Pestobrood met Olijven en Parmezaanse kaas
Prep time: 1 uur 30 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves:
Pestobrood met Olijven en Parmezaanse kaas
- Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 2 uur 10 minuten
Ingrediënten:
Het deeg:
- 500 gram bloem
- 8 gram gedroogde gist
- 1 eetl. kristalsuiker
- 1 eetl. Italiaanse kruiden
- 1 theel. zout
- 1 ei
- 200 ml lauwwarme melk
- 50 gram gesmolten roomboter
Pesto:
- 1 hele basilicum plant , in pot
- 2 eetl. pijnboompitten
- 2 eetl. Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetl. olijfolie
- 1/2 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
Ook nodig:
- handvol zwarte olijven , in plakjes gesneden
- handvol rode olijven , in plakjes gesneden
- 100 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Het deeg:
- 1)
Meng in een diepe kom de bloem, gist, kristalsuiker, Italiaanse kruiden en het zout samen.
- 2)
Roer in een maatbeker de lauwwarme melk en de gesmolten boter samen.
- 3)
Giet het melk mengsel in een keer bij de droge ingrediënten en breek het ei er ook bij.
- 4)
Kneed het deeg op middelhoge snelheid in 4-5 minuten soepel.
- 5)
Vorm het deeg tot een bal en dek het met een theedoek af voor 60 minuten op een warme plek.
Pesto maken:
- 1)
Stop de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, zout en de peper in de keukenmachine.
- 2)
Maal het in 2-3 minuten samen tot een fijne groene massa.
- 3)
Giet de olijfolie erbij en mix het door. Zet opzij.
Terug naar het deeg:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.
- 2)
Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoek.
- 3)
Bestrijk het deeg met met de pesto en verdeel bovenop de olijven en de Parmezaanse kaas.
- 4)
Rol het deeg vervolgens vanaf de onderzijde strak op naar boven.
- 5)
Snijd de rol in de lengte doormidden en draai de twee deeg helften om elkaar heen.
- 6)
Leg het deeg in een langwerpig bakvorm met bakpapier en laat het deeg afgedekt voor 30 min. rijzen.
- 7)
Bak het brood in 35-40 minuten goudbruin en gaar, eet smakelijk!