Passievrucht Taart
Prep time:
Cook time:
Serves:
Passievrucht Taart
Ingrediënten:
Taart deeg:
- 250 gram bloem
- 80 gram poedersuiker
- 1/2 theel. zout
- 120 gram roomboter, koud
- 1 ei
- 1 eidooier
Taart vulling:
- 250 gram mascarpone, koud
- 100 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml slagroom, koud
- 2 passievruchten
- 1 eetl. verse citroenrasp
Taart deeg:
- 1)
Voeg alle ingrediënten toe in een ruime kom en kneed het samen tot een stevig deeg.
- 2)
Als het deeg nog wat plakkerig is kun je er een eetlepel extra bloem aan toevoegen.
- 3)
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het voor minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
- 4)
Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 2 cm dikte.
- 5)
Leg het deeg in de taartenvorm en druk de zijkanten stevig aan. Verwijder overtollig deeg aan de zijkanten.
- 6)
Prik de hele bodem in met een vork, zodat het deeg tijdens het bakken niet bol gaat staan.
- 7)
Verkreukel een stuk bakpapier en leg dat op de deegbodem.
- 8)
Verdeel de baksteentjes (of droge bonen) over het bakpapier en bak de bodem in de oven op 180 graden voor 15 min.
- 9)
Verwijder de bonen en bakpapier en bak voor nog een 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Taart vulling:
- 1)
Roer in een ruime kom de mascarpone met de poedersuiker en de kristalsuiker glad.
- 2)
Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix de crème stevig door.
- 3)
Voeg de citroenrasp toe, snijd de passievruchten open en schep de inhoud erbij en roer de crème door.
- 4)
Schep het mascarpone mengsel in de deegbodem en strijk de crème glad.
- 5)
Garneer de taart met extra passievruchten en gehakte pistachenoten.
- 6)
Zet de taart voor minstens 30 minuten en de koelkast, zodat die goed kan opstijven. Eet smakelijk!