Passievrucht Taart

8 juli 2021Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Het water loopt mij al in de mond als ik terugdenk aan deze heerlijke taart! Super lekkere frisse en lichte passievrucht taart op basis van mascarpone en slagroom, zalig lekker! En of het weer nu goed of slecht is, deze frisse taart zal altijd goed in de smaak vallen!
Print recept

Passievrucht Taart

Ingrediënten:

Taart deeg:

  • 250 gram bloem
  • 80 gram poedersuiker
  • 1/2 theel. zout
  • 120 gram roomboter, koud
  • 1 ei
  • 1 eidooier

Taart vulling:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom, koud
  • 2 passievruchten
  • 1 eetl. verse citroenrasp

Taart deeg:

  • 1)

    Voeg alle ingrediënten toe in een ruime kom en kneed het samen tot een stevig deeg.

  • 2)

    Als het deeg nog wat plakkerig is kun je er een eetlepel extra bloem aan toevoegen.

  • 3)

    Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het voor minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

  • 4)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 2 cm dikte.

  • 5)

    Leg het deeg in de taartenvorm en druk de zijkanten stevig aan. Verwijder overtollig deeg aan de zijkanten.

  • 6)

    Prik de hele bodem in met een vork, zodat het deeg tijdens het bakken niet bol gaat staan.

  • 7)

    Verkreukel een stuk bakpapier en leg dat op de deegbodem.

  • 8)

    Verdeel de baksteentjes (of droge bonen) over het bakpapier en bak de bodem in de oven op 180 graden voor 15 min.

  • 9)

    Verwijder de bonen en bakpapier en bak voor nog een 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Taart vulling:

  • 1)

    Roer in een ruime kom de mascarpone met de poedersuiker en de kristalsuiker glad.

  • 2)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix de crème stevig door. 

  • 3)

    Voeg de citroenrasp toe, snijd de passievruchten open en schep de inhoud erbij en roer de crème door.

  • 4)

    Schep het mascarpone mengsel in de deegbodem en strijk de crème glad.

  • 5)

    Garneer de taart met extra passievruchten en gehakte pistachenoten.

  • 6)

    Zet de taart voor minstens 30 minuten en de koelkast, zodat die goed kan opstijven. Eet smakelijk!

     

7 Comments

  • Farah

    8 juli 2021 at 17:45

    Wat voor bloem doe je erin ? Zelfrijzend bakmeel ? Tarwebloem?

    Het ziet er heerlijk uit !!

  • Sharon

    8 juli 2021 at 21:57

    Hoi,

    Welke diameter heeft de bakvorm die u gebruikt in dit recept?

    Groetjes

  • Lina

    9 juli 2021 at 15:25

    Wat zijn baksteentjes en waar dienen die voor?
    En als ik het goed begrijp doe je het zonder bakpapier in de vorm, dan doe je het deeg erin en daarop bakpapier?

    De foto’s lopen niet gelijk bij de stappen

  • Andrea

    10 juli 2021 at 08:05

    Hoe groot is het bakblik dat je gebruikt voor deze taart?

  • Suzanne Van den Hoek

    17 juli 2021 at 13:04

    Hoi fatima!

    Wat bedoel je precies met baksteentjes droge bonen??

    1. Suzanne Van den Hoek

      17 juli 2021 at 13:24

      Hoi,sorry voor mijn vragen maar het recept is super onduidelijk vanaf het moment dat je het deegbodem moet bakken in de oven.. ik snap niet wat er bedoelt wordt vanaf het moment dat ke zegt dat je bakpapier moet verkreukelen en in de taartbodem moet leggen en er baksteentjes opgelegd moeten worden??
      Op een gegeven moment zie ik een foto dat er allemaal pistache nootjes op de taartbodem liggen maar dat staat helemaal niet tussen de ingredienten.. het is super verwarrend allemaal en ben bang dat me taart nu mislukt

  • Suzanne Van den Hoek

    17 juli 2021 at 13:26

    Kristalsuiker staat ook niet tussen de ingredienten vermeld terwijl dat ook in het recept staat.. heel vervelend dit

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept