Pistache Rolls

2 mei 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ik heb weer wat lekkers voor jullie! Deze pistache rolls met pinda’s zijn zo lekker crunchy en je eet er met gemak een paar achter elkaar op! Tijdens de ramadan nodigen wij voor de iftar vaak familie en vrienden uit, en dan kan zoiets lekkers natuurlijk niet ontbreken op tafel. Erg lekker en je hebt ze ook nog eens zo gemaakt!

Ingrediënten:
  • 100 gr. geroosterde pinda’s
  • 200 gr. pistache
  • 1 tl. kaneel
  • 3 etl. poedersuiker
  • 1 pak filodeeg
  • 150 gr. gesmolten roomboter
  • 200 gr. honing
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 180 graden op de boven-onder warmte. Maal in een hakmolen de pinda’s en de pistache ietsjes fijn. Schep het mengsel in een kom en voeg de kaneel en de poedersuiker erbij en roer het samen. Zet de kom opzij.

Stap 2.

Smelt de roomboter op laag vuur en blijf roeren. Plaats een vel filodeeg op je werkblad en besprenkel met roomboter tot het filodeeg geheel is bedekt. Strooi een handvol notenmengsel bovenop en vouw de onderzijde ongeveer 2 cm naar boven. Plaats een lange spies of staaf onderaan het filodeeg en rol de filodeeg strak naar boven. Druk de filodeeg aan de linker en rechter kant ietsjes naar binnen tot het filodeeg kreukelt, verwijder de spies en plaats de filodeeg in een ovenschaal of op een bakplaat.

Stap 3.

Smeer de rolls in met extra gesmolten roomboter en bak de rolletjes mooi goudbruin voor ongeveer 10 a 15 minuten. Verwarm de honing op laag vuur in een steelpannetje, snijd de rolls in stukken en giet vervolgens de warme honing eroverheen. Laat de honing voor 10 minuten intrekken, garneer met extra gehakte pistache en serveer met een glaasje thee!

Extra tips&tricks:
  • Vervang de pistachenoten door walnoten of hazelnoten.
  • Dek het filodeeg altijd af met een theedoek, zodat die niet uitdroogt en scheurt.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

119 Comments

  • Laila

    2 mei 2019 at 10:57

    Deze ga ik zeker eens proberen in shaa Allah ?. Dankje voor het delen van het recept!

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 11:05

      Lekker, en natuurlijk graag gedaan lieve Laila! Xx

      1. Chaima

        3 mei 2019 at 22:43

        Fatima je bent vergeten te melden dat je een stokje gebruikt voor het rollen van baklava ?

      2. Fatima El Irari

        4 mei 2019 at 07:29

        Hi Chaima,

        Staat erbij lieverd. Kijk bij stap 2.?♥️

    2. Gisou Gobardhan

      26 april 2020 at 11:49

      Welk merk filodeeg gebruik je? Ik zie dat jii grote hebt. Ik heb filodeeg voor loempia’s. Kan het ook daarmee?

      1. Fatima El Irari

        26 april 2020 at 18:03

        Hi Gisou,

        Ja, die zou je ook kunnen gebruiken alleen dan heb je wel iets dikkere rolls die krokanter zijn. Mocht je dezelfde filodeeg willen, dan kun je deze het beste even bij de Marokkaanse of Turkse slager halen.

    3. Sedef

      1 mei 2020 at 15:43

      Hi Fatima,

      Bij de ingrediënten staat er ‘honing’ en bij stap 3 geef je aan dat je bijen honing gebruikt. Kan ik ook bloemenhoning gebruiken ipv bijenhoning?

      1. Fatima El Irari

        2 mei 2020 at 14:01

        Hi Sedef,

        Ja, hoor je kunt echt elk soort honing gebruiken.

  • Nadia

    2 mei 2019 at 11:00

    Ziet er goed uit! Wanneer snij je de rolls in stukjes? Voor of nadat ze de oven ingaan? Groetjes van Nadia

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 11:05

      Hi Nadia,

      Dankjewel lieverd! Ik doe dit nadat ze uit de oven komen. Xx

      1. Nisryne

        2 mei 2019 at 11:15

        Ziet er super lekker uit?Waar koop jij pistache noten?

      2. Fatima El Irari

        2 mei 2019 at 12:04

        Hi Nisryne,

        Dankjewel! Ik koop ze bij de Jumbo, maar elke supermarkt heeft pistache noten hoor. Xx

      3. Sousou

        4 mei 2019 at 02:28

        Kunnen we de pinda’s vervangen door walnoten?

      4. Fatima El Irari

        4 mei 2019 at 07:27

        Hi Sousou,

        Dat kan zeker! Ook erg lekker.❤️

  • AG

    2 mei 2019 at 11:34

    Hoeveel roomboter gebruik je nadat je de rolls insmeert ? Want er staat in het recept 150 gram maar dat gebruik je vooraf neem ik aan☺️

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 12:03

      In totaal heb ik 150 gram gesmolten roomboter gebruikt. En wat ik heb overgehouden smeer ik bovenop de rolls. Mocht je geen boter meer overhebben, dan kun je altijd 50 gram extra roomboter smelten. Xx

  • Rukiye

    2 mei 2019 at 11:36

    Schat kan Je dit ook 1 dag van te voren maken? Droogt de honing? Moet je opnieuw honing smeren?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 12:02

      Hi Rukiye,

      De honing trekt in de rolls, maar droogt zeker niet uit. Als je maar bijenhoning gebruikt. Xx

  • Laila

    2 mei 2019 at 11:38

    Hoi Lieve Fatima,
    Eerst en vooral wil ik je bedanken dat je altijd met ons uw recepten deelt echt heel lief.
    Twark’Allah hliek en een keukenprinces 🙂
    Ik ga deze zeker en vast uitproberen die van ons gaat thuis heel blij zijn.

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 12:01

      Hi lieve Laila,

      Heel graag gedaan lieverd en geniet er lekker van! Allahibarkfiek. Xx

  • Roms

    2 mei 2019 at 11:41

    Heyy een vraagje waar kun ke het best de pistache noten halen?

  • Roms

    2 mei 2019 at 11:41

    Een vraagje waar kun je het best de pistache noten halen??

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 12:01

      Hi Roms,

      Ik gebruikte die van de Jumbo, maar je kunt eigenlijk in alle supermarkten wel pistache noten vinden.

  • Naoual

    2 mei 2019 at 11:45

    Gebruik je ongezouten roomboter?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 12:00

      Hi Naoual,

      Ik gebruikte gezouten roomboter, maar ongezouten kan ook natuurlijk.

  • Sam

    2 mei 2019 at 11:54

    Dit is altijd zo lekker! Ik ga het binnenkort zelf maken! Dank je wel voor het recept!!
    Groetjes Sam

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 11:59

      Graag gedaan Sam en inderdaad erg lekker! Xx

      1. Sakina

        2 mei 2019 at 18:46

        Hoihoi, super heerlijk recept!!. Mag ik vragen wanneer je de spies verwijdert? Ik neem aan als je de rol in de ovenschaal legt?

      2. Fatima El Irari

        2 mei 2019 at 20:37

        Dankjewel Sakina!♥️ Klopt, je haalt de spies weg voordat je de rol in de ovenschaal legt.

  • Viktoria

    2 mei 2019 at 12:01

    Hoi,

    Als je voor walnoten gaat moet dat dan ook met de geroosterde pindas?

    Groetjes,

    Viktoria

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 14:00

      Hi Viktoria,

      Mocht je walnoten gebruiken dan kun je die of combineren met pistache of met pinda’s kan allebei.

  • Hanane

    2 mei 2019 at 12:03

    Dag Fatima!

    Ik vind dat roomboter zo’n hevige smaak heeft en ben daar geen fan van.
    Is het goed als ik dat gewoon vervang met bakboter?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 13:59

      Hi Hanane,

      Ah bedoel je margarine? Zelf gebruik ik alleen roomboter, dus ik weet echt niet of andere boter lekker zal smaken.?

    2. Loubna

      2 juni 2019 at 11:40

      Heey ik wil deze voor suikerfeest maken. Allen heb ik een vraagje hoeveel dagen van te hlvoren kan je deze maken?of is het beter om 1 dag van te voren te maken?
      Groetjes loubna

      1. Fatima El Irari

        2 juni 2019 at 14:47

        Hi Loubna,

        Je kunt deze het beste 1 dag van tevoren maken.

  • Mar

    2 mei 2019 at 12:39

    Salam Alaikoem Oeghti, gebruik je gezouten of ongezouten pistache?

    Keep up the good work

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 12:54

      Alaikoem salaam,

      Ik gebruik gezouten roomboter.??❤️

      1. Mar

        2 mei 2019 at 13:08

        Gezouten pistache? Ik vroeg geen roomboter hahab

      2. Fatima El Irari

        2 mei 2019 at 13:58

        Ohhh sorry haha!? Ik gebruik gezouten pistache.

  • Nazz

    2 mei 2019 at 14:09

    Hoi, dat stokje die je er tussen plaats. Waar kun je dat halen?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 14:45

      Hi Nazz,

      Dit is een spies die je normaal gesproken gebruikt voor het vlees op de barbecue.

      1. Shay

        7 mei 2019 at 16:30

        Hoi Fatima! Kan ik ook normale gezouten pinda’s gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        7 mei 2019 at 22:23

        Dat kan, maar ik raad toch ongezouten pinda’s aan omdat de pistache al gezouten zijn.

  • Saatje

    2 mei 2019 at 14:35

    Hoi Fatima! Bedankt voor dit recept. Ik heb 2 vragen. Kan ik de rolls een aantal dagen bewaren? En mijn oven heeft alleen hete lucht, raad je nog steeds 180 graden aan?

    Groetjes
    Saatje

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 14:45

      Hi Saatje,

      Jazeker, je kunt de rolls in een afgesloten trommel voor een paar dagen op een koele plek bewaren. Ook op hetelucht kun je 180 graden aanhouden en in de tussentijd de rolls goed in de gaten houden.❤️

  • Mamavan3

    2 mei 2019 at 14:51

    Heerlijk. Ik maak dit met amandelen, walnoot en mazhar. Deze insha Allah ook eens proberen. Chokran

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 15:18

      Hi Mamavan3,

      Nu je het zegt lijkt mazhar mij er ook erg lekker bij! Ik maak binnenkort eentje met amandelen en dan zal ik zeker eens mazhar proebren. Xx

  • Sara

    2 mei 2019 at 17:47

    Hallo, had nog een vraagje, bij de ingrediënten staat ‘1 pak filodeeg’, hoeveel vellen gebruik je uiteindelijk, want het begint met stap 2 neem een vel…
    Groetjes, Sara

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 20:41

      Hi Sara,

      Zelf heb ik in totaal 8 vellen gebruikt, maar voor elke ovenschaal/bakplaat heb je meer of minder nodig vellen nodig.

  • Hafsa Mrabet

    2 mei 2019 at 18:21

    Ziet er echt heerlijk uit Fatima, dankjewel voor het recept! ? Ik wil dit graag maken voor de ramadan, kan je het ook invriezen?

  • Hafsa

    2 mei 2019 at 18:22

    Ziet er echt heerlijk uit Fatima, dankjewel voor het recept! ? Ik wil dit graag maken voor de ramadan, kan je het ook invriezen?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 20:39

      Hi Hafsa,

      Graag gedaan lieverd! Zelf heb ik ze nog niet ingevroren, maar je kunt ze gewoon in een lichtdichte trommel bewaren. Trommel goed afsluiten en op een koele plek bewaren.❤️

  • Nasira

    2 mei 2019 at 20:33

    Salam fatima,
    Mijn rolls kon ik niet snijden Want ze gingen kapot en elke stuk brak voordat ik die beet kon pakken?
    Wat doe ik fout, de mes was wel scherp!!

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 20:36

      Alaikoem salaam Nasira,

      Welke filodeeg heb je gebruikt? en heb je de rolls goed ingesmeerd met roomboter voordat ze de oven ingingen?Als de filodeeg breekt, dan komt dat vaak omdat de filodeeg te droog is.

      1. Nasira

        2 mei 2019 at 20:51

        Salam lieverd,
        Nee de filo was goed ingevet en heb dezelfde als de jouwe vd turk gebruikt. Ik ga ze nog een keer proberen! Laat je weten!!

      2. Fatima El Irari

        2 mei 2019 at 22:54

        Hi Nasira,

        En scheurde het filodeeg tijdens het rollen? Let de volgende keer even goed op je oven, WNF het kan zo zijn dat 180 graden iets te hoog is voor jouw oven. Als ze bruin zijn gekleurd mogen ze direct uit de oven.❤️?

    2. Mehtap

      22 mei 2019 at 19:41

      Hoi, als ik baklava maak dan snij ik het voordat het in de oven gaat want daarna gaan ze bij mij ook moeilijk met snijden. Misschien is dat een idee dus voor je het in de oven doet eerst aansnijden dus? liefs Mehtap

      1. Fatima El Irari

        23 mei 2019 at 11:28

        Hi Mehtap,

        Goede tip, dankjewel!

    3. Oum ri

      22 mei 2019 at 21:49

      Je kan de rolls ook snijden voordat je ze in de oven doet, is wat makkelijker

      1. Fatima El Irari

        23 mei 2019 at 11:27

        Ja, kan ook inderdaad.

  • Somicha

    2 mei 2019 at 20:59

    Hii Fatima
    Welke pinda’s gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 22:53

      Hi Somicha,

      Ik gebruik de ongezouten pinda’s van de Lidl.

  • Petra

    2 mei 2019 at 21:01

    Dank je wel voor het recept. Moeten de pistachenoten net als de pinda’s vooraf worden geroosterd?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 22:53

      Hi Petra,

      Graag gedaan! Mag je doen, maar hoeft niet perse. Ik moet wel zeggen dat geroosterde noten het lekkerst smaken.??❤️

    2. Hahi

      21 mei 2020 at 09:27

      Salam fatima. Ik zie dat je die pistache mengsel over de filodeeg verpsreid. Maar da lijkt zo weinig. Is het dan ni dun wnr je het oprolt?

      1. Fatima El Irari

        21 mei 2020 at 11:46

        Hi Hahi,

        Je kunt natuurlijk altijd meer gebruiken, maar omdat je het filodeeg oprolt zul je echt genoeg pistache hebben in een rolletje. Xx

  • Maysa

    2 mei 2019 at 21:02

    Mag ik vragen waar je bijenhoning koopt? Ik heb me rot gezocht in de jumbo haha kon t niet vinden! Alvast bedankt! X

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 22:52

      Hi Maysa,

      Dit is gewoon ‘normale’ honing lieverd. Alleen wordt het vaak bijenhoning genoemd.

  • Sandra

    2 mei 2019 at 21:39

    Salam fatima, als eerst dank je wel voor je recept ? welke spies bedoel jij de houten lange saté stokjes of echt die ijzeren spies? Ik wil ze graag maken maar ik heb alleen die lange saté spiesjes

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 22:51

      Alaikoem salaam Sandra,

      Ik gebruik de ijzeren spies, maar de houten kun je ook prima gebruiken. Mocht de spies iets te kort zijn voor de breedte van het filodeeg, dan kun je het filodeeg altijd iets kleiner snijden. Succes!♥️

  • Maureen

    2 mei 2019 at 22:32

    Hoi lieve Fatima,

    Dank je wel weer voor het delen van dit heerlijke recept. Kun je ze ook invriezen? En zijn ze dan net zo lekker?

    Liefs,
    Maureen

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 22:48

      Hi Maureen,

      Graag gedaan hoor! Zelf heb ik ze jog nooit ingevroren, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of ze dan nog lekker en krokant zullen zijn. Je kunt ze wel bewaren in een luchtdichte trommel op een koele plek.

  • Re

    3 mei 2019 at 06:17

    Hoi Fatima
    Sprenkel je de warme honing erover als het deeg nog warm is. Of moet je het eerst laten afkoelen? Zelf vind ik de smaak van honing vaak te heftig. Is er een alternatief?

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2019 at 08:36

      Ik schenk de warme siroop er direct overheen wanneer ze nog warm zijn. Mocht je honing te heftig vinden, dan zou je ook suikersiroop kunnen ge ruiken af warme abrikozenjam.??

  • Anissa

    4 mei 2019 at 15:50

    Hey Fatima,

    Ik ziet dat je een volledige ovenschotel hebt gevuld. Heb je maar 1 filodeeg gebruikt?

    Groetjes xx

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2019 at 09:38

      Hi Anissa,

      Nee, lieverd ik heb in totaal rond de 8 stukken gebruikt.

  • Nina

    5 mei 2019 at 07:07

    Selaam Fatima
    Dank je weeral vooral de lekkere recepten
    Vraagje.. heb er zo zin in
    Kan ik ook mix noten en/of amandelen gebruiken ipv pistache ? Zijn de geroosterde pinda’s een must?

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2019 at 09:35

      Alaikoem salaam Nina,

      Jazeker, je kunt ene mix van noten gebruiken hoor. Als je de pinda’s roostert dan proef je het extra lekker, maar het hoeft niet perse.

  • Marja

    5 mei 2019 at 16:38

    Lieve Fatima,

    Nog gefeliciteerd met je kleine mannetje , ik laat eigenlijk nooit een berichtje achter maar ben erg blij met al je lekkere receoten. Ik heb er al vele gemaakt.
    Deze ga ik zeker ook maken.
    Je bent erg geduldig met alle vragen en ik moet wel eens lachen als ik alle vragen lees en hoe je alles beantwoord.
    Dank je wel voor alle lekkere receoten. Lieve groetjes Marja

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2019 at 20:33

      Hi Marja,

      Aah super lief! Dankjewel lieve schat en natuurlijk heel graag gedaan! Lief en leuk dat je een berichtje achterlaat.❤️?

  • Marja

    5 mei 2019 at 16:39

    Datums moet natuurlijk Fatima zijn 🙂

    1. Samira

      6 mei 2019 at 07:52

      Salaam, had nog een vraagje. Waar haal je de geroosterde pinda’s?

      1. Fatima El Irari

        6 mei 2019 at 08:56

        Deze kun je zowel bij de Jumbo als Lidl kopen.

  • Esma

    6 mei 2019 at 04:47

    Selam vraagje heb je kan en klaren geroosterde pinda’s gebruikt of heb je ze zelf geroosterd

    1. Fatima El Irari

      6 mei 2019 at 08:55

      Hi Esma,

      Ik heb kant en klare geroosterde pinda’s gebruikt, maar je kunt ze ook zelf roosteren.

  • Saatje

    6 mei 2019 at 11:09

    Hoi Fatima! Ramadan Mubarak voor jou en je familie❤️ Ik ga nu de rollen maken maar kom alleen pistache vinden die nog in het schilletje zitten. Is het 200 gr pistache zonder het harde schilletje/huisje erom heen?

    Groetjes
    Saatje

    1. Fatima El Irari

      6 mei 2019 at 11:18

      Hi Saatje,

      Ramadan muabrak lieverd! Je moet de pistache gewoon pellen, dus het harde schil gooi je weg. Xx

  • Ni3met

    7 mei 2019 at 18:36

    Salaam aylikoum fatima alles goed K wil deze heel graag maken Mag k vragen wat je bedoelt met de spies Moet k die nu er in steken als k het Heb opgerold Kom er echt niet uit hihi

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 18:59

      Alaikoem salaam Nihmet,

      Je plaatst de spies onderaan het filodeeg en die rol je mee op naar boven. Zie hier een voorbeeld video vanaf 2:40; https://youtu.be/fWBmS9Ta9c0

  • Ni3met

    8 mei 2019 at 11:10

    Thanks schat voor de moeite Nu pas begrijp k het hahaah Beetje traag van begrip ??

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:03

      Is niet erg hoor!

  • Seda

    8 mei 2019 at 12:59

    Hoi Fatima, welk merk filodeeg heb je gebruikt? Alvast bedankt!

  • Jerry’s

    8 mei 2019 at 16:45

    Hoi Fatima,
    Ik vraag mij af of jij de pistache noten zelf pelt of al gepelde haalt?

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2019 at 20:34

      Hi Jerry,

      Ik pel ze zelf nog.

  • souma

    9 mei 2019 at 08:57

    Lieve Fatima,

    Kan je dit ook vullen met kaas? ZOja, welke kaas is het beste?

    Thank you!!

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:07

      Hi lieve Souma,

      Je kunt geraspte kaas gebruiken. Misschien ook lekker met geraspte mozzarella.

  • Souad

    9 mei 2019 at 12:27

    Salam alaykom,

    Ik wil de rolls graag maken, maar kan zelf geen bijen honing vinden. Bedoel je gewoon bloemen honing? Kun je misschien een foto plaatsen van de honing die je bedoelt?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:01

      Alaikoem salaam Souad,

      Bloemenhoning kun je ook gebruiken hoor.??♥️

      1. Senna

        12 mei 2019 at 15:08

        ? honing Komt van bijen gemaakt van nectar uit bloemen.
        Ps. Wat een leuke website is dit.

      2. Fatima El Irari

        12 mei 2019 at 15:35

        Dankjewel lieverd!❤️

  • Nassira

    16 mei 2019 at 11:09

    Hi Fatima,

    Ik vroeg me even af of je bijvoorbeeld ook bloemenhoning kunt gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 14:41

      Hi Nassira,

      Jazeker, kan ook.??♥️

  • Youssra

    25 mei 2019 at 13:01

    Hey Faatje,

    Ik begrijp de gebruiksaanwijzing niet zo goed, heb je hier een video van?

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 14:31

      Hi Youssra,

      Nee, enkel de foto’s. Wat begrijp je niet?

  • Sakina

    26 mei 2019 at 07:50

    Hey ziet er heerlijk uit, ik zie dat ne filodeeg gebruikt ik denk niet dat ik dit kan krijgen hier in de UK. Kan ik ook gewoon bladerdeeg gebruiken wat je Voor loempias ook normaal gebruikt?
    Dankjewel ?

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2019 at 08:05

      Hi Sakina,

      Ook daar hebben ze waarschijnlijk wel filodeeg hoor, dus ik zou het gewoon even navragen. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken, alleen dan worden ze wel minder krokant. Xx

      1. Sakina Charafi

        26 mei 2019 at 11:04

        ja dankjewel ik heb al op internet gevonden bij een
        Supermarkt. Wil ze graag voor 3eid maken inshallaah ?? Chokran

      2. Fatima El Irari

        26 mei 2019 at 14:54

        Ah super! Succes lieverd en geniet er inschAllah van! Xx

  • Hou

    26 mei 2019 at 15:53

    Hoi, ik snap de werkwijze niet zo goed..

    Ik lees in u reacties 8 vellen filo gebruikt maar in u recept staat 1 vel? Dus snap de werkwijze niet zo goed.

    Moet ik in 1 keer 8 vellen filo op elkaar stappelen en op bovenste vel besmeren met boter ? Of moet ik telkens 1 vel filo deeg pakken apart vullen enz tot ik ik totaal 8 x filo deegs heb gevuld? Sorry snap het ni zo goed

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2019 at 19:23

      Ik gebruik in totaal 8 vellen filodeeg, dus elke rol die je ziet is 1 vel. Dus je begint met 1 vel, die smeer je in met de roomboter, noten erop en die rol je dan op. Die plaats je in de ovenschaal en dag ga je verder met de volgende vellen. Mocht het nog niet duidelijk zijn, dan hoor ik het graag. Xx

  • Fatima

    29 mei 2019 at 11:15

    Salaam, ik heb ze gemaakt en ze waren heeeeeerlijk, alleen de nootjes had ik te fijn gemalen, maar ze waren goed gelukt en lekker thanx voor je heerlijke recepten?

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:35

      Alaikoem salaam Fatima,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Marleen

    4 september 2019 at 20:22

    Hi Fatima!

    Wat een leuk recept. Ik wil dit maken voor vrienden als toetje icm frambozen pistache semifreddo (ijstaart). Kan ik het thuis maken en dan daar opwarmen, zo ja op hoeveel graden en hoelang? Of is het beter om het echt pas daar te maken.. Ik hoor het graag! Dank je wel

    1. Fatima El Irari

      4 september 2019 at 21:25

      Hi Marleen,

      Je kunt dit altijd een paar uur van tevoren of zelfs een dag van tevoren klaarmaken. Ik serveer het altijd koud, dus opwarmen hoeft niet. Geniet ervan!

  • Sabrina

    21 april 2020 at 17:27

    Ze zijn super lekker!! Ik maak ze vaak nu voor bij de thee heerlijk ..dank je wel voor het recept.

    1. Fatima El Irari

      22 april 2020 at 13:18

      Hi Sabrina,

      Wat leuk! Heel graag gedaan hoor.

  • Sabah daoudi

    2 mei 2020 at 10:34

    Salam fatima,

    Waar koop je bijenhoning. Bij de ah vind ik alleen bloemenhoning.

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:55

      Alaikoem salaam Sabah,

      Deze kocht ik bij de Aldi, maar bloemenhoning is ook prima hoor.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept