Pistache Cupcakes

4 september 2024Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 12 stuks

 

De allerlekkerste botercrème die helemaal niet naar boter smaakt! Deze botercrème is gemaakt op basis van roomboter, poedersuiker én roomkaas. Hierdoor is de crème niet machtig en veel lekkerder van structuur, dan de variant die alleen uit boter is gemaakt. Lekker voor deze pistache cupcakes of te gebruiken als vulling in een taart.

Print recept

Pistache Cupcakes

  • Aantal personen: 12 stuks

Bereiding:

Cupcakes beslag:

  • 180 gram bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 120 gram roomnboter, ongezouten
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml melk
  • 80 gram pistachenoten, gehakt
  • 100 gram pistachecrème

Botercrème:

  • 500 gram roomboter
  • 200 gram roomkaas, Philadelphia
  • 300 poedersuiker
  • 1 theel. vanille extract

Bereiding:

Cupcakes bakken:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 170 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet opzij.

  • 3)

    Mix in een andere kom de roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker romig voor in 1-2 min.

  • 4)

    Breek de eieren erbij en mix op middelhoge snelheid tot een romig beslag.

  • 5)

    Voeg de helft van de droge ingrediënten erbij en voeg ook de helft van de melk erbij.

  • 6)

    Mix het samen op lage snelheid tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.

  • 7)

    Voeg het overige bloemmengsel en de melk erbij en mix het nogmaals door.

  • 8)

    Roer tot slot de gehakte pistachenoten met een spatel door het beslag.

  • 9)

    Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en vul tot ongeveer 2 cm onder de rand.

  • 10)

    Zet de cupcakes in het midden van de oven en bak ze in 18-20 min. mooi lichtbruin en gaar.

  • 11)

    Plaats de cupcakes nadat ze gaar zijn op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

  • 12)

    Hol de cupcakes uit met een appelboor en vul de holtes op met een theelepel pistachecrème.

Botercrème maken:

  • 1)

    Klop de roomboter met de roomkaas met een mixer op middelmatige stand in 3-4 min. tot een witte massa.

  • 2)

    Stop de mixer en schraap de kom aan de zijkanten naar beneden.

  • 3)

    Voeg de poedersuiker geleidelijk toe en mix de crème in 4-5 min. tot het glad, licht en romig is.

  • 4)

    Voeg als laatste het vanille extract toe en mix nog eens 1-2 minuten door.

  • 5)

    Zet de botercrème voor 15 minuten in de koelkast voor je deze wilt gaan gebruiken.

  • 6)

    Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje Wilton 2D en spuit toefjes op elke cupcake. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept