Pizza Tonijn

28 juni 2016Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Pizza! Wie is er nou niet gek op? Deze rijkgevulde pizza met tonijn en groenten maakte ik afgelopen week en oh wat was die lekker! Als je niet zo dol bent op tonijn, kun je de tonijn vervangen met kip, salami of maak er een vegetarische pizza van. Kortom met dit recept kun je zoveel variëren als je zelf wilt! 

Ingrediënten:
Pizzadeeg:
  • 350 gr. bloem
  • 1 tl. Provençaalse kruiden
  • 1.5 tl. zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 etl. olijfolie
  • circa 180 ml lauwwarm water
Pizza topping:
  • tomatensaus na keuze
  • 1 ui
  • 2 bosui
  • handvol champignons
  • 1 rode/groene paprika
  • 1 blikje tonijn
  • handvol geraspte kaas
  • Provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Meng de bloem samen met het zakje gist en voeg hier dan de Provençaalse kruiden en het zout aan toe. Meng dit dan even kort samen.
  2. Giet het water dan in delen toe bij de bloem en kneed ondertussen het deeg goed door.
  3. Leg het deeg in een ingevette kom en dek de kom af met een stuk folie en een schone theedoek. Laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.
  4. Nadat het deeg heeft gerezen, druk je met je handpalm de lucht uit het deeg  en vorm je weer een bal van het deeg.


  5. Vet de bakplaat in met wat olijfolie en druk hier het deeg in uit.
  6. Verdeel de tomatensaus over het deeg en smeer deze uit met de achterkant van de eetlepel.
  7. Verdeel de gesneden uien, bosui, paprika’s, champignons en de tonijn over de pizza.
  8. Maak tenslotte de pizza af met een laagje geraspte kaas en strooi hier nog wat Provençaalse kruiden overheen en breng de pizza eventueel op smaak met wat peper en zout.
  9. Stop de pizza in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten.

Dien de pizza lekker warm op met wat knoflooksaus of met een ander lekker sausje en smullen maar!

IMG_1743

Print recept

Nutrition

81 Comments

  • Nora

    28 juni 2016 at 09:07

    pffffff heerlijk zeg! dit ga ik morgen maken in shaa allah.
    vanwaar is je bakplaat? zo’n vorm is idd super leuk ja! ziet er gelijk heel anders uit..

    xxxxxx

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 09:41

      Hallo Nora,

      Haha ja hé ziet er toch anders uit dan de normale ”ronde” pizza. De vorm komt van de Lidl lieverd. Xx

  • Rachida

    28 juni 2016 at 09:24

    Je komt als geroepen! Ga ik vanavond maken inchaAllah.

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 09:42

      Haha super! Smakelijk eten alvast hoor Xx

      1. Rachida

        28 juni 2016 at 16:56

        Bedankt! In zo’n groen zakje gist zit toch maar 7 gram in? Ik heb er voor de zekerheid extra gist toegevoegd.

      2. xfaatje

        29 juni 2016 at 08:54

        Ja, klopt inderdaad. Je kunt er ietsjes extra aan toevoegen.

    2. anissa lasgaa

      14 juni 2018 at 11:47

      hihi eetsmakelijk alvast xx

  • Siham

    28 juni 2016 at 10:11

    Dit wordt ‘en vanavond! Welke tomatensaus gebruik jij Fatima?

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 10:48

      InschAllah. Ik heb dit keer tomatensaus voor pasta. Dus gewoon de tomatensaus in een pot. Deze is erg lekker, omdat er al kruiden inzitten.

  • Fadma

    28 juni 2016 at 10:29

    Mmmm, ziet er erg lekker uit. Ik heb enkel droge gist, hoeveel mag ik hiervan gebruiken? Ook 8gr.

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 10:52

      Ik gebruik zelf ook 8 gram droge gist. Dankjewel meis!

  • Fatiha

    28 juni 2016 at 11:23

    Ziet er weer Heerlijk uit Fatima !!

    Hoe dik moet t deeg uitgedrukt worden?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    Xxx

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 11:55

      Dankjewel Fatiha! Je drukt het deeg uit tot ongeveer 1.5 cm dikte.

      1. Fatiha

        28 juni 2016 at 17:30

        Bedankt voor je antwoord. Ik ga het zo maken inshaallah. T deeg ziet er goed uit in ieder geval! Xxx

      2. xfaatje

        29 juni 2016 at 08:56

        En heeft het gesmaakt meis? Xx

  • Jean

    28 juni 2016 at 12:06

    Hi! Welke ovenstand gebruik je? Ik heb een oven met stand die bedoelt is om pizza en brood te laten rijzen. Zou het goed komen als ik die stand gebruik? Voor gewone diepvriespizza gebruik ik gewoon de stand met een streepje boven en beneden. Wat denk jij? Alvast bedankt! Je maakt superlekkere dingen en je recepten zijn zo makkelijk uitgelegd, bedankt hiervoor!

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 12:13

      Hallo Jean,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment! Ja, je moet inderdaad de ovenstand gebruiken met het streepje boven en beneden, zodat de pizza aan de bovenkant en aan de onderkant gebakken wordt. Succes hoor!

  • Mellll

    28 juni 2016 at 12:39

    Hey! Ziet er echt heerlijk uit! Heb wel een vraagje hoe maak je de looksaus? Alvast bedankt voor je reactie !!

    1. Ess

      1 juli 2016 at 17:44

      Ook erg benieuwd naar, ik dacht het in het filmpje terug te vinden…maar helaas!

      1. xfaatje

        3 juli 2016 at 10:29

        Wat precies?

  • Hanan

    28 juni 2016 at 13:47

    Hahah wat grappig! Was van plan om pizza te gaan maken voor vanavond en wat kom ik op fb tegen: jou pizza…nou dan maar jou lekkere recept gebruiken ?

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 14:21

      Hallo Hanan,

      Haha kijk eens wat een toeval! Nou je gaat smullen hoor! Geniet er lekker van Xx

      1. Hanan

        28 juni 2016 at 16:17

        Zal ik zeker doen! Dank je lieverd ?

  • Widi

    28 juni 2016 at 21:56

    Salaam, je hebt geen recept geplaatst van de zelfgemaakte knofloksaus.

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 08:57

      Alaikoem salaam Widi,

      Klopt, die volgt nog.

  • Ramata

    28 juni 2016 at 22:13

    Hey, als eerst bedankt ok dit met ons mee te delen!, kan ik het deeg met een handmixer mixen?

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 08:58

      Hallo Ramata,

      Ja, dat kan ook maar dan moet je wel de deeghaken gebruiken van je mixer. Succes! Xx

      1. Nora

        6 juni 2018 at 12:55

        Hoelang zou het deeg met een de deeghaken gemixt moeten worden met een handmixer?

        Ik vraag me af of het deeg dan luchtig wordt.

        Shokran.

      2. Fatima El Irari

        6 juni 2018 at 13:54

        Hi Nora,

        Ik zou het deeg dan ook voor 3 a 5 minuten mixen op hoge snelheid en daarna nog eventjes met de hand doorkneden. Xx

  • Imane

    29 juni 2016 at 14:20

    Hoi meid, ik had even een vraagje. Ik zag op je insta een groentesoep staan en ik vroeg me af of ik daar het recept van zou kunnen krijgen want het zag er heerlijk uit. Groetjes Imane

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 06:50

      Hallo Imane,

      Klopt dit is mijn mama’s groentesoepje. Ik moet dit recept alleen nog wel uittypen inschAllah.

      1. Imane

        2 juli 2016 at 00:04

        Hoi Fatima,

        Als je dat InshaAllah zou willen doen, dan zou dat echt super zijn. Alvast bedankt.

      2. imane

        21 augustus 2016 at 09:40

        Hoi Fatima, ik hoop dat je nog een keer tijd hebt op het recept uit te typen.
        Groetjes Imane

      3. xfaatje

        22 augustus 2016 at 06:50

        Hallo Imane,

        Welk recept bedoel je meis?

  • Nathalie

    29 juni 2016 at 18:55

    Hoi! Heb je recept nagemaakt t was heerlijk alleen me deeg was een beetje taai.. Wat kan ik fout gedaan hebben?

    1. xfaatje

      30 juni 2016 at 07:01

      Hallo Nathalie,

      Wat bedoel je precies? Was het deeg droog?

  • Nabila

    30 juni 2016 at 19:09

    Tbarkellah 3lik a fatima zohra, jouw recepten lukken altijd. Heb net de pizza tonno gemaakt. Hij is heerlijk en goed gelukt, was alleen de zout erop vergeten te doen, maar gelukkig is de tonijn en beetje zoutig. ….. jazzak allahoe gairan hbiba, allah ie galilek sa7tek ?

    1. xfaatje

      1 juli 2016 at 13:13

      Allah ibarkfiek lieve Nabila! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Haha ik was zelf ook vergeten om bovenop de pizza nog wat zout te strooien! Heel super graag gedaan lieverd Xx

  • Nathalie

    1 juli 2016 at 12:53

    Hoi! Ja, droog taai achtig..

  • oumnia

    2 juli 2016 at 18:11

    ik het nou echt 170 ml lauw water?..

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:20

      Ja, 170 water en gewoon je deeg goed in de gaten houden.

  • Sara

    3 augustus 2016 at 06:16

    Zou dit ook op een normale bakplaat van de oven zelf kunnen? Of wordt het dan te dun..

    1. xfaatje

      5 augustus 2016 at 09:36

      Hallo Sara,

      Jazeker, dat kan ook hoor.

  • Melisa

    21 november 2016 at 10:14

    Aswrwb baarak Allah feek voor recpet zit herlijk uit ik ga vandaag ook proberen om te maken alleen ik wou vragen voor recpet van knoflook saus als dat kan ?

    1. Fatima

      21 november 2016 at 11:09

      Hallo Melisa,

      Dankjewel lieverd, Allah ibarkfiek! Dit recept zal ik echt nog snel plaatsen! Xx

      1. Melisa

        21 november 2016 at 13:46

        In sha Allah lieverd ik volg jou graag al recpeten zijn mmm ma sha Allah dikke knuffel voor jou?

      2. Fatima

        21 november 2016 at 15:42

        Hallo Melisa,

        Super lief! Dankjewel lieverd! Xx

  • Ilham

    24 november 2016 at 11:28

    Omgg al jouw recepten lukken gewoon. Ik hou van je blog, je food omg super gewoon. Zelfs mijn eerste keer lemsemen is gewoon gelukt met jouw recept en de tonno pizza ga ik vandaag maken in shaa Allah??? ik vind je geweldig!! Keep up the good work! Met je goude handjes Allahoemma bareek

    1. Fatima

      28 november 2016 at 07:06

      Hallo Ilham,

      Wat een onwijs lief berichtje zeg! Super bedankt lieve schat en natuurlijk heel graag gedaan! Xx

  • Meryema

    2 december 2016 at 18:28

    Lieve Fatima!

    Weer een recept uitgeprobeerd. Echt alles wat ik van deze site maakt lukt prima. Echt heerlijk. Dank hiervoor!!!

    Liefs Maria

    1. Fatima

      3 december 2016 at 17:49

      Hallo Maria,

      Aah zo leuk! Dankjewel lieve scht erg lief van je. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Dounia

    29 december 2016 at 17:35

    Lieve Fatima, mijn dank voor jouw heldere en heerlijke recepten!! MashAllah! Zojuist genoten van het heerlijke pizza recept. Ik heb de topping veranderd in kip, paprika, ui, kaas en tomatensaus en een knoflooksausje. Mijn man, de kids en ik hebben genoten! Shoukran bezzaf!! Dikke kus Dounia

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2017 at 07:35

      Hallo lieve Dounia,

      Wat onwijs lief zeg! Ik ben blij te lezen dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! Dankjewel lieverd. Xx

  • Romaisa

    9 februari 2017 at 22:57

    Je bent echt een enorme hulp voor mij keuken!

    Is deze pizza voor 2 personen?
    Of kan je het deeg door 2 delen zodat je er 2 pizzas van maakt?
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:30

      Hallo Romaisa,

      Ah dat is lief zeg! Uit dit recept krijg je 2 pizza’s, dus je kunt het deeg inderdaad door 2 delen.

      Liefs,
      Fatima

  • Zohra

    19 februari 2017 at 10:22

    Allereerst heerlijke recepten, Tbarkellah a3lik! Heb er al verschillende geprobeerd en alles lukt door jou duidelijke uitleg <3 !
    Ik wilde vragen of je de gist kan weglaten bij dit recept? En evt misschien bakpoeder kan gebruiken? Zo ja, hoeveel bakpoeder zou gegoeg zijn voor dit recept?
    Barakallahofik zuster, and keeping up the good work! Allahi 3awnak

  • fatima

    17 april 2017 at 05:32

    Salam uhalaikum, ik heb gisteren je tonijn pizza gemaakt, het was super lekker me man en ik hebben echt zitten smullen 🙂 bedankt voor het delen van je recept, alle recepten die ik van jou maak zijn gelukt alhamdulilah. dankjewel 🙂

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:37

      Hallo Fatima(naamgenootje!)

      Aah super leuk om te lezen meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah.

      Liefs,
      Fatima

  • Zahra

    8 mei 2017 at 10:13

    Lieve faatje,

    Ik wil graag weten of je tonijn op oliebasis gebruikt of de gewone..

    Groetjea Zahra

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2017 at 11:23

      Hallo Zahra,

      Ik gebruik de tonijn op zonnebloembasis, maar ook de tonijn op waterbasis kun je gebruiken hoor.

      Liefs,
      Fatima

      1. Zahra

        9 mei 2017 at 11:01

        Dank je wel voor je antwoord

        Groetjes zahra

  • Imane88

    24 mei 2017 at 11:15

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben het van plan om te maken maar heb geen keukenmachine. Welke zou je me aanraden?

  • Maryam

    3 juni 2017 at 06:30

    Heb deze heeerlijkeeee pizza gisteren gemaakt?? de bodem was zo lekker zacht bedankt❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2017 at 10:16

      Hallo Maryam,

      Ah super schat! Ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima el

    5 juni 2017 at 12:27

    Het Fatima ! Ik wou u vragen hoe je die knoflooksaus hebt gemaakt? Ik ga dees recept van u vandaag uit proberen. Het ziet er heerlijk uit xx

  • war

    6 juni 2017 at 18:26

    Hoi fatima, ik heb de pizza zojuist de oven ingeschoven maar ikben bang da het deeg te hard wordt omdat het deeg niet zo heel luchtig was. Ook krijg ik er maar 1 pizza uit en niet 2. Wat doe ik verkeerd dat het deeg niet zo zacht is bij het kneden? Ik heb exact recept aangehouden. Dank je wel!

  • Samira

    21 juni 2017 at 18:08

    Faatimaa help!

    Ik wil pizza maken met tonijn maar heb geen italiaanse of provencaalse kruiden.
    Wat kan ik in plaats van deze kruiden gebruiken?
    Is alleen zout en pepet ook goed of is het dan smaakloos?

    Alvast bedankt voor je antwoord! ?

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2017 at 11:21

      Hallo Samira,

      Ja hoor die kun je weglaten geen probleem!

      Liefs,
      Fatima

  • An

    21 november 2017 at 11:16

    Hi Fatima, kan je mij aub zeggen welke merk je bakplaat is en afmetingen wil ze online bestellen
    Bij de Lidl maar je hebt er verschillende.

    Alvast hartelijk bedankt

    1. Fatima El Irari

      21 november 2017 at 12:32

      Hi An,

      Zie hieronder de link van dezelfde bakplaat.
      https://www.lidl-shop.nl/Zenker-Universele-bakplaat/p100223873

  • An

    10 januari 2018 at 12:28

    Hoi Fatima ik heb t gemaakt alleen kon ik die niet mooi uitkneden was te taai en deeg was achteraf we hard wat heb ik verkeerd gedaan?

    1. Fatima El Irari

      10 januari 2018 at 12:39

      Hallo An,

      Als je het deeg niet goed kon vormen, dan was het deeg waarschijnlijk nog te droog en niet soepel. Hoe was het deeg nadat je klaar was met kneden?

  • Noor

    6 juni 2018 at 23:32

    Hoi Faat,

    Ik heb de pizza gemaakt, helaas was het deeg te hard echt keihard na het afbakken.

    Ik heb het recept aangehouden, alleen iets minder water ondat het deeg bij het kneden goed voelde alleen ik bang was dat het anders te plakkerig zou worden. Hoe moet het deeg aanvoelen na het kneden? Is niet echt duidelijk te zien op de video in dit recept, dus vond het lastig te bepalen en heb het deeg ook wat langer als een uir laten rusten en toch niet zo luchtig gekomen. Waar laat jij je deegwaren rusten in huis?
    Wat kan ik hier volgende keer aan doen en waar op te letten, vooral omdat ik met hand kneed, want een machine is toch anders naar mijn idee die doet al het harde werk, haha.

    Dankje alvast.

  • Youssra

    8 juni 2018 at 16:23

    Hi Fatima,

    Ik wil deze pizza morgen graag maken. Alleen heb ik een soor t gelijke bakplaat van de action. Is deze er ook geschikt voor? en moet ik er bakpapier in doen?

    liefs

    Youssra

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 16:56

      Ja hoor die heb ik ook en werkt ook prima. Ik zal de bakplaat gewoon even invetten met een klein beetje olie, maar bakpapier mag uiteraard ook altijd. Xx

      1. Youssra

        8 juni 2018 at 18:12

        Dank je voor je reactie. Nog een laatste vraag moet ik met een vorkje in t deeg prikken? of sateprikker?

      2. Fatima El Irari

        8 juni 2018 at 21:46

        Kan allebei lieverd. Xx

  • Amy

    21 februari 2019 at 10:47

    Haai ik heb alleen die nirmale gist niet die zakjes gwn zo n blauwe pakje met geroogde gistkorrels kan ik die ook gebruiken

    1. Fatima El Irari

      21 februari 2019 at 12:03

      Hi Amy,

      Jazeker, 1 eetlepel is genoeg.

  • Mari

    22 januari 2020 at 10:13

    Hi lieve Fatima, ik had een vraagje voor hoeveel personen is je recept bedoelt?

    1. Fatima El Irari

      23 januari 2020 at 13:11

      Hi Mari,

      Uit deze pizza haal je zeker 8-10 stuks.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept