Pindakaas Chocolate Chip Koekjes
Prep time: 10 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 12 stuks
Pindakaas Chocolate Chip Koekjes
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 40 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten:
- 180 gram patent bloem
- 1 theel. bakpoeder
- 1/4 theel. zout
- 100 gram roomboter, ongezouten
- 80 gram pindakaas
- 80 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1 ei
- handvol chocolate chips
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) functie.
- 2)
Roer in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet opzij.
- 3)
Roer de roomboter, pindakaas en de suikers met een garde in 1-2 min. romig.
- 4)
Schraap met een spatel de zijkanten van de kom en roer het mengsel nog eens door.
- 5)
Breek het ei erbij en roer het ei met de garde goed bij het mengel.
- 6)
Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom en roer het goed door tot alles is opgenomen.
- 7)
Schraap met een spatel de zijkanten en de bodem van de kom en roer de chocolate door het deeg.
- 8)
Schep ongeveer 2 eetlepels bolletjes op een bakplaat en druk ze met een vork in een + lichtjes in.
- 9)
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 25-30 lichtbruin en gaar.
- 10)
Laat de koekjes 10 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze op een rooster legt. Eet smakelijk!