Pistache Rolls
Prep time: 2 uur
Cook time: 35 minuten
Serves: 8 stuks
Pistache Rolls
- Voorbereidingstijd 2 uur
- Kooktijd 35 minuten
- Totale tijd 2 uur 35 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 600 gram bloem
- 200 gram kristalsuiker
- 7 gram gedroogde gist, (1 zakje)
- 1 theel. zout
- 250 ml melk, lauwwarm
- 100 gram roomboter, gesmolten
- 1 ei
Roomkaas frosting:
- 100 gram roomkaas, naturel
- 2 eetl. poedersuiker
- 50 ml slagroom
- merg van een vanillestokje
Ook nodig:
- 180 gram pistachepasta
- 100 gram pitstachenoten, ongezouten
- 100 ml slagroom
Bereiding:
Deeg kneden:
- 1)
Roer in een ruime kom de bloem, zout, kristalsuiker en de gedroogde gist samen.
- 2)
Breek het ei bij de melk en voeg ook de gesmolten roomboter erbij.
- 3)
Roer het samen en giet het mengsel geleidelijk in de kom en kneed op middelhoge snelheid.
- 4)
Kneed het deeg in circa 3-4 minuten soepel en zacht, tot het niet meer plakkerig is.
- 5)
Vorm het deeg met je handen tot een bal en plaats het deeg terug in de kom.
- 6)
Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg rijzen voor 60 minuten.
Pistache rolls vormen:
- 1)
Druk de lucht uit het gerezen deeg en bestrooi je werkblad licht met een laagje bloem.
- 2)
Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dikte.
- 3)
Smeer het deeg in met de pistachepasta en strooi bovenop de gehakte pistachenoten.
- 4)
Snijd het deeg met een mes in stroken van circa 10 cm breed en rol elke strook strak op.
- 5)
Plaats de rolls in een schaal met bakpapier en dek ze weer af en laat rijzen voor 30-40 min.
- 6)
Giet vervolgens de slagroom in de ovenschaal tussen de pistache rolls.
- 7)
Bak de pistache rolls in het midden van de oven op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- 8)
Roer de roomkaas met de poedersuiker, merg van het vanillestokje en de slagroom stevig.
- 9)
Laat de rolls iets afkoelen en verdeel de frosting bovenop en garneer met pistachenoten. Enjoy!
7 Comments
Kawthar
15 december 2023 at 10:15
Assalaamou 3alaykoum.
Als het deeg wat te plakkerig blijft, kan ik er gewoon wat bloem bijvoegen?
Imane
18 december 2023 at 18:48
Hi! Wat een leuk recept! Ik vroeg me echter af of ik dit recept ook kan toepassen met met citroenpasta en als topping dan citroenschilfers?
xoxo
Imane
20 december 2023 at 23:04
Hi! Super leuk recept!
Ik vroeg me af of ik dit kan aanpassen naar een citroenen variant? Dus met citroenpasta en citroenschil?🥰
Aicha
24 december 2023 at 15:48
Hoi Fatima, tbarkellah 7lik. Het ziet er weer heerlijk uit. Ik ben van plan om dit recept morgen te maken om mee te nemen naar bezoek. Heb je nog tips voor beginners😋
Zahra
24 december 2023 at 22:18
Salam Alaikom Fatima van waar heb je de pistache spread gekocht?
Selima
7 januari 2024 at 01:26
Waar koop je die pistachepasta?
Shumaila
12 juli 2024 at 12:46
Hoi Fatima, wat een leuk recept! Mag ik je vragen waar je je pistachepasta koopt?