Pistache Hoorntjes

18 mei 2020Fatima El Irari

Prep time: 1 uur

Cook time: 15 minuten

Serves: 20

Zin om koekjes te bakken? Deze hoorntjes gevuld met gehakte pistachenoten en gesmolten chocolade zijn heerlijk! Echt waar je blijft er maar van eten, zo verslavend lekker zijn ze!

Print recept

Pistache Hoorntjes

  • Voorbereidingstijd 1 uur
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 1 uur 15 minuten
  • Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Koekjesdeeg:

  • 250-280 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 gram margarine, of roomboter
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei , maat M

Pistache vulling:

  • 250 gram pistache
  • 100 gram witte chocolade, gesmolten

Bereidingswijze:

Koekjesdeeg kneden:

  • 1)

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en zet de kom apart. 

  • 2)

    Mix in een aparte kom de zachte margarine met de kristalsuiker en de vanille extract romig

  • 3)

    Klop het ei los en voeg deze erbij en mix het mengsel voor nog eens 1-2 minuten.

  • 4)

    Voeg de helft van het bloemmengsel toe en het op lage snelheid tot de bloem is opgenomen.

  • 5)

    Voeg de overige bloem toe en mix het weer samen tot een mooi zacht koekjesdeeg.

  • 6)

    Schep het deeg uit de kom en vorm het deeg tot een bal.

  • 7)

    Pak het deeg in met plasticfolie en leg het deeg in de koelkast voor 30 minuten.

Hoorntjes vormen:

  • 1)

    Snijd het deeg in tweeën en pak de ene helft in met folie.

  • 2)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een lange plak van ongeveer 0,5 cm.

  • 3)

    Snijd met een pizzames lange stroken uit het deeg van ongeveer 1 cm breed.

  • 4)

    Wikkel de lange strook deeg om het hoorntje en zet de hoorntjes op een bord.

  • 5)

    Zet ze voor 10 minuten in de koelkast voordat je ze bakt, zodat de vorm mooi behouden wordt.

  • 6)

    Bak de hoorntjes op 180 graden (boven-onder) warmte voor 13-15 minuten tot ze mooi lichtbruin zijn.

  • 7)

    Laat ze voor ongeveer 1-2 minuten afkoelen en verwijder ze dan van het hoorntje.

Pistache vulling:

  • 1)

    Hak de pistache fijn en leg ze in een ruime kom.

  • 2)

    Smelt de witte chocolade au bain marie en laat de chocolade ietsjes afkoelen.

  • 3)

    Giet de gesmolten chocolade bij de pistachenoten en roer het flink samen.

  • 4)

    Schep de pistache vulling in de hoorntjes en leg ze op een bord.

  • 5)

    De gesmolten chocolade wordt vanzelf hard, dus je hoeft de koekjes niet in de koelkast te bewaren.

  • 6)

    Serveer de koekjes met een kop thee en eet smakelijk!

     

Extra tips&tricks:

  • Mocht het deeg nog iets te plakkerig zijn, dan voeg je er ongeveer 1 eetlepel bloem bij en kneed je het door.
  • Je kunt het deeg afgedekt voor 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

40 Comments

  • Ibtissam

    18 mei 2020 at 10:46

    Kan je het ei ook weglaten of vervangen

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:19

      Hi Ibtissam,

      Je kunt het ei weglaten of vervangen door 1 eetlepel zonnebloemolie.

      1. Sara

        20 mei 2020 at 23:16

        Hey ,

        Vraagje is het mogelijk om het anders te vormen ipv een hoorn?

      2. Fatima El Irari

        21 mei 2020 at 11:40

        Hi Sara,

        Ja, hoor je hoeft niet perse dezelfde vorm te gebruiken.

    2. Sally

      23 mei 2020 at 14:21

      Salam alykom Fatima,

      Kan je 1 theelepel vanille extract overslaan of vervangen?

      Alvast bedankt.

      Wa salam alykom

      1. Fatima El Irari

        26 mei 2020 at 09:28

        Alaikoem salaam Sally,

        Die kun je eventueel ook weglaten of vervangen door vanillesuiker.

  • Nadia

    18 mei 2020 at 10:52

    Hi Fatima

    Is het deeg zoet?
    En breekt het hoorntje niet als je het bijt?
    En maakt het uit of het gezouten of ongezouten Pistache zijn? Zie overigens op 1 van jouw foto’s een gezouten zak staan

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:20

      Hi Nadia,

      De koekjes zijn niet heel zoet, omdat de vulling al zoet genoeg is. Het koekje is gewoon lekker krokant, dus als je erin bijt dan breekt die wel maar niet helemaal als je dat bedoelt. Ik heb ongezouten pistachenoten gebruikt.

    2. Hajat

      23 mei 2020 at 16:25

      Hoi, ik heb net het deeg gemaakt maar ik heb het vermoeden dat de verhoudingen in het recept niet kloppen. Het deeg is kruimelig zoals meerdere dames eerder hebben aangegeven. Ook heb ik een lepel extra bloem gebruikt zoals je de dames hebt geadviseerd maar helaas..nog steeds kruimelig en geen mooi soepel deeg. Ik heb wel exact de stappen gevolgd zoals vermeld. Erg jammer.

      1. Fatima El Irari

        26 mei 2020 at 09:30

        Hi Hajat,

        Als het deeg kruimelig is, dan is je deeg te droog. Je kunt er dan extra boter of margarine bijdoen zodat het weer soepel wordt. Hoe groot is je ei?

  • Samira

    18 mei 2020 at 11:37

    Asalaam alaikoum Fatima,

    Moet je de hoorntjes ook insmeren met olie of iets? Of krijg je het na het bakken er gemakkelijk vanaf.
    Wasalaam,
    Samira

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:24

      Alaikoem salaam Samira,

      Nee, je hoeft ze niet in te smeren. Nadat ze de oven uitkomen laat je ze voor ongeveer 1-2 minuten afkoelen en dan trek je ze heel makkelijk eraf. Xx

  • Jumaanah

    18 mei 2020 at 12:35

    Salaam fatima ,
    Dankje wel voor dit recept!
    Wat kan je inplaats van die hoorentjes gebruiken want ik heb er geen?
    Groetjes Jumaanah

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:26

      Alaikoem salaam Jumaanah,

      Graag gedaan! In deze video wordt uitgelegd hoe je ze zelf kunt maken; https://www.youtube.com/watch?v=zfQmz6ij3o8

  • rayhanah

    18 mei 2020 at 12:36

    Salaam Fatima,

    Wat heerlijk die koekjes Ik ga het zeker eens proberen
    Groetjes Rayhanah Xxx

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:26

      Alaikoem salaam Rayhanah,

      Bedankt lieve schat! Xx

  • Nadia

    18 mei 2020 at 12:53

    Hoe lang blijven ze goed als ze luchtdicht worden ingepakt?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:27

      Hi Nadia,

      Ik heb ze vaker meer dan een week bewaard op een koele plek in huis.

  • Siham

    18 mei 2020 at 13:11

    Ziet er heerlijk uit! Waar kan ik die hoorntjes vinden?

  • Jumaanah

    18 mei 2020 at 15:24

    Salaam Fatima,

    Wat heerlijke koekjes,
    Kan je ander vulling gebruiken in plaats van pistach

    Groetjes Jumaanah Xxx

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:36

      Alaikoem salaam Jumaanah,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt de koekjes vullen met wat jij lekker vindt. Xx

  • Ikram

    18 mei 2020 at 16:54

    Salaam wa3laikoem fatima ,

    Dit ziet er weer eens héérlijk uit!
    Vraagje : wat als je die hoorntjes niet hebt , kan je ze dan op een ander manier maken?

    Liefs , Ikram

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:37

      Alaikoem salaam Ikram,

      Bedankt lieverd! In deze video wordt uitgelegd hoe je zelf hoorntjes kunt maken; https://www.youtube.com/watch?v=zfQmz6ij3o8

  • Cel

    18 mei 2020 at 17:01

    Heey faat leuk recept is er meschien een andere mogelijkheid als je deze vormpjes niet hebt?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:38

      Hi Cel,

      Dankjewel! In deze video wordt uitgelegd hoe je zelf hoorntjes kunt maken; https://www.youtube.com/watch?v=zfQmz6ij3o8

  • Bahar

    18 mei 2020 at 19:13

    Hoi Fatima,

    Hoe lang kan ik de hoorntjes bewaren zonder de vulling? Heb namelijk maar 4 van die hoorntjes.

    Bedankt voor het recept.

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:41

      Hi Bahar,

      Je kunt ze zeker voor meer dan een week bewaren in een luchtdichte trommel. Zet de trommel wel op een koele plek in huis. Xx

  • Naima

    19 mei 2020 at 12:12

    Hoi Fatima.
    Ik ben ze nu aan het maken.
    Heb ze in de koeling gehad.
    Maar als ik de sliertjes heb gemaakt krijg ik het niet om het hoorntje gerold.
    Het kruimelt er van af.
    Wat heb ik fout gedaan en wat kan ik aan het deeg toevoegen om het soepel te krijgen?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2020 at 10:01

      Hi Naima,

      Als het afbreekt, dan is het deeg nog iets te zacht. Je kunt er ongeveer 1 eetlepel bloem bijdoen en het deeg doorkneden en in sliertjes snijden. Xx

  • Nabila

    20 mei 2020 at 09:18

    Salaam Fatima,

    Bedankt voor je mooie recepten.
    Nu zag ik deze mooie hoorntjes en wil ik ze maken voor el3id.
    Maar kan je deze invriezen ivm de pistache?

    Bedankt alvast en je hebt superrecepten je bent een prof.

    Groetjes Nabila

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2020 at 09:54

      Hi Nabila,

      Lief, dankjewel! Je kunt de koekjes gewoon invriezen hoor als je ze maar wel goed verpakt in bijvoorbeeld een luchtdichte trommel.

      1. Nabila

        21 mei 2020 at 13:55

        Super bedankt voor je reactie!

      2. Fatima El Irari

        21 mei 2020 at 17:48

        Graag gedaan! Xx

  • Hanan

    20 mei 2020 at 09:31

    salaam Fatima,
    die pistachenootjes zeg je 250 gram. is dat met schil of zonder schil gewogen?

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2020 at 09:53

      Alaikoem salaam Hanan,

      Ik heb ze gewogen zonder schil. Xx

  • Miryam

    20 mei 2020 at 16:59

    Hey

    Mijn deeg brokkelde af toen ik het om het hoorntje wou draaien. snap het niet heb het recept exact gevolgd?

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:30

      Hi Miryam,

      Was het deeg te zacht bedoel je?

  • Amina

    21 mei 2020 at 19:48

    Salaam Fatima
    Kan je de vorm van de koekjes ook met iets anders maken? Ik heb die vormpjes namelijk niet en kan ze nergens vinden.
    Xx Amina

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2020 at 09:35

      Alaikoem salaam Amina,

      Je hoeft niet perse dezelfde vorm te gebruiken hoor, dus ja je kunt ook een andere vorm gebruiken. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept