Deze verrukkelijke pitas met pittige kip zijn perfect voor de lunch of voor het avondeten. Gevuld met gegrilde kip, sla, komkommer en lekker zoete cherry tomaatjes. Heel snel klaar te maken en dus ideaal voor door de weeks!
Ingrediënten: (6 stuks)
- 300 gr. kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl. pittige kip kruiden
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. zout
- 1 tl. paprikapoeder
- 1/2 tl. cayennepeper
- 1 etl. zonnebloemolie
- sla
- komkommer
- cherry tomaatjes
- knoflooksaus
Bereiding:
Stap 1.
Snijd de kipfilet in grove stukken en leg de kip in een kom. Pers de knoflook erbij en voeg de kip kruiden, gemberpoeder, zout, paprikapoeder en de cayennepeper toe. Giet de zonnebloemolie erbij en hussel de kip goed door. Laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken. Verwarm de grillpan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Knip of snijd de kip in strookjes en zet even apart.
Stap 2.
Verwarm de pitas volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd ze aan de bovenkant open. Vul elke pita met sla, komkommer, cherry tomaatjes en schep er een portie gegrilde kip in. Maak het af met de knoflooksaus of een andere saus naar keuze en smullen maar!
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
19 Comments
Amina
4 september 2019 at 09:20
Hoi Fatima,
Waar heb jij die pita broodjes gekocht?
Fatima El Irari
4 september 2019 at 10:02
Hi Amina,
Deze zijn van de Lidl. De XL variant.♥️
Soukaïna
4 september 2019 at 11:53
Tbarkellah 3lik <3
Ziet er heerlijk uit, zijn dat zelfgemaakte pittabroodjes?
Die van Lidl vallen uit elkaar als je ze vult, dus vind ik ze niet zo goed.
Ik denk dat ik deze ga proberen met wraps.
Dank je wel voor de recept! x
Fatima El Irari
4 september 2019 at 21:22
Allahibarkfiek lieve Soukaina!♥️ Nee, dit keer had ik ze niet zelf gemaakt ‘aar dit kun je wel echt heel makkelijk zeg doen. Deze pitas waren van de Lidl en eerlijk ze waren gewoon goed en lekker.
Soukaïna
6 september 2019 at 10:56
Dan geef ik die van lidl weer een kans, hoor! 🙂
Hoe verwarm jij ze op? Misschien deed ik het op de verkeerde manier.
Fatima El Irari
6 september 2019 at 12:16
Hi Soukaina,
Ik maak de pitas vochtig met water en dan verwarm ik ze in de oven op 200 graden voor 3-5 minuten tot ze goed zacht zijn. Niet te lang, wamt ze worden dan snel hard.??❤️
Nawal
4 september 2019 at 12:57
Hey Fatima,
Ziet er heerlijk uit. We maken het vanavond insha Allah.
Dank je
Fatima El Irari
4 september 2019 at 21:22
Smakelijk Nawal!❤️
Eline
4 september 2019 at 14:32
Welke kipkruiden gebruik jij?
Fatima El Irari
4 september 2019 at 21:23
Hi Eline,
De kip kruiden die ik voor dit recept gebruikte is van het merk Silvo.??❤️
Mar
4 september 2019 at 15:19
Hey Fatima,
Ga ik uitproberen, lekker met kleine turkse broodjes van Aldi of Jumbo
Fatima El Irari
4 september 2019 at 21:23
Ook lekker inderdaad!??❤️
Butterfly
4 september 2019 at 18:51
Hoi Fatima,
Welke grillpan gebruik je om re kop te grillen?
Fatima El Irari
4 september 2019 at 21:23
Hi Butterfly,
Grillpan kocht ik bij de Ikea.
Butterfly
4 september 2019 at 18:51
Hoi Fatima,
Welke grillpan gebruik je om de kip te grillen?
Butterfly
4 september 2019 at 21:35
Dankjewel voor je snelle reactie❤
Fatima El Irari
5 september 2019 at 20:17
Heel graag gedaan! Xx
Jennifer
5 september 2019 at 07:40
Hoi Fatima,
Dit recept lijkt mij best lekker om eens uit te proberen.
De knoflooksaus heb je die zelf gemaakt?
Of is dat uit een fles?
Zelf zou ik hem het liefst zelf maken.
Groetjes Jennifer
Fatima El Irari
5 september 2019 at 20:13
Hi Jennifer,
Zeker het proberen waard hoor! Deze knoflooksaus is uit een flesje, maar ik heb het ook vaak zelfgemaakt. Ik zal binnenkort het recept eens delen.
Liefs,
Fatima