PIZZAKORF MET KIP

22 mei 2019Fatima El Irari

Laatst maakte ik een pizzakorf met gekruide kip en wat was die lekker! Als je een echte pizza liefhebber bent, dan ga je ook dit erg lekker vinden. En je kunt natuurlijk zoveel variëren met de vulling als je zelf wilt.

Ingrediënten:
.
  • 300 gr. bloem
  • 1 tl. gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 tl. oregano
  • 1 tl. zout
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 180 ml melk lauwwarm
Vulling:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. zout
  • 1 etl. tomatensaus
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
  • maanzaad
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Schep de bloem in de kom en voeg de gist, kristalsuiker en de oregano erbij. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix het kort samen. Mix de zonnebloemolie bij de lauwwarme melk en giet het mengsel in stappen in de kom en kneed het deeg op middelhoge snelheid voor zeker 3 a 5 minuten mooi soepel. Stort het deeg op je werkblad, vet het deeg in met een beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

Stap 2.
.

Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan op middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze mee. Voeg de gemberpoeder, kip kruiden, cayennepeper en het zout erbij en roer het goed door. Voeg de tomatensaus en de peterselie erbij en schep het geheel door. Haal de pan van het vuur en laat de kip volledig afkoelen.

Stap 3.
.

Druk de lucht uit het gerezen deeg en stort het deeg op je werkblad. Vorm het deeg tot een lange staaf, snijd het deeg in stukken en rol van elk stukje een bolletje. Dek het deeg af en laat het voor 10 minuten rusten. Druk een bolletje deeg volledig plat en schep 1 eetlepel van de kip in het midden. Strooi er eventueel wat geraspte kaas bovenop en breng de zijkanten van het deeg naar het midden en druk het deeg goed samen. Rol het deeg tot een bolletje en plaats het in een ingevette ronde ovenschaal. Dek het deeg nogmaals af voor 10 minuten. Mix het eidooier met de melk en strijk hiermee de broodjes in. Strooi er wat maanzaad boven en bak de broodjes op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Tijdens het vullen van de broodjes kun je bovenop de kip geraspte kaas strooien.
  • Ik gebruik een ronde ovenschaal met een diameter van 26 cm.
  • Van het deeg heb ik mini broodjes gevormd, wil je grote broodjes, dan kun je het recept verdubbelen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

38 Comments

  • Siham

    22 mei 2019 at 10:05

    Salam schat bedankt voor het delen van je heerlijke recepten kan je het ook in een lang werpige ovenschaal maken of moet het in een ronde ovenschaal hoor van je xx

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 17:17

      Alaikoem salaam Siham,

      Jazeker, je hoeft niet perse een ronde vorm te gebruiken. Geniet ervan!❤️

  • Merve

    22 mei 2019 at 11:56

    Oehh ziet er heerlijk uit,
    Kan het ook in een andere bakvorm gebakken worden i.p.v. die jij hebt?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 17:13

      Hi Merve,

      Jazeker, je hoeft niet perse dezelfde ronde vorm te gebruiken.

  • Shabaan

    22 mei 2019 at 14:42

    Ziet er super lekker uit!! Zou ik hiervoor ook zelfrijzend bakmeel kunnen gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 17:09

      Hi Shabaan,

      Jazeker, kun je ook gebruiken.

      1. Faat

        22 mei 2019 at 18:26

        Heey Fatima.. als je de zelf rijzende meel gebruikt, gebruik je dan wel delzelfde hoeveel heden en doe je er dan geen gist in?

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2019 at 19:26

        Hi Faat,

        Je gebruikt dezelfde hoeveelheden, alleen zou ik wel de helft nemen van de gist. Zelf werk ik nooit met zelfrijzend bakmeel, maar voor de zekerheid raad ik je toch aan om de gedroogde gist te halveren.

  • Sally

    23 mei 2019 at 10:47

    Gemaakt en ik vond het heel lekker! Zeker een aanrader om te maken, vooral met wat cheddar kaas bovenop de vulling. Thanks voor het recept! Heb wel een vraag; hoe voorkom je dat de broodjes ‘verharden’?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 11:29

      Hi Sally,

      Wat goed! Je kunt de broodjes afdekken met een plastic zak en vervolgens met een theedoek. Op deze manier blijven de broodjes bij mij altijd lekker zacht. Xx

  • Louisa

    23 mei 2019 at 11:46

    Gisteren ook gemaakt was lekker! Dankje Fatima!

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 11:47

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Nour

    24 mei 2019 at 07:53

    Heb het gemaakt echt heerlijk!!! Heb het ook aangeraden bij familie. Machallah je hebt echt goude handen al jou recepten lukken in een keer. Een vraagje heb je mss ook een recept van appeltaart mijn dochter wilt heel graag appeltaart. Bedankt nog voor al jou recepten.

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 19:01

      Hi Nour,

      Aah wat goed, super lief van je! Jazeker, ik ga snel een recept hiervan delen inschallah.❤️

  • Latifa

    26 mei 2019 at 22:50

    Salaam Fatima i.p.v. kip kun je ook blokjes vlees kun je ook de suiker in het deeg weglaten wegens diabetes in de famillie

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 08:19

      Hi Latifa,

      Jazeker, kan beide ook. Xx

  • OumQasim

    30 mei 2019 at 18:30

    Salaam,

    In hoeveel bolletjes moet ik het deeg verdelen? Hoe groot is zo’n bollteje?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:34

      Alaikoem salaam,

      Elk bolletje is ongeveer 30 gram. Ik heb kleine bolletjes gemaakt, maar je kunt ook grotere maken.

  • Sarah

    30 mei 2019 at 19:35

    Heey ziet er goed uit Tbarkallah! Komt er ook nog een video online? ♥️♥️

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:33

      Hi Sarah,

      Dankjewel lieverd! Op Instagram heb ik een korte instructievideo gedeeld van dit recept. Je kunt eventueel daar even kijken. Xx

  • Sarah moukouh

    31 mei 2019 at 07:20

    Ziet er heerlijk uit schat! Komt er toevallig nog een video online van deze pizzakorf?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:46

      Hi Sarah,

      Dankjewel lieverd! Op Instagram heb ik een korte instructie video gedeeld bij de foto. Je kunt daar even kijken. Xx

  • Salima

    31 mei 2019 at 18:03

    Plakt niet niet op het bakvorm ( zo ja wat kan ik er aan doen)

    1. Fatima El Irari

      1 juni 2019 at 23:53

      Hi Salima,

      Je kunt de vorm insmeren met olie of bekleden met bakpapier.

  • Kim

    19 juli 2019 at 07:57

    Hoi! Ik wil het recept zo gaan maken, en ik vraag me af of je niet eerst iets met de gist moet doen. Groetjes kim

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2019 at 08:20

      Hi Kim,

      Wat bedoel je precies? Bedoel je misschien of je de gist eerst in een apart kommetje moet activeren?

      1. Kim

        19 juli 2019 at 12:33

        Ja dat bedoel ik!

      2. Fatima El Irari

        21 juli 2019 at 15:14

        Hi Kim,

        Nee, dit hoeft niet perse maar mag natuurlijk wel altijd.

  • Zeinab

    16 augustus 2019 at 12:07

    Hallo fatima
    Ik heb vanavond visite…en wil het eigenlijk paar uurtjes vantevoren maken. Kan dat of droogt het uit? Alvast bedankt.

    1. Fatima El Irari

      16 augustus 2019 at 13:36

      Hi Zeinab,

      Je kunt heel de pizzakorf maken en afbakken. Als de gasten er zijn kun je de pizzakorf op 100 graden voor 8-10 minuten verwarmen. Xx

  • Halima

    25 augustus 2019 at 13:07

    Salam alaikum lieve Fatima,

    Kan ik tonijn gebruiken als vulling? Ik heb een bakvorm 30 cm. Is dat ook goed?

    Dank!!!

    1. Fatima El Irari

      27 augustus 2019 at 08:41

      Alaikoem salaam Halima,

      Jazeker, mag je ook gebruiken.?♥️

  • Halima

    4 september 2019 at 09:14

    Bedankt weer! Ik wil dit insha’Allah morgen maken met soep. Wat raad je mij aan bij tonijn als vulling: tonijn met ingrediënten bij dit recept of de vulling maken volgens jouw tonijnbroodjes. Gebruik je trouwens speciale soepkruiden?
    Ik hoop dat het gaat lukken, beetje bang voor werken met deeg ?

    1. Fatima El Irari

      4 september 2019 at 10:03

      Hi Halima,

      Je kunt dan het beste de ingrediënten gebruiken van mijn tonijn broodjes, omdat deze ingrediënten echt bij kip horen. Gaat je zeker lukken hoor inschAllah!❤️

  • Halima

    5 september 2019 at 07:54

    De bolletjes deeg gewoon met de hand plat drukken? Na de oven theedoek over de korf en na een uurtje plastic met theedoek erover zodat de broodjes zacht blijven? ???

    1. Fatima El Irari

      5 september 2019 at 20:12

      Hi Halima,

      Helemaal goed, succes! Xx

  • Halima

    6 september 2019 at 13:01

    Salaam alaikum Fatima,

    Ik heb deze gisteren gemaakt, denk dat ik volgende keer de temperatuur wat lager moet zetten (hete lucht oven). Waren best donker geworden en wil ze ook zachter hebben.
    Maar durf weer met deeg te werken,
    bedankt en veel liefs.

    1. Fatima El Irari

      6 september 2019 at 21:06

      Alaikoem salaam Halima,

      Ah ja elke oven is weer anders, dus als je de volgende keer de temperatuur iets lager zet dat komt het goed. Heel graag gedaan lieverd!

      Liefs,
      Fatima

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept