Pittige Tonijn Broodjes

13 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 40 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 10 stuks

Van deze zachte broodjes gevuld met pittige tonijn krijg je geen genoeg! Ik maakte ze gisteren voor bij de soep en oh wat waren ze lekker! Met de vulling van de broodjes kun je echt alle kanten op, want dit basisrecept voor deeg is echt ideaal voor zachte broodjes.

Print recept

Pittige Tonijn Broodjes (super zacht!)

  • Voorbereidingstijd 1 uur 40 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist, (7 gram)
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 theelepel zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 250 ml melk, lauwwarm

Tonijn vulling:

  • 1 ui , fijngesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 gram geraspte wortel
  • 1 theelepel zout
  • 1 blikje tonijn, olijfolie
  • 100 gram fijne tomatensaus
  • 1 theelepel sambal, Bad Jak
  • 1 theelepel chili vlokken

Extra:

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel melk
  • bruine sesamzaadjes
  • zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Roer in een kom de bloem, melkpoeder, gist en de kristalsuiker samen.

  • 2)

    Voeg het ei, zout en de zonnebloemolie erbij en mix het deeg op lage snelheid voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Giet dan de melk er geleidelijk bij en kneed het deeg soepel in 3-5 minuten op middelhoge snelheid.

  • 4)

    Smeer het deeg licht in met zonnebloemolie, dek het af en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.

Tonijn vulling:

  • 1)

    Verhit de helft van de olijfolie uit het blikje tonijn in de koekenpan.

  • 2)

    Bak de ui, paprika en de geraspte wortel voor 2-3 minuten omscheppend aan.

  • 3)

    Voeg het zout toe en verkruimel de tonijn met een houten lepel erbij.

  • 4)

    Roer de tomatensaus, sambal en de chili vlokken erbij en laat voor 2-3 min. pruttelen op laag vuur.

  • 5)

    Schep de vulling uit de kom en laat het volledig afkoelen.

Broodjes vormen:

  • 1)

    Haal het deeg uit de kom en kneed het voor 1 minuut door met de hand.

  • 2)

    Vorm het deeg tot een staaf en snijd er stukjes uit van ongeveer 60 gram. 

  • 3)

    Vorm elk stukje tot een bolletje en dek de bolletjes af voor 10 minuten.

  • 4)

    Druk een bolletje deeg plat tot rechthoekige plak en verdeel aan de onderzijde twee lepels tonijn.

  • 5)

    Maak met een mesje aan de bovenkant in de breedte een paar sneetjes (zie foto).

  • 6)

    Druk de uiteindes aan en rol het deeg vanaf de onderzijde op naar boven tot een langwerpige strook.

  • 7)

    Vorm de strook vervolgens tot een slakkenhuis en druk de uiteinde onder het broodje.

  • 8)

    Plaats het deeg op een bekleed bakplaat met bakpapier en werk de rest af.

Broodjes afbakken:

  • 1)

    Roer de eidooier en de melk samen en strijk met dit mengsel de broodjes in.

  • 2)

    Strooi op elk broodje een mix van wat sesamzaadjes.

  • 3)

    Bak de broodjes in de oven op 200 graden (boven-onder) warmte voor 25-30 minuten goudbruin.

  • 4)

    Serveer de broodjes warm met een kommetje soep en eet smakelijk!

Extra tips&tricks:

  • De melkpoeder kun je vervangen door bloem of maizena.
  • Als je niet van pittig houdt, dan laat je de sambal en chili vlokken weg.

42 Comments

  • Nadia

    13 mei 2020 at 11:41

    Hoi Fatima,

    Wat zien ze er leuk uit. I love it!
    Ik zou graag nog een variant er bij willen maken. Dus de tonijn en de ander met kipgehakt, kan ik dan het kipgehakt rauw er in doen of eerst bakken?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:42

      Hi Nadia,

      Bedankt lieverd! Ik zou de kip wel gewoon eerst bakken en afgekoeld pas in de broodjes doen. Xx

    2. Fadila soubai

      13 mei 2020 at 16:26

      Ik ben dol op jou recepten ik ga deze ook snel proberen

      1. Fatima El Irari

        13 mei 2020 at 17:19

        Hi Fadila,

        Bedankt lieverd! Geniet ervan. Xx

    3. Mouna

      16 mei 2020 at 12:09

      Hey Fatima,

      ik wil deze broodjes vandaag maken voor Iftar. Is het ook goed als ik het deeg nu maak en het voor toch wel een lange tijd laat rijzen? (ongeveer 7 uurtjes) of is 1u rijzen beter?

      1. Fatima El Irari

        16 mei 2020 at 15:19

        Hi Mouna,

        Je kunt het deeg wel ingepakt in de koelkast langer dan een uur laten rijzen. Xx

  • Iqra

    13 mei 2020 at 12:40

    Salaam Fatima!

    Wat een fantastische recept! Ik ga het zeker eens uitproberen.☺
    Ik heb laatst butter chicken besteld bij sweets and spices in Rotterdam en oh wat was het lekker!!😋 Ik vroeg me af of jij de recept van butter chicken met ons zou willen delen. Ik zou dat echt te gek vinden.

    PS. :Ramadan kareem🌙🌟

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:43

      Alaikoem salaam Iqra,

      Ramadan kareem lieverd! Ja, hoor ik zal gauw een receptje delen. Xx

      1. Rachida

        16 mei 2020 at 16:46

        Dag Fatima

        Ze zijn in de oven nu. Heb er 16 joekels uit gekregen…ben benieuwddd.

        Ps sneetjes maken gaat een stuk makkelijker met een pizzawieltje.

        X
        Rachida

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2020 at 10:46

        Hi Rachida,

        Haha wat goed! Hoop dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Nawal

    13 mei 2020 at 13:11

    Salaam, kan je die melkpoeder ook vervangen door melk? Zoja, hoeveel melk dan? Thankss alvast!

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:44

      Alaikoem salaam Nawal,

      Je kunt dan de melkpoeder beter door bloem vervangen. Xx

  • Zahra

    13 mei 2020 at 13:14

    Hallo

    Is de melkpoeder belangerijk of kan het ook zonder ? 😁

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:44

      Hi Zahra,

      Doe kun je ook weglaten hoor en vervangen door gewoon bloem. Xx

    2. Sabrina

      13 mei 2020 at 14:50

      Kan dit ook gewoon als broodje zonder de vulling of is het dan «  te droog » ?

      1. Fatima El Irari

        13 mei 2020 at 15:29

        Hi Sabrina,

        Ja, hoor je kunt ze ook prima zonder vulling maken.

    3. Amal

      15 mei 2020 at 12:48

      Kan je het melkpoeder vervangen? En zo niet, welke melkpoeder gebruik je dan?

      1. Fatima El Irari

        15 mei 2020 at 14:13

        Hi Amal,

        Ja, hoor de melkpoeder is te vervangen door bloem of maizena. Ik gebruik de melkpoeder van de Lidl. Xx

  • Farasha

    13 mei 2020 at 13:31

    Dat ziet er heerlijk uit! Kan ik dit recept gebruiken zonder vulling? Wil namelijk gewoon broodjes maken. Worden ze net zo zacht?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 13:45

      Hi Farasha,

      Jazeker, deze broodjes kun je ook gewoon ongevuld maken en ook dan zijn ze super zacht! Xx

  • Rayhanah

    13 mei 2020 at 13:54

    dag fatima
    dat ziet er herlijk uit.
    kan ik maizena doen in plaats van melkpoeder
    groetjes rayhanah xxxx

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 15:25

      Hi Rayhanah,

      Dankjewel! Ja, hoor je kunt melkpoeder ook vervangen door maizena.

      1. femke

        4 oktober 2020 at 15:52

        hey fatima ziet er heerlijk uit! ik heb helaas geen zonnebloem olie zou olijfolie ook kunnen ? xx

      2. Fatima El Irari

        6 oktober 2020 at 17:29

        Hi Femke,

        Ja hoor je kunt ook prima olijfolie gebruiken.

  • Rayhanah

    13 mei 2020 at 14:23

    dag fatima
    het ziet er leker uit
    kan ik maizena doen in plaats van melkpoeder
    groetjes Rayhanah xxxx

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 15:28

      Ja, kan ook! Xx

  • Hermien

    13 mei 2020 at 14:37

    Oh dit ziet er heerlijk uit ga het een keer maken leuk voor het weekend

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 15:28

      Hi Hermien,

      Dankjewel! Geniet ervan.

  • Gilberte

    13 mei 2020 at 15:02

    Het ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 15:30

      Bedankt Gilberte!

  • Hayat

    13 mei 2020 at 15:19

    Slm Fatima Kan de melkpoeder vervangen worden?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 15:31

      Alaikoem salaam Hayat,

      Je kunt de melkpoeder vervangen door bloem of maizena. Xx

    2. Salma

      18 mei 2020 at 15:03

      Hoi Hoi..

      Ik vroeg mij af of je deze broodjes ook kan invriezen??

      1. Fatima El Irari

        18 mei 2020 at 20:34

        Hi Salma,

        Ja, hoor je kunt de broodjes invriezen wanneer ze nog lauwwarm zijn. Xx

  • Renate

    13 mei 2020 at 18:30

    Salaam Fatima,

    Die uit je boek zijn ook super lekker😁, deze ga ik ook zeker uit proberen,
    lekker bij een van je soepjes😋
    Dank je wel voor al jou Recepten🤗🤗

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2020 at 18:33

      Alaikoem salaam Renate,

      Wat lief, dankjewel! Heel graag gedaan lieverd. Eet smakelijk alvast.

  • Salma

    18 mei 2020 at 17:24

    Hoi Hoi..

    Ik vroeg mij af of je deze broodjes ook kan invriezen?? Nadat ze gebakken zijn dus? Ik heb ze laatst gemaakt, ze waren heerlijk. Alleen wel iets te veel om op te krijgen.

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:39

      Hi Salma,

      Goed om te horen! Ja, hoor je kunt de broodjes invriezen wanneer ze nog lauwwarm zijn. Xx

  • Alli Allli

    21 mei 2020 at 16:47

    Kan.dit ook met bladerdeeg??

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 17:47

      Hi Alli,

      Ja, hoor dat kan ook.

  • Jihane

    14 juni 2020 at 14:04

    Hoi fatima

    In ben deze weegschaal gaan halen van de action die jij voor dit recept ook gebruikt als ik thuis stukjes deeg wil afwegen dus stuk per stuk en er telkens het deeg eraf neem om er nieuw op te leggen spring deze gelijk af. Heb je tips voor mij of weet je wat ik kan doen? Alvast bedankt groetjes

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2020 at 11:40

      Hi Jihane,

      Nou ik moet zeggen dat mijn moeder dit probleem ook heeft. Hij gaat heel snel uit als je de weegschaal even niet gebruikt. Die van mij blijft wel wat langer aanstaan, maar ik heb deze niet ingesteld of zo.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept