Simpele gerechten, daar houden wij thuis van! Mijn man maakt vaak van die simpele gerechten die binnen een handomdraai op tafel staan en eigenlijk staat hij nooit langer dan 30 minuten in de keuken, lekker snel dus. Een van deze simpele gerechten zijn deze overheerlijke pizzaatjes die je simpel maakt met pitabroodjes als bodem. Jullie zagen deze pizzaatjes laatst voorbijkomen op social media en de vraag hierna was enorm, dus hierbij het recept voor jullie! Super simpel om te maken en erg lekker voor het avondeten met een kommetje soep!
Ingrediënten: (10 stuks)
Kip marinade:
- 300 gr. kipfilet, in blokjes
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 etl. peterselie, fijngesneden
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. kurkuma
- 1/2 tl. zwarte peper
- 2 etl. zonnebloemolie
Extra:
- 3 kleuren paprika, in reepjes
- 200 gr. champignons, in schijfjes
- Heinz Tomato Frito saus
- geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- groene olijven
- rucola
- rode ui
- knoflooksaus
Bereiding:
Stap 1.
Plaats de kipfilet in een kom en voeg de knoflook, rode ui, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en de zwarte peper toe. Giet de zonnebloemolie erbij en roer het samen. Laat de marinade voor minstens 30 minuten goed in de kip trekken.
Stap 2.
Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet voor 3 a 5 minuten aan en blijf de kip ondertussen doorroeren. Voeg de paprika en de champignons erbij en bak mee tot de groenten iets zachter zijn. Verwijder de koekenpan van het vuur en zet het even apart.
Stap 3.
Plaats de pitabroodjes op een bekleed bakplaat en smeer op elke pitabroodje ongeveer 2 eetlepels tomatensaus. Schep de kipfilet en de groenten bovenop en verdeel er nog wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden op. Bak de pizzaatjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten.
Stap 4.
Wanneer de pita pizzaatjes uit de oven komen verdeel je bovenop wat gesneden olijven, rucola, rode ui en knoflooksaus. Serveer de pizzaatjes lekker warm met een kommetje soep en je maaltijd is compleet!
Liefs,
Fatima
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
28 Comments
Maisa
3 maart 2019 at 12:59
Super! Ik ga dit morgen maken, dankje!
Fatima El Irari
3 maart 2019 at 13:03
Graag gedaan Maisa! Xx
Nouhaila
3 maart 2019 at 13:00
Kan ik deze ook met gehakt maken? Ik zag dit denk ik voorbijkomen bij jou op snap?
Fatima El Irari
3 maart 2019 at 13:02
Hi Nouhaila,
Klopt, ik maak ze ook weleens met gehakt. Je kunt mijn gehakt marinade recept hiervoor gebruiken en voor de rest gewoon dezelfde stappen volgen in dit recept.
Liefs,
Fatima
Johanna
3 maart 2019 at 13:01
Zien er lekker uit! Kan ik ook wraps gebruiken ipv pita?
Fatima El Irari
3 maart 2019 at 13:02
Hi Johanna,
Dat kan, maar dan wordt de bodem wel heel dun. Maar je zou ook wel wraps kunnen gebruiken hoor.
Halima
3 maart 2019 at 14:49
Hoi Fatima, gebruik je gewoon 1 hele pita broodje? Snij je em niet doormidden?
Alvast Bedankt.
Fatima El Irari
3 maart 2019 at 15:17
Hi Halima,
Klopt, gewoon een hele pitabroodje. Ik snijd die niet doormidden, want amders wordt de bodem te dun. Maar je mag het broodje natuurlijk altijd doormidden snijden hoor.❤️
Merve
3 maart 2019 at 21:38
Hoi Fatima,
Waar koop je de pitabroodjes?
Groet,
Merve
3 maart 2019 at 21:40
Hoi Fatima,
Waar koop je de Pitabroodjes?
Fatima El Irari
4 maart 2019 at 11:20
Hi Merve,
Pitabroodjes kun je echt in elke supermarkt vinden. Je vindt ze bij de afbak broodjes.??❤️
Naima
7 maart 2019 at 23:08
Hoi Fatima,
Welke soep maak jij er het liefst bij?
Fatima El Irari
8 maart 2019 at 11:06
Hi Naima,
Zelf serveer ik er vaak Turkse linzensoep bij.??♥️
https://uitdekeukenvanfatima.nl/turkse-linzensoep/
Fatima El Irari
8 maart 2019 at 11:08
Hi Naima,
Zelf serveer ik er vaak Turkse linzensoep bij.??♥️
https://uitdekeukenvanfatima.nl/turkse-linzensoep/
Aisha
9 maart 2019 at 11:28
Hi Fatima, ik heb op het moment geen oven kan ik het ook in de pan maken?
Groetjes, Aisha
Fatima El Irari
9 maart 2019 at 20:21
Hi Aisha,
Ja, hoor dat kan. Als je de deksel maar op de pan doet, zodat het een beetje gaat stomen en de broodjes zacht worden.❤️
Youssra
4 mei 2019 at 20:08
Hi fatima,
Ik wil deze broodjes graag maken maandag en meenemen op bezoek als het maandag ramadan is in shaa Allah. Als ik ze thuis afbak en dan meeneem worden ze dan niet hard? Gewoon goed inpakken met folie en een theedoek? Of worden ze hard?
Liefs,
Youssra
Fatima El Irari
5 mei 2019 at 09:36
Hi Youssra,
Dat kan zeker en ze worden niet hard. Als je het deeg maar goed kneed en het deeg goed laat rijzen. Als je ze voor de iftar voor 5 minuten even verwarmt op 100 graden, dan is het net of je ze net hebt gebakken. Succes en ramadan mubarak!♥️
Youssra
5 mei 2019 at 15:49
Hi Fatima,
Maar dit maak je toch met pita broodjes kant en klare van de supermarkt? Wat moet ik kneden dan? Sorry ik dacht pita van de supermarkt vandaar de vraag worden ze dan niet hard als je ze meeneemt op visite als je ze ruim van te voren afbakt.
Liefs,
Youssra Badouri
Fatima El Irari
5 mei 2019 at 20:50
Haha, sorry ik haalde even twee recepten door elkaar.? Je kunt deze broodjes ook vooraf maken en daar kort opwarmen. Temperatuur echt maar op 100 graden zetten, want anders worden ze hard.❤️
Youssra
5 mei 2019 at 21:40
Hahahaha ik dacht al! Geeft niet joh haha. Dank je wel ❤❤❤
Ramadan Moubarak ?
Fatima El Irari
5 mei 2019 at 21:50
Hahaha!!?
Anissa
7 mei 2019 at 15:21
Hey Fatima
Zijn dat van die grote pitta broodjes? op de foto lijken ze nogal klein
groetjes
Fatima El Irari
7 mei 2019 at 15:56
Hi Anissa,
Ik gebruikte kleine pitabroodjes, maar grote kunnen ook.
Hasna Boumaaza
16 mei 2019 at 18:17
Ben ze aan het maken maar dn met vega kip!
Fatima El Irari
16 mei 2019 at 18:17
Lekker!?
Azizaaaaa
11 mei 2020 at 17:12
Hoi Fatima, kan nergens meer het recept vinden van kip. Niet de pita
Fatima El Irari
12 mei 2020 at 08:47
Hi Aziza,
In dit recept staat de bereidingswijze van de kip.