PITTIGE KIPVLEUGELS

24 april 2014Fatima El Irari

INGREDIËNTEN

  • 8 kipvleugels
  • 4 etl. ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 thl. cayennepeper
  • 1 thl. zout
  • 2 etl. zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Giet de  ketjap manis samen met de zonnebloemolie in de kom.
  2. Snipper het ui fijn en voeg deze samen met de geperste knoflook in de kom.
  3. Strooi de kruiden erbij en roer alles goed samen.
  4. Plaats de kipvleugels in de marinade en schep alles goed om. Laat de kipvleugels voor zeker 60 minuten in de marinade zitten en schep alles zo nu en dan even kom.Ketjap Manis kippenvleugels1
  5. Vet of bekleed een ovenschaal/bakblik en plaats hier de kipvleugels op
  6. Bak de kipvleugels in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 40 a 50 minuten gaar.
  7. Zelf doe ik er de eerste 30 minuten aluminiumfolie overheen, zodat het goed kan stomen en de laatste 20 minuten haal ik de folie eraf zodat de kipvleugels nog lekker krokant kunnen bakken.

Ketjap Manis kippenvleugels2 Serveer deze pittige kipvleugels met bijvoorbeeld wat lekkere rijst en een frisse salade. Ook op de barbecue zijn deze kipvleugels erg lekker! 

Liefs,
Fatima       

Print recept

40 Comments

  • mammiemammie

    2 mei 2014 at 09:36

    Dit wordt insha Allah ons avondeten vanavond. Dankje 🙂

    1. xfaatjee

      2 mei 2014 at 12:22

      Je gaat het echt lekker vinden haha! Bsa7a meid Xx

  • Zara

    5 juli 2014 at 12:36

    Hmm heb deze gisteren gemaakt echt heeeeeerlijk! Heel erg bedankt voor het recept, en voor al je andere recepten. Xx

    1. xfaatjee

      5 juli 2014 at 22:19

      Goed om te lezen meid hihi! Heel graag gedaan meid Xx

  • Sementha

    9 september 2014 at 15:46

    Ga ik vandaag proberen in shaa allah met die folie papier. ben benieuwd :))

    1. xfaatje

      27 september 2014 at 19:35

      inschAllah meid! <3

  • Naz

    22 september 2015 at 11:20

    Hey fatima!
    Ik vraag me af of de kip dan wel goed gaar wordt van binnen aangezien je het van te voren niet gaat bakken? Ik ga het morgen maken in sha Allah x

    1. xfaatje

      23 september 2015 at 08:07

      Hallo Naz, Ja hoor de kip wordt goed gaar, omdat de kip wordt gestoomd onder de folie. Stel je zou de folie niet gebruiken, dan zou de kip alleen aan de buitenkant bakken maar aan de binnenkant nog rauw zijn. Dus doordat de kip de eersten minuten onder de folie wordt gestoomd, zal de kip aan de binnenkant garen. In de laatste minuten verwijder je de folie en zal de kip aan de buitenkant nog krokant bakken. Succes meid.

      1. Naz

        23 september 2015 at 08:14

        Super dankjewel meid! ☺️ Ik heb tot nu toe al zoveel andere dingen gemaakt van jou, ga zo door want ik vind je echt top <3

  • Nora

    7 juni 2016 at 14:28

    In shaa Allah ga ik dit recept uitvoeren bij de Iftar, zijn drumsticks ook goed voor dit recept?

    Bedankt voor het delen van je super leuke recepten ?

    1. xfaatje

      7 juni 2016 at 14:36

      Hallo Nora,

      Jazeker, drumsticks kunnen ook! Ik krijg gewoon honger nu haha! Smakelijk alvast hoor Xx

      1. Nora

        7 juni 2016 at 15:40

        Bedankt voor je reactie schat. Haha ja ik ook!! Jeetje. Eet smakelijk alvast! ? Ps. Wat eet jij vanavond d?

      2. xfaatje

        8 juni 2016 at 07:12

        Hallo Nora,

        En heeft het gesmaakt hihi? Ik had gisteren opeens zon’n zware hoofdpijn, dus ik heb niks speciaals meer gemaakt. Ik had nog wel msemmen gemaakt, ook lekker haha! Xx

  • Lemia

    31 juli 2016 at 10:14

    Als je 6 dikke kipebouten neemt in de plaats blijven het dan dezelfde dosis van ingedrienten? Of moet je er meer bijdoen?

    1. xfaatje

      1 augustus 2016 at 12:44

      Hallo Lemia,

      Normaal gesproken kun je de ingrediënten gewoon aanhouden en dit zou genoeg moeten zijn. Stel dat je toch meer nodig hebt, dan kun je natuurlijk altijd iets meer marinade maken.

  • Samira

    10 augustus 2016 at 04:15

    Jammie!! Dit wordt m vanaaf Incha allah! Dikke kus! ?

    1. xfaatje

      10 augustus 2016 at 07:07

      Hallo Samira,

      Goed bezig jij! Smakelijk eten alvast Xx

  • Khafija

    29 november 2016 at 08:40

    Ziet er goed uit. Ga het uitproberen inshaAllah

    Gebruik je bakpapier op je schaal ?
    Kan ik ook 1 peper in kleine snippertjes gebruiken ipv gemalen peper poeder ?

    1. Fatima

      29 november 2016 at 11:06

      Hallo Khafija,

      Nee ik gebruik geen bakpapier, maar dat kan wel natuurlijk. En ja hoor je kunt zeker een peper toevoegen. Xx

  • Khafija

    31 december 2016 at 13:09

    thans. Ze waren heerlijk hmdl. Morgen ga ik ze weer maken. Ik heb circa 21 kipvleugels. . Moet ik de ingrediënten verdubbelen?

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2017 at 07:38

      Hallo Khafija,

      Ah super meid! Ja, ik zou wel iets meer marinade aanmaken.

  • Kaatje

    13 maart 2017 at 13:24

    Dag Faatje,

    Ik vind jouw recepten geweldig!!!
    Ik lijk net een ervaren kok door jouw recepten!
    Ik heb een vraagje wil je aub een recept maken voor lekkere Marokkaanse hele kip (in de over).
    Mijne lukt nog niet helemaal.

  • soeki

    28 mei 2017 at 16:07

    Dag faatje,
    Kan ik iets anders gebruiken dan ketjap manis?bijvoorbeeld honing of iets anders, zo ja wat dan?
    Nogmaals dank voor u heerlijke gerechten,heb al verschillende dingen van u uitgeprobeerd met super veel succes!
    Ramadan moubarak faatje, voor u en al u geliefden.?????

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:19

      Hallo Soeki,

      Je kunt ketjap vervangen door soja of inderdaad door honing. Allah ibarkfiek lieve schat en ik wens jou ook een mooie Ramadan mubarak inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    12 juni 2017 at 10:21

    Salaam faatje,

    Deze heb ik paar dagen geleden gemaakt , heerlijk zijn ze , bedankt voor je recepten .
    Dikke kus

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 14:35

      Alaikoem salaam Fatima,

      Ah super! Bedankt lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • OemKhaoula

    22 oktober 2017 at 16:42

    Assalamoe 3alaykoem wa ra7matoe Allah naamgenootje,

    Heb t vandaag gemaakt en t was heeeeerlijk, zeker voor herhaling vatbaar In Sha Allah.

    Baraka Allahoe Fiekie sgat voor t delen van je jummy recepten

    Kussies

    1. Fatima El Irari

      23 oktober 2017 at 06:31

      Alaikoem salaam OemKhaoula,

      Aah wat goed zeg! Heel graag gedaan lieverd! Xx

  • UmmivanR

    4 januari 2018 at 16:58

    Ik ben ze ook aan het maken bwn benieuwd!

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2018 at 19:18

      Ah super leuk! Smakelijk eten lieverd. Xx

  • Rania

    1 februari 2018 at 10:06

    Wat kan ik doen als ik geen cayennepeper heb in huis hoe noem je dat ook al weer in het Marokkaanse

    1. Fatima El Irari

      1 februari 2018 at 12:22

      Hallo Rania,

      Vaak is dit fijngemalen harissa. Als je dit niet hebt, dan kun je het weglaten of je gebruik sambal voor een iets pittige smaak. Xx

  • Sanae

    13 maart 2018 at 14:55

    Hi faatje! Heb je zoete of zoute ketjap manis gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2018 at 15:15

      Hallo Sanae,

      Zoete ketjap heb ik gebruikt. Xx

      1. Sanae

        13 maart 2018 at 16:44

        Dankjewel! Ik ga het nu maken! Dit is de zoveelste gerecht die ik van jou maak. Heel erg bedankt voor het delen! ❤

      2. Fatima El Irari

        14 maart 2018 at 07:08

        Heel graag gedaan Sanae! Hoop dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Souad

    10 januari 2019 at 14:23

    Hee lieve Fatima,
    Kan dit ook in de airfryer? Zoja Hoelang moeten ze erin om ze gaar te krijgen? ❤️

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2019 at 20:37

      Hi Souad,

      Jazeker, kan ook in de airfryer. Zelf bak ik ze altijd op de hoogste stand voor zeker 30 a 40 minuten.??❤️

  • Mandy

    15 december 2019 at 10:38

    Salam aleikom,

    Ik ga dit recept vandaag maken. Maar het viel me op dat er kiepvleugels staat ipv kip.

    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      15 december 2019 at 12:32

      Hi Mandy,

      Bedankt, ik bedoel natuurlijk kip haha. Ik heb het aangepast.😘

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept