PINK VELVET TAART

19 februari 2016Fatima El Irari

Ingrediënten: (8 personen)
.

Voor het beslag:
.
  • 3 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 180 ml melk
  • 200 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl. cacaopoeder
  • snufje zout
  • roze kleurstof (mag ook een andere kleur zijn)
Mascarpone crème:
.
  • 500 gram mascarpone (2 kuipjes)
  • 80 ml verse slagroom
  • 150 gr. poedersuiker
Extra:
.
  • aardbeien
  • pure chocolade
  • melk chocolade

Bereiding:

  1. Klop in een ruime kom de eieren samen met de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker goed luchtig. Giet er dan de zonnebloemolie bij en mix dit nog even kort samen.
  2. Voeg de bloem toe samen met de bakpoeder en de cacaopoeder die je van te voren hebt gezeefd. Giet er dan de melk bij en mix dit samen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen door de natte. Ga met een spatel nog even kort door het beslag. Voeg dan ongeveer 1 eetlepel van de kleurstof bij het beslag en mix dit samen.
  3. Vet de bakvorm in en bestuif de vorm met ongeveer 1 eetlepel bloem en giet er dan het beslag in. Je kunt een bakvorm gebruiken van 24 cm  of 26 cm doorsnede.
  4. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten gaar.
  5. Laat de cake na het bakken voor 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna haal je de cake uit de vorm en laat je het volledig afkoelen op een rooster.
Mascarpone vulling:
.
  1. Haal de mascarpone uit het kuipje en roer deze in een kom flink samen met de poedersuiker. Het is makkelijk om de mascarpone zeker 1 uur voor gebruik uit de koelkast te halen, zodat de mascarpone op kamertemperatuur kan komen.
  2. Giet de slagroom erbij en mix dit met een handmixer voor ongeveer 1 minuut samen, totdat de crème goed dik en stevig is. Ga nog even kort met de spatel door de crème en dek de kom dan af. Zet de mascarpone crème in de tussentijd even in de koelkast.
Aardbeien decoreren:
.
  1. Pak een steelpannetje erbij en breek hier de chocolade in. Giet hier  1 eetlepel zonnebloemolie bij en laat de chocolade volledig smelten op zacht vuur. Ondertussen blijf je de chocolade met een lepel doorroeren. Dit doe je bij beide chocoladerepen.
  2. Pak een boterhamzakje en giet hier voorzichtig de afgekoelde gesmolten chocolade in. Zorg ervoor dat de chocolade bij de punt van het boterhamzakje komt. Knoop het boterhamzakje aan de bovenkant dicht.
  3. Knip in de hoek van het boterhamzakje een klein stukje eraf en maak dan zigzaggende bewegingen boven de aardbeien. Let er wel op dat je dit snel doet, want de chocolade loopt er best snel uit. Zet dan de gedecoreerde aardbeien in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
Taart vullen en afwerken:
.
  1. Snijd de afgekoelde cake in drie gelijke stukken. Ik gebruik hier een taartzaag voor, maar je kunt ook prima een broodmes gebruiken.
  2. Verdeel op de eerste laag ongeveer 2 volle eetlepels van de mascarpone crème en strijk met behulp van een spatel de mascarpone crème glad.
  3. Leg voorzichtig de  tweede plak cake erop en verdeel hierop weer 2 eetlepels van de crème. Strijk de mascarpone crème weer glad.
  4. Leg dan de laatste  plak cake erop en verdeel dan de rest van de mascarpone crème bovenop de cake en nu ga je de gehele taart voorzichtig afsmeren met de mascarpone crème.
  5. Haal je de aardbeien uit de koelkast en verdeel je deze bovenop de taart.
  6. En dan is het tijd om de taart aan te snijden en er lekker van te genieten! Je kunt deze taart altijd een dag van te voren bereiden, want de volgende dag smaakt deze taart  nog lekkerder!
  7. Je kunt de taart in de koelkast bewaren, maar persoonlijk vind ik de taart lekkerder als je deze op kamertemperatuur bewaart. In de zomer raad ik je wel aan om de taart in de koelkast te zetten.

IMG_8307

Print recept

160 Comments

  • Fadoua

    19 februari 2016 at 08:39

    Hallo,

    Wat ziet het er weer mooi uit! Vraagje, hoeveel cm is de bakvorm die je hebt gebruikt ?

    Grt,

    Fadoua

    1. Lamyae

      19 februari 2016 at 08:42

      Dat zou ik ook graag willen weten?

      1. Ihsane

        19 februari 2016 at 08:55

        Me too! Ziet er heerlijk uit en klinkt als een makkelijk recept. Gauw uitproberen dan maar!!

      2. xfaatje

        19 februari 2016 at 09:47

        Hallo Ihsane,

        Het is ook echt niet moelijk, dus zeker eens proberen hihi.

      3. xfaatje

        19 februari 2016 at 09:44

        Hallo Lamyae,

        Je kunt een vorm gebruiken van 24 cm en 26 doorsnede.

      4. Lamyae

        22 februari 2016 at 04:09

        Dank je wel. Ik ga het strak uit proberen?

      5. xfaatje

        22 februari 2016 at 08:16

        Hallo Lamyae,

        En heeft het gesmaakt?

    2. xfaatje

      19 februari 2016 at 09:44

      allo Fadoua,

      Dankjewel lieve meid! Je kunt een bakvorm gebruiken van 24 cm en 26 cm Xx

    3. mirjam

      8 maart 2016 at 21:55

      Ik vraag mij ook af hoeveel cm jouw bakvorm was.

      1. xfaatje

        10 maart 2016 at 07:58

        Hallo Mirjam,

        Mijn vorm is 18 cm.

  • Farida

    19 februari 2016 at 08:48

    Super duidelijk. Bedankt dat je zo veel recepten deelt, op zo’n duidelijke manier! ik heb ze allemaal al op jouw manier uitgeprobeerd en iedere keer is het heerlijk!
    TbarkAllah 3lik!

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 09:46

      Hallo Farida,

      Dankjewel lieve meid! Allah ibarkfiek en heel graag gedaan Xx

  • Selien

    19 februari 2016 at 08:54

    OMG Fatima wat doe je ons aan haha! Zo lekker ziet deze cake eruit wow!!!

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 09:47

      Hallo Selien,

      Haha super lief! Bedankt meid!

  • Haliema

    19 februari 2016 at 08:55

    Topper ben jij!!

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 09:47

      Hallo Haliema,

      Super lief! Bedankt meis x

  • Nora

    19 februari 2016 at 09:04

    Wauw ziet er goed uit faat! Ma sha Allah. Ik ga het binnenkort uitproberen ?

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 09:47

      Hallo Nora,

      Dankjewel lieve meid! Xx

  • Angelien

    19 februari 2016 at 09:39

    Wat een lekker recept en de foto’s prachtig! Deze komt op mijn lijstje. Dank je wel Fatima!

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 09:48

      Hallo Angelien,

      Lief van je! Dankjewel hoor Xx

  • Salima

    19 februari 2016 at 11:01

    Halo Fatima,
    Ik had een vraagje als je cacao poeder gebruikt is dat dan puur cacaopoeder of is dat gewoon Nestlé cacaopoeder voor chocomelk .
    Alvast bedankt

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 12:22

      Hallo Salima,

      Dit is pure cacaopoeder, dus niet de melkpoeder van Nestle. Je kunt de cacaopoeder gewoon bij de Albert Heijn vinden bij de bakafdeling. Succes meid Xx

  • Wafaa

    19 februari 2016 at 11:29

    Zo mooi en lekker ziet t eruit Allahuma bareek! Mag ik vragen waar je die taartsnijder vandaan hebt en die kleurstof ? Shukran en ik probeer vaak je recepten uit. Zijn allemaal goed gelukt Allaahuma bareek door jouw goede uitleg !! Liefs

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 12:26

      Hallo Wafaa,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment! De taartzaag kun je vinden bij de Xenos en de kleurstof eigenlijk ook. Zelf heb ik de kleurstof gekocht bij de Toko. Succes meid! Xx

  • siham

    19 februari 2016 at 12:03

    Salam xfaatje hoe is het met jou wat ziet het er weer lekker uit. Ik had een kort vraagje vanwaar haal jij die kleurstof als ik vragen mag xx

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 12:27

      Alaikoem salaam Siham,

      Dankjewel lieve meid! Kleurstof kun je kopen bij de Toko, Xenos, Jamin(snoepwinkel) en of bestellen via internet. Succes meid Xx

  • Sana

    19 februari 2016 at 12:44

    Ik ben zooo gek op jouw recepten! Heb al veel zelf geprobeerd te maken en elke keer is het weer heerlijk!! Ga deze taart ook zeker proberen te maken. Blijf vooral doorgaan met wat je doet, want je doet het echt goed!

    Groetjess xx

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 14:03

      Hallo Sana,

      Aah, echt lief van je! Bedankt lieve meid en super om te lezen dat alles tot nu toe bij jou is gelukt alhamdoelilah! Xx

  • salma

    19 februari 2016 at 13:54

    ik ga morgen inshallah de taartsnijder halen en de kleurstof. dan hoop ik het zondag te hebben gemaakt.
    alleen kan ik ook een andere soort fruit erop versieren ipv aardbeien?

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 14:03

      Hallo Salma,

      InschAllah meid. Uh jazeker! Je kunt bijvoorbeeld Kiwi, Druiven, Perzik etc. gebruiken. Eigenlijk kun je elk fruit gebruik dat je zelf lekker vind!

  • ChaimaeM

    19 februari 2016 at 14:14

    Beste Fatima. Nou echt tbarkAllah 3lik! Wat een geweldige recepten heb jij. En de superduidelijke uitleg altijd. Ga zo door please!! Ik heb een vraagje over deze ( overduidelijke ) heerlijke taart die ik binnenkort eens ga maken.

    De mascarponevulling is die stevig of blijft ie redelijk zacht? Ik dacht misschien om rozetten te spuiten buiten aan de zijkant maar als het toch slagroomzacht is denk ik dat dat zal uitzakken?!

    Xxx

    1. xfaatje

      19 februari 2016 at 14:57

      Hallo Chaimae,

      Allah ibarkfiek lieve meid, super lief van je! Deze mascarponevulling is echt goed stevig haha. Dus je kunt er zeker rozetten van spuiten! Laat de mascarponecreme in de tussentijd gewoon in de koelkast staan en haal deze er pas uit wanneer je die wilt gaan gebruiken. Moet goed komen! Succes meid Xx

  • Femke

    19 februari 2016 at 15:54

    Ziet er weer heerlijk uit. Dit ga ik een keer proberen!

    1. xfaatje

      20 februari 2016 at 09:33

      Hallo Femke,

      Dankjewel lieverd!

  • Fatima

    19 februari 2016 at 16:15

    Salaam wa aleikoum Fatima,

    Macha Allah wat een plaatje. Was al zo lang opzoek naar een redelijk simpele red velvet recept.

    Vraagje: zou je ook bijv rode bieten poeder kunnen gebruiken ipv kleurstof als “gezonde” variant?

    1. ChaimaeM

      20 februari 2016 at 14:09

      Wa alaikoum salam.
      Ja dat vraag ik me indd ook af. En of bietensap dan ookeen andere smaakt eraan toevoegt?

      Xxx

      1. xfaatje

        22 februari 2016 at 08:07

        Alaikoem salaam Chaimae,

        Ik heb zelf nog nooit bietensap gebruikt dus ik kan het je niet echt vertellen. Maar ik heb wel een keer een red velvet taart geproefd die gemaakt was met rode bietenpoeder en daar proefde je niks van terug.

  • Saloua

    19 februari 2016 at 17:09

    Prachtige taart, dat ga ik eens snel uitproberen!

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 07:47

      Hallo Saloua,

      Dankjewel meis! xx

  • Sanae

    20 februari 2016 at 15:41

    Lieve Faat, dat ziet er overheerlijk uit ma sha Allah. Dank je wel voor het delen!
    Ga het gauw uitproberen.
    Keep up doing the good work!!

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 08:08

      Hallo Sanae,

      Dankjewel lieve meid! xx

  • Nisa

    21 februari 2016 at 08:59

    Haai lieve meid,

    Waar kan je de kleurstof kopen?

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 08:11

      Hallo Nisa,

      Kleurstof kun je vinden bij de Toko, Xenos, Jamin(Snoepwinkel) of bestellen op http://www.deleukstetaartenshop.nl

  • Sara

    22 februari 2016 at 12:19

    Hoi Fatima,

    Wat ziet deze taart er mooi uit zeg! Allahoemma baarik. Ik had een vraagje. Hoe krijg je die mooie ‘reliëfgolfjes’ op de mascarponecrème aan de buitenkant van de taart?

    Liefs,
    Sara

    1. xfaatje

      23 februari 2016 at 07:46

      Hallo Sara,

      Dankjewel lieve meid! Als je naar de video kijkt dan zie je bijna op het eind hoe ik dit precies doe. Je drukt zeg maar met de uiteinde van de palletmes of spatel kleine piekjes in de créme en laat dan direct los. Het is iets ingewikkeld om het zo uit te leggen, maar als je de video bekijkt op 6.38 minuten dan zie je wat ik bedoel hihi. Succes hoor! xx

  • Louise

    22 februari 2016 at 14:57

    jammmieee…Sinds ik jou gezellige blog heb ontdekt omarm ik de extra kilooo’s met liefde 😉 dank voor het delen en je duidelijke uitleg! Liefs

  • Nisa

    25 februari 2016 at 12:55

    Haai faaat ❤️
    Waar vind ik een bak voor van 24 cm. Ik zie overal alleen 26 cm of 22 cm ?

  • Amal

    26 februari 2016 at 13:13

    Hee dames, wil de taart vandaag maken voor morgen maar moet ik de cake en mascarpone beslag al bij elkaar doen of apart in de koelkast en morgen smeren? Xxx

    1. xfaatje

      26 februari 2016 at 14:54

      Hallo Amal,

      Je kunt de taart gewoon helemaal klaarmaken hoor, dus de mascarpone er alvast opsmeren en afwerken. Succes en geniet er alvast van! Xx

      1. Amal

        26 februari 2016 at 19:21

        Bedankt voor de snelle reactie! De cake is bijna klaar dus nu gauw de mascarpone klaarmaken! Ziet er goed uit! Liefs.

  • Siham

    26 februari 2016 at 13:46

    Hoiii… ik heb deze taart gisteren gemaakt in een springvorm van 26cm, maar hij was helaas laag en breed uitgekomen ipv lang en smal.. dus ik kon maar 1 laag snijden.. verder smaakte hij wel erg lekker!! Ik zou denk ik wel gewoon zo een kleine springvorm gebruiken van 20cm.. dan krijg je echt het mooiste resultaat..

    Thnx voor de recept.. dacht altijd dat red velvet heel lastig te maken was maar dus niet!

    Kusjessssssssssss

    1. xfaatje

      26 februari 2016 at 14:54

      Hallo Siham,

      Ah, ik ben blij dat de taart alsnog in de smaak is gevallen. Je kunt de volgende keer inderdaad een kleinere vorm nemen of je verdubbelt het recept dat kan ook. Bedankt lieve meid! Xx

      1. Amal

        26 februari 2016 at 19:23

        Hee, wat toevallig dat viel me net ook op! Snel even nog 1 gemaakt (hoef ik ‘m ook niet meer door midden te snijden) en in de oven gedaan! Xxx

  • Merrie

    27 februari 2016 at 11:02

    He meid
    Jouw recepten zijn echt top!
    Alleen bij deze was de topping erg slordig bij mij. Vooral de zijkanten, het bleef niet mooi op de cake plakken.
    Voor de rest ❤️❤️❤️❤️

    1. xfaatje

      1 maart 2016 at 13:59

      Hallo Merrie,

      Nou ik ben blij dat het alsnog heeft gesmaakt. Was de topping dik genoeg?

  • Najat

    3 maart 2016 at 18:07

    Hallo Faatje,
    Kan ik bij de marscapone crème ook (lauw) gesmolten witte chocolade doen en dan de poedersuiker weg laten? Zodat het een krokant laagje krijgt en niet al te zoet wordt?
    Groetjes

    1. xfaatje

      4 maart 2016 at 08:11

      Hallo Najat,

      Ja, dit kan zeker. Maar dan wel inderdaad de witte chocolade er lauw bijgieten. Succes! x

  • Yara

    9 maart 2016 at 08:37

    Hey Fatima! Mijn held 🙂
    Ik wil deze taart vandaag maken en ik vroeg mij af of ik ook
    Witte bastardsuiker kan gebruiken ipv poedersuiker en zo ja hoeveel gram denk je dat ik nodig heb?
    Gr,
    Yara

    1. xfaatje

      9 maart 2016 at 08:46

      Hallo Yara, aah super lief haha! Je kunt ook basterdsuiker gebruiken en gewoon dezelfde hoeveelheid aanhouden. Als je het minder zoet wilt hebben, dan kun je de helft nemen of iets meer dan de helft. Succes meid!❤️?

  • Fatima

    10 maart 2016 at 08:38

    Dag Fatima,

    Wat ziet dat er weer heerlijk uit! vraagje kan ik botermelk gebruiken ipv gewoon melk?

    Alvast bedank voor je antwoord

    Grtjs

    Fatima

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 11:24

      Hallo Fatima,

      Dankjewel lieve meid! Ja, hoor dat kan gewoon! Succes hoor x

  • Hanna

    12 maart 2016 at 21:30

    Hallo Faat, ik lees op inet overal dat ze in de red velvet taart karnemelk doen ipv melk. Nooit zelf gedaan maar zou dit volgens jou ook kunnen? Super mooie taart trouwens en duidelijke video! xx

    1. xfaatje

      13 maart 2016 at 20:25

      Hallo Hanna,

      Ja, klopt ik heb dat ook voorbij zien komen, maar ik gebruik gewoon melk haha. Maar als je karnemelk wilt gebruiken, dan kan dit gewoon hoor. Bedankt lieve meid! x

  • Souad

    23 maart 2016 at 17:17

    Kan niet wachten om het uit te proberen!
    hanks❤?

    1. xfaatje

      24 maart 2016 at 08:24

      Hallo Souad,

      Deze taart ga je echt lekker vinden haha!

  • Ikram

    24 maart 2016 at 21:03

    Hoii faat,

    ik had even een vraagje voor de zekerheid.. in je recept staat er 150gr poedersuiker, het lijkt alleen alsof je minder doet in je video dan 150 gr. Of ligt het gewoon aan mij hahaha want bij mij lijkt 150 gram veel meer dan dat,,,, Let me know please..

    Kus

    1. xfaatje

      25 maart 2016 at 08:16

      Hallo Ikram,

      Haha het lijkt inderdaad minder, maar ik gebruikt echt 150 gram lieverd. Je kunt natuurlijk altijd minder poedersuiker gebruiken hoor! x

  • Siham

    25 maart 2016 at 20:06

    Salamoe alaikom, ik had een vraagje als ik in koelkast wil bewaren, hoe kan dat het besten, ik bedoel zak overheen ofzo, of dat blijft aan de crème plakken??

    1. xfaatje

      26 maart 2016 at 20:36

      Hallo Siham,

      Wat ik zelf altijd doe is een stuk aluminiumfolie er los op en daaroverheen pas een stuk plastic.

  • Ikram

    26 maart 2016 at 12:00

    Heeeeeeeeeeeeeerlijk!! Helemaal geslaagd in een springvorm van 20cm! Was super lekker, had het meegenomen op bezoek, en kreeg van iedereen complimentjes.. Allemaal aan jou te danken!

    Kus

    1. xfaatje

      26 maart 2016 at 20:39

      Hallo Ikram,

      Joehoeeee! Super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! Xx

  • Umm isra

    31 maart 2016 at 11:43

    Heej faatje een vraag, kan ik ook witte gesmolte chocolade bij de mascarbone doen??

    1. xfaatje

      31 maart 2016 at 14:44

      Hallo Umm isra,

      Ja hoor dat kan, alleen de gesmolten chocolade wel even laten afkoelen! x

  • Oumniya

    31 maart 2016 at 20:07

    Salam!
    Super lekker recept! Hij is me gelukt in een springvorm van 18cm.. Klein en schattig!
    Alleen een paar vraagjes.. Hihi

    Wat zou t verschil kunnen zijn qua smaak als ik karnemelk gebruik de volgende keer en waarvoor dient de cacaopoeder precies?

    En tot slot waar had je die leuke taart plateau vandaan?

    Keep up The good work!

    1. xfaatje

      1 april 2016 at 06:47

      Salaam alaikoem Oumniya,

      Aah, super goed meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! In de ”orginele” red velvet taarten voegen ze karnemelk toe, maar eerlijk gezegd weet ik niet wat voor smaak verschil dit is? Ik heb namelijk zo’n taart op, maar ik proefde helemala geen verschil. De cacaopoeder dient voor een klein vleugje cacao smaak in de taart. De taart plateau komt van de H&M hihi. Bedankt lieve meid! x

  • Mariam

    2 april 2016 at 11:44

    Hi faatje je taart ziet er egt lekker uit maar vraagje vanwaar heb je die rode kleurstof gehaald die je hebt gebruiktxx

    1. xfaatje

      2 april 2016 at 13:33

      Hallo Mariam,

      Dankjewel meis! Kleurstof kun je bestellen via http://www.deleukstetaartenshop.nl of kopen bij de Xenos/Toko. xx

  • Umm isra

    6 april 2016 at 08:37

    Faatje dus bakvorm van 24 is goed? Of moet ik dan verdubbele?

    1. xfaatje

      6 april 2016 at 10:12

      Hallo Umm Isra,

      Ik zal het recept dan toch verdubbelen zodat je een mooie hoge taart krijgt. Succes! x

  • Nisrine

    11 april 2016 at 20:42

    Als ik cake maken komen er altijd scheuren boven wat doe ik fout ?

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 12:16

      Hallo Nisrine,

      Dit heb ik ook echt altijd hoor. Maar weet je wat de truc is! Keer de cake altijd om nadat je deze uit de vorm hebt gehaald. Dus de onderkant wordt de bovenkant. De onderkant is namelijk altijd mooi egaal.

  • Iman

    14 april 2016 at 23:40

    Salam fatima,

    Ik heb een vorm van 26 cm, hoe vaak moet ik de ingredienten verdubbelen zodat ik een mooie hoge taart krijg?

    1. xfaatje

      19 april 2016 at 13:20

      Alaikoem salaam Iman,

      Dan kun je gewoon alle ingredienten verdubbelen. Dus van alles neem je het dubbelen. Succes! Xx

  • Noor

    16 april 2016 at 08:47

    Jammer dat er hij de bereidingswijze staat dat je een bakvorm van 24 of 26 cm kan gebruiken, terwijl jij een bakvorm van 18 cm heb gebruikt. Heb ik later pas gelezen in een reactie. Ik heb een vorm van 24 cm gebruikt zoals er staat bij de bereidingswijze en mijn cake is niet mooi hoog geworden en kon m dus ook niet twee keer snijden 🙁

    1. xfaatje

      20 april 2016 at 07:17

      Hallo Noor,

      Als je een vorm van 24 cm of 26 cm gebruikt, dan moet je het recept verdubbelen lieverd. Mijn excuses dat dit niet duidelijk genoeg in het recept staat. Heeft het wel gesmaakt?

  • Noor

    20 april 2016 at 14:25

    Hoi hoi,

    Ja dat zeker wel! We hebben er van genoten. ??

    1. xfaatje

      21 april 2016 at 06:58

      Hallo Noor,

      Ah, super!

  • Mia

    13 mei 2016 at 08:19

    Salaam!

    Ik vroeg mij af of het lekker zou zijn om smeerkaastopping te gebruiken (wordt vaak gebruikt bij worteltaart, heeft een vleugje citroensmaak) i.p.v de mascarponetopping?

    Choukran!

    1. xfaatje

      13 mei 2016 at 13:22

      Hallo Mia,

      Ja, hoor dat kan ook! Heb ik ook weleens gedaan.

  • Mia

    18 mei 2016 at 10:09

    Salaam,

    De cake is radicaal mislukt :(. De cake had geen cakestructuur langs de binnenkant, maar eerder een soort van puddingstructuur (ik weet niet hoe ik het moet uitleggen). Wat zou ik fout hebben gedaan?

    Choukran!

    1. xfaatje

      25 mei 2016 at 08:37

      Alaikoem salaam Mia,

      Als de cake aan de binnenkant een soort van pudding structuur had, dan was de cake nog niet gaar! Hoe lang heb je de cake in de oven laten zitten?

      1. Mia

        7 juni 2016 at 07:00

        Dat zou best kunnen al vind ik het raar. Want ik heb er in geprikt en er kwam niks mee uit… De cake heeft zeker een 30min in de oven gezeten. Ik ga het nog een keer proberen en hem wat langer in de oven laten.

        Alvast bedankt!

  • Ztje

    13 juni 2016 at 16:07

    Hi,

    Ik heb deze taart gemaakt, ik had zeker 45 nodig om te bakken. Ik had de 20 cm bakvorm gebruikt en er zat aardig wat beslag in. Dan is 30 minuten te kort, ook had ik niet genoeg aan de hoeveelheid meel. Het was namelijk nog waterig.

    Hij was lekker alleen beetje misvormd, punt taart.

    1. xfaatje

      14 juni 2016 at 11:50

      Hallo Ztje,

      Vreemd, want dit is echt de hoeveelheid voor een vorm van 20 cm. Was je cake laag nadat die uit de oven kwam?

      1. Ztje

        15 juni 2016 at 17:59

        Nee juist heel hoog..punt boven. Hij heeft zeker uur in de oven gestaan. Ik kwam er wel later achter dat ik een ballonklopper heb gebruikt, ipv k-klopper.. kan het zijn dat deeg dat waterig blijft?

  • Siham

    21 juni 2016 at 14:19

    Hoi,

    Hoop dat je me kunt helpen, ben nu bezig met de taart.
    Maar heb perongeluk ipv mascarpone, crème van tiramisu van galbani gebruikt. Nu is de vulling te dun heb ook een pakje monchou erbij gedaan, maar dat helpt ook niet echt. Weet je wat ik erdoorheen kan doen waardoor het wat dikker wordt ?

    Groetjes,

    Siham

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 11:04

      Sorry, maar ik denk dat ik te laat ben met reageren. Welke crème heb je dan eigenlijk precies gebruikt?

      1. Siham

        23 juni 2016 at 12:10

        Het heet :crema per tiramisu. Ik heb het al opgelost door wat maizena toe te voegen.

  • siham

    5 juli 2016 at 13:01

    Hoii had even een vraagje.. kan ik er ook cupcakes van maken ipv taart? Kuss

    1. xfaatje

      5 juli 2016 at 13:47

      Ja, hoor dat kan ook!

      1. siham

        5 juli 2016 at 15:10

        Dankjewel voor je supersnelle reactie!!! Kus

  • Berkane

    7 juli 2016 at 18:40

    Salam fatima

    Kan ik de taart ook maken zonder kleurstof?

    Groetjes

    1. xfaatje

      8 juli 2016 at 07:35

      Alaikoem salaam,

      Jazeker, dat kan ook hoor.

  • Rajaa

    6 augustus 2016 at 09:20

    Salaam lieve Faat!

    de taart ziet er super mooi uit!! ik had een vraagje.. kan je de witte chocolade toevallig ook mixen met de mascarpone? in plaats van op de taart en fruit? en heb je toevallig ook een foto van de binnenkant van de taart?

    Alvast bedankt lieve Faat!

    1. xfaatje

      8 augustus 2016 at 07:16

      Alaikoem salaam Rajaa,

      Ja hoor dat kan ook, maar dan moet je de witte chocolade na het smelten wel eerst volledig laten afkoelen voordat je deze bij de creme toevoegt he hihi. Als je helemaal aan het eind van de video kijkt dan zie je de binnenkant van de taart.

  • Jaqouta

    14 augustus 2016 at 21:11

    Hoi Faatje,

    Ik heb vandaag jouw recept van noedels met gamba’s en red velvet taart gemaakt en hij was heeerlijk! Mijn kids vonden hem zelfs lekkerder dan winkel. Wel heb ik m 40 min op 180 graden gebakken,
    Heel erg bedankt voor al je recepten

    Dikke kus
    Jaqouta djali

    1. xfaatje

      15 augustus 2016 at 11:50

      Hallo Jaqouta,

      Zo jij bent goed bezig! Heel graag gedaan en ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Esma

    5 september 2016 at 11:28

    Haai. Vraagje kan je deze taart ook 1 dag van te voren maken voor de volgende dag en dan gwn in de koelkast bewaren of is ie dan niet meer lekker.

    1. xfaatje

      7 september 2016 at 07:09

      Hallo Esma,

      Jazeker, dat kan hoor. Bewaar de taart gewoon afgedekt in de koelkast. En haal de taart zeker 1 uur voor serveren uit de koeling, zodat deze goed op kamertemperatuur kan komen.

  • OumSafouan

    9 september 2016 at 12:53

    Hoi Fatima,

    Wat een mooie foto’s. Ben van plan deze taart te maken voor aanstaande maandag insha Allaah. Ben benieuwd!

    Heel erg bedankt voor het delen en je duidelijke recepten.

    1. xfaatje

      15 september 2016 at 13:52

      Hallo OumSafouan,

      Dankjewel hoor! Ik hoop dat het heeft gesmaakt meis! Xx

  • Elif

    3 november 2016 at 21:49

    Hallo ik probeer deze taart al 2 dagen maar mijn mascarpone met poeder suiker lukt me niet al twee keer hij woord niet genoeg hard? Waarom zal dat zijn

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:12

      Hallo Elif,

      Je mixt de slagroom achteraf wel met de slagroom toch?

  • Milou

    11 november 2016 at 12:29

    Hee Fatima,

    Heb net alle ingrediënten gehaald voor deze taart te maken, alleen ben ik zonnebloemolie vergeten..
    Zou ik dit kunnen vervangen door olijfolie of niet?
    Je hebt echt super recepten! Ga zeker veel uitproberen 🙂
    X Milou

  • Elif

    11 november 2016 at 19:05

    Het is me gelukt ik deed met 2 kopjes poedersuiker in de mascarpone drm lukte het mij niet hij werd zo waterig maar uiteindelijk is het gelukt ik deed het fout maar je recept was heerlijk !

    1. Fatima

      14 november 2016 at 10:19

      Hallo Elif,

      Ah, super meid! Ben blij dat het je is gelukt.

  • Souad

    12 november 2016 at 22:01

    Dit recept ziet er heelijk uit fatima, kan ik in plaats van 500gram mascarpone de helft vervangen door roomkaas?

  • Saida

    1 december 2016 at 23:48

    Ik wil het recept verdubbelen omdat ik een spring vorm ga gebruiken van 26 cm. Moet ik dan ook de marscoponne mengsels verdubbelen?

  • Chaima

    10 januari 2017 at 19:04

    Salamiualajkoum..

    Heb kleine vraagje? Van waar heb je de kleurstof? Ik ben van België en is denk ik moeilijk te vinden ? Kan ik het in alberthein vinden?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2017 at 07:25

      Alaikoem salaam Chaima,

      De Albert Heijn heeft zelf geen kleurstof. Ik raad je aan om even naar een Toko te gaan. Deze hebben vaak kleurstoffen in vele kleuren. Xx

  • Chaima

    11 januari 2017 at 16:34

    Salam.. Danku voor je reactie ma ik heb ze daar toch gevonden ?

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2017 at 07:20

      Alaikoem salaam Chaima,

      Oh serieus, kleurstof in de Albert Heijn ja? Hier in Nederland hebben ze dat niet haha.

      Liefs Fatima

  • saida

    17 april 2017 at 17:03

    asalamo alikom ik heb de taart geprobeerd is goed gelukt hamdollah jazaki allaho kol khier ❤

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:57

      Alaikoem salaam Saida,

      Aah super! Heel graag gedaan lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Sab

    25 april 2017 at 00:10

    Ik heb het geprobeerd te maken, alles leek goed te gaan. Tot dat alles uit m’n bakvorm begon te stromen in de oven 🙁 het was veel te waterig..

    weet jij misschien waardoor het zou kunnen komen ? Misschien niet genoeg meel gebruikt ?

    Ik heb de tarwebloem van het AH merk gebruikt.

    Alvast bedankt

    1. Sab

      25 april 2017 at 00:11

      Sorry ik bedoel bloem in plaats van meel.

    2. Fatima El Irari

      25 april 2017 at 07:10

      Hallo Sabina,

      Heb jij precies de hoeveelheid bloem aangehouden zoals er in het recept vermeld wordt? En mag ik vragen hoe groot je bakvorm was. Ik hoor graag van je, zodat ik je kan helpen.

      Liefs,
      Fatima

      1. Sab

        25 april 2017 at 08:52

        Hoi Fatima,

        Ja 200 gram.

        Ik heb een bakvorm van 20 cm.

        Alvast bedankt ??

      2. Fatima El Irari

        25 april 2017 at 09:36

        Hallo Sab,

        Dan weet ik al waar het aan ligt lieve schat. Voor dit recept dien je een bakvorm te gebruiken van 24 cm doorsnede of een vorm van 26 cm. Je kunt ook wel een vorm van 20 cm gebruiken, maar dan dien je de vorm tot net boven de helft te vullen met het beslag omdat het deze in de oven nog zal rijzen. Als je de vorm bijna tot de rand vult met het beslag, dan zal het beslag nog eens rijzen in de oven en dus over de randen heen komen. Ik raad je aan de volgende keer dus de vorm tot net boven de helft te vullen of een vorm van 24 cm te gebruiken. Ik weet zeker dat het je de volgende keer perfect zal lukken!

        Liefs,
        Fatima

      3. Sab

        25 april 2017 at 09:37

        Aaah dan is dat het dus!

        Heel erg bedankt voor je antwoord, je bent een topper! ???

      4. Fatima El Irari

        25 april 2017 at 14:09

        Hallo Sab,

        Heel graag gedaan hoor!

        Liefs,
        Fatima

  • Masha

    19 mei 2017 at 13:38

    Hoi Fatima,

    Zie ik het goed dat je all het beslag in je bakvorm van 18 cm doet? Of moet je bij gebruik van een bakvorm van 18 cm het mengsel verdelen in de helft? Ik heb namelijk ook een bakvorm van 18 cm en wil de cake in 1 x bakken en dan snijden in 4 delen.

    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2017 at 07:40

      Hallo Masha,

      Als je een vorm van 18 cm gebruikt, dan dien je inderdaad het beslag in tweeën te delen. Dus je kunt dan 2 cakes bakken met het beslag in de vorm van 18 cm. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Joke de Jong

    8 juni 2017 at 21:29

    Wij hebben ons keurig aan akles gehouden. Bakvorm van 26 cm. Na half uur niet gaat. 10 minuten extra gegeven, toen prima gaar maar nietgoed uitgerezen. Wat kan de fout zijn?
    Joke de Jong

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:20

      Hallo Joke,

      Een bakvorm van 26 cm is te groot. En wat betreft de baktijd, dit kan bij elk oven verschillen. De volgende keer raad ik je aan een vorm van 18 cm te gebruiken en dan de cake twee keer te bakken, dus 2 keer de vorm te vullen. Of je gebruikt een vorm van 24 cm.

      Liefs,
      Fatima

      1. Joke de Jong

        9 juni 2017 at 15:10

        Dank voor je reactie. Volgende x meerbeslag maken dus

    2. ummm

      16 september 2017 at 10:34

      dat had.ik.dus ook balen als.een stekker deed ik

      1. Fatima El Irari

        18 september 2017 at 06:41

        Hallo Ummm,

        Waarom baalde je? Is het mislukt of?

        Liefs,
        Fatima

  • Dilara

    19 juni 2017 at 16:03

    Hoi ik heb een dringend vraagje, ik heb dus een bakvorm van 26cm ong . Moet ik nu wel of niet het beslag verdubbelen. En de mascarpone vulling? Bedankt alvast !

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2017 at 08:26

      Hallo Dilara,

      Ik zou het recept voor het beslag wel verdubbelen hoor, want een vorm van 26 cm is wel groter. Maar je dient dan niet het gehele beslag in de vorm te gieten(ongeveer 2 cm overlaten, want de cake zal rijzen) Als je een hogere taart wilt, dan kun je ook de mascarpone vulling verdubbelen. Succes!

      1. Dilara

        20 juni 2017 at 11:49

        Dankjewel! Nog 1 vraagje, moet ie dan ook langer in de oven?

      2. Fatima El Irari

        20 juni 2017 at 14:48

        Hallo Dilara,

        Graag gedaan! Nee, de baktijd blijft hetzelfde.

        Liefs,
        Fatima

  • Nadia

    24 juli 2017 at 15:59

    Dringende vraag!
    Ik ben nu bezig met de taart, en ik wil graag weten of ik een zakje klopfix bij de mascarpone vulling kan toevoegen voor extra stevigheid?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2017 at 06:12

      Hallo Nadia,

      Je hoeft geen klopfix toe te voegen bij de mascarpone, want deze is zelf al stevig genoeg. Plus je voegt al klopfix toe bij de slagroom. Ik hoop dat het heeft gesmaakt meid.

      Liefs,
      Fatima

  • Chleo

    18 oktober 2017 at 17:52

    Hoi Fatima,
    Ik heb een vraag van waar jou leuke kleine spatel ik ben er namelijk heel lang op zoek naar zo een maar kan m nergens vinden.
    Ik zou graag binnenkort deze taart willen maken en ik vindt zn kleine spatel derbij ideal!

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2017 at 06:13

      Hallo Chleo,

      Deze komt van de Hema. Je zou ook kunnen kijken bij Kookpunt of bij de Xenos misschien. Xx

  • lisa

    10 oktober 2018 at 12:25

    hoi! je gebruikt helemaal geen baking soda en/of karnemelk zoals bij andere velvet recepten, om de cake te laten rijzen?

    1. Fatima El Irari

      12 oktober 2018 at 11:33

      Hi Lisa,

      Nee, mag je wel gebruiken maar dit heb ik niet gedaan in deze taart. Voor de red velvet cupcakes heb ik het wel gebruikt.

  • lisa

    10 oktober 2018 at 13:57

    hoi! moet er geen bakingsoda of karnemelk bij, zoals je bij de andere red velvet recepten ziet?

  • Romaissa

    21 oktober 2018 at 09:21

    Heey Meid
    Ziet er weer heerlijk uit!
    Had een vraagje moet er cacao doorheen of hoeft dat niet.

    1. Fatima El Irari

      21 oktober 2018 at 09:32

      Dankjewel Romaissa,

      Hoeft niet perse, maar je mag er eventueel 1 eetlepel cacaopoeder bijdoen.❤️

  • Fatima

    31 januari 2019 at 18:29

    Hey Fatima,

    Ik zag dat je bij de chocolade driptaart een ander mascarpone recept hebt staan, namelijk:

    100 gr poedersuiker
    500 gr mascarpone
    2x klopfix
    2 zakjes vanillesuiker

    Heb je voorkeur voor een van deze 2? Ik wil mijn taart met mascarpone bedekken, maar weet niet welke van deze twee het beste dekt en lekkerder is. Hoop dat je mij kan helpen.

    Groetjes,

    Fatima

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:04

      Hi Fatima,

      Je kunt deze hoeveelheden aanhouden;

      500 gram mascarpone (2 kuipjes)
      80 ml verse slagroom
      150 gr. poedersuiker

  • Fatima

    31 januari 2019 at 18:33

    Hallo,

    Ik zag bij je driptaart een ander mascarpone recept. He je voorkeur voor 1 van de 2. Ik zoek een standaard mascarpone recept vooor mijn driptaarten.

    Groetjes fatima

  • Fatima

    1 maart 2019 at 11:20

    Ik heb een bakvorm van de Lidl 18 x 8 centimeter is dat degene die jjj ook gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2019 at 13:41

      Hi Fatima,

      Ja, klopt die gebruik ik ook.??❤️

  • Saika

    9 mei 2019 at 16:02

    Hoi Fatima,

    Mijn cake zakt telkens in. Ik heb precies alles gedaan wat er in de beschrijving stond. Wat zou ik fout hebben gedaan ..

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 16:34

      Hi Saik,

      Zakt de cake in de oven al in of nadat deze uit de oven komt?

  • Laatje

    8 februari 2020 at 15:33

    Hoi Fatima

    Mijn vraag is bij de mascarpone, kan ik 250 mascarpone en de rest vullen met slagroom of crem frais?! Blijft het stevig of raad je mij toch alleen 500 gram mascarpone te bruiken!!

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2020 at 10:20

      Hi Laatje,

      Als je een stevige crème wilt, dan raad ik je toch aan om in totaal 500 gram mascarpone te gebruiken.❤️👍🏼

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept