PASTA IN ROOMSAUS MET KIP EN BROCCOLI

10 februari 2018Fatima El Irari

Als je mij ergens voor wakker mag maken, dan is dat wel voor pasta! Ik ben eigenlijk dol op alle pasta gerechten en als ik dan moet kiezen tussen een romige pasta in roomsaus of in tomatensaus, dan gaat mijn keus sowieso naar de roomsaus. Deze erg lekkere spaghetti in roomsaus met stukjes kip en broccoli maak ik met regelmaat klaar en het verveel nooit. Dit is nou echt zo’n simpel gerecht die je door de weeks binnen 30 minuten op tafel kunt zetten.

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 250 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 etl. kruidenkaas
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 half rode peper, fijngesneden
  • 1.5 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 400 ml slagroom
  • 300 gr. spaghetti of een ander soort pasta
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de zonnebloemolie in de pan op middelmatig vuur en voeg de rode ui en de knoflook toe. Bak de ui en de knoflook mooi lichtbruin.
  2. Voeg de kipfilet blokjes toe in de pan en bak de kipfilet voor ongeveer 5 minuten mooi lichtbruin. 
  3. Schep de kruidenkaas bij de kipfilet in de pan en meng het goed samen.
  4. Voeg de broccoli roosjes toe in de pan en roer alles goed door. Plaats de deksel bovenop de pan, zodat alles even goed kan garen.
  5. Voeg de rode peper toe en breng het geheel op smaak met zwarte peper en zout. Roer de inhoud nogmaals geheel samen.
  6. Giet de slagroom toe in de pan en zet het vuur hoger. Laat het geheel koken voor ongeveer 8 a 10 minuten met de deksel op de pan.
  7. Open de pan, zet het vuur lager en voeg de gekookte spaghetti toe. Roer de spaghetti in delen door de saus.
  8. Als laatste voeg je de peterselie toe in de pan en roer je de peterselie goed door de saus.
  9. Serveer de pasta met wat extra fijngesneden peterselie en eventueel met wat geraspte kaas of met Parmezaanse kaas.
Extra tips&trics
  • Laat de rode peper weg als je niet van pittig eten houdt.
  • Wil je de broccoli geheel gaar hebben? Kook de broccoli dan van te voren even half gaar in kokend water.
  • Vervang kipfilet met garnalen, ook erg lekker!
  • Niet zo’n liefhebber van roomsaus? Vervang de slagroom dan met tomatensaus.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

75 Comments

  • Ilham

    10 februari 2018 at 12:42

    Heerlijk, ook lekker met groene pesto door de saus en wat parmezaanse kaas

    1. Sarah

      6 april 2018 at 06:34

      Assalaamu alaikum llham. Bedoel je dat je de pesto extra toevoegt, of doe je dit ipv de slagroom? En op welk moment voeg je de pesto toe aan de pasta?

      Wassalaam Sarah

      1. Fatima El Irari

        7 april 2018 at 14:08

        Alaikoem salaam Sarah,

        Sorry, maar ik gebruik geen pesto in de recept. Bedoel je niet de kruidenkaas?

  • Mine

    10 februari 2018 at 13:33

    Hoi.hoi opnde beschrijving lees ik 300gr maar k.geloof dat.je een pakje van 500gr gebruikt klopt dat?? Ga het morge maken ins.

  • Malika

    10 februari 2018 at 20:13

    Ik houuuuuu van jouw recepten! Super bedankt lieverd!

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 20:18

      Haha zo lief! Dankjewel lieve Malika. Xx

  • Jalila

    10 februari 2018 at 20:13

    Super makkelijk! Kan dit ook met rijst? Xoxo

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 20:17

      Ja hoor je kunt ook rijst gebruiken. Xx

  • Majdouline

    10 februari 2018 at 20:14

    Jouw hoofdgerechten zijn top Faat! Super ga zo door!

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2018 at 20:17

      Dankjewel lieve schat! Onwijs lief. Xx

  • Maysa

    10 februari 2018 at 23:35

    Heey Fatima, als eerst wil ik zeggen dat ik jou recepten echt geweldig vind!! Ik wil de pasta binnenkort maken maar dan i.p.v de broccoli bladspinazie gebruiken.
    Kan ik dan precies jou recept volgen en dan in plaats van broccoli bij de kipfilet enz te gooien, bladspinazie bij de kip doen? Of moet het met bladspinazie op een andere manier.

    Ik hoop op een reactie 🙂

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2018 at 07:36

      Hallo Maysa,

      Dankjewel lieve schat onwijs lief van je! Jazeker, je kunt ook bladspinazie gebruiken en dan gewoon precies dezelfde stappen volgen en bij de stap van de broccoli voeg jij in dit geval dan de spinazie toe. Succes lieverd! Xx

      1. Maysa

        11 februari 2018 at 10:24

        Dankjewel voor je reactie lieverd, ik ga dit zeker proberen!

      2. Fatima El Irari

        12 februari 2018 at 08:01

        Altijd graag gedaan! Xx

  • Jinane

    11 februari 2018 at 12:21

    Salam Fatima .
    Jou recepten zien er allemaal heerlijk uit . Wil dit recept binnenkort Insh Allah gaan maken kan ik ipv kip ook zalm gebruiken .
    Hoor het graag .

    Groetjes Xxx Jinane

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2018 at 08:00

      Alaikoem salaam Jinane,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, dat kan ook hoor. Xx

  • Hanan

    11 februari 2018 at 12:55

    Hoi Fatima,
    Ziet er heerlijk uit?ik ga m straks uitproberen, maar had een vraagje over de slagroom smaakt dat niet heeel zoet? Gaat het gerecht niet zoet smaken? Ik D8 bij pasta dat je alleen kookroom kunt gebruiken of heeft het hetzelfde effect?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2018 at 07:59

      Hallo Hanan,

      Nee joh hihi het smaakt echt niet zoet en slagroom wordt juist vaak gebruikt voor roomsauzen. Maar het smaakt totaal niet zoet lieverd. Probeer het gewoon eens uit. Xx

  • Karima

    11 februari 2018 at 19:20

    Hoi faatje,

    Ik volg je recepten zo makkelijk en simpel
    Thanks voor je al recepten. Ik blijf je volgen.

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2018 at 07:57

      Hallo Karima,

      Ah super lief van je! Dankjewel lieve schat. Xx

  • Melike

    12 februari 2018 at 15:14

    Hoi Fatima,

    Welk soort kruiddnkaas gebruik jij voor deze saus? Hij staat vanavond op mijn menu 🙂 dankjewel alvast! X

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2018 at 16:24

      Hallo Malike,

      Ik gebruik de kruidenkaas van de Lidl. In de video laat ik precies zien welke ik gebruik. Geniet ervan! Xx

      1. Latifa

        12 juni 2018 at 10:43

        hey faatje

        mijn roomsaus was te waterig als ik het op het bord deed zat er geen smaak aan de pasta en zat er op de bord een water roomsaus je
        wat kan ik er aan doen
        xx

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2018 at 13:59

        Hi Latifa,

        Heb je de broccoli goed laten uitlekken van het water?

  • R

    12 februari 2018 at 18:25

    Hoii,

    Ik had een vraagje, kun je ook kookroom/creme fraiche gebruiken ipv slagroom?

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2018 at 06:42

      Hallo R,

      Ja hoor je kunt ook kookroom gebruiken, maar dan raad ik je wel de volle room aan en niet de light variant. Succes!

      Liefs,
      Fatima

      1. R

        15 februari 2018 at 11:25

        Alhamdoulillaah! Ik had gister je pasta gemaakt. Omg zo lekker!!!!! Ik was bang dat t zou gaan schiften die kruidenkaas of zuur zou worden. Maar Alhamdoulillah het is allemaal goed gegaan! Thankyou!

      2. Fatima El Irari

        15 februari 2018 at 12:06

        Hallo lieverd,

        Aah wat leuk om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Louisa

    14 februari 2018 at 13:11

    Hoi Fatima welke kruidenkaas kan je nog gebruiken van andere supermarkten xx

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2018 at 13:37

      Hallo Louisa,

      Je kunt elk soort gebruiken van welk merk dan ook. Bij de Albert Heijn kun je bijvoorbeeld gewoon de tuinkruiden kruidenkaas gebruiken van eigen merk. Xx

  • Esra

    14 februari 2018 at 18:29

    Dit heb ik vanavond gekookt!! Reactie van mijn man: “Lekker! Zeker voor herhaling vatbaar”
    Jammiee dankjewel ??

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2018 at 07:07

      Hallo Esra,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Kelly

    14 februari 2018 at 20:54

    Hoi fatima , ik ben niet zo een lief hebber van broccoli wat zou jij nemen qua vervang groente groetjes Kelly
    Ps ziet er mega lekker uit x

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2018 at 07:10

      Hallo Kelly,

      Dankjewel lieve schat! Je zou eventueel champignons, paprika, spinazie, sugar snaps of courgette kunnen gebruiken. Succes! Xx

  • Y.

    15 februari 2018 at 22:54

    Hoiii Fatima!!!

    Ik wou even zeggen dat ik ten eerste haast dagelijks je site bezoek ,om te zien of er wat nieuws is haha!!!
    Ik weet niet hoe maar je legt het precies goed uit en qua verhoudingen met kruiden altijd goed.haat recepten zonder aanduiding hoeveel kruiden…staat er bijvoorbeeld:kurkumma,paprika,zout bijv maar niet hoeveel haha en bij jou is het altijd heel netjes!! Toppie meid!
    Ten tweede over dit recept.
    Ik haat pasta met witte saus welke dan ook..hou alleen van tomatensaus…me man die houuuud juist van pasta witte saus…dus als k t maak voor hem dan eet ik die dag echt met moeite :p
    MAAAAAAAR hihi ik heb dit recept geprobeerd en jammmie jammie jammie echt lekker ,en dat overdrijf ik niet haha!!! Dit ga ik zeker vaker maken! Eindelijk een pasta met witte saus die ik lekker vind haha…

    En zoals ik een keertje eerder reageerde:

    Je man mag zeer zeker blij zijn dat ie zo’n lieve mooie slimme en goed kokende vrouwtje hebt hihi

    Groetjes
    P.s. marokaanse gerechtenn wee want moree!!!!:p

    1. Fatima El Irari

      16 februari 2018 at 07:05

      Hallo lieverd,

      Hahaha wat heb ik gelachen om jouw berichtje! Super lief van je en bedankt voor alle lieve complimentjes! Ik ben echt blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah en er komen nog een heleboel recepten inschAllah!

      Veel liefs,
      Fatima

  • Latifa

    16 februari 2018 at 22:08

    Smaakte echt heerlijk!
    Twijfelde eerst of slagroom wel een goed idee was. Omdat ik daar niet aan gewend was om mee te koken. Maar was echt lekker!
    Dank voor het delen met ons!

    1. Fatima El Irari

      18 februari 2018 at 08:14

      Hallo Latifa,

      Ah Super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Ouafa

    19 februari 2018 at 11:45

    Heey salaamoe alaikoem,

    Als eerst bedankt voor je lekkere gerechten. Kan je misschien een link sturen van de kruidenkaas van de ah?

    Alvast bedankt

      1. Ouafa

        19 februari 2018 at 12:32

        Is goed heel erg bedankt voor je snelle reactie xx.

  • Yous

    24 februari 2018 at 16:39

    Heey Faaat!
    Ik ga jou recepie vandaag uitproberen. Alleen heb ik geen kruidenkaas thuis. Kan dat wegvallen of kun je er een vervangende iets by toevoegen.
    Lieffsssssxx

    1. Fatima El Irari

      25 februari 2018 at 05:59

      Hallo Yous,

      Je kunt het gewoon weglaten hoor. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Youssra

    25 februari 2018 at 13:31

    Assalaamoe alaikoem Fatima,
    Ik ga je gerecht vandaag uitproberen!Ik had alleen een vraagje.Kan je ook witte uien gebruiken in plaats van rode uien? Alvast bedankt meid.

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 07:37

      Alaikoem salaam Youssra,

      Jazeker, dat kan altijd hoor. Xx

  • Amal

    2 maart 2018 at 15:50

    Jammie,, bedankt weer!

    Amal (Bridal room)

    1. Fatima El Irari

      2 maart 2018 at 16:47

      Hi lieverd!

      Wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Hee graag gedaan lieverd. Xx

  • Soukaina

    7 maart 2018 at 12:23

    Hi Fatima!
    love je recepten!
    Mag ik weten of ik de kip ook door garnalen kan veranderen? Moet ik hierdoor dan ook de bereidingswijze aanpassen?

    1. Fatima El Irari

      7 maart 2018 at 12:50

      Hallo Soukaina,

      Dankjewel lieve schat! Ja hoor je kunt de kip vervangen met garnalen. De bereidingswijze blijft wel gewoon hetzelfde, dus hier hoef je niks aan te veranderen. Smakelijk eten alvast!

      Liefs,
      Fatima

  • Laaaannn

    18 april 2018 at 11:00

    Hoi Fatima, ik wil dit straks maken maar dan met garnalen. Doe ik die ook na uitjes en knoflook in de pan? En hoeveel minuten moet ik die dan aanbakken?
    Hoop dat je dit snel ziet, zodat ik straks aan de slag kan.
    Ps: al zoveel recepten uitgeprobeerd en altijd gelukt!!!
    Liefs

    1. Fatima El Irari

      18 april 2018 at 11:10

      En natuurlijk bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Laaaannn laannnn

    18 april 2018 at 11:00

    Hoi Fatima, ik wil dit straks maken maar dan met garnalen. Doe ik die ook na uitjes en knoflook in de pan? En hoeveel minuten moet ik die dan aanbakken?
    Hoop dat je dit snel ziet, zodat ik straks aan de slag kan.
    Ps: al zoveel recepten uitgeprobeerd en altijd gelukt!!!
    Liefs

    1. Fatima El Irari

      18 april 2018 at 11:09

      Hi,

      Als je garnalen wilt gebruiken, dan bak je de garnalen samen met de uien en de knoflook voor ongeveer 60 seconden aan. Schep dan alleen de garnalen uit de pan en zet deze even apart. Ga dan gewoon verder met het recept en bij de stap dat je de slagroom erbij giet voeg je ook de gebakken garnalen weer terug in de pan. Als je de garnalen vanaf het begin tot eind in de pan laat, dan worden ze iets te droog gebakken. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

      1. Laaaannn laannnn

        18 april 2018 at 11:34

        Ahhhh super suuuper superrrrrrrrr bedankt Fatima! Ik ga straks gelijk aan de slag 😀 Liefs xxxx

      2. Fatima El Irari

        18 april 2018 at 11:36

        Graag gedaan lieverd en geniet ervan! Xx

  • nes

    29 april 2018 at 19:54

    Hoi Fatima,
    Lijkt me een heerlijk recept.
    Kan je de kruidenkaas ook weglaten? of vervangen als je dit niet in huis hebt?
    Groetjes Nes

    1. Fatima El Irari

      30 april 2018 at 06:13

      Hi Nes,

      Dankjewel lieverd. Ja hoor je kunt de kruidenkaas ook weglaten! Xx

  • Imane

    8 mei 2018 at 05:52

    Hi fatima,

    Kan ik ook ipv broccoli, champignons gebruiken?

    Groet,
    Imane

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2018 at 06:00

      Hi Imane,

      Ja, hoor dat kan ook. Champignons hoeven niet zo lang te garen, dus die kun je ook na de kruidenkaas toevoegen. Succes! Xx

  • Imane

    8 mei 2018 at 05:55

    Hi fatima,

    Kan ik ook ipv broccoli, champignons gebruiken? Zo ja, moet het dan ook toegevoegd worden na de kruidenkaas??

    Groet,
    Imane

  • Latifa

    23 juni 2018 at 12:10

    Hey faatje

    Mijn roomsaus werd veel te waterig als ik de pasta met room op schepte lag er een waterig sausje op me bord en proefte ik het dus ni goed in de pasta
    Wat kan ik hier aan doen
    Xx

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2018 at 17:17

      Hi Latifa,

      Heb je de pasta water goed laten uitlekken? Als er teveel vocht bij de saus komt, dan wordt deze al snel waterig.

      1. Latifa

        24 juni 2018 at 10:17

        Isgoed zal er volgende keer naar kijke
        X

  • Benny

    2 september 2018 at 07:05

    Dag fatima
    Ga dit vandaag uitproberen
    Al een poos geleden dat je nog een recept hebt gemail
    Groetjes

  • Maryam

    14 oktober 2018 at 18:03

    Salaam o 3alikom Fatima,

    Super lekker wij hebben hem net op!!

    1. Fatima El Irari

      15 oktober 2018 at 06:35

      Alaikoem salaam Maryam,

      Ah super goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!❤️

  • Dounia

    18 oktober 2018 at 14:08

    Salam Fatima!
    Aller eerst wil ik zeggen dat ik jouw recepten ge-wel-dig vind! ?
    Heb een klein vraag je als ik nog pasta overhouw en ik stop het meestal in de koelkast en verwarm het weer in de magnetron, dan word de pasta zo droog en smaakloos helaas, heb jij misschien een tip voor me?☺️

    Groetjes, Dounia

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2018 at 08:07

      Alaikoem salaam Dounia,

      Aah wat onwijs lief! Om heel eerlijk te zijn heb ik dit probleem ook weleens en dan vooral met pasta’s in roomsaus. Wat ik altijd doe is van tevoren wat saus apart houden en deze eerst opwarmen en er eventueel wat extra roomsaus bijdoen als de saus te dik is. Dit voeg ik dan toe bij de overgebleven pasta en dan verwarm ik het geheel op laag vuur. Op deze manier wordt de pasta weer ‘nat’ en zal het niet blijven plakken. Ik doe dit wel pas wanneer ik de pasta voor zeker 30 minuten op kamertemperatuur heb laten komen wanneer ik het uit de koeling haal. Xx

  • Souhaila

    23 november 2018 at 15:44

    Salamo alaikoum, ik heb zojuist de pasta gemaakt en geproefd. Ik vond hem wat heel droog en geen smaak in? Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan heb alles juist gevolgd ?

    1. Fatima El Irari

      24 november 2018 at 10:46

      Alaikoem Souhaila,

      Als de pasta droog was en je bijna geen smaak proefde, dan had je waarschijnlijk teveel pasta en te weinig saus.

  • Farah

    21 mei 2019 at 15:33

    Kan het ook zonder kruidenkaas of kan je het vervangen?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:48

      Hi Farah,

      Ja, kun je weglaten.

  • Sofia

    24 oktober 2019 at 19:39

    Hey schat Álles goed met u . Ik heb die vandaag gemakt das heeeeeeel lekker tbark allah 3lik .

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2019 at 07:21

      Hi Sofia,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept