Pindakoekjes met Karamel

22 mei 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 25 stuks

Pindakoekjes met karamel, zo verslavend lekker zijn ze! Heerlijk knapperige koekjes getopt met pinda’s en karamel, lekker bij een kopje thee of koffie. Dus ik zeg bakken maar!

Print recept

Pindakoekjes met Karamel

  • Aantal personen: 25 stuks

Ingrediënten:

Koekjesdeeg:

  • 300 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 gram margarine, of roomboter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei , maat M

Pinda's/karamel topping:

  • 200 gram pinda's, ongezouten
  • 3 eetlepels karamelpasta

Bereidingswijze:

Koekjesdeeg maken:

  • 1)

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen en zet de kom apart.

  • 2)

    Mix in een aparte kom de zachte margarine en de kristalsuiker romig.

  • 3)

    Klop het ei los en voeg deze erbij en mix het mengsel voor nog eens 1-2 minuten.

  • 4)

    Voeg de helft van het bloemmengsel toe en het op lage snelheid tot de bloem is opgenomen.

  • 5)

    Voeg de overige bloem toe en mix het weer samen tot een mooi zacht koekjesdeeg.

  • 6)

    Schep het deeg uit de kom en vorm het deeg tot een bal.

  • 7)

    Pak het deeg in met plasticfolie en leg het deeg in de koelkast voor 30 minuten.

Koekjes vormen:

  • 1)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte.

  • 2)

    Druk met een koekjes stempel vormpjes uit het deeg en leg het op een bakplaat met bakpapier.

  • 3)

    Bak de koekjes op 180 graden voor 12-15 minuten gaar.

  • 4)

    Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.

Koekjes toppen:

  • 1)

    Leg de pinda’s in een kom en voeg de karamelpasta erbij

  • 2)

    Roer het flink samen tot de pinda’s goed onder de karamel zit.

  • 3)

    Schep op elk koekje ongeveer een theelepel van de pinda’s en druk het aan.

  • 4)

    Serveer de koekjes met een kopje thee of koffie en genieten maar!

20 Comments

  • Flower

    22 mei 2020 at 13:22

    Hoi Fatima,

    Ik heb thuis geen karamelpasta kan je ook karamelsaus (van hero tova dessertsaus) gebruiken?

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 11:53

      Hi Flower,

      Ja, hoor die kun je ook gebruiken. Xx

  • Flower

    22 mei 2020 at 13:25

    Oh ja vergeten te vragen kan je ook gezouten pinda’s gebruiken? Dan de 1/2 thee lepel zout weglaten?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 11:54

      Hi Flower,

      Ja, dat kan ook. Xx

  • Hannan

    22 mei 2020 at 13:48

    Salaam Fatima,
    Hoeveel koekjes maak je met deze hoeveelheid?
    Shokran
    -Hannan

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 11:54

      Alaikoem salaam Hannan,

      Ik had rond de 22-25 koekjes. Ligt er ook aan hoe dik je de koekjes uitsteekt uit het deeg. Xx

  • Houda

    22 mei 2020 at 14:08

    Hi Fatima,

    Jouw site is geweldig! Alles lukt ook en smaakt allemaal even lekker. Even een vraagje over dit recept. Is het mogelijk om bakpoeder te vervangen door baksoda? Bakpoeder is helaas op 😉

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 11:54

      Hi Houda,

      Wat lief, dankjewel! Ja, voor dit recept kun je ook baking soda gebruiken ipv bakpoeder. Xx

  • Gonca

    22 mei 2020 at 19:42

    Hoii ze zien er heerlijk uit! Hoeveel koekjes krijgt u ongv met dit recept.. alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 12:01

      Hi Gonca,

      Dankjewel! Ik had rond de 22-25 koekjes. Xx

  • Leila

    22 mei 2020 at 21:52

    Hoi lieve Fatima, wederom een heerlijk recept😀 ik heb nog wel een vraagje, wat is het verschil van dit koekjesdeeg met die van het koekjesdeeg recept van paar dagen geleden van 4 koekjes uit 1 deeg? Ik zie dat t bijna zelfde is alleen bij deze meer bloem.
    Ik wil nl 1 van de twee maken maar twijfel nog

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 12:02

      Hi Leila,

      Dankjewel lieverd! Dit recept is bijna hetzelfde alleen zijn de koekjes iets steviger, omdat er nog (zware) pinda’s en karamel opkomt. Maar in principe kun je beide recepten gebruiken hoor. Xx

  • Sarah

    22 mei 2020 at 22:10

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik wil dit morgen Insha Allah maken. Vraagje.. welk soort bloem gebruik jij altijd?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 12:04

      Hi Sarah,

      Ik gebruik patentbloem van de Lidl. Xx

    2. Eva

      25 juli 2020 at 10:16

      Hoi Fatima,

      Wat zien ze er prachtig en lekker uit! Waar is deze koekjesvorm van?

      Liefs Eva

      1. Fatima El Irari

        26 juli 2020 at 20:22

        Hi Eva,

        Dankjewel! Deze kocht ik bij de Wibra. Xx

  • Lamyae

    23 mei 2020 at 11:09

    Salamoe3alaykoem Fatima,

    Wat zien deze koekjes er lekker uit! Ik wil ze vandaag graag maken. Ik zie alleen wel dat je bij stap 2 vanille extract erbij hebt gezet, maar ik zie hier niks van terug in de ingrediëntenlijst. Hoort dit er wel in?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 12:16

      Alaikoem salaam Lamyae,

      Dankjewel! Nee, heb je niet nodig sorry. Xx

  • Merve

    23 mei 2020 at 12:06

    Hebben we ook vanille extract nodig?
    ik zie het namelijk niet terug bij ingedrienten. Zoja kan ik het weglaten:)

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2020 at 12:15

      Hi Merve,

      Nee, heb je niet nodig sorry. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept