Pasta Alfredo met Kip

3 juni 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Pasta Alfredo, een pasta in een een romige saus die je maakt met roomboter, room en Parmezaanse kaas echt heerlijk! Dus mocht je vandaag zin hebben in een heerlijke pasta, die binnen een mum van tijd op tafel staat, maak dan deze pasta!

Print recept

Pasta Alfredo met Kip, Broccoli en Champignons

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Alfredo saus:

  • 50 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden

Overig:

  • 300 gram kipfilet, in stukjes
  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 200 gram kastanje champignons, in plakjes

Bereidingswijze:

Alfredo saus:

  • 1)

    Smelt in een hapjespan met deksel de roomboter op laag vuur.

  • 2)

    Voeg de knoflook, gember en de kipfilet erbij en bak de kip voor 1-2 minuten op middelhoog vuur.

  • 3)

    Voeg de uienpoeder, zout, witte peper en de chili vlokken erbij en roer het door.

  • 4)

    Voeg de broccoli toe, roer het door en plaats de deksel op de pan voor 2-3 minuten.

  • 5)

    Open de pan en giet de slagroom er al roerend bij.

  • 6)

    Voeg de champignons erbij en kook de saus voor 1-2 minuten of tot je ziet dat de saus is ingedikt.

Pasta koken:

  • 1)

    Kook in een ruime pan met kokend water een portie pasta naar keuze, zoals tagliatelle of mie.

  • 2)

    Bewaar ongeveer 50 ml pasta water en giet het overige water af.

  • 3)

    Giet de 50 ml pastawater in de pan bij de saus.

  • 4)

    Roer de saus goed door. Door de extra pasta water wordt de saus nog dikker.

  • 5)

    Roer de parmezaanse kaas en de peterselie door de saus en laat het op laag vuur pruttelen voor 1-2 minuten.

  • 6)

    Roer de gekookte pasta door de saus en serveer de pasta warm met extra parmezaanse kaas en gesneden peterselie.

25 Comments

  • Asma

    3 juni 2020 at 18:10

    Bedankt voor het recept. Ik zou graag willen weten waar je parmezaanse kaas kunt kopen.

    Liefs Asms

    1. Fatima El Irari

      4 juni 2020 at 13:57

      Hi Asma,

      Deze kun je o.a. bij de Lidl en Jumbo halen. Xx

  • Bouchra

    4 juni 2020 at 18:30

    Lieve fatima,

    Ik heb de pasta gemaakt en die was heerlijk.
    Echt super lekker! Bedankt voor het recept.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2020 at 11:17

      Hi Bouchra,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.❤️

    2. Mientje

      10 november 2020 at 07:20

      Kan je de slagroom ook vervangen door iets anders?

      1. Fatima El Irari

        18 november 2020 at 10:35

        Hi Mientje,

        Ja, door kookroom bijvoorbeeld.

  • Ellen

    6 juni 2020 at 10:32

    Hey Fatima,

    Hoeveel gram pasta krijg je hiervoor?

  • Ellen

    6 juni 2020 at 10:36

    Hey Fatima,

    Hoeveel gram pasta gebruik je hiervoor?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2020 at 11:15

      Hi Ellen,

      Ongeveer 300 gram pasta.

  • Rayhana

    6 juni 2020 at 13:48

    Salaam Fatima,

    Welke pasta heb jij gebruikt? Geen spaghetti toch?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2020 at 09:30

      Hi Rayhana,

      Ik heb mie gebruikt. Xx

    2. Annemiek

      11 juni 2020 at 10:02

      Hoi Fatima!
      Dankjewel voor je recept 🤗 zou je ipv brocolli ook bloemkool kunnen gebruiken of is dat niet zo lekker?
      Lieve groeten

      1. Fatima El Irari

        11 juni 2020 at 11:09

        Hi Annemiek,

        Graag gedaan! Ja, hoor met bloemkool zal het vast en zeker ook lekker smaken. Xx

  • Pinar

    8 juni 2020 at 13:02

    Wat is deze recept toch lekker! Bedankt Fatima. Mijn man is niet van de champignons en ik niet van de broccoli maar deze recept is zo heerlijk! We hebben er allebei van genoten. ❤️

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2020 at 18:39

      Hi Pinar,

      Ah wat leuk om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan! Xx

  • khadija

    23 juni 2020 at 22:03

    Kun je ook zalm gebruiken in plaats van kip?

    1. Fatima El Irari

      24 juni 2020 at 09:46

      Hi Khadija,

      Ja, hoor kan prima.

  • Sara

    14 juli 2020 at 14:32

    Hi!
    Dank voor alle moeite en energie die je insteekt voor al je recepten.
    Ik heb je boek maar kijk toch ook online haha.

    Mijn vraag: kan ik dit gerecht ook maken met rundergehakt? Moet ik ergens opletten en als ik blad spinazie erbij wil doen hoe en wanneer doe ik dat?

    Dank je wel topper!

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2020 at 21:54

      Hi Sara,

      Heel graag gedaan hoor! Ja hoor je kunt ook prima rundergehakt gebruiken. Spinazie kun je het beste tegelijk met de slagroom toevoegen. Xx

  • Denise

    21 juli 2020 at 13:09

    Assalamoe alaykum lieve zuster l,

    Moge Allah jou belonen voor je inzet, tijd en de moeite die erin steekt. Ameen

    Geweldige recepten.
    Ik hoop dat je dit lang mag blijven doen.
    Voor mij ben je een inspiratiebron 💕

    Als ik er een wat “gezondere” versie van wil maken kan ik dan de slagroom vervangen voor iets anders?

    Djazaki allahu ghair
    Wasalaam,💋

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2020 at 21:26

      Salaam alaikoem Denise,

      Wat ontzettend lief zeg! Bedankt lieve schat en Allahoema ameen inschAllah. Je kunt slagroom eventueel vervangen door light kookroom, alleen dan krijg je niet echt een dikke saus ivm te lage vetgehalte. Maar het zal vast alsnog lekker smaken. Xx

      1. Nadia

        18 juli 2023 at 21:48

        Hayy Fatima !

        Kan ik de uien poeder vervangen door verse uien toevallig ?

        groetjes,

      2. Fatima El Irari

        31 augustus 2023 at 10:05

        Hi Nadia,

        Jazeker, je kunt dan een ui gebruiken die je hebt fijngesneden.

  • Rob

    17 februari 2021 at 15:41

    Ik heb al veel van je recepten gemaakt en die waren stuk voor stuk heerlijk, ga vanavond deze proberen.

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:56

      Hi Rob,

      Ah wat leuk, geniet ervan!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept