Pizza Twisters

10 april 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 15 stuks

Pizza liefhebbers opgelet! Mocht je vandaag zin hebben in een lekker hartig hapje, dan zit je met deze pizza twisters gegarandeerd goed! Je zet deze heerlijke hapjes binnen een halfuur op tafel én de meeste ingrediënten heb je vast al in huis. Lekker

Print recept

Pizza Twisters

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

  • 2 rollen bladerdeeg:
  • 50 gram Tomato Frito
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • handvol geraspte kaas
  • 1/2 groene paprika , in stukjes
  • 1/2 rode paprika , in stukjes
  • handvol zwarte olijven , in plakjes
  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Ook nodig:

  • 1 eidooier
  • sesamzaadjes
  • chilivlokken

Bereidingswijze:

  • 1)

    Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit op je werkblad.

  • 2)

    Roer de Tomato Frito en de oregano samen en verdeel de saus over het bladerdeeg.

  • 3)

    Verdeel de geraspte kaas, paprika’s, olijven, tonijn en de peterselie over de tomatensaus.

  • 4)

    Druk met de achterkant van een eetlepel de vulling voorzichtig in het bladerdeeg.

  • 5)

    Haal de andere rol bladerdeeg uit de verpakking en leg het deeg bovenop het belegde bladerdeeg.

  • 6)

    Snijd het deeg met een scherp mes in repen en snijd elke reep nog eens doormidden.

  • 7)

    Draai beide uiteinden in tegenovergestelde richting tot je ziet dat er een twist ontstaat.

  • 8)

    Leg de pizza twisters vervolgens op een bakplaats met bakpapier.

  • 9)

    Strijk de pizza twisters in met de eidooier en strooi er sesamzaadjes en chilivlokken op.

  • 10)

    Bak de pizza twisters in 18-20 op 200 graden (boven-onder) warmte goudbruin en gaar. Enjoy!

16 Comments

  • Hind

    12 april 2022 at 21:03

    Wat ziet dat er verrukkelijk uit zeg! Mag ik vragen welk (merk) bladerdeeg jij gebruikt? Groetjes, Hind

  • kimberly

    14 april 2022 at 15:09

    Waarvoor was de tonijn dan nodig?

  • Sabrina

    15 april 2022 at 12:46

    Hallo ik wil graag deze pizza twisters maken maar nog niet afbakken is dit mogelijk? Kan ik alles al klaarmaken en pas vanavond dan afbakken? Chokran

  • Yasmina

    16 juni 2022 at 18:37

    Dag Fatima, toen ik mijn bladerdeeg ging draaien viel alles er gewoon volledig uit. Het is me dus niet gelukt helaas. Hoe kan dit?

  • Laatje

    7 december 2022 at 12:31

    Hoi Fatima, wat leuk het idee van die pizzatwister.. ik wil hem gaan maken , maar nu zag ik dat er in de bladerdeeg ethylalcohol in is verwerkt. Welke heb jij gebruikt?

  • Rachida

    26 februari 2023 at 18:05

    Het Fatima,
    Welke bladerdeeg gebruik je hiervoor?

  • Amal El markouchi

    28 maart 2023 at 04:41

    Salaam oua alaikom, Ramadan Moubarak
    Moge Allah ﷻ al onze vasten en gebeden accepteren. Ameen

    Deze vraag ga je geheid krijgen en dacht vraag dit meteen, waar haal je die pizza deeg vandaan? Bij de meeste winkels die dit verkopen zit er ethyl alcohol in.

    Moge Allah ﷻ jou belonen voor alle recepten en duidelijke uitleg,🤲🏼 Ameen

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2023 at 11:11

      Alaikoem salaam Amal,

      Allahouma ameen lieve schat! Deze bladerdeeg is van de Albert Heijn, te vinden naast het verse bladerdeeg. Hier zit alhamdoeliah geen alcohol in.

  • Eszty Bekkers

    28 maart 2023 at 09:38

    Lieve Fatima,

    Als je geen tonijn wilt gebruiken, maar wel een lekkere samenstelling aan ingrediënten, heb je dan nog lekkere alternatieven in gedachte? 🙂

    Warme groet, Eszty

    1. Fatima El Irari

      28 maart 2023 at 11:10

      Hi lieve Eszty,

      Oh ja hoor je kunt de tonijn prima weglaten. Je zou bijvoorbeeld ook enkel groenten kunnen gebruiken zoals prei, paprika, champignons, bosui etc. En dan afmaken met een laagje geraspte kaas.

      1. Mishaal

        5 april 2023 at 19:14

        Please I want this pizza snack recipe in English Thankyou

  • Najiha

    28 maart 2023 at 12:48

    Ziet er heerlijk uit Fatima dat komt zeker op tafel deze ramadan insha Allah

  • Hayat Madani

    3 april 2023 at 13:41

    Dalam alaykum Fatima,

    Ik had een vraagje mbt tot het snijden van het deeg in reepjes. Hoeveel reepjes moeten dit worden en snijd je deze vanaf de bovenkant van het deeg al in reepjes of moeten de reepjes nog deels vastzitten ah deeg?

    Djazaka allah alvast.

    1. Fatima El Irari

      4 april 2023 at 08:06

      Alaikoem salaam Hayat,

      Zelf heb ik zo’n 15 reepjes uit het deeg gesneden. Zelf wilde ik ze niet al te groot maken, dus ik snijd vanaf de bovenkant van het deeg tot het midden. Mocht je langere staafjes willen, dan kun je vanaf de bovenkant snijden tot aan de onderkant. Xx

      1. Hella

        28 maart 2024 at 14:35

        Hi Fatima, hoe zorg je ervoor dat niet alles eruit valt wanneer je gaat twisten?

  • Lina

    11 maart 2024 at 16:33

    Salam oulaikoum, kan je ook pesto erin doen of is het dan niet lekker? Alfast bedankt
    Djazaka allahoe ghayrann en ramadan mubarak

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept