Gisteren probeerde ik een recept uit van Tubasarkhomenl en maakte ik deze pizza met Sucuk (Turkse worst) en groente en wat was die lekker zeg! Een rijk getopte pizza met een lekker krokante bodem, echt het proberen waard!
Pizza met Sucuk
Prep time: 1 uur 30 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 2 pizza's
Pizza met Sucuk en Groentes
- Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 2 uur
- Aantal personen: 2 pizza's
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 125 ml melk, lauwwarm
- 125 ml water, lauwwarm
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 25 ml olijfolie
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
Pizza topping:
- 200 gram fijne tomatensaus
- 1 theelepel verse oregano, fijngesneden
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 gele paprika , in reepjes
- 1 rode paprika , in reepjes
- 1 rode ui , in reepjes
- handvol champignons
- plakjes Turkse Sucuk worst
- geraspte kaas
- zwarte peper
- harissa kruiden
Bereidingswijze:
Het deeg:
- 1)
Giet de melk en het water in een diepe kom. Voeg de kristalsuiker en de gedroogde gist erbij, roer het samen en laat het mengsel voor 5 minuten staan.
- 2)
- 3)
Verdeel het gerezen deeg in twee gelijke stukken en rol elke stuk deeg op tot een bol. Laat het deeg afgedekt voor 10 minuten rusten.
- 4)
Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier tot een ronde plak. Leg het deeg op de pizzaplaat en prik er met een vork wat gaatjes in.
Pizza toppen:
- 1)
Roer de oregano bij de tomatensaus en breng de saus extra op smaak met zwarte peper. Verdeel met een eetlepel ongeveer twee volle eetlepels saus bovenop de pizza.
- 2)
- 3)
Bak de pizza in de oven op 200 graden (boven-onder) warmte voor 20 minuten halfgaar. Haal de pizza uit de oven en strooi de kaas bovenop en bak voor nog eens 10 minuten of totdat de pizza gaar en krokant gebakken is.
- 4)
22 Comments
Emel
28 maart 2020 at 00:02
Hoi Fatima!
Ik wou je vragen wat er met die 25ml olijfolie moet gebeuren? Moet het ook in het deeg gestoken worden?
Groeten uit België
Fatima El Irari
28 maart 2020 at 13:24
Hi Emel,
De olijfolie giet je er bij nadat je het gist mengsel voor 5 minuten hebt laten staan.
Latifa
31 maart 2020 at 16:49
Hi Fatima,
Wat een heerlijk uitziende pizza! Deze wil ik morgen gelijk maken. Voor 4 middelpizza’s moet ik dan het recept verdubbelen? En i.v.m werk zou ik het deeg ook in de ochtend kunnen maken en bewaren voor avond hoe kan ik dit het beste doen.
Alvast bedankt en ik wacht nog op je tweede kookboek het eerste kookboek heb ik al heel wat recepten van gemaakt en herhaald omdat ze zo in de smaak zijn gevallen
Groetjes Latifa
Fatima El Irari
1 april 2020 at 10:56
Hi Latifa,
Wat lief, dankjewel! Ja, als je vier middelgrote pizza’s wilt dan kun je het recept het beste verdubbelen. Je kunt het deeg altijd klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren tot de volgende dag. Succes! Xx
Faiza
28 maart 2020 at 14:54
Ik ben de pizza nu aan het maken. Ik had veel meer bloem nodig, hij was nog erg plakkerig en vloerbaar. Nu wel een mooi deegje geworden en aan het rijzen. Ben benieuwd!
Fatima El Irari
29 maart 2020 at 16:17
Hi Faiza,
Ik heb zoals jet recept ook aangeeft precies 500 gram bloem gebruikt. Maar goed dat het is goedgekomen. Xx
Sabria
28 maart 2020 at 15:33
Hi Fatima ,
Ik heb net de gist etc 5 minuten laten staan alleen heb ik van alles het dubbele gebruikt omdat ik er meer uit wou halen.het is niet echt een gist papje geworden is dat erg of hoort dat?
Fatima El Irari
29 maart 2020 at 16:18
Hi Sabria,
Is niet erg als het niet helemaal is gaan schuimen. Gewoon verdergaan. Xx
Valerie
28 maart 2020 at 18:05
Hi!
Is het mogelijk om de gist te vervangen voor iets?
Fatima El Irari
29 maart 2020 at 16:19
Hi Valerie,
Als je luchtig deeg wilt, dan heb je echt gist nodig. Je zou de gist weg kunnen laten, alleen dan krijg je niet hetzelfde structuur.
Laura Maher
28 maart 2020 at 21:50
Salam Fatima
Is het ook mogelijk om de melk weg te laten en in de plaats daarvan de water extra te doen?
Fatima El Irari
29 maart 2020 at 16:19
Hi Laura,
Jazeker, je kunt melk vervangen door water. Xx
Jamila
30 maart 2020 at 10:12
Hi Fatima,
Hoe lang moet het deeg gekneed worden?
En als ik een keukenmachine wil gebuiken?
Op welke stand moet ik hem dan zetten en hoe lang?
Fatima El Irari
30 maart 2020 at 11:14
Hi Jamila,
Ik kneed het deeg tussen de 3 en 5 minuten op staand 4 van de KitchenAid.
Warda
27 april 2020 at 20:56
Dag Fatima
Bedankt voor het recept!
Ik heb 20 gram verse gist gebruikt ipv droge gist. Kan dit kwaad?
En nog een vraagje. Ik heb sinds kort een kitchenaid Artisan. Nu las ik in het boekje dat je deeg enkel mag kneden op maximum stand 2. Dit omdat er anders groter kans is om storingen te krijgen aan de machine.
Fatima El Irari
27 april 2020 at 22:08
Hi Warda,
Graag gedaan! Nee, hoor je kunt ook gewoon 20 gram gebruiken hoor. Ik kneed het deeg altijd de eerste minuten op stand 2 en de laatste minuut verhoog ik de snelheid naar stand 4. Je kunt ook gewoon stand 2 aanhouden en het deeg iets langer doorkneden. Xx
Amina
30 maart 2020 at 11:34
Salaam walaikom,
Ma sha Allah ziet er heerlijk uit. Ik wil dit graag gaan maken vandaag. Is het mogelijk om hier 1 grote pizza van de maken op een ovenbakplaat?
Fatima El Irari
30 maart 2020 at 11:45
Alaikoem salaam Amina,
Jazeker, je kunt hier een grote pizza mee maken. Succes! Xx
S
4 april 2020 at 14:44
Ik ben nu bezig met het deeg, het is aan het rijzen. Van mij was het wel een hard deeg? Totaal niet soepel. Is dat zo?
Groetjes
Fatima El Irari
5 april 2020 at 21:12
Hi S,
Nee, het is juist echt een zacht deeg. Als het deeg te hard/droog is, dan kun je het deeg het beste nog even doorkneden met wat extra water of melk.
najet
29 april 2020 at 22:13
Hoi Fatima,
Bedankt voor het delen van jouw heerlijke recepten. Ik heb de pizza gemaakt maar de onderkant van de pizza was niet gaat maar de bovenkant wel?
Groetjes
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:27
Hi Najet,
Graag gedaan! Heb je de boven-onder functie van de oven aangezet?