan.❤️
Meryem
11 mei 2019 at 20:10
Kan ik deze vandaag maken voor morgen?
Fatima El Irari
12 mei 2019 at 07:36
Ja, gewoon goed afdekken met een plastic zak en een theedoek.
Kawtar
12 mei 2019 at 11:54
Lieve fatima,
Als ik kant en klaar deeg gebruik, moet ik dan ook 30 minuten wachten vooraleer ik de rolls in de oven steek?
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
12 mei 2019 at 15:33
Hi Kawtar,
Nee, dan hoef je niet te wachten.❤️
Hile
12 mei 2019 at 14:24
Salam Fatima,
Waarom moet er kristal suiker in de pizzas en kan ik het ook weglaten ? ?
Fatima El Irari
12 mei 2019 at 15:35
Alaikoem salaam Hile,
De suiker voedt de gist en laat zijn werking nog beter doen. Maar je mag de suiker ook weglaten hoor.??❤️
LILA
12 mei 2019 at 16:45
Hi lieve Fatima, kan je tonijn ook vervangen door gehakt of kip? Zo ja, veranderd er dan iets aan het recept? Alvast bedankt. Groetjes Lila
Fatima El Irari
14 mei 2019 at 07:51
Hi Lila,
Jazeker, dat kan ook. Je dient het gehakt of de kip dan wel eerst te bakken in een koekenpan en het vervolgens te laten afkoelen. Voor de rest blijft het recept hetzelfde. Xx
Anissa
14 mei 2019 at 17:01
Kan je ze invriezen? Voor het afbakken? Thank you! X
Fatima El Irari
14 mei 2019 at 17:52
Ik zou ze na het bakken pas invriezen. Xx
Noor
14 mei 2019 at 17:04
Hihi! Ze zijn een beetje ontploft bij mij.. groter uitgevallen als gedacht. Waar kan dat aan liggen?
Siham
14 mei 2019 at 18:24
Salam fatima alles goed met je ik had een vraagje waarom staat er geen video bij dit recept dan kunnen we kijken hoe je het doet enzo kwa deeg rollen enzo. Vind ik wel handig? love you❤
Fatima El Irari
14 mei 2019 at 20:33
Alaikoem salaam Siham,
Ik heb helaas niet altijd tijd om een video op te nemen. Voor het oprollen en snijden van de rolls kun je deze stappenfoto;s als voorbeeld nemen.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/cinnamon-rolls/
Sel
17 mei 2019 at 01:41
Salaamoe alaikom Fatima,
Bak je de groenten vooraf of gaan ze rauw op?
Fatima El Irari
17 mei 2019 at 08:36
Alaikoem salaam Sel,
Die gaan er rauw op. Omdat de groenten fijngesneden zijn, garen ze snel in de oven.
Siham
18 mei 2019 at 08:24
Salaam walaikoem Fatima, kan ik de pizzarolletjes ook in de ochtend maken? of is dit te vroeg voor vanavond in sha allah. Ik denk zelf hoe meer ik van te voren kan doen hoe beter. Ik hoor het graag van je schat.
Fatima El Irari
18 mei 2019 at 11:33
Alaikoem salaam siham,
Dat kan, maar dan moet je ze na het vormen en rusten wel alvast afbakken. Voor etenstijd kun je ze voor 5 a 8 minuten verwarmen op 100 graden.?
Sara
18 mei 2019 at 14:19
Hoi Fatima,
Zou dit recept ook kunnen met kipfilet ipv tonijn?
Groetjes Sara
Fatima El Irari
18 mei 2019 at 15:30
Hi Sara,
Jazeker, kan ook!
Dounia Tarrahi
19 mei 2019 at 10:14
Salam u laykoum Fatima!
Als je de melkpoeder vervangt door bloem kan je dan wel de hoeveelheid hetzelfde laten? Dus stel, melkpoeder is 2 eetlepels is het dan ook twee eetlepels bloem?
Fatima El Irari
19 mei 2019 at 11:01
Alaikoem salaam Dounia,
Klopt, je vervangt dan dezelfde hoeveelheid door bloem.
OumQasim
20 mei 2019 at 02:48
Salaamoe ‘alaykoem Fatima,
Allereerst mijn complimenten. Je doet het echt fantastisch. Ik ben verslaafd geraakt aan je website. En zoals ik hier ergens eerder al had gelezen, ook ik durf bijna geen andere recepten meer uit te proberen dan die van jou. Daarom vroeg ik me af of je een recept hebt van mhancha (kip of gehakt)?
Wat betreft deze rolletjes, zalig zijn ze, net als alles wat ik van jouw recepten maak. Bij mij thuis zijn ze er ook dol op.
Koken deed ik echt niet graag, maar met jouw hulp durf ik alles aan in de keuken, zo duidelijk en gedetailleerd uitgelegd, het kan niet anders dan het tot een goed eind te brengen, zelfs voor een kluns als ik.
Baarak Allahoe fiek!
Fatima El Irari
20 mei 2019 at 11:42
Alaikoem salaam OumQasim,
Wat een onwijs lief berichtje en zulke lieve complimenten! Heel erg bedankt lieve schat! Deze week ga ik het recept toevallig delen van mhancha, dus als je nog even geduld hebt hihi. Allahibarfiek lieve schat! Xx
OumQasim
22 mei 2019 at 12:43
Ik kijk al uit naar jouw recept van de mhancha.
Wat ik nog zo zalig vind aan jou is dat je vrijwel meteen reageert op alle berichtjes. En al die complimenten krijg je niet zomaar, dat betekent dat je velen erg blij maakt met je recepten. En laat me je zeggen, je doet het fantastisch!
Doe zo verder lieve Fatima.
Fatima El Irari
22 mei 2019 at 17:11
Aaah dankjewel lieve schat! Echt lief van je.❤️?
Esma
20 mei 2019 at 10:11
Salaam alaykum,
Hoeveel gram is een zakje gist?
Groetjes Esma
Fatima El Irari
20 mei 2019 at 11:41
Alaikoem salaam Esma,
In 1 zakje zit 7 gram.
Esma
20 mei 2019 at 11:22
Salaam alaykum Sorry ik zag het antwoord al.. kan ik het deeg vast maken? Hoe kan ik het bewaren ?
Fatima El Irari
20 mei 2019 at 11:38
Alaikoem salaam Esma,
Je kunt het alvast maken maar je moet de broodjes wel afbakken. Als je nu het deeg maakt en tot de avond laat, dan gaat het deeg teveel rijzen en stinken. JE kunt de broodjes nu maken en afbakken en in de avond even verwarmen op graden voor ongeveer 5 a 8 minuten. Xx
Bo
22 mei 2019 at 13:27
Salaam Fatima,
Heb t al eerder gemaakt en toen was t wat plakkerig en had daar extra bloem aan toegevoegd en was heel goed gelukt. Nu ben ik het deeg weer aan t maken maar nu hou ik zo’n 100ml melk/olie over. Is t een probleem als ik dat overhoud of moet echt alles erin?
Fatima El Irari
22 mei 2019 at 17:10
Alaikoem salaam Bo,
Mocht het deeg soepel en zacht genoeg zijn, dan mag je wat je overhoudt weglaten. Ik moet wel zeggen dat ik echt alles gebruik. Gebruik je een deegmachine?
Hafsa
27 mei 2019 at 14:05
Hoi fatima,
Bak je de groenten niet eerst?
Fatima El Irari
27 mei 2019 at 15:26
Hi Hafsa,
Nee, omdat de groenten zijn fijngesneden worden ze in de oven snel gaar. Xx
Manon
31 mei 2019 at 08:40
Salaam Fatima, kun je dit deeg ook gebruiken om een gewone pizzabodem mee te maken? Thank you! Liefs
Fatima El Irari
31 mei 2019 at 10:50
Hi Manon,
Jazeker, je kunt dit deeg ook gebruiken als pizzabodem. Succes!
Liefs,
Fatima
Rana
15 juni 2019 at 15:53
Hoi Fatima,
Op welk stand zet je het in oven?
Helemaal laag in de oven of midden?
Alvast bedankt
Fatima El Irari
16 juni 2019 at 15:35
Hi Rana,
In het midden van de oven.
Zeynep
21 juni 2019 at 08:08
Hi Fatima,
Kan ik deze pizzarolletjes vandaag maken en morgen serveren? Dat ik het niet helemaal goed bak en morgen pas het kaas eroverheen gooi en laat doorbakken?
Alvast bedankt.
Fatima El Irari
21 juni 2019 at 10:06
Hi Zeynep,
Ja, je kunt ze half bakken en morgen dan geheel afbakken met de kaas. Als je de broodjes maar afgedekt in de koelkast bewaard i.v.m. de warmte. Xx
Loubna
12 december 2019 at 06:05
Asalaamu alaikum lieve fatima,
Ziet er weer heerlijk uit masha Allaah. Zou je ze een x met alleen volkoren meel willen maken? Mijn darmen verdragen helaas geen tarwemeel. Ik ken helaas de hoeveelheden niet waardoor mijn receot niet goed lukt.
Baarak Allaahu fieki🌷
Fatima El Irari
12 december 2019 at 10:51
Alaikoem salaam Loubna,
Allahibarkfiek lieverd! Je kunt de bloem gewoon volledig vervangen door volkorenbloem hoor. Voor de rest verandert er niks aan het recept. Xx
Fadoua
30 maart 2022 at 15:37
Salaam Fatima! Ik wil deze zometeen proberen en heb een vraagje. Ik zie dat je geen kruiden gebruikt bij de vulling wat je meestal wel vaak ziet bij andede recepten. Heeft dat een reden? En kan je het zelf ook kruiden of komt het recept dan niet lekker uit? Alvast bedankt!
Fatima El Irari
2 april 2022 at 09:31
Alaikoem salaam Fadoua,
Ja, hoor je kunt zeker zelf extra kruiden toevoegen. Xx