Pizza van Turks Brood

23 december 2019Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves: 4 personen

Iedereen heeft weleens van die dagen dat je gewoon echt geen zin of gewoon geen tijd hebt om in de keuken te staan. En precies voor zulke dagen komt dit recept van pizza van Turks brood goed van pas! Aan de bodem hoef je dus niks meer te doen enkel even te belegen met een lekkere tomatensaus, toppen met gekruid gehakt, gekarameliseerde uien en natuurlijk met kaas, heerlijk!

Print recept

Pizza van Turks Brood

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Gehakt topping:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien, in schijfjes
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kristalsuiker
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels fijne tomatensaus
  • 1 eetlepel chilisaus

Kruiden:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Voor de pizza:

  • 1 Turks brood
  • 200 gram fijne tomatensaus
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel harissa kruiden
  • geraspte kaas
  • rucola sla
  • saus naar keuze

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien met de kurkuma, zout en kristalsuiker glazig voor 3-5 minuten. Voeg het rundergehakt, knoflook, peterselie en alle kruiden in de pan en schep het goed door. Roer de tomatensaus en de chilisaus erdoor en bak het voor 5-8 minuten.

  • 2)

    Meng de tomatensaus met de oregano en de harissa kruiden. Snijd het Turks brood doormidden en besmeer de onderste laag met de tomatensaus. Beleg de pizza met het gehaktmengsel en verdeel bovenop de geraspte kaas. Schuif de pizza voor 12-15 minuten in de oven of tot de kaas is gesmolten. Verdeel bovenop wat rucola en serveer de pizza met een sausje naar keuze, eet smakelijk!

     

     

16 Comments

  • Wahi a

    23 december 2019 at 10:23

    Hey fatima. Ik volg je al echt vanaf begin. En moet zeggen dat de stappen foto’s minder en minder worden. Ben zelf geen keuken princes en soms is bij een onbekende gerecht wel heel fijn als er een stapsgewijs foto’s bij recept staan zodar er bij een lange lap tekst en beter beeld is.

    1. Fatima El Irari

      23 december 2019 at 14:51

      Hi Wahi,

      Snap ik, maar ik heb niet altijd tijd om stappenfoto’s te schieten en het zou zonde zijn als ik dan helemaal geen recepten deel. Mocht iets niet duidelijk zijn, dan kun je het altijd vragen. E

      1. Karin

        25 april 2020 at 07:26

        Hoi Fatima,
        Via mijn lieve vriendin Hakima ben ik sinds 4 weken op je site terechtgekomen. Ongelofelijk dat ik je nog niet eerder ontdekt had. Inmiddels groeien we hier dicht door alle cakes en gevulde broodjes, maar het is té lekker en het lukt ook allemaal. (Normaal moet ik altijd zelf nog veel schaven) Nu het meivakantie is ga ik verder met allerlei uitprobeersels. Ik las dat je het afbak Turkse brood van de Lidl gebruikt. Bak je die van tevoren af, of gaat het ‘aangekleed’ de oven in? Mooie ramadan gewenst.
        Groetjes, Karin

      2. Fatima El Irari

        25 april 2020 at 11:12

        Hi Karin,

        Wat leuk, welkom! Fijn om te horen dat de recepten zo goed in de smaak vallen! Klopt, ik gebruik het afbak brood van de Lild en ik schuif die er zo ongebakken in. Dankjewel!

  • Houda

    23 december 2019 at 10:57

    Hoi fatima.
    Welke tomatensaus heb je gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      23 december 2019 at 14:48

      Hi Houda,

      Ik gebruikte Tomato Frito van Heinz.

  • Ouarda

    23 december 2019 at 11:34

    Heey, ik vroeg mij af welke tomatensaus je gebruikt. En welke turks brood je gebruikt voor de bodem.

    1. Fatima El Irari

      23 december 2019 at 13:59

      Hi Ouarda,

      Ik gebruik tomaat Frito van Heinz en Turks brood van de Lidl die nog afgebakken moet worden. Xx

  • Nicole

    23 december 2019 at 19:23

    Hoi! Ik woud altijd helemaal zen van je filmpjes op insta!
    Gebruik je de bovenste helft van het Turks brood niet?

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 09:00

      Hi Nicole,

      Wat lief, dankjewel! Die vries ik in voor de volgende pizza, maar die zou je natuurlijk ook gewoon bovenop kunnen plaatsen.

      Liefs,
      Fatima

  • Sasja

    19 januari 2020 at 15:40

    Hey Fatima,

    Heerlijk recept. Ik vroeg me af welke kruiden je zou gebruiken als je deze pizza met tonijn zou maken? 😃

    Groetjes
    Sasja

    1. Fatima El Irari

      20 januari 2020 at 15:33

      Hi Sasja,

      Met tonijn gebruik ik enkel peper en zout als ik de tonijn erop doe. Je kunt ook wat extra oregano erop doen.

  • Yasmina

    1 februari 2020 at 22:09

    Hi faatje.

    Heerlijk simpel recept.
    Ik had een vraagje kan ik de bovenste laag ook gebruiken om pizza te beleggen?
    Groet yasmina

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2020 at 11:55

      Hi Yasmina,

      Bedankt lieverd! Jazeker, je kunt met dit recept ook een pizza belegen. Xx

  • cor stolk

    6 februari 2021 at 13:21

    Hallo Fatima, ik begrijp 1 ding niet in dit recept eerst schrijf je dat de uien gehakt enzovoorts met de kruiden gebakken moeten worden, en daarna de tomatensaus erdoor roeren, vervolgens zeg je smeer de saus op het brood en beleg dit met het gehakt?
    Het gehakt zit toch al in de saus? of lees ik dat verkeerd?
    Verder zie ik veel gerechten op jouw site die ik zeker ga maken.
    groeten Cor

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:00

      Hi Corn,

      Ik gebruik zowel in de gehakt vulling tomatensaus en dan smeer ik nog saus op het brood. Je zou de tomatensaus in het gehakt ook weg kunnen laten.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept