Pizzarolletjes met Kip (super zacht!)

23 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 1 uur 30 minuten

Serves: 12 stuks

Pizzaliefhebbers, opgelet! Vandaag deel ik het recept met jullie van pizzarolletjes met kip! Het deeg van deze pizzarolletjes is lekker zacht en gevuld met een vulling van kip, groenten en een heerlijk tomatensausje, die ik natuurlijk weer maak met Tomato Frito van Heinz. Ook voor alle pizza’s is Tomato Frito een favoriet als basis voor de pizzasaus: de ultieme smaakmaker in eigenlijk bijna al mijn favoriete recepten met een rijke smaak!

Print recept

Pizzarolletjes met Kip

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 1 uur 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 ei
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 ml melk

Kip vulling:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200 gram kipdijfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 prei , in stukjes
  • 100 gram Tomato Frito
  • handvol geraspte kaas
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden

Kruiden:

  • 1 theelepel kip kruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cajun kruiden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden

Yoghurt saus:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 eetlepel gedroogde munt

Extra:

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel melk

Bereidingswijze:

Deeg kneden:

  • 1)

    Meng in een ruime kom de bloem, zout, Italiaanse kruiden, gedroogde gist en de kristalsuiker samen.

  • 2)

    Klop het ei los en roer de zonnebloemolie erbij. Giet het mengsel in de kom en mix het deeg kort voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Giet de melk er geleidelijk bij en kneed het deeg op middelhoge snelheid voor 3-5 minuten soepel. 

  • 4)

    Stort het deeg op je werkblad, kneed het door met ongeveer een theelepel zonnebloemolie.

  • 5)

    Plaats het deeg in de kom, dek de kom af en laat het deeg rijzen voor 60 minuten.

Kip vulling:

  • 1)

    Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. 

  • 2)

    Voeg de kip, gemberpoeder, kip kruiden, cajunkruiden en de olie toe en bak de kip voor 2-3 minuten. 

  • 3)

    Voeg de paprika, prei en Tomato Frito toe en bak het mee tot de groenten zacht zijn. 

  • 4)

    Zet het vuur uit en laat de kip vulling volledig afkoelen.

Pizza rolls maken:

  • 1)

    Bestrooi je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dikte.

  • 2)

    Verdeel de afgekoelde kip bovenop het deeg en laat de randen vrij. 

  • 3)

    Strooi de geraspte kaas en de peterselie bovenop en rol het deeg vanaf de onderzijde op naar boven.

  • 4)

    Snijd plakjes uit het deeg van ongeveer 2 cm breed. 

  • 5)

    Leg de pizzarolletjes op een bekleed bakplaat en dek het deeg af voor 30 minuten.

Pizzarolletjes afbakken:

  • 1)

    Roer de eidooier en de melk samen en bestrijk met met dit mengsel de pizzarolletjes.

  • 2)

    Bak de pizzarolletjes af in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 25-30 minuten mooi goudbruin.

  • 3)

    Roer alle ingrediënten voor de yoghurtsaus samen en serveer de pizzarolletjes lekker warm met het sausje!

    Dit artikel is in samenwerking met Heinz.

40 Comments

  • Hanane

    24 april 2020 at 01:56

    Salamoe alaikoem,
    Kan je de rolletjes ook laten staan en later afbakken? Of is dit niet zo slim?

    1. Fatima El Irari

      24 april 2020 at 02:56

      Alaikoem salaam Hanane,

      Ik zou ze eerlijk gezegd niet laten staan ivm de gist. Je kunt ze gewoon afbakken en voor etenstijd weer even verwarmen in de oven op 150 graden voor ongeveer 10 minuten. Ze blijven gewoon lekker zacht.

      1. Siham Tahraoui

        24 april 2020 at 09:21

        salam ou3likoem fatima alles goed met je Ramadan mubarak kareem. ik had een vraagje wat is cajun kruiden en waar kan ik het vinden bedankt voor je heerlijke recepten 😊

      2. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 12:19

        Alaikoem salaam Siham,

        Ramadan mubarak lieverd! Cajun kruiden is lekker pittig en heerlijk in kip. Je kunt het bijna in elke supermarkt vinden zoals de Albert Heijn of Jumbo. Xx

  • Biba

    24 april 2020 at 23:15

    Hoi Lieve Fatima,

    Ik heb dit recept vandaag gemaakt en het was geweldig! Ik heb er wel meer dan 12 stuks uitgekregen. Denk wel het dubbele. Verder viel me op dat je de munt en peterselje hebt omgewisseld in het recept. Heb namelijl de munt in de yoghurt dressing gedaan ipv peterselie.
    Bedankt voor al de moeite die je telkens neemt❤

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 11:11

      Hi lieve Biba,

      Ah wat goed! En wauw wat heb je er dan veel broodjes uitgekregen! Ik denk dat jij ze iets smaller hebt gemaakt dan ik haha. Oh ja wat stom haha! Gelukkig kan het geen kwaad wat betreft de smaak. Ik heb het gelijk aan omgewisseld, dankjewel! Xx

  • Yas

    25 april 2020 at 09:12

    Salaam,

    Ik had een vraagje kan ik i.p.v. kip hetzelfde doen alleen dan met gehakt?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 11:12

      Alaikoem salaam Yas,

      Jazeker, kan ook met gehakt.

      1. Yassine

        25 april 2020 at 13:02

        En kan ik dan gewoon kipkruiden gebruiken of zou je me andere kruiden aanraden als ik het met gehakt maak. Off-topic: Zelfs Marokkaanse mannen kunnen koken met jouw recepten whahaha thnx he!

      2. Fatima El Irari

        25 april 2020 at 22:04

        Hi Yassine,

        Als je dit recept met gehakt wilt maken, dan raad ik je aan om onderstaand recept te gebruiken voor de gehakt marinade. Haha, goed bezig!
        https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehakt-marinade/

  • Marieke

    25 april 2020 at 12:16

    Wat een super recept ! Heerlijk om te maken deze dagen !
    Zelf heb ik nog een toffe tip gevonden voor in deze corona tijden. (kijk eens online via https://www.kupino.nl/folders/lidl) Hier vind je handig en snel goede ingredienten bespaart veel ! (en is handig als huiswerk voor de kleintjes die thuis zitten 🙂
    #staystrong

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 22:00

      Hi Marieke,

      Ah dankjewel!

  • Siham Tahraoui

    25 april 2020 at 12:41

    salam schat kan ik de cajun kruiden oom weglaten ik hou niet zo van pittig of met iets anders vervangen hoor graag van je😘

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 22:02

      Alaikoem salaam Siham,

      Ja, hoor kun je ook weglaten. Xx

  • Samya

    25 april 2020 at 21:58

    Salam Fatima,

    Ramadan Moubarek, is het zo dat je bewust geen zout bij het deeg hebt gedaan? Ik heb deze pizza rolletjes gemaakt smaakte heel lekker alleen miste wel zout in het deeg?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 22:16

      Alaikoem salaam Samya,

      Ramadan mubarak lieverd! Je voegt tegelijkertijd met de bloem het zout toe. Xx

  • Nadia

    26 april 2020 at 08:32

    Super recept! Best gemakkelijk om te maken (ik ben absoluuuut geen keukenprinses en het is mij gelukt 😉 )
    Broodje is zeer zacht! mmmmm Ben fan!

    1. Fatima El Irari

      26 april 2020 at 17:55

      Hi Nadia,

      Ah wat goed om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Jihane

    29 april 2020 at 06:24

    Mijn deeg is meestal elastisch bij het uitkneden, wat kan ik hier het best tegen doen aub? Groetjes

    1. Fatima El Irari

      29 april 2020 at 14:01

      Hi Jihane,

      Dan moet je het deeg echt ietsjes langer doorkneden, dan wordt het deeg vanzelf soepel.

      1. Feyza selimoglu

        10 mei 2020 at 11:35

        Hey fatima waarmee kan ik de Italiaanse kruiden vervangen of kan ik het ook weglaten?

      2. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:34

        Hi Feyza,

        Je kunt het ook weglaten of vervangen door bijvoorbeeld gedroogde oregano. Xx

  • Jamila

    29 april 2020 at 11:07

    Salaam Fatima. Ramadan moubarak gisteren heb ik deze uitgeprobeerd en ze waren superzacht en super lekker. Ik had dit niet verwacht toen ik eraan begon. Ik heb ze zelf gevuld met tonijn,ui,paprika,zwarte olijven en frito tomatensaus. Heerlijk 😋. Bedankt voor recept

    1. Fatima El Irari

      29 april 2020 at 14:03

      Alaikoem salaam Jamila,

      Ah zo zie je maar wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • yasmin

    30 april 2020 at 20:05

    dankjewel ze waren echt heerlijk schat

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:30

      Hi Yasmin,

      Wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • asmae

    1 mei 2020 at 12:47

    dankjewel schat ze waren echt heerlijk en ramadan mubarak

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:40

      Hi Asmae,

      Ah fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Kelly

    3 mei 2020 at 13:09

    Hoe kan in de broodjes het beste bewaren?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 10:54

      Hi Kelly,

      Inpakken met een plastic zak als ze nog lauwwarm zijn en afdekken met een theedoek.

    2. Claudia

      11 mei 2020 at 21:55

      Hoi lieve Fatima,
      Je recepten zijn geweldig!
      Mag ik 1 puntje aangeven wat ik jammer vind? Ik doe het maar, want je kan nu geen antwoord geven. Mocht je het vervelend vinden, verwijder mijn reactie dan gerust.
      Ik begrijp natuurlijk dat je moet kunnen leven en dat sponsoring daarvoor de manier is. Ik vind het alleen lastig dat het er soms zo dik bovenop moet liggen (van de sponsor). Zeker in deze bewuste tijd van Ramadan, waar we ook denken aan de mensen die het minder hebben. Ik vind het dan ongelukkig gekozen dat dit grote bedrijf, zo goed en zo kwaad als het kan, een voetstuk wil. Ik hoop dat je mijn reactie niet vervelend vindt.
      Liefs,
      Claudia

      1. Fatima El Irari

        12 mei 2020 at 08:51

        Hi Claudia,

        Bedankt lieve schat! Ik probeer echt je bericht te begrijpen, maar ik snap het niet? Waarom vind je het erg als een recept gesponsord is? Zoveel recepten hier op de blog zijn niet gesponsord en is dan net die ene gesponsorde recept zo erg? En het is niet dat ik deze tomatensaus nooit gebruiken hé, want als je mijn recepten afgaat dan zie je deze heel vaak terugkomen in recepten (die allemaal niet gesponsord zijn). Als ik zo nu en dan geen samenwerkingen heb, dan kan ik mijn werk ook niet doen en dus niet fulltime recepten met jullie delen. Alsnog bedankt voor je lieve compliment!

        Liefs,
        Fatima

  • Bente

    4 mei 2020 at 16:04

    Hoi! Ik heb ze vanmiddag gemaakt en waren heerlijk! Had een vraagje over het rollen. Ik had een rechthoekige plak die van links naar rechts langer was dan van boven naar beneden. Ik rolde hem op van onder naar boven dus had een vrij lange rol en kreeg er lekker veel stukken uit. Heb jij toevallig een kortere maar dikkere rol?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 22:54

      Hi Bente,

      Goed om te horen dat het heeft gesmaakt! Klopt, als je een langere rol hebt dan krijg je er ook meerdere broodjes uit. Die van mij was niet zo lang.

  • Farah Beghiyl

    5 mei 2020 at 09:22

    Salaam alaykoem wa rahmatullahi wa barakatoe Fatima, wat een heerlijk recept. Met welke melk kan ik het recept het best maken? Ivm koemelk allergie geen koemelk. Welke melk smaakt dan ook lekker hierbij. Kan eventueel plantaardige melk?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:22

      ALaikoem salaam Farah,

      Ja, hoor je kunt ook prima plantaardige melk gebruiken. Xx

  • Ess

    21 mei 2020 at 18:29

    Esselamu aleikoem Fatima,

    Het ziet er alweer heerlijk uit, bedankt voor het recept! Ik wil het graag maken, maar kan ik het ook in de diepvries bewaren? Ik weet zeker dat het niet in één keer op kan namelijk.

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2020 at 09:13

      Alaikoem salaam Ess,

      Graag gedaan lieverd! Ja, hoor je kunt deze broodjes prima invriezen. Xx

  • Renu

    25 juli 2020 at 08:38

    Beste Fatima,
    Wat voor bloem gebruik je? Patent of zelfrijzend meel?
    Je recepten zijn overheerlijk, dank je wel voor het delen.
    Groetjes Renu

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2020 at 20:22

      Hi Renu,

      Ik gebruik eigenlijk altijd patent bloem. Bedankt voor je compliment, lief!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept