Passievrucht Taart

8 juli 2021Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Het water loopt mij al in de mond als ik terugdenk aan deze heerlijke taart! Super lekkere frisse en lichte passievrucht taart op basis van mascarpone en slagroom, zalig lekker! En of het weer nu goed of slecht is, deze frisse taart zal altijd goed in de smaak vallen!
Print recept

Passievrucht Taart

Ingrediënten:

Taart deeg:

  • 250 gram bloem
  • 80 gram poedersuiker
  • 1/2 theel. zout
  • 120 gram roomboter, koud
  • 1 ei
  • 1 eidooier

Taart vulling:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom, koud
  • 2 passievruchten
  • 1 eetl. verse citroenrasp

Taart deeg:

  • 1)

    Voeg alle ingrediënten toe in een ruime kom en kneed het samen tot een stevig deeg.

  • 2)

    Als het deeg nog wat plakkerig is kun je er een eetlepel extra bloem aan toevoegen.

  • 3)

    Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het voor minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

  • 4)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 2 cm dikte.

  • 5)

    Leg het deeg in de taartenvorm en druk de zijkanten stevig aan. Verwijder overtollig deeg aan de zijkanten.

  • 6)

    Prik de hele bodem in met een vork, zodat het deeg tijdens het bakken niet bol gaat staan.

  • 7)

    Verkreukel een stuk bakpapier en leg dat op de deegbodem.

  • 8)

    Verdeel de baksteentjes (of droge bonen) over het bakpapier en bak de bodem in de oven op 180 graden voor 15 min.

  • 9)

    Verwijder de bonen en bakpapier en bak voor nog een 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Taart vulling:

  • 1)

    Roer in een ruime kom de mascarpone met de poedersuiker en de kristalsuiker glad.

  • 2)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix de crème stevig door. 

  • 3)

    Voeg de citroenrasp toe, snijd de passievruchten open en schep de inhoud erbij en roer de crème door.

  • 4)

    Schep het mascarpone mengsel in de deegbodem en strijk de crème glad.

  • 5)

    Garneer de taart met extra passievruchten en gehakte pistachenoten.

  • 6)

    Zet de taart voor minstens 30 minuten en de koelkast, zodat die goed kan opstijven. Eet smakelijk!

     

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept