Ingrediënten:
- 200 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1/4 theel. zout
- 200 ml zonnebloemolie
- 500 gram perziken
- 5 eetlepels abrikozenjam
Extra:
- bakvorm (30 x 30 cm)
Bereidingswijze:
Mix in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker en de eieren goed romig. Dit mix je voor ongeveer 2 minuten op een hoge snelheid, totdat alles goed is opgenomen. Je kunt ook handmixer gebruiken als je dit makkelijker vindt.
Mix het zakje bakpoeder en het zout samen met de bloem in een aparte kom en voeg de bloem dan toe aan het beslag. Je voegt niet in een keer heel de bloem toe, maar in twee delen. Giet nu de helft van de zonnebloemolie toe aan het beslag en mix het beslag weer, totdat de bloem is opgenomen. Voeg dan nog de rest van de bloem toe en de rest van de zonnebloemolie. Mix dit dan nogmaals samen en stop met mixen wanneer je ziet dat de bloem is opgenomen door de natte ingrediënten.
Wanneer je het beslag hebt gemixt ga je nog eens kort met een spatel door het beslag heen. Zo weet je zeker dat er geen droge bloem meer tussen het beslag zit.
Vet de bakvorm in met wat zonnebloemolie en bestuif de vorm met een laagje bloem. Giet het beslag vervolgens in de bakvorm en verspreid het beslag met een spatel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Zoals je op de foto kunt zien is de cake niet al te hoog. Dit komt doordat ik een grote bakvorm heb gebruikt. Als je een hogere cake wilt, dan gebruik je een kleinere bakvorm.
Giet de perziken in een vergiet en laat het even uitlekken. Snijd de perziken vervolgens in lange partjes of net hoe jij het wilt hebben. Ik heb ervoor gekozen om de perziken in partjes bovenop het beslag te leggen, maar je kunt ook de perziken in blokjes snijden en deze door het beslag te spatelen.
Strooi een eetlepel bloem over de perziken en hussel ze even goed door elkaar. Verdeel de perzik partjes over het beslag en druk deze ietsjes in het beslag. Bak de cake mooi goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. Houd de cake ondertussen wel goed in de gaten, want elke oven verschilt qua temperaturen.
Na 30 minuten kun je checken of de cake gaar is. Voor het controleren op gaarheid steek je een houten spies stokje in de cake en als deze er droog uitkomt, dan is de cake gaar aan de binnenkant. Komt de spies stokje er nat uit, dan is de cake nog niet gaar en moet die nog in de oven doorbakken.
Wanneer de cake gaar is haal je deze uit de oven en zet je deze op een rooster. Laat de cake voor ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen. Je kunt ervoor kiezen om de gehele cake uit de vorm te halen of je laat de cake in de vorm zitten en snijd hieruit stukjes.
Schep 5 eetlepels abrikozenjam in een steelpannetje en doe hier 1 eetlepel water bij. Laat de abrikozenjam warm worden op een leeg vuurtje voor ongeveer 1 minuut. Blijf de abrikozenjam ondertussen roeren en je zult merken dat het een lichte mengsel wordt.
Haal het steelpannetje van het vuur en giet de abrikozenjam voorzichtig over de gehele cake. Verdeel met een spatel de abrikozenjam egaal over de oppervlakte van de cake.
De perzik cake is zowel warm als koud super lekker! Serveer deze perzik cake met een toef slagroom of als je echt gek wilt doen met een bolletje vanille ijs heerlijk! Dit is weer iets anders dan de standaard cakes die ik vaak maak. Na de complimenten over deze perzik cake ben ik van plan nog meer te gaan experimenteren met fruit in cakes haha! Ik zou zeggen probeer deze perzik cake eens uit en laat mij hieronder in een comment weten wat je ervan vindt.
37 Comments
Femke
11 augustus 2015 at 19:42
Ziet er weer heerlijk uit zeg, ga ik binnenkort maar eens maken :-)!
xfaatje
12 augustus 2015 at 06:52
Hallo lieverd! Bedankt lieve schat. Deze cake raad ik je zeker een keer aan :p
naoual
11 augustus 2015 at 21:18
Selaam moualykom
kan toch ook wel in een ronde vorm van 30 (/) gr naoual
xfaatje
12 augustus 2015 at 06:51
Salaam Alaikoem Naoual, Ja hoor dat kan zeker!
yasamin
11 augustus 2015 at 22:48
Lekkerrrrrrrrr ik ga zeker proberen
xfaatje
12 augustus 2015 at 06:50
Hallo Yasamin, bedankt meid. Moet je zeker doen haha!
Hollandia
12 augustus 2015 at 18:25
Kan ik de cake ook met aardbeien maken?
Serina
13 augustus 2015 at 09:11
Ik heb de cake gisteren gemaakt, hij is super lekker! Bedankt voor het recept!
xfaatje
13 augustus 2015 at 14:59
Hallo Serina, super! Ben blij dat het heeft gesmaakt. <3
Zouzou
20 augustus 2015 at 11:48
Staat in over ben benieuwd!
razis
27 augustus 2015 at 19:29
Wat een lekkere recepten heb je toch,heb zo net even rond gekeken en een heleboel opgeslagen om het te maken en daarvan is deze cake er ook een van…
TOPP
xfaatje
14 september 2015 at 13:04
Hallo Razis, bedankt voor je lieve compliment! Als je ooit vragen hebt kun je deze altijd stellen.
Ruqaya
30 september 2015 at 20:14
Hallo.
Een vraagje. Heb dit recept geprobeerd, alles keurig afgewogen en afgemeten.
Na het bakken kon ik zowat de olie uit de cake persen. Hij voelde en zag er ook erg vettig uit. Die van jou ziet er droger uit.
Nu heb ik dit probleem vaker bij cakes op olie basis 🙁 weet jij hoe dit kan? Voor de rest lukken al jou recepten top!
Fatima
21 oktober 2015 at 10:03
Hoi naamgenootje!
Een ietwat late reactie, want heb dit met l3eed gemaakt. Maar OMG wat was dit lekker zeg!!
Het recept kan ook echt niet misgaan! Superbedankt voor al jouw lekkere recepten, keep up the gooed work!
xfaatje
23 oktober 2015 at 07:11
Hallo naamgenootje haha! Oh wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt meid. Bedankt voor je lieve compliment. Xx
Riffia23
6 november 2015 at 14:15
Salaam
Zijn het perziken uit blik?❤
xfaatje
9 november 2015 at 09:10
Salaam Alaikoem Riffia, ja dit zijn perziken uit blik inderdaad. Xx
Anja
8 november 2015 at 07:25
Ik heb de perzikcake gisteren gemaakt en hij was heerlijk!
xfaatje
9 november 2015 at 09:01
Hallo Anja, ah super!
salma
30 december 2015 at 20:30
ik heb mijn nieuwe oven binnen.
ik heb alvast medelijden ermee want die zal niet vaak uitrusten door mij.
door. jou recepten ben ik dagelijks in de keuken bezig haha.
zelfs mijn man en zoontje zijn verslaafd aan cakejes etc.
je bent mashallah echt een topper.
deze cake ga ik ook uitproberen dezer dagen.
dat wordt zeker weten smullen
xfaatje
31 december 2015 at 08:06
Hallo Salma,
Aah arme oven hahaha! Nou meid ik wens je heel veel kook en bakplezier! Xx
salma
30 januari 2016 at 13:57
ik heb de cake vandaag weer gemaakt.
alleen heb ik de olie wel gehalveerd dit keer. omdat de eerste keer echt het olie eruitkwam.
heb er geen jam of iets overheen gesmeerd. alleen poedersuiker.
de perziken heb ik in kleine stukken gesneden en door het mengsel gemengd. en in een tulbandvorm gebakken.
hij ziet er heerlijk uit en smaakt ook heerlijk. tnx meid voor het recept
xfaatje
2 februari 2016 at 13:46
Hallo Salma,
Ah, super! Ben blij dat het heeft gesmaakt meid!
beautydialyblog
12 maart 2016 at 16:59
ik heb gister deze cake gemaakt voor de eerste keer en meegenomen op bezoek en ik zeg eerlijk de hele plaat was op iedereen heeft er lekker van gesmuld nu zit er weer een in de oven voor vanavond. Ik vind het super makkelijk en zal hem zeker vaker maken.
xfaatje
13 maart 2016 at 20:24
Heey meid,
Ah, super leuk om te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt meis xx
Phylicia
30 april 2016 at 10:30
Haii Fatima,
Ik ben ook een secret admirer haha, bedankt voor al je lekkere recepten! Maandag heb ik een etentje hier thuis dus ik ga zowiezo je visbastilatjes en deze cake serveren, fingers crossed!! Maar ik had een vraagje.. De cake is met een bolletje ijs warm wel het lekkerst natuurlijk. Zou ik hem een dag van te voren alvast kunnen maken (zonder bestrijken vd jam) en hem de volgende dag even kunnen opwarmen in de oven en dan bestrijken? Zo ja.. Hoelang en op welke temperatuur lijkt jou dan het best??
xfaatje
9 mei 2016 at 12:48
Hallo Phylicia,
Allereerst mijn excuses voor de late reactie! Is het nog gelukt?
Ilham
23 oktober 2016 at 21:42
Heerlijk zeg ga ik ook een keer proberen.
Bedankt voor je lekker respecten ?
Fatima
24 oktober 2016 at 09:16
Hallo Ilham,
Heel graag gedaan hoor. Xx
Saloua
27 november 2016 at 20:23
De cake is een toppertje.. mijn man is er gek op dat ik er nu nog 1ga maken. Ga zo door
Dikke groetjes
Fatima
28 november 2016 at 07:20
Hallo Saloua,
Aah super meid! Dankjewel lieve schat en geniet ervan! Xx
Hettie
13 april 2017 at 21:11
Deze cake va gebakken in ronde taartvorm. Heerlijk! Wel 1/4 deel meer ingrediënten toegevoegd, stukjes perzik en spijs door deeg gedaan en 10 min. langer gebakken. De cake is wel in het midden ingezakt. Maakt voor de smaak niks uit, maar enig idee, hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen? Zoek ik natuurlijk zelf ook nog wel even uit. Dank voor het gemakkelijke, en LEKKERE recept. Ik ga daar morgen 12 bejaarde mensen mee verwennen!
Fatima El Irari
18 april 2017 at 05:59
Hallo Hettie,
Ah super dat het heeft gesmaakt en dat je zo enthousiast bent over het recept! Heb je de oven in de tussentijd geopend? Aah super leuk dat je de cake gaat uitdelen!
Liefs,
Fatima
Jasmine
29 maart 2018 at 13:01
Hoi Fatima,
Heerlijk recept, en wat een leuke site!
Ik ga zeker nog meer recepten van jou uitproberen!
x
Fatima El Irari
29 maart 2018 at 13:18
Hallo Jasmine,
Dankjewel lieverd en welkom! Xx
Rona
11 september 2022 at 22:50
Heerlijke cake! Alleen waren mijn perziken doorgezakt en zaten na bakken onderaan de cake. Wat gaat er mis?
Fatima El Irari
15 september 2022 at 10:10
Hi Rona,
Omdat ik best een grote vorm heb gebruikt, konden de perziken niet naar de bodem zakken. Je kunt de volgende keer het beste de perziken door wat bloem husselen voor je ze in het beslag legt. Op deze manier zullen ze niet naar de bodem zakken. Ik heb dit ook in het recept gezet. Xx