Pestobrood met Olijven en Parmezaanse kaas

14 oktober 2021Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 30 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves:

Ga jij dit weekend ook gezellig aan de bak?⁠ Dan is dit fluffy pestobrood gevuld met olijven en parmezaanse kaas wat voor jou! Heerlijk voor bij de soep of voor op de borrelplank, gegarandeerd genieten!

Print recept

Pestobrood met Olijven en Parmezaanse kaas

  • Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 2 uur 10 minuten

Ingrediënten:

Het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 8 gram gedroogde gist
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden
  • 1 theel. zout
  • 1 ei
  • 200 ml lauwwarme melk
  • 50 gram gesmolten roomboter

Pesto:

  • 1 hele basilicum plant , in pot
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper

Ook nodig:

  • handvol zwarte olijven , in plakjes gesneden
  • handvol rode olijven , in plakjes gesneden
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Het deeg:

  • 1)

    Meng in een diepe kom de bloem, gist, kristalsuiker, Italiaanse kruiden en het zout samen.

  • 2)

    Roer in een maatbeker de lauwwarme melk en de gesmolten boter samen.

  • 3)

    Giet het melk mengsel in een keer bij de droge ingrediënten en breek het ei er ook bij.

  • 4)

    Kneed het deeg op middelhoge snelheid in 4-5 minuten soepel.

  • 5)

    Vorm het deeg tot een bal en dek het met een theedoek af voor 60 minuten op een warme plek.

Pesto maken:

  • 1)

    Stop de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, zout en de peper in de keukenmachine.

  • 2)

    Maal het in 2-3 minuten samen tot een fijne groene massa.

  • 3)

    Giet de olijfolie erbij en mix het door. Zet opzij.

Terug naar het deeg:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.

  • 2)

    Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoek.

  • 3)

    Bestrijk het deeg met met de pesto en verdeel bovenop de olijven en de Parmezaanse kaas.

  • 4)

    Rol het deeg vervolgens vanaf de onderzijde strak op naar boven.

  • 5)

    Snijd de rol in de lengte doormidden en draai de twee deeg helften om elkaar heen.

  • 6)

    Leg het deeg in een langwerpig bakvorm met bakpapier en laat het deeg afgedekt voor 30 min. rijzen.

  • 7)

    Bak het brood in 35-40 minuten goudbruin en gaar, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept