Pistache Cupcakes
Prep time:
Cook time:
Serves: 12 stuks
Pistache Cupcakes
- Aantal personen: 12 stuks
Bereiding:
Cupcakes beslag:
- 180 gram bloem
- 1 theel. bakpoeder
- 1/4 theel. zout
- 120 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 150 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 120 ml melk
- 80 gram pistachenoten, gehakt
- 100 gram pistachecrème
Botercrème:
- 500 gram roomboter
- 200 gram roomkaas, Philadelphia
- 300 poedersuiker
- 1 theel. vanille extract
Bereiding:
Cupcakes bakken:
- 1)
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet opzij.
- 3)
Mix in een andere kom de roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker romig voor in 1-2 min.
- 4)
Breek de eieren erbij en mix op middelhoge snelheid tot een romig beslag.
- 5)
Voeg de helft van de droge ingrediënten erbij en voeg ook de helft van de melk erbij.
- 6)
Mix het samen op lage snelheid tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
- 7)
Voeg het overige bloemmengsel en de melk erbij en mix het nogmaals door.
- 8)
Roer tot slot de gehakte pistachenoten met een spatel door het beslag.
- 9)
Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en vul tot ongeveer 2 cm onder de rand.
- 10)
Zet de cupcakes in het midden van de oven en bak ze in 18-20 min. mooi lichtbruin en gaar.
- 11)
Plaats de cupcakes nadat ze gaar zijn op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
- 12)
Hol de cupcakes uit met een appelboor en vul de holtes op met een theelepel pistachecrème.
Botercrème maken:
- 1)
Klop de roomboter met de roomkaas met een mixer op middelmatige stand in 3-4 min. tot een witte massa.
- 2)
Stop de mixer en schraap de kom aan de zijkanten naar beneden.
- 3)
Voeg de poedersuiker geleidelijk toe en mix de crème in 4-5 min. tot het glad, licht en romig is.
- 4)
Voeg als laatste het vanille extract toe en mix nog eens 1-2 minuten door.
- 5)
Zet de botercrème voor 15 minuten in de koelkast voor je deze wilt gaan gebruiken.
- 6)
Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje Wilton 2D en spuit toefjes op elke cupcake. Eet smakelijk!
8 Comments
Lida Basamay
5 september 2024 at 13:23
Hoi! Moet de roomboter op kamer temperatuur zijn? Of gelijk vanuit de koeling?
Fatima El Irari
11 september 2024 at 19:41
Hi Lida,
De roomboter moet echt op kamertemperatuur zijn.
Fadoua
5 september 2024 at 13:54
Lijkt me heerlijk dit recept tbarkAllah! Waar haal jij je pistache crème?
Liefs Fadoua
Fatima El Irari
11 september 2024 at 19:40
Barak Allahu fiek lieve schat! Bij Dille & Kamille hebben ze lekkere pistache pasta.
Imane
6 september 2024 at 10:33
Hey Fatima,
Ik ben echt dol op jouw recepten! Ik krijg mijn topping helaas niet zo smeuig/ dik. Heb jij tips?
Liefs
Imane xx
Fatima El Irari
11 september 2024 at 19:39
Hi Imane,
Bedankt lieve schat. Bedoel je dat de crème te slap is?
Suzan
24 september 2024 at 12:54
Mag het ook met hete lucht oven gebakken worden. Ga het maken voor verjaardag zoon. Ziet er echt heerlijk uit
Fatima El Irari
1 oktober 2024 at 21:01
Hi Suzan,
Jazeker, je kunt de oven ook op hetelucht stand zetten.