Pastasalade met Kip

14 augustus 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 4 personen

Één van mijn favoriete zomergerechten, is een rijkgevulde pastasalade! Deze pastasalade met gegrilde kip is all you need in deze hitte! Lekker voor de lunch, als avondeten of als bijgerecht bij de barbecue.

Print recept

Pastasalade met Kip

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 25 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 350 gram pasta, naar keuze
  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel kip kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel harissa kruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tomaten , in blokjes
  • 1 komkommer , in blokjes
  • 1/2 oranje paprika , in blokjes
  • 2 volle eetlepels mais
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 rode ui , in strookjes
  • 2 augurken , in blokjes

Honing mosterd dressing:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1/2 theelepel verse citroensap
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

Pasta koken & Kip bakken:

  • 1)

    Kook de pasta in een ruime pan gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 2)

    Giet het water af en spoel de pasta om onder koud water en schep de pasta in een ruime kom.

  • 3)

    Snijd de kipfilet doormidden in dunne plakken van ongeveer 2 cm dik.

  • 4)

    Marineer de kip met de kip kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, harissa, zout en de olijfolie.

  • 5)

    Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar.

  • 6)

    Snijd de kip in plakjes en houd de kip warm met aluminiumfolie.

Salade marineren:

  • 1)

    Roer de mayonaise, mosterd, honing, citroensap, zwarte peper en de knoflookpoeder samen.

  • 2)

    Voeg de tomaat, komkommer, paprika, mais, peterselie, ui en de augurk toe bij de pasta.

  • 3)

    Giet de dressing erbij en hussel de pastasalade goed door.

  • 4)

    Leg de gebakken kip bovenop de pastasalade en verdeel er eventueel nog wat extra dressing overheen.

  • 5)

    Strooi er wat extra fijngesneden peterselie op en dien de salade lekker koud op!

  • 6)

    De gebakken kip is ook koud nog erg lekker!

8 Comments

  • Hakiam

    15 augustus 2020 at 09:16

    Hi Fatima

    Waar haal je die grove mosterd vandaan?

    Groet
    Karima

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2020 at 17:44

      Hi Hakiam,

      Bij de Jumbo. Xx

  • Hakima

    15 augustus 2020 at 18:58

    Hai Fatima

    Klopt stap 4? Ik zie namelijk maïs er tussen staat voor de marinade van de kip.

    Groetjes
    Karima

    1. Fatima El Irari

      15 augustus 2020 at 22:37

      Hi Hakima,

      Oeps, de mais hoorde daar niet bij haha. Ik heb het gelijk even aangepast, dankjewel! Xx

  • Hakima

    16 augustus 2020 at 08:47

    Hi fatima

    Kan je mij nog vertellen waar jij grove mosterd haalt en van welke merk

    1. Fatima El Irari

      19 augustus 2020 at 17:50

      Hi Hakima,

      Ik kook dee altijd bij de Jumbo van het merk Kühne.

  • Yasmina

    21 augustus 2020 at 19:37

    Salaam fatima,

    Kan ik kant klare honing monsterd gebruiken van het merk jumbo? En zo ja hoeveel eetlepels ? Bedankt alvast kan niet wachten op je tweede kookboek.

    1. Fatima El Irari

      25 augustus 2020 at 12:58

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken. Ook dan gebruik je dezelfde hoeveelheid. Bedankt lieve schat! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept