Pindakaas Chocolate Chip Koekjes

22 december 2022Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 12 stuks

Homemade koekjes zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare uit de winkel! Deze lekkere pindakaas koekjes met stukjes chocolate chips zet je in 30 min. op tafel. Knapperig van buiten en lekker chewy van binnen, dit wil je maken!

Print recept

Pindakaas Chocolate Chip Koekjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

  • 180 gram patent bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 100 gram roomboter, ongezouten
  • 80 gram pindakaas
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • handvol chocolate chips

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) functie.

  • 2)

    Roer in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet opzij.

  • 3)

    Roer de roomboter, pindakaas en de suikers met een garde in 1-2 min. romig.

  • 4)

    Schraap met een spatel de zijkanten van de kom en roer het mengsel nog eens door.

  • 5)

    Breek het ei erbij en roer het ei met de garde goed bij het mengel.

  • 6)

    Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom en roer het goed door tot alles is opgenomen.

  • 7)

    Schraap met een spatel de zijkanten en de bodem van de kom en roer de chocolate door het deeg.

  • 8)

    Schep ongeveer 2 eetlepels bolletjes op een bakplaat en druk ze met een vork in een + lichtjes in.

  • 9)

    Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 25-30 lichtbruin en gaar.

  • 10)

    Laat de koekjes 10 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze op een rooster legt. Eet smakelijk!

    Klik hier voor de instructievideo van dit recept.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept