Zin in een gemakkelijk gerecht vanavond? Probeer deze piri-piri drumsticks uit de oven op met lekker krokante aardappeltjes. Super simpel en heel erg lekker!
Piri-Piri Drumsticks met Aardappelschijfjes
Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 6 stuks
Piri-Piri Drumsticks met Aardappel
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
Marinade:
- 5 middelgrote aardappelen
- 6 drumsticks
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 ui , fijngesneden
- 1 eetlepel peterselie, fijngesenden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 150 gram fijne tomtensaus
- 50 ml water
- 1 ui , in schijfjes
Kruiden:
- 1 theelepel Piri Piri kruiden
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kip kruiden
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel harissa kruiden
Bereidingswijze:
Aardappelen voorkoken:
- 1)
Snijd de aardappelen in schijfjes en kook ze in water halfgaar voor ongeveer 5-6 minuten.
- 2)
- 3)
Voeg de olijfolie, zonnebloemolie, tomatensaus en het water erbij.
- 4)
Roer de marinade door, zet ongeveer twee eetlepels apart en leg de drumsticks in de marinade.
Kip afbakken:
- 1)
Leg op de bodem van de ovenschaal de schijfjes uien, zodat de kip niet kan blijven plakken.
- 2)
Leg bovenop de uien de gemarineerde drumsticks.
- 3)
- 4)
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de voorgekookte aardappelschijfjes bovenop en giet de overige marinade erbij.
- 5)
16 Comments
Dal
29 april 2020 at 18:24
Salam!
Je receptjes zijn geweldig!
Vraagje; pas geleden op insta had je msemen gemaakt met kipvulling ik kan deze echter alleen niet terugvinden op de site, waar kan ik die vinden?
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:25
Alaikoem salaam Dal,
Bedankt lieve schat! Klopt, deze komen snel online inschAllah! Xx
Faiza
29 april 2020 at 18:54
Hi Fatima,
Waar kun je die ovenschaaltjes kopen? Of weet je hoeveel cm ze zijn?
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:25
Hi Faiza,
Deze komen van de Action. Xx
Laura
29 april 2020 at 20:52
Hi Fatima,
Ziet er heerlijk uit. Nu al zin om morgen te maken! Alleen zit ik met het probleem dat ik geen ui kan eten, kan ik dit weglaten of vervangen met iets?
Groetjes!
Fatima El Irari
30 april 2020 at 14:27
Hi Laura,
Dankjewel! Ja, hoor je mag de ui ook gewoon weglaten.
Yasmina
7 mei 2020 at 23:21
Salaam fatima.
Ziet weer zo als gewoonlijk uit.
Ik w dut graag makwn maar kan nergesn die pirrie kruuden vinden verschillende slagers geweest, tanger ect. Bij 1 turkse toko zag im pili pili is dat hetzelfde als pirrie ?
Groetjes yasmina.
Conny
30 april 2020 at 20:47
Hallo Fatima!
Wat bedoel je met fijne tomatensaus? Ketchup oid?
Grt Conny
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:30
Hi Conny,
Ik gebruik de tomatensaus van Tomato Frito, deze; https://www.heinz.nl/basis-tomaten-producten/product/100191200009/tomato-frito?gclid=Cj0KCQjwtLT1BRD9ARIsAMH3BtXoRDQ96s1MIKkVr6tCb0ctNf5KzgQ7ZtgTKTlEu8l9Qt6TpSnMF_IaAt-cEALw_wcB
Yasmina
7 mei 2020 at 23:24
Salaam fatima.
Ziet weer zo als gewoonlijk heerlijk uit.
Ik wil dit gerecht graag maken maar kan nergens die pirrie kruuden vinden verschillende slagers geweest, tanger ect. Bij 1 turkse toko zag ik pili pili is dat hetzelfde als pirrie ?
Groetjes yasmina.
Fatima El Irari
8 mei 2020 at 10:32
Alaikoem salaam Yasmina,
Bij de Jumbo verkopen ze ook de kruiden. Uhm ik weet zo niet of het hetzelfde is, maar als er erop staat dat het pittig is, dan is het hetzelfde. Je kunt ook piri piri kruiden vervangen door chilivlokken, is ook pittig. Xx
Badia
14 mei 2020 at 15:50
Hi Fatima,
Kan ik ipv van tomatensaus ook ketchup gebruiken? Komt dat dan op hetzelfde neer?
Gr badia
Fatima El Irari
14 mei 2020 at 17:26
Hi Badia,
Ja, kun je ook prima gebruiken.
Denise
20 mei 2020 at 10:01
Hoi Fatima,
Vorige week heb ik dit gemaakt en het was heerlijk!
Nu wil ik hetzelfde doen maar dan met een hele kip (in een grote ovenschaal) moet ik nu nog iets anders doen dan met kippenpoten?
Liefsss
Fatima El Irari
21 mei 2020 at 11:20
Hi Denise,
Ah goed om te horen! Je hoeft niks anders te doen, alleen heeft een hele kip wel meer tijd nodig om te garen. Dus de baktijd wordt langer, tussen de uur en anderhalf.
Miriam
28 februari 2023 at 18:05
Hoi Fatima, bij mij blijft de kip na 20 min afgedekt onder aluminiumfolie zo rauw als toen die erin ging… zelfs na 40 minuten. Is het de bedoeling dat er gaatjes in de aluminium geprikt worden oid?