Pittige Paprika-Tomatensoep
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Pittige Paprika-Tomatensoep
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 4 Roma tomaten
- 4 puntpaprika's
- 3 wortelen
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes dille
- 2 theel. chilivlokken
- 1 theel. gedroogde basilicum
- 1 theel. zout
- 50 ml milde olijfolie
- 600 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2)
Snijd de groenten in grove stukken en leg ze op een bekleed bakplaat.
- 3)
Strooi de chili vlokken, basilicum en het zout erop en drizzle de olijfolie over de groenten.
- 4)
Hussel de groenten goed door elkaar en leg een stuk bakpapier bovenop.
- 5)
Plaats de bakplaat in de oven voor 20 minuten of to de groenten zacht zijn.
- 6)
Verwijder het bakpapier en laat de groenten in circa 10 minuten krokant bakken.
- 7)
Schep de geroosterde groenten in een hittebestendige blender en giet de groentebouillon erbij.
- 8)
Pureer de soep glad en giet tegelijkertijd de kookroom erbij.
- 9)
Breng de soep extra op smaak met peper en zout en garneer met crème fraîche en extra chilivlokken.
2 Comments
Annemiek
1 november 2021 at 12:36
Hoi Fatima 🙂 bedankt voor je recept! Vraagje; doe je de takjes kruiden ook mee in de blender?
Ciska b
10 juli 2022 at 11:45
Hoi paprika tomatensoep was heerlijk dank je wel voor de lekkere recepten.👍🥰