Pizza Tonijn

14 juli 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten: (2 stuks)
Voor het pizzadeeg:
  • 500 gr. bloem
  • 1 etl. oregano
  • 1 etl. gedroogde rozemarijn
  • 1 tl. zout
  • 2 etl. olijfolie
  • 1 etl. gedroogde gist
  • 280 ml lauwwarm water
Voor de pizza topping:
  • tomatensaus
  • 1 etl. rozemarijn
  • 1 blikje tonijn
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • geraspte kaas
Bereidingswijze:
  1. Voeg de bloem samen met de oregano, gedroogde rozemarijn en het zout toe in de kom en meng dit even samen.
  2. Voeg de gedroogde gist toe in een kommetje en giet er 2 eetlepel lauwwarm water bij. Laat dit zo staan voor ongeveer 10 minuten.
  3. Giet dan het gistmengsel en de olijfolie toe bij het deeg en mix het even kort samen.PiazzaaPiazzaa1
  4. Begin nu beetje bij beetje het lauwwarme water toe te voegen en kneed het deeg ondertussen goed door op hoge snelheid. je kneed het deeg met de keukenmachine zeker voor 5 minuten op hoge snelheid.
  5. Plaats het pizzadeeg in een ingevette kom en dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen.

Piazzaa2


Pizza’s vormen:
  1. Stort het deeg op je werkblad en verdeel het deeg in drie of meerdere gelijke stukken.
  2. Vorm de stukken deeg tot een bal, dek het deeg af met folie en laat het deeg nog eens voor 10 minuten rusten.Piazzaa3
  3. Pak dan een bakplaat erbij die je hebt bekleed met bakpapier en druk hierop het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 1 cm. Je kunt natuurlijk ook een pizzaplaat gebruiken.
  4. Schep de tomatensaus in een kom en voeg de gedroogde rozemarijn erbij en mix dit even samen.Piazzaa4
  5. Verdeel ongeveer 2 volle eetlepels bovenop het deeg en smeer de tomatensaus met de achterkant van de lepel uit.
  6. Verdeel bovenop de tomatensaus de tonijn en de uien ringen en strooi bovenop wat zwarte peper en zout.
  7. Bak de pizza’s af in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten lekker krokant en gaar.

Piazzaa5

Met dit recept maak je zelf heerlijke, krokante pizza’s met een lekkere krokante bodem. Met de topping kun je uiteraard volop variëren!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

36 Comments

  • Mays

    15 juli 2014 at 13:54

    Salaam meid het ziet er weer heerlijk uit net zoals je alle andere gerechten. Nu een klein vraagje ik wil graag een keukenmachine halen en vroeg me af of die van jou goed ze werk doet en is het waard om hem te kopen voor 119 euro ( dat is de prijs dat ik gezien heb). Sorry voor me lastige vraag, en ga zo door he chokran

    1. xfaatjee

      15 juli 2014 at 15:47

      Dankjwel lieve meid! <3 De Tristar MX4162 is echt een goed apparaat! Ik gebruik mijn keukenmachine nu echt bijna voor alles! Dus een dikke aanrader hoor :p

      1. Mays

        15 juli 2014 at 16:14

        Dank je meid nou dan zal ik em maar snel gaan halen dan haha

  • Noenie

    15 juli 2014 at 17:06

    Yummieee. Hoeveel pizza’s kan je met het deeg maken?

    1. Noenie

      15 juli 2014 at 17:16

      Ah ik had eroverheen gelezen. 2 of 3 pizza’s kan je er van maken 🙂

      1. xfaatjee

        15 juli 2014 at 17:25

        Hahaha ja <3

    2. xfaatjee

      15 juli 2014 at 17:25

      Uit dit recept krijg je 2 pizza met een dunne bodem. Wil je ongeveer 3 pizza’s maken met een dikkere bodem dan zal ik het recept verdubbelen. <3

  • Oumsarrah

    2 juli 2015 at 11:30

    salam alaykum ,
    waar heb je die pizza pan gekocht? Jij bent en blijft mijn favo blogger!! Allahouma baarik.

    Alles zo duidelijk makkelijk, en je neemt voor iedereen zo de tijd. Moge Allah jou belonen!! Alahouma Ameen.

    1. xfaatje

      2 juli 2015 at 11:47

      Salaam 3likoem OUmsarah, super lief van je lieverd shokran! Welke pizza pan bedoel je precies meis? Allahoema Ameen lieve meid. <3

  • musaarat

    13 september 2015 at 14:03

    Salaam alykum, rol jehet deeg met deegroller uit? Waar heb je die pizza pan gekocht? Wat je n oven legt dat bedoel k shokran ga m uitproberen?

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:31

      Salaam Alaikoem Musaarat, ja ik rol het deeg inderdaag uit met een deegroller. De pizza vorm heb ik bij de Big Bazaar gehaald. Succes!

  • Oum habiba

    17 december 2015 at 21:37

    Salamoe3Alijkoem,

    Bedankt,
    Ik heb het vandaag geprobeerd en het was lekker elhamdoelilah!

    1. xfaatje

      18 december 2015 at 07:54

      Alaikoem salaam Oum habiba,

      Ah, super meid! Heel graag gedaan Xx

  • Soumaya

    15 maart 2016 at 11:04

    Deze pizza heb ik zeker al 4 keer gemaakt, blijft overheerlijk bedankt voor het delen 🙂

    1. xfaatje

      15 maart 2016 at 12:15

      Hallo Soumaya,

      Ah, super meid! Heel graag gedaan hoor! x

  • Siham

    20 april 2016 at 17:03

    vraagje watvoor tomatensaus gebruik jij hiervoor. Maak je die zelf met verse tomaatjes?

  • Amel

    29 november 2016 at 10:10

    Ik houd steeds mijn gsm erbij in de keuken voor je duidelijke uitleg.
    Al meerdere recepten uitgeprobeerd met succes!
    Je bent officieel de redster van de keukenklunsen!
    Barraak Allahou feek

    1. Fatima

      29 november 2016 at 11:06

      Hallo Amel,

      Haha wat onwijs lief zeg! Super bedankt voor je lieve complimenten lieverd. Xx

  • Nassira

    12 april 2017 at 13:29

    Dank je wel voor het recept heb de pizza net gemaakt alleen maak ik m met kip ipv tonijn

    1. Fatima El Irari

      13 april 2017 at 07:10

      Hallo Nassira,

      Met kip is ook echt een lekkere combinatie! Heel graag gedaan lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • khadija

    18 april 2017 at 15:14

    De deeg van de pizza rijst NOOIT bij mij zoals bij jou. Ik maak er dan dus bakplaat pizza van omdat de deeg niet groot genoeg is voor ronde pizzas. Wat doe ik verkeerd.

    1. Fatima El Irari

      19 april 2017 at 13:01

      Hallo Khadija,

      Welke gist gebruik je en waar laat jij het deeg rijzen?

      Liefs,
      Fatima

      1. khadija

        19 april 2017 at 14:42

        Salam fatima,
        Ik gebruik de gist uit het blauwe pakje (vierkant)
        ik doe er plastic folie en een thee doek overheen. Ik laat het dan gewoon in de keuken staan.

      2. Fatima El Irari

        20 april 2017 at 06:22

        Alaikoem salaam Khadija,

        Is dit de droge gist(allemaal van die kleine korreltjes) of de vierkante verse gist? Ik raad je aan om het deeg altijd in de oven te laten rijzen terwijl deze gewoon uitstaat. Het afdekken met plasticfolie en een theedoek is helemaal goed.

        Liefs,
        Fatima

  • kawtat

    4 juni 2017 at 14:19

    moeten we droge gist gebruiken of verse gist?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 06:52

      Hallo Kawtar,

      Ik gebruik altijd droge gist.

      Liefs,
      Fatima

  • Mini

    12 juni 2017 at 12:08

    Salaam Faatje,

    Ik At laatst een pizza bij iemand en die was zo lekker. Zij gaf aan om het deeg met melk te kneden in plaats van water. Kan ik bij jou recept de lauwwarme water met lauwwarme melk vervangen? Alvast bedankt.

    Ben trouwens fan van je recepten! Vooral tijdens de ramadan?❤️ Shokran?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 14:36

      Alaikoem salaam Mini,

      Jazeker, dat kan hoor geen probleem!

      Liefs,
      Fatima

  • Sabrina

    16 juni 2017 at 10:51

    Lieve fatima

    Ik weet niet hoe het komt mijn de pizzas waren mislukt de deeg was veeel te hard en taai ?
    Al je andere recepten lukken heel goed .. je bent een toppere volg je elke dag groerjes xxx

    1. Sukena

      16 juni 2017 at 18:32

      Je moet ongeveer 10 minuten goed kneden Zo hard mogelijk zodat het gaat rekkem als je het later uitrolt als je na 10 minuten de deeg voelt en het voelt zacht aan en het plakt niet dan kan je laten rijzen zo heb ik het vandaag gemaakt

      1. Sabrina

        16 juni 2017 at 19:22

        Ja had ik met keuken robot gedaan zoals in recept .. zit er nog mee dat het niet gelukt is hihi

      2. Fatima El Irari

        19 juni 2017 at 11:28

        Hallo Sabrina,

        Lieverd, je moet het echt niet opgeven hoor! Deeg is nou eenmaal niet zo makkelijk, maar blijf proberen en je zult zien dat je het echt makkelijk gaat vinden!

        Liefs,
        Fatima

      3. Fatima El Irari

        19 juni 2017 at 11:24

        Helemaal goed Sukena! Xx

    2. Fatima El Irari

      19 juni 2017 at 11:21

      Hallo lieve Sabrina,

      Geen paniek hoor, kan gebeuren! Hoe was het deeg nadat je het had gekneed?

  • Naima

    10 december 2017 at 18:44

    Beste Fatima, in jouw lijst van benodigdheden heb je oregano nodig, maar later in de tekst heb je het over gedroogde basilicum. Wat is nu juist de oregano of basilicum?
    Dank je wel alvast!
    Naima

    1. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:39

      Hallo Naima,

      Sorry lieverd, je gebruikt oregano. Ik heb het gelijk even aangepast. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept